|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A co do szans na gola. Uryga miał dwa razy na głowie piłki które powinny trafić do siatki, Gogół gdyby nie strzelał w środek na najłatwiejszej dla bramkarza wysokości to też była szansa. Z gry mieliśmy dużo więcej niż Znicz. Oni mieli tylko wrzutki, a że Jaroch i Uryga to ślamazarne kloce to balony które wrzucał Majewski siały spustoszenie. Osobny temat to Cziczkan, jest przyspawany do linii, a gdyby Raton wpuszczał takie bramki to by tu były cztery strony biadolenia. Nie mówię o Zniczu... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale i tak lepszy niż Starzyński, przynajmniej miał kontakt z piłką. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kutwa miał kilka drewnoprzyjęć, które rozpoczynały kontry Znicza, ale generalnie nie zagrał źle. Ja się spodziewałem leja po bombie w środku pola, a w pierwszej połowie Znicz został zgnieciony.
Ten mecz idzie w 80% na konto Kissa, w 20% Urygi. Biorąc pod uwagę kontuzję Józka, do machania łapami przez Urygę trzeba się powoli zacząć przyzwyczajać, bo w tym sezonie zawali jeszcze niejeden mecz :<
Ostatnio edytowane przez Patryko : 04.08.2024 o godz. 16:27.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Wasza ocena poszczególnych zawodników może wynikać z tendencyjnego komentarza w TVP.
Wisła oczywiście potrzebuje transferów, choć nie wiem, jak to zostanie osiągnięte przy tak rozbudowanym składzie i tak dziurawym budżecie, ale przede wszystkim opiekuna od przygotowania fizycznego, opieki medycznej i opieki psychologicznej. Bardzo mi szkoda Moskala, bo to nie tylko Wiślak, ale - jak pokazała jego przygoda poza Wisłą - solidny trener. Mam nadzieję, że to tylko złe dobrego początki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Największy paradoks to to, że zagraliśmy całkiem niezły mecz
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Graliśmy tak jak przeciwnik pozwalał. Liczyli na kontry i rzucili nam piłkę. To klepaliśmy, nieudolnie próbując strzelić drugiego gola. Jak poczuli krew po kartce, nagle okazało się, że tak dobrze nie graliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dwóch kretynów zniweczyło dorobek całej drużyny. Kiss i Uryga powinni po dzisiejszym meczu być WY.......ENI NA ZBITY PYSK. Jak qrwa ktoś taki jak Uryga jest kapitanem? Kładzie kolejny mecz............ osobna sprawa to krycie Jarocha przy golu na 1-1 i gra Starzyńskiego w 1 połowie....
oj trenerze Moskal teraz chyba do pana dociera o za asów ma pan w składzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obecna kadra wygląda źle, przede wszystkim obrona. Pytanie co z tym zrobić? Zakładam że niewiele da się zmienić. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o destrukcje, odbiór, zbieranie drugich piłek Kutwa jest o poziom/dwa wyżej niż Sapała. Problemem są przyzwyczajenia z IV ligi jeśli chodzi o ilość czasu i miejsca w momencie kiedy masz piłkę przy nodze. I tak po dzisiejszym meczu wolę na 6 jego niż Sapałę w przypadku absencji Marca.
Kiss do dziś w 183 meczach w karierze nigdy nie dostał czerwa. Żółtka dostawał co 6,5 meczu. Przypomina się trochę Fernandez, który po przyjściu zachowywał się jak pierd0lnięty mimo, że nic w jego CV na to nie wskazywało. Cóż..."magia Wisły". Miejmy nadzieję, że chłopak się ogarnie bo w porównaniu do Młyńskiego to jest jednak wzmocnienie. A sam mecz? Długimi momentami wyglądał lepiej niż myślałem, że będzie wyglądał z perspektywy wyjściowej jedenastki. Skończyć tę durną przygodę w europejskich pucharach bez kolejnych strat personalnych. Wrócić do normalnego tygodniowego mikrocyklu gdzie masz szansę zrobić coś więcej niż odnowę i praca praca praca. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja mówię o całkowitym debiliźmie Mikulca, który podarował przeciwnikowi sytuację bramkową a nie próbuje dyskutować o prawdopodobieństwach na strzelenia bramki z tego czy innego SFG. Bramka w 100% na konto debila Mikulca bo by jej porostu nie było gdyby daun nie faulował typa który i tak nie mógł dojść do piłki. Równie dobrze mógł mu pięścią zajebac, byłoby to tak samo logiczne. Reszta to już ruletka. |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W poprzednim sezonie Wisła wygrała dwa razy i zdobyła sześć punktów tylko z dwoma zespołami. Z kim? Z Polonią Warszawa i ze Zniczem Pruszków. W tym sezonie już teraz, po dwóch kolejkach wiemy, że powtórki nie będzie i trzeba szukać innych drużyn o dobrym sercu, które pozwolą wygrać dwa razy.
