The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2024, 16:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Opcje są dwie:
1) Są beznadziejni
2) Moskal, wzorem Rude "nie umie ich ustawić".

Mam swoją opinię na ten temat.
Wybieram opcję nr 1
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.08.2024, 16:20
Inny mecz oglądałeś. Kutwa co chwilę zaliczał kompromitujące straty które mogły nas kosztować gola. Katastrofalny występ.

Poza Rodado nikt nie był nawet blisko strzelenia gola.

Mogliśmy to wygrać, ale właśnie - Kiss zachował się jak debil.
Kutwa miał jedną kompromitującą stratę w drugiej połowie, kiedy przyjął piłkę na 5 metrów, wygrywał główki, nieźle asekurował, próbował GRAĆ RÓWNIEŻ DO PRZODU. Na tej pozycji albo się ryzykuje stratę, albo podaje do tyłu i nic z tego nie ma. Jeżeli pogra więcej to za pół roku będzie pewniakiem do składu.

A co do szans na gola. Uryga miał dwa razy na głowie piłki które powinny trafić do siatki, Gogół gdyby nie strzelał w środek na najłatwiejszej dla bramkarza wysokości to też była szansa. Z gry mieliśmy dużo więcej niż Znicz. Oni mieli tylko wrzutki, a że Jaroch i Uryga to ślamazarne kloce to balony które wrzucał Majewski siały spustoszenie.

Osobny temat to Cziczkan, jest przyspawany do linii, a gdyby Raton wpuszczał takie bramki to by tu były cztery strony biadolenia. Nie mówię o Zniczu...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.08.2024, 16:22
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Kutwa miał jedną kompromitującą stratę w drugiej połowie, kiedy przyjął piłkę na 5 metrów, wygrywał główki, nieźle asekurował, próbował GRAĆ RÓWNIEŻ DO PRZODU. Na tej pozycji albo się ryzykuje stratę, albo podaje do tyłu i nic z tego nie ma. Jeżeli pogra więcej to za pół roku będzie pewniakiem do składu.

A co do szans na gola. Uryga miał dwa razy na głowie piłki które powinny trafić do siatki, Gogół gdyby nie strzelał w środek na najłatwiejszej dla bramkarza wysokości to też była szansa. Z gry mieliśmy dużo więcej niż Znicz. Oni mieli tylko wrzutki, a że Jaroch i Uryga to ślamazarne kloce to balony które wrzucał Majewski siały spustoszenie.

Osobny temat to Cziczkan, jest przyspawany do linii, a gdyby Raton wpuszczał takie bramki to by tu były cztery strony biadolenia. Nie mówię o Zniczu...
Inny mecz oglądaliśmy. Kutwa miał kilka strat na groźną kontrę. Więcej zepsuł niż dobrze zagrał. Katastrofalny występ.
Ale i tak lepszy niż Starzyński, przynajmniej miał kontakt z piłką.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.08.2024, 16:25
Kutwa miał kilka drewnoprzyjęć, które rozpoczynały kontry Znicza, ale generalnie nie zagrał źle. Ja się spodziewałem leja po bombie w środku pola, a w pierwszej połowie Znicz został zgnieciony.

Ten mecz idzie w 80% na konto Kissa, w 20% Urygi.

Biorąc pod uwagę kontuzję Józka, do machania łapami przez Urygę trzeba się powoli zacząć przyzwyczajać, bo w tym sezonie zawali jeszcze niejeden mecz :<
Ostatnio edytowane przez Patryko : 04.08.2024 o godz. 16:27.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 04.08.2024, 16:37
Wasza ocena poszczególnych zawodników może wynikać z tendencyjnego komentarza w TVP.

Wisła oczywiście potrzebuje transferów, choć nie wiem, jak to zostanie osiągnięte przy tak rozbudowanym składzie i tak dziurawym budżecie, ale przede wszystkim opiekuna od przygotowania fizycznego, opieki medycznej i opieki psychologicznej.

