|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
w ramach rozkręcania forum, gzie już wiadomo że inne działy niż WK-PN nie działają uruchamiam ten wątek
w końcu już za chwileczke już za momencik jak wiadomo wrócimy gdzie nasze miejsce ![]() tak więc startuje eklapa po zimowym śnie, 10 lutego rano wygląda to tak: ![]() niepokój wzbudza fakt, że drużyny które wygrały z nami wyścig rok temu, raczej sobie słabo radzą a od kolegi który ekstraklase oglada (są tacy o.O ) , uslyszalem ze poziom sie podniosł ciekawe jak to sie bedzie mialo do naszego utrzymania po powrocie , gdy raczej pieniadze z C+ powinny pojsc na obsluge długu i dzialalnosc biezacą , a nie wzmocnienia ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Toś dojeboł z tym ugułem
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tyle było Ruchu i Łks w ekstraklasie haha
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() i już mi nie jest haha ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Ekipy, które rok temu awansowały, myślały, że Ekstraklasę obskoczą minimalnym nakładem sił (czyli brak sensownych transferów gotówkowych), do tego doszły obowiązkowe wymiany trenerów jako recepta na słabą formę zespołów złożonych z I-ligowych wyrobników.
Żeby utrzymać się w Ekstraklasie, nie wystarczy już grzebać w odpadach z Ekstraklasy czy lig ościennych, tutaj trzeba już kontraktować graczy, którzy coś sobą reprezentują, a takim trzeba płacić. Ruch i ŁKS to biedne drużyny, które nie mają siana na inwestycje w graczy i po prostu spadną. Puszcza pewnie wkrótce do nich dołączy, ewentualnie przetrwa jeden sezon na poziomie ekstraklasowym, grając do porzygania ten swój antyfutbol. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wiele o Ekstraklasie powie nam nieodległy mecz z Widzewem.
Widzę że dalej niektórym się wydaje że jak się kupi piłkarza dobrego na papierze to on będzie dobrze grał. G prawda. Trzeba mieć drużynę i sztab który potrafi trenować, czyli poprawiać, zwiększać możliwości. To spokojnie wystarczy z naszym aktualnym składem. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzew to nas rozklepie że hej. Skoro męczą się niemiłosiernie w sparingu z Łęczną, którą powinni pojechać 3:0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Jakby pieniądze grały to byśmy w tamtym sezonie rozjebali 1 ligę w cugach.
Moje osobiste zainteresowanie esą spadło jak nas w niej nie ma, nic mi nie mówią nazwiska 95 procent piłkarzy w niej grających, nie wiem czy to aż takie kozaki. Oby w przyszłym roku przyszło mi ich poznać bliżej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zobaczymy czy nas rozklepie. W Łęcznej teraz jest porządny trener. Więc z tym 3:0 to optymistyczne założenie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Czy ja gdzieś powiedziałem, że śpimy na sianie?
W przypadku awansu, z obecnym składem najprawdopodobniej będziemy walczyć o utrzymanie. Nie spodziewam się sprowadzenia wartościowych piłkarzy w lecie, bo ewentualna kasa z Ekstraklasy zostanie przeznaczona na zasypanie leju po bombie w budżecie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej "pasjonować się" walką o utrzymanie niż o awans. Proste.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie wiem. Szczególnie miłe były i sa w.......e i to seryjne. Gdy się np. jedzie walczyć o życie do Radomia i się wyjeżdza mając 2:0 z 2:4.
Milsze to było cieszenie się z dobrych wyników rok temu niż co chwila łomot i porazki w ekstraklasie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może grajmy w IV lidze. Może tam będzie lekko, łatwo i przyjemnie? Choć przed samą nazwą klubu ze szrotem nikt się nie położy.
Tak czy siak, czy awansujemy czy nie, z tym włascicielem i tak jesteśmy w czarnej dupie. Znalazł sobie zabaweczkę do brylowania w social mediach i na salonach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tylko stwierdziłem, że jednak przyjemniejsze były wygrane i myśl, ze coś się uda (awans) niż walka o utrzymanie, gdzie w sumie niby często uciekaliśmy spod topora, męczyliśmy się, na boisku była żenada, żeby i tak koniec końców dostać na tyle konkretne lanie od "wszystkich", ze spadliśmy.