I dziś można wieszać psy na Kissie, bo odwalił totalną amatorkę, ale my mamy cholerny problem w ataku, ze skutecznością. Takie mecze jak dziś powinniśmy do przerwy zamykać trzema golami. A my mamy dramat. Oddaliśmy Sobczaka, który jednak liczby miał. Oddaliśmy Goku, który może i irytował, ale liczby miał. Został nad Rodado i mega nieskuteczny jak dotąd Zjawiński. Pal licho Kissa, może lepiej, że teraz zarobił takie czerwo niż w jakimś barażu, ale skuteczność musi, musi, musi być lepsza. W pierwszej połowie ze Zniczem mamy sześć celnych strzałów i tylko szczęśliwa bramka Rodado dałą nam prowadzenie. ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Grisza1 - mamy leszczy w ofensywie. Sukiennicki którym się wszyscy tutaj podniecają ma żałosny strzał, podobnie zresztą - Baena. Starzyński to może trzy razy piłkę dotknął. Dlatego śmieszy mnie to pisanie że "powinniśmy zamknąć mecz", skoro nie ma kim. A o Goku już pisałem że możemy go żałować. Okaże się. Na razie Kiss okazał się większym kretynem w pierwszym meczu niż Goku przez cały sezon. No i koniecznie wincyj Polaków, mało drewna jeszcze mamy w składzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.08.2024 o godz. 17:07.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kiss , Fred i Uryga
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety, jak wiesz dla wielu osób głównym problemem Wisły była liczba oraz gra Hiszpanów w kadrze i na boisku, a nie gra tych Polaków, przez których wiele bezcennych punktów w przeszłości już potraciliśmy i przez których jeszcze nadal wiele razy tracić je będziemy
Teraz skala absurdu została posunięta do tego, że zaczęliśmy ich nawet wykupywać i sprowadzać za konkretne pieniądze, by przestawić wajchę i zadowolić część krzyczących "więcej Polaków!" kibiców. ![]() A potem na forum płacz, że Uryga z Mikulcem zawalają kolejne bramki, przepłacony Zwoliński, który na pewno dostał wysoki kontrakt na razie kompletnie nic nie wnosi itd... ![]() Teraz w prezencie dostaliśmy jeszcze do tego kuriozalne zachowania zagranicznych wynalazków algorytmów Królewskiego. Ciągle zaskakuje mnie oczekiwanie niektórych, że piłkarz będący na poziomie Resovii czy Termaliki nie będzie popełniał takich samych błędów jakie popełniał w tejże Resovii czy Termalice, mając w Wiśle te same deficyty, które miał i tam. ![]() Polski paszport nikogo przed nimi nie uchroni. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A skąd Mikulec miał mieć pewność, że tamten nie jest wstanie dojść do piłki? Nie mógł mieć takiej pewności, dlatego faulował. Okazało się to błędem, ale żeby obwiniać go przez to za kretyńskie zachowanie Urygi to duża przesada. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ogólnie powtórka z Chrobrego, tam chyba też prowadziliśmy do przerwy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Mikulec to wzmocnienie na 4 ligowe boisko, a nie na drużynę walczącą o ekstraklase, przypominam, ze chlop spadl do 3 ligi ze swoim zespolem i to jest jego poziom !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Online |
|
|
Patrząc na skład spodziewałem się totalnej kompromitacji, tymczasem do czerwonej kartki Wisła dominowała.