Bardzo mi szkoda Moskala, bo to nie tylko Wiślak, ale - jak pokazała jego przygoda poza Wisłą - solidny trener. Mam nadzieję, że to tylko złe dobrego początki.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2024, 16:41
Największy paradoks to to, że zagraliśmy całkiem niezły mecz .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 04.08.2024, 16:45
Graliśmy tak jak przeciwnik pozwalał. Liczyli na kontry i rzucili nam piłkę. To klepaliśmy, nieudolnie próbując strzelić drugiego gola. Jak poczuli krew po kartce, nagle okazało się, że tak dobrze nie graliśmy.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.08.2024, 16:46
Największy paradoks to to, że zagraliśmy całkiem niezły mecz .
To tak, do czasu aż pomyliliśmy dyscypliny
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.08.2024, 16:51
Dwóch kretynów zniweczyło dorobek całej drużyny. Kiss i Uryga powinni po dzisiejszym meczu być WY.......ENI NA ZBITY PYSK. Jak qrwa ktoś taki jak Uryga jest kapitanem? Kładzie kolejny mecz............ osobna sprawa to krycie Jarocha przy golu na 1-1 i gra Starzyńskiego w 1 połowie....
oj trenerze Moskal teraz chyba do pana dociera o za asów ma pan w składzie.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.08.2024, 16:53
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Wasza ocena poszczególnych zawodników może wynikać z tendencyjnego komentarza w TVP.

Wisła oczywiście potrzebuje transferów, choć nie wiem, jak to zostanie osiągnięte przy tak rozbudowanym składzie i tak dziurawym budżecie, ale przede wszystkim opiekuna od przygotowania fizycznego, opieki medycznej i opieki psychologicznej.

Bardzo mi szkoda Moskala, bo to nie tylko Wiślak, ale - jak pokazała jego przygoda poza Wisłą - solidny trener. Mam nadzieję, że to tylko złe dobrego początki.
Nawet nie słuchałem tych bałwanów z TVP. Szum w tle.
Obecna kadra wygląda źle, przede wszystkim obrona. Pytanie co z tym zrobić? Zakładam że niewiele da się zmienić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.08.2024, 16:53
Jeśli chodzi o destrukcje, odbiór, zbieranie drugich piłek Kutwa jest o poziom/dwa wyżej niż Sapała. Problemem są przyzwyczajenia z IV ligi jeśli chodzi o ilość czasu i miejsca w momencie kiedy masz piłkę przy nodze. I tak po dzisiejszym meczu wolę na 6 jego niż Sapałę w przypadku absencji Marca.

Kiss do dziś w 183 meczach w karierze nigdy nie dostał czerwa. Żółtka dostawał co 6,5 meczu. Przypomina się trochę Fernandez, który po przyjściu zachowywał się jak pierd0lnięty mimo, że nic w jego CV na to nie wskazywało. Cóż..."magia Wisły". Miejmy nadzieję, że chłopak się ogarnie bo w porównaniu do Młyńskiego to jest jednak wzmocnienie.

A sam mecz? Długimi momentami wyglądał lepiej niż myślałem, że będzie wyglądał z perspektywy wyjściowej jedenastki. Skończyć tę durną przygodę w europejskich pucharach bez kolejnych strat personalnych. Wrócić do normalnego tygodniowego mikrocyklu gdzie masz szansę zrobić coś więcej niż odnowę i praca praca praca.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.08.2024, 17:00
Ten faul to był prawie rożny, Mikulec nie widział, że ma asekurację więc zatrzymał faulem chłopa który wjeżdżał w pole karne. Moim zdaniem większym ryzykiem byłoby go puścić. Bramkę zajebał Uryga i tyle.
W dalszym ciągu nie rozumiem pytania. Nigdzie nie sugerowałem że różny (rzut wolny) to gol więc całkowicie nie wiem dlaczego mnie o to pytasz.
Ja mówię o całkowitym debiliźmie Mikulca, który podarował przeciwnikowi sytuację bramkową a nie próbuje dyskutować o prawdopodobieństwach na strzelenia bramki z tego czy innego SFG.
Bramka w 100% na konto debila Mikulca bo by jej porostu nie było gdyby daun nie faulował typa który i tak nie mógł dojść do piłki. Równie dobrze mógł mu pięścią zajebac, byłoby to tak samo logiczne.

