|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Idź za 15 lat na Oświecenia w barwach Wisły, zobaczysz jak jest normalnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
komunizm po prostu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
no w Krakowie już przecież nie ten sam klimat kibolstwa co te naście lat temu. Teraz to byleby kogoś psiknąć gazem i wrzucić na X, że się rządzi w mieście
Dopóki z kibolstwa robi się kasę, dopóty małolaty będą się gonić. A że z kibicowaniem nie ma to nic wspólnego, to inna sprawa. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tak czy siak dyrdymały o chodzeniu na kałuży jak kolega zaprasza nie są zbyt mile widziane
podobnie jak Hutnik na tym samym poziomie rozgrywkowym ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Typowa kolejka ekstraklasy w ktorej przegrywają drużyny 2, 3 i 4 w tabeli.
Wiele wskazuje ja to ze jesli Amica sie nie zbłaźni to z 3 kolejki przed końcem będzie mogła juz sobie wsadzic korone na glowe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle że nikt nie postawi pieniędzy że się nie zbłaźnią.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bramka stracona przez Legię to wypisz wymaluj błąd Letkiewicza z obozu - bramkarz ma 5 opcji podania, to oczywiście podaje do typa, który jest pod kryciem (gol z Koroną).
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Oczywiście nic nie jest przesądzone, ale Amica prosi się o porażkę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak to kiedyś skomentował Paweł Brożek po remisie wynurzenia jakiegoś dziennikarza że Legia odrobi dwa punkty straty do nich: "Na razie to Wisła zyskała punkt nad Legią". No i Legia oczywiście przegrała. Mecz się jeszcze nie skończył, ale Lech mocno pracuje na niespodziankę. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
20 kolejka bukmacherska
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale czy ktoś może uczciwie napisać że dziwi go Lech wywalający się o własne sznurowadła?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Życzylbym sobie takiego samego pogromu faworytow w 1 lidze, ale wydaje mi się że akurat tam dysporporcja pomiedzy top4 a dolem tabeli jest duzo wieksza niz w ekstraklasie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowiek myślał że to co odwaliła Lechia to szczyt, a Pogoń na to: "Potrzymaj mi piwo"
![]() Proces licencyjny w Ekstraklasie to farsa. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę, że pod kątem licencji na grę w Ekstraklasie i I lidze w tym roku może być bardzo ciekawie.
Lechia, Pogoń, Kotwica myślę, że będą miały BARDZO ciężko pod kątem zdobycia papierów na grę w sezonie 25/26 ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pogoń ma 20 milionów zł długów licencyjnych.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dług Pogoni to po części nasza sprawka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PZPN i Ekstraklasa za upokorzenie, które zafundował im Urfer, przeczołgają teraz w procesie licencyjnym wszystkich cwaniaków.
Tak to właśnie powinno wyglądać - nie ma pieniędzy na zabawę w klub, to jest degradacja i na to miejsce wskakuje ktoś, kto ma poukładane finanse. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wliczali sobie też do budżetu europejskie puchary od kilku lat.Zresztą, nie jesteśmy dużo lepsi, od trzech lat się zadłużamy na poczet Ekstraklasy... @Patryko - uwierzę jak zobaczę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.03.2025 o godz. 23:14.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
No, jedno jest pewne, modele zarządzania i dosyć... hmmm... luźne podejście do budżetu faktycznie ich łączyło. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pogoń może i byla dobrze zarzadzana (przynajmniej ma baze, my nie mamy nawet tego).
Problem w tym, że tam Mroczek od paru lat nie miał zadnych środków żeby łatac dziury w budżecie. Dziwie się że nie zrobil wyprzedaży bo przecież mial kogo spieniężyć. Gdyby tak jak my, Pogon wyladowala w 1 lidze to z miejsca oglasza bankructwo. U nas nawet nasze "trio" jeszcze zrobily zrzutke po te 7 baniek na sezon żeby mogli sie dalej bawić.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.03.2025 o godz. 09:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już ten etap ligi, kiedy drużynom zaczyna zaglądać w oczy widmo spadku:
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Qrwa od poniedziałku szedłem do buka postawić na Wisełkę Lechię i Śląsk i qrwa nie doszedłem. poszło mi się z 1000 walić. ale mam qrwa nerwa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powrót do tematu.
Termalika skazywana z gory na spadek i zbieranie batów pokazuje od 1 meczu jak poziom czołowych druzyn 1 ligi poszedl w gore. A Brosz ktory wystawil w 1 składzie samych swoich żołnierzy z 1 ligi jaki kozacki trener byl w obiegu a nikt (w tym my) sie nie skusilismy. Ciekawe co pokażą zespoly Szwargi i Misiury. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jedna jaskółka wiosny nie czyni ale na pewno wynik zaskakujący. Poziom eklapy myślę że poszedł do góry ale też nie jest tak, że nie można z I ligi gdzieś tam w granicach środka tabeli wyniki mieć. Jeśli klub jest mądrze prowadzony to nie stanowi to problemu. Jeśli w klubie jest patologia to z roku na rok co raz gorsze wyniki ma aż spada. Tak jak Wisła czy Śląsk gdzie x lat temu nikt by nie pomyślał że takie firmy mogą spaść kosztem tych wszystkich małomiasteczkowych ośrodków czy nawet wsi jak Nieciecza
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
Ekstraklasy bez Wisły nie oglądam, nie znam się i mam kompletnie w d.. ale.. pamiętam, że wiosną w maszynie jagi coś mocno zgrzytało i stracili mp i nawet z pewnym trudem obronili 3 miejsce? A w przerwie między sezonami się wzmocnili czy raczej osłabili? Tylko pytam. Co do bruku i bdb trenera Brosza - jesienią 2024 było rzeczywiście bdb i się wysforowali, ale wiosną było gorzej, do tego stopnia, że niektórzy tutaj łudzili się, że skończymy w top 2 ich kosztem. Więc spokojnie- do roztrzygnięć sezonu bardzo daleko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Albo tam szczyt formy ma przyjść za 2 tygodnie, albo obie ekipy będą rozdawac punkty na lewo i prawo. Dramatyczna forma na starcie sezonu. Śmieszy mnie obecnie jedynie wpisywanie przez wszystkich ekspertów w prognozach przedsezonowych 2z3 beniaminkow do spadku, podczas gdy rok temu utrzymały się wszystkie i to z palcem wiadomo gdzie (pomijajac moze Lechię która kombinowała jak się da). |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ile dajecie jeszcze czasu Ojrzyńskiemu w Zagłębiu?
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|