Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kibice Wisły o ekstraklasie ogółem z nami czy bez (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10967)

Arkadiusz.Czerepach 10.02.2024 11:03

Kibice Wisły o ekstraklasie ogółem z nami czy bez

w ramach rozkręcania forum, gzie już wiadomo że inne działy niż WK-PN nie działają uruchamiam ten wątek

w końcu już za chwileczke już za momencik jak wiadomo wrócimy gdzie nasze miejsce ;)

tak więc startuje eklapa po zimowym śnie, 10 lutego rano wygląda to tak:

https://i.ibb.co/thXtnPy/ekla.png

niepokój wzbudza fakt, że drużyny które wygrały z nami wyścig rok temu, raczej sobie słabo radzą

a od kolegi który ekstraklase oglada (są tacy o.O ) , uslyszalem ze poziom sie podniosł

ciekawe jak to sie bedzie mialo do naszego utrzymania po powrocie , gdy raczej pieniadze z C+ powinny pojsc na obsluge długu i dzialalnosc biezacą , a nie wzmocnienia ?

Jaroo1 10.02.2024 11:09

Toś dojeboł z tym ugułem

leszekpw 10.02.2024 11:27

Tyle było Ruchu i Łks w ekstraklasie haha

Arkadiusz.Czerepach 10.02.2024 11:46

https://i.ibb.co/RH0QtZd/statab2.png

i już mi nie jest haha

Patryko 10.02.2024 13:54

Ekipy, które rok temu awansowały, myślały, że Ekstraklasę obskoczą minimalnym nakładem sił (czyli brak sensownych transferów gotówkowych), do tego doszły obowiązkowe wymiany trenerów jako recepta na słabą formę zespołów złożonych z I-ligowych wyrobników.

Żeby utrzymać się w Ekstraklasie, nie wystarczy już grzebać w odpadach z Ekstraklasy czy lig ościennych, tutaj trzeba już kontraktować graczy, którzy coś sobą reprezentują, a takim trzeba płacić. Ruch i ŁKS to biedne drużyny, które nie mają siana na inwestycje w graczy i po prostu spadną. Puszcza pewnie wkrótce do nich dołączy, ewentualnie przetrwa jeden sezon na poziomie ekstraklasowym, grając do porzygania ten swój antyfutbol.

Drozd 10.02.2024 15:03

Wiele o Ekstraklasie powie nam nieodległy mecz z Widzewem.

Widzę że dalej niektórym się wydaje że jak się kupi piłkarza dobrego na papierze to on będzie dobrze grał. G prawda. Trzeba mieć drużynę i sztab który potrafi trenować, czyli poprawiać, zwiększać możliwości. To spokojnie wystarczy z naszym aktualnym składem.

leszekpw 10.02.2024 15:13

Widzew to nas rozklepie że hej. Skoro męczą się niemiłosiernie w sparingu z Łęczną, którą powinni pojechać 3:0

Sylwus1988 10.02.2024 17:11

Jakby pieniądze grały to byśmy w tamtym sezonie rozjebali 1 ligę w cugach.
Moje osobiste zainteresowanie esą spadło jak nas w niej nie ma, nic mi nie mówią nazwiska 95 procent piłkarzy w niej grających, nie wiem czy to aż takie kozaki. Oby w przyszłym roku przyszło mi ich poznać bliżej

Drozd 10.02.2024 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1615648)
Widzew to nas rozklepie że hej. Skoro męczą się niemiłosiernie w sparingu z Łęczną, którą powinni pojechać 3:0

Zobaczymy czy nas rozklepie. W Łęcznej teraz jest porządny trener. Więc z tym 3:0 to optymistyczne założenie.

Arkadiusz.Czerepach 10.02.2024 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1615642)
Ekipy, które rok temu awansowały, myślały, że Ekstraklasę obskoczą minimalnym nakładem sił (czyli brak sensownych transferów gotówkowych), do tego doszły obowiązkowe wymiany trenerów jako recepta na słabą formę zespołów złożonych z I-ligowych wyrobników.