Reszta to już ruletka.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 04.08.2024, 17:02
W poprzednim sezonie Wisła wygrała dwa razy i zdobyła sześć punktów tylko z dwoma zespołami. Z kim? Z Polonią Warszawa i ze Zniczem Pruszków. W tym sezonie już teraz, po dwóch kolejkach wiemy, że powtórki nie będzie i trzeba szukać innych drużyn o dobrym sercu, które pozwolą wygrać dwa razy.
I dziś można wieszać psy na Kissie, bo odwalił totalną amatorkę, ale my mamy cholerny problem w ataku, ze skutecznością. Takie mecze jak dziś powinniśmy do przerwy zamykać trzema golami. A my mamy dramat. Oddaliśmy Sobczaka, który jednak liczby miał. Oddaliśmy Goku, który może i irytował, ale liczby miał. Został nad Rodado i mega nieskuteczny jak dotąd Zjawiński. Pal licho Kissa, może lepiej, że teraz zarobił takie czerwo niż w jakimś barażu, ale skuteczność musi, musi, musi być lepsza. W pierwszej połowie ze Zniczem mamy sześć celnych strzałów i tylko szczęśliwa bramka Rodado dałą nam prowadzenie.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.08.2024, 17:03
As napisał(a):Wyświetl post
W dalszym ciągu nie rozumiem pytania. Nigdzie nie sugerowałem że różny (rzut wolny) to gol więc całkowicie nie wiem dlaczego mnie o to pytasz.
Ja mówię o całkowitym debiliźmie Mikulca, który podarował przeciwnikowi sytuację bramkową a nie próbuje dyskutować o prawdopodobieństwach na strzelenia bramki z tego czy innego SFG.
Bramka w 100% na konto debila Mikulca bo by jej porostu nie było gdyby daun nie faulował typa który i tak nie mógł dojść do piłki. Równie dobrze mógł mu pięścią zajebac, byłoby to tak samo logiczne.

Reszta to już ruletka.
W sumie mało mamy czerwonych, mógł mu jeszcze haka sprzedać

@Grisza1 - mamy leszczy w ofensywie. Sukiennicki którym się wszyscy tutaj podniecają ma żałosny strzał, podobnie zresztą - Baena. Starzyński to może trzy razy piłkę dotknął.
Dlatego śmieszy mnie to pisanie że "powinniśmy zamknąć mecz", skoro nie ma kim.
A o Goku już pisałem że możemy go żałować. Okaże się. Na razie Kiss okazał się większym kretynem w pierwszym meczu niż Goku przez cały sezon.

No i koniecznie wincyj Polaków, mało drewna jeszcze mamy w składzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.08.2024 o godz. 17:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.08.2024, 17:05
Kiss , Fred i Uryga
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 04.08.2024, 17:41
No i koniecznie wincyj Polaków, mało drewna jeszcze mamy w składzie.
Niestety, jak wiesz dla wielu osób głównym problemem Wisły była liczba oraz gra Hiszpanów w kadrze i na boisku, a nie gra tych Polaków, przez których wiele bezcennych punktów w przeszłości już potraciliśmy i przez których jeszcze nadal wiele razy tracić je będziemy

Teraz skala absurdu została posunięta do tego, że zaczęliśmy ich nawet wykupywać i sprowadzać za konkretne pieniądze, by przestawić wajchę i zadowolić część krzyczących "więcej Polaków!" kibiców.

A potem na forum płacz, że Uryga z Mikulcem zawalają kolejne bramki, przepłacony Zwoliński, który na pewno dostał wysoki kontrakt na razie kompletnie nic nie wnosi itd...

Teraz w prezencie dostaliśmy jeszcze do tego kuriozalne zachowania zagranicznych wynalazków algorytmów Królewskiego.