Z punktu widzenia atrakcyjności dla kibica, dla oka to jak dla mnie lepiej w I lidze wygrywać niż non stop przegrywać w ekstraklasie. Z punktu widzenia prestiżu, ambicji, finansów itd to wiadomo, że lepiej w ekstraklasie siedzieć co sezon. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
przyjemnei sie oglada 1 lige bo gramy o cos XD, a w ekstraklasie kupa nerwow i pytanie ile dzisiaj przegramy. Zapewne spadek.
leszekpw mam nadzieje ze wylozysz kase ze skarpety i dorzucisz pare baniek do budzetu, bo w Tobie nadzieja. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Awansu potrzebujemy jak tlenu, nawet jeśli od razu zaliczymy spadek.
Nikt z nas raczej nie lubi oglądać bezradnej Wisły dostającej łomot kilkoma bramkami, ale tak to z dużą dozą prawdopodobieństwa będzie wyglądać, więc ja w przypadku awansu nie oczekuję nic więcej niż walki o utrzymanie. Jak się uda, będzie super, jak nie, to i tak jesteśmy do przodu o kilkanaście baniek z C+ i kupujemy czas na przetrwanie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() opinie ? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jaga mistrz, 2 Amica, 3 Raków, 4 Legia
Śląsk spuchnie . Na pewno walka o MP jest najciekawszą od lat i nie ma co ukrywać że sam poziom esa wyskoczył mocno w górę. Spadek Łks, Ruch i.....Widzewa. zgubi ich fakt że nikt tam nie myśli o walce o utrzymanie w przeciwieństwie do Puszczy, Korony, Warty czy Stali. Być może też Radomniak w to się wmiesza (oby). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spadek Korona, Puszcza, Ruch, ŁKS.
Legia bedzie mistrzem, 2. Lech, 3. Jaga, 4. Śląsk, 5. Pogoń, 6. Raków |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Murowani kandydaci do spadku to Ruch i ŁKS, ostatnie miejsce kwestia otwarta, miałem nadzieję, że parchy je zajmą, ale póki co się oddalają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wykupiłem sobie Polsat na tą kolejkę - to chyba uzależnienie.
W Rakowie coś poszło nie tak podczas zimy i najprawdopodobniej będzie miał problem z pucharami. Nawet jak zagra z nami 2 maja ![]() Jak mi brakuje Imaza w Wiśle :( Jaga ma szanse na mistrza, zwłaszcza, że ma przewagę nad "grupą pościgową". Z tym, że to raczej Widzew po szybkim wyrównaniu nie dał rady na więcej. Śląsk z Pogonią w temacie bramek to jakbym Benny Hilla oglądał. Ponoć jesienią Śląsk miał fuksa, teraz nie miał. Legia zrobiła swoje, Ruch mógł więcej przegrać. ŁKS jest liderem walki o spadek i w meczu "o spadek" Korona była lepsza. Puszcza widać, że nie zrobiła wzmocnień i widać było, że jak się Stal wzięła do roboty to nie dali rady. Warta, wygrywając z Rakowem pokazała, że spisywanie jej na straty to jeszcze zbyt wcześnie. Przypomina mi się pewien traumatyczny sezon ... Sumując, ŁKS raczej na pewno, Ruch ma dół tabeli u siebie ale ... Pasjonująca będzie walka o 3 miejsce spadkowe.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 14.02.2024 o godz. 02:02.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No przy tym ugule to mój handicup to mały pryszcz
Jakoś średnio mnie ten temat grzeje, ale zauważyłem, że Rakowowi brameczkę wciśnął dobrze nam znany Stefan Savic ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Legia mistrzem hahahaha. Jak mi na czole kaktus wyrośnie. Oni byli w tym sezonie daremni, nawet z Mucim w składzie... A teraz go sprzedali. To już prędzej Lech lub Raków, ale ja obstawiam kogoś z dwójki Śląsk / Jaga.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobaczymy. Aż sobie zrobię screen
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Legia gra calkiem przecietnie, w dodatku oslabili sie. Gre ciagnie Josue. Jesli jego sprzedadza to tak jakby odjeli kiedys Vadis Ofoe.
Bardzo dobrze gra Slask. Pechowa porazka z Pogonia. Do tego dochodzi Lech, Raków srednio ogarnia, Jagi malo ogladam. Mistrz Slask/Lech Bardzo przykro sie patrzy na beniaminków. Aż strach pomyslec co by bylo gdybysmy tam grali XD Oczywiscie wolalbym grac w ESA, mimo ze serce by bolalo w kazdym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
) uważają że Wiśle by było łatwiej grać w ekstraklasie także może by się nawet udało skończyć w górnej połowie tabeli? HeheCo do mistrza obstawiam że mistrzem zostanie Raków lub Pogoń ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|