Żeby utrzymać się w Ekstraklasie, nie wystarczy już grzebać w odpadach z Ekstraklasy czy lig ościennych, tutaj trzeba już kontraktować graczy, którzy coś sobą reprezentują, a takim trzeba płacić. Ruch i ŁKS to biedne drużyny, które nie mają siana na inwestycje w graczy i po prostu spadną. Puszcza pewnie wkrótce do nich dołączy, ewentualnie przetrwa jeden sezon na poziomie ekstraklasowym, grając do porzygania ten swój antyfutbol.

my za to sramy kasą

Patryko 10.02.2024 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1615660)
my za to sramy kasą

Czy ja gdzieś powiedziałem, że śpimy na sianie?

W przypadku awansu, z obecnym składem najprawdopodobniej będziemy walczyć o utrzymanie. Nie spodziewam się sprowadzenia wartościowych piłkarzy w lecie, bo ewentualna kasa z Ekstraklasy zostanie przeznaczona na zasypanie leju po bombie w budżecie.

leszekpw 10.02.2024 19:00

Lepiej "pasjonować się" walką o utrzymanie niż o awans. Proste.

Jaroo1 10.02.2024 19:26

No nie wiem. Szczególnie miłe były i sa w.......e i to seryjne. Gdy się np. jedzie walczyć o życie do Radomia i się wyjeżdza mając 2:0 z 2:4.
Milsze to było cieszenie się z dobrych wyników rok temu niż co chwila łomot i porazki w ekstraklasie.

leszekpw 10.02.2024 19:40

To może grajmy w IV lidze. Może tam będzie lekko, łatwo i przyjemnie? Choć przed samą nazwą klubu ze szrotem nikt się nie położy.

Tak czy siak, czy awansujemy czy nie, z tym włascicielem i tak jesteśmy w czarnej dupie. Znalazł sobie zabaweczkę do brylowania w social mediach i na salonach.

Jaroo1 10.02.2024 19:50

Ja tylko stwierdziłem, że jednak przyjemniejsze były wygrane i myśl, ze coś się uda (awans) niż walka o utrzymanie, gdzie w sumie niby często uciekaliśmy spod topora, męczyliśmy się, na boisku była żenada, żeby i tak koniec końców dostać na tyle konkretne lanie od "wszystkich", ze spadliśmy.

Z punktu widzenia atrakcyjności dla kibica, dla oka to jak dla mnie lepiej w I lidze wygrywać niż non stop przegrywać w ekstraklasie. Z punktu widzenia prestiżu, ambicji, finansów itd to wiadomo, że lepiej w ekstraklasie siedzieć co sezon.

Skawa Wadowice 10.02.2024 19:58

przyjemnei sie oglada 1 lige bo gramy o cos XD, a w ekstraklasie kupa nerwow i pytanie ile dzisiaj przegramy. Zapewne spadek.

leszekpw mam nadzieje ze wylozysz kase ze skarpety i dorzucisz pare baniek do budzetu, bo w Tobie nadzieja.

Patryko 10.02.2024 20:08

Awansu potrzebujemy jak tlenu, nawet jeśli od razu zaliczymy spadek.
Nikt z nas raczej nie lubi oglądać bezradnej Wisły dostającej łomot kilkoma bramkami, ale tak to z dużą dozą prawdopodobieństwa będzie wyglądać, więc ja w przypadku awansu nie oczekuję nic więcej niż walki o utrzymanie.
Jak się uda, będzie super, jak nie, to i tak jesteśmy do przodu o kilkanaście baniek z C+ i kupujemy czas na przetrwanie.

Arkadiusz.Czerepach 13.02.2024 09:37

https://i.ibb.co/1fnqPFh/oi.png

opinie ?

Karherop 13.02.2024 10:11

Jaga mistrz, 2 Amica, 3 Raków, 4 Legia
Śląsk spuchnie . Na pewno walka o MP jest najciekawszą od lat i nie ma co ukrywać że sam poziom esa wyskoczył mocno w górę.

Spadek Łks, Ruch i.....Widzewa. zgubi ich fakt że nikt tam nie myśli o walce o utrzymanie w przeciwieństwie do Puszczy, Korony, Warty czy Stali. Być może też Radomniak w to się wmiesza (oby).

leszekpw 13.02.2024 11:32

Spadek Korona, Puszcza, Ruch, ŁKS.
Legia bedzie mistrzem, 2. Lech, 3. Jaga, 4. Śląsk, 5. Pogoń, 6. Raków

redrum 13.02.2024 12:04

Murowani kandydaci do spadku to Ruch i ŁKS, ostatnie miejsce kwestia otwarta, miałem nadzieję, że parchy je zajmą, ale póki co się oddalają.

pepe72 13.02.2024 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1615762)

opinie ?