Ciągle zaskakuje mnie oczekiwanie niektórych, że piłkarz będący na poziomie Resovii czy Termaliki nie będzie popełniał takich samych błędów jakie popełniał w tejże Resovii czy Termalice, mając w Wiśle te same deficyty, które miał i tam.

Polski paszport nikogo przed nimi nie uchroni.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2024, 17:45
As napisał(a):Wyświetl post

Reszta to już ruletka.
Czyli podtrzymujesz że róg/wolny w okolicach rogu to "sytuacja bramkowa" ?

A skąd Mikulec miał mieć pewność, że tamten nie jest wstanie dojść do piłki? Nie mógł mieć takiej pewności, dlatego faulował. Okazało się to błędem, ale żeby obwiniać go przez to za kretyńskie zachowanie Urygi to duża przesada.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.08.2024, 18:12
Ogólnie powtórka z Chrobrego, tam chyba też prowadziliśmy do przerwy
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.08.2024, 18:14

A skąd Mikulec miał mieć pewność, że tamten nie jest wstanie dojść do piłki? Nie mógł mieć takiej pewności, dlatego faulował. Okazało się to błędem, ale żeby obwiniać go przez to za kretyńskie zachowanie Urygi to duża przesada.
przestań bronić tego parodysty.. przypomnij sobie co robił z nim tamten 17 latek z Liapi, następnie przypomnij sobie co zrobili z nim w wiedniu.. chłop dalej szuka piłki.. dzisiaj kolejny raz został objechany, gdyby nie sprokurował rzutu wolnego to Uryga by nie sfaulowal..

Mikulec to wzmocnienie na 4 ligowe boisko, a nie na drużynę walczącą o ekstraklase, przypominam, ze chlop spadl do 3 ligi ze swoim zespolem i to jest jego poziom !!
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 04.08.2024, 18:19. Gra lepsza niż końcowy wynik
Patrząc na skład spodziewałem się totalnej kompromitacji, tymczasem do czerwonej kartki Wisła dominowała.
  • Mimo przegranej na + Mikulec na prawej stronie, dużo lepiej od Jarocha. O dziwo środek obrony z Jarochem wyglądał całkiem przyzwoicie.
  • Problemem były stałe fragmenty, pierwszego gola zawalił Kutwa, który dał się przepchnąć temu parodyście z Pruszkowa.
  • Takie karne gwiżdże się tylko Wiśle, przecież Uryga wygrał główkę, i znowu ten sam parodysta podstawił się pod łokieć i padł jak rażony piorunem... Tam nie było żadnej intencji ze strony Alana, w normalnej lidze z normalnym sędzią nie byłoby o czym gadać...
  • Kiss do odruchu ameby zagrał całkiem przyzwoicie jak na pierwszy mecz, widać że technicznie będzie w topie zawodników Wisły.
  • Przyzwoicie Piotrek Starzyński, Kutwa też zagrał niezły mecz, zrobił ze dwa poważne błędy, z czego po drugim padła bramka dla Znicza, ale zwłaszcza w I połowie grał dobrze.

Mam wielką nadzieję, że kontuzja Józka nie pokrzyżuje planów ściągnięcia ofensywnego pomocnika, typowej 10, który potrafi zagrać prostopadłą piłkę, którypotrafi przytrzymać piłkę i który pozwoliłby grać w ataku przez środek. Dopiero wtedy będzie możliwość wykorzystania w 100% Rodado i Zwolińskiego.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.08.2024, 18:24

Nie podnosiłem wcześniej że to jest sytuacja bramkaowa ale oczywiście rzut wolny z tego miejsca jak najbardziej jest sytuacją bramkową. To jest oczywista oczywistość. Zero kontrowersji.

Dlatego właśnie jest matołem bo każdy człowiek z conajmniej dwiema szarymi komórkami dokonałby analizy, że piłka jest kopnięta z taką siłą że kolega z drużyny ja spokojnie przejmie i nie należy faulować. Przecież to było ewidentne