Mam wielką nadzieję, że kontuzja Józka nie pokrzyżuje planów ściągnięcia ofensywnego pomocnika, typowej 10, który potrafi zagrać prostopadłą piłkę, którypotrafi przytrzymać piłkę i który pozwoliłby grać w ataku przez środek. Dopiero wtedy będzie możliwość wykorzystania w 100% Rodado i Zwolińskiego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dlatego właśnie jest matołem bo każdy człowiek z conajmniej dwiema szarymi komórkami dokonałby analizy, że piłka jest kopnięta z taką siłą że kolega z drużyny ja spokojnie przejmie i nie należy faulować. Przecież to było ewidentne. Chłop z absolutnie niczego zrobił sytuację dla Pruszkowa a dodatkowo w wywiadzie pomeczowym zabrakło mu rigczu żeby wziąć to na klatę. Nie wyobrażam sobie żeby w szatni nie dostał od Moskala solidnego o.......u. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Dopiero teraz zobaczyłem, że tam było umyślne zagranie ręką No to trzeba być kretynem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Problem taki - jak w poprzednich sezonach - umiejętności techniczne naszych zawodników przykrywają fakt, że drużyna nie funkcjonuje i nie wypracowuje sensownych sytuacji z gry. Ile było już takich meczów, gdzie gra wyglądała lepiej niż wynik? Pół sezonu się tak łudziliśmy w poprzednim roku i tak co mecz - stracone punkty, ale powinniśmy byli wygrać, stracone punkty po jednym wypadzie ks wiocha, ale przecież byliśmy o tyle lepsi. Takimi meczami przegraliśmy awans, trzeba tylko rozegrać ich tyle, żeby powstałą masą krytyczna i wrócimy do punktu wyjścia.
![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem zdobyliśmy przypadkową bramkę po czym niby kontrolujemy mecz a zaraz po przerwie notujemy na samym początku błędy w wyprowadzeniu piłki autorstwa Kutwy i Mikulca dla mnie już wtedy było wiadome że będzie w tym spotkaniu pyta. Natomiast osobna kwestią jest polityka transferowa to jest jakaś parodia i niech wreszcie ktoś za to odpowie głową.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Do momentu czerwonej kartki mecz absolutnie pod kontrolą.
tempo meczu wakacyjne Znicz przeee kurewsko slaby Festyn na trybunach, ale Wisla wciaz przyciaga Po czerwonej kartce dalismy tlen Zniczowi, ktory i tak slabo sie spisywal ale na nas wystarczy. Taki mecz powinnismy zamknac do przerwy. Nie ma armat z przodu. Jest dramat. Rodado sam nie jebnie 3 bramek do przerwy. Juz ch u j z ta obrona, ale z takim slaby zniczem to powinno żreć z przodu. A tutaj lipa. Rozumiem Moskala, ze przez puchary i podroze ma tak naprawde malo czasu na trenowanie. Niech z pucharow odpadaja bo to nie ma sensu, naprawde. Niech ratuja lige bo ja juz wiem ze beda ciezary z taka gra. I moze pora zaczac od nich wymagac na trybunach a nie piescic po jajkach bo do tej pory gralismy z jednymi ze slabszych! Moze pora wrocic do starych metod i zawitac na treningu jak to robią w cywilizowanych klubach a nie takim klubie jak nasz gdzie sie smyraja po jajkach po porazce wmawiajac ze nastepnym razem sie uda
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 04.08.2024 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprokurował rzut wolny i co z tego. Gdyby Uryga nie machał łapami to byłoby, nic z tego. A argumenty, że spadł do 3 ligi to już zupełny kabaret. Liczy się to, że biega walczy i się stara. Dzięki temu za jakiś czas będzie w sam raz na awans, a tutaj przypieprzają się do chłopa za "sprokurowanie" faul, kiedy kapitan "sprokurował" karnego więc go bronię przed kretyńskimi atakami. Drugą bramkę jak trampkarz zajebał Jaroch, który nie spadł do 3 ligi i co to zmieniło. Nie słyszę pretensji do Jarocha. Tylko przypieprzanie się do młodych i nowych mimo, że nic strasznego nie zawalili. Jeszcze raz. Mikulec zagrał lepiej niż Jaroch, więc jak najbardziej jest wzmocnieniem .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.08.2024 o godz. 19:19.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
"Liczy się to, że biega walczy i się stara" to że jego gra do przodu wygląda OK to nie zmienia postać rzeczy, że obrońcom jest fatalnym jeden i drugi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
tak zapytam nieskromnie- zwlaszcza fanatykow polskiej mysli szkoleniowej : co musialby odjebac jeszcze pan Uryga zeeby wkoncu ktokolwiek w tym klubie wyslal go do rezerw albo choc posadzil na lawce
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 04.08.2024 o godz. 20:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Uryga może robić co chce, bo nie ma kto za niego grać.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|