Wykupiłem sobie Polsat na tą kolejkę - to chyba uzależnienie.

W Rakowie coś poszło nie tak podczas zimy i najprawdopodobniej będzie miał problem z pucharami. Nawet jak zagra z nami 2 maja :>

Jak mi brakuje Imaza w Wiśle :( Jaga ma szanse na mistrza, zwłaszcza, że ma przewagę nad "grupą pościgową". Z tym, że to raczej Widzew po szybkim wyrównaniu nie dał rady na więcej.

Śląsk z Pogonią w temacie bramek to jakbym Benny Hilla oglądał. Ponoć jesienią Śląsk miał fuksa, teraz nie miał.

Legia zrobiła swoje, Ruch mógł więcej przegrać.

ŁKS jest liderem walki o spadek i w meczu "o spadek" Korona była lepsza.
Puszcza widać, że nie zrobiła wzmocnień i widać było, że jak się Stal wzięła do roboty to nie dali rady.
Warta, wygrywając z Rakowem pokazała, że spisywanie jej na straty to jeszcze zbyt wcześnie. Przypomina mi się pewien traumatyczny sezon ...

Sumując, ŁKS raczej na pewno, Ruch ma dół tabeli u siebie ale ... Pasjonująca będzie walka o 3 miejsce spadkowe.

s1mone 13.02.2024 15:15

No przy tym ugule to mój handicup to mały pryszcz :D

Jakoś średnio mnie ten temat grzeje, ale zauważyłem, że Rakowowi brameczkę wciśnął dobrze nam znany Stefan Savic :)

Karherop 13.02.2024 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1615765)
Spadek Korona, Puszcza, Ruch, ŁKS.
Legia bedzie mistrzem, 2. Lech, 3. Jaga, 4. Śląsk, 5. Pogoń, 6. Raków

Przy spadku 3 beniaminków ekstra spada też czwarta drużyna? To jakiś nowy przepis?

leszekpw 13.02.2024 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1615775)
Przy spadku 3 beniaminków ekstra spada też czwarta drużyna? To jakiś nowy przepis?

Spadek ktoś z tych czterech drużyn, czyli jedna zostanie. Skrót myślowy. Choć wolałbym by spadły cztery :D

s1mone 13.02.2024 18:22

Legia mistrzem hahahaha. Jak mi na czole kaktus wyrośnie. Oni byli w tym sezonie daremni, nawet z Mucim w składzie... A teraz go sprzedali. To już prędzej Lech lub Raków, ale ja obstawiam kogoś z dwójki Śląsk / Jaga.

leszekpw 13.02.2024 23:37

Zobaczymy. Aż sobie zrobię screen

Skawa Wadowice 14.02.2024 06:36

Legia gra calkiem przecietnie, w dodatku oslabili sie. Gre ciagnie Josue. Jesli jego sprzedadza to tak jakby odjeli kiedys Vadis Ofoe.
Bardzo dobrze gra Slask. Pechowa porazka z Pogonia.
Do tego dochodzi Lech,
Raków srednio ogarnia,
Jagi malo ogladam.

Mistrz Slask/Lech

Bardzo przykro sie patrzy na beniaminków. Aż strach pomyslec co by bylo gdybysmy tam grali XD Oczywiscie wolalbym grac w ESA, mimo ze serce by bolalo w kazdym meczu.

Arkadiusz.Czerepach 19.02.2024 23:29

https://i.ibb.co/RTY2mBW/ex.png

Mixu 19.02.2024 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1615785)
Bardzo przykro sie patrzy na beniaminków. Aż strach pomyslec co by bylo gdybysmy tam grali XD Oczywiscie wolalbym grac w ESA, mimo ze serce by bolalo w kazdym meczu.

Pewni ludzie ( ;) ) uważają że Wiśle by było łatwiej grać w ekstraklasie także może by się nawet udało skończyć w górnej połowie tabeli? Hehe

Co do mistrza obstawiam że mistrzem zostanie Raków lub Pogoń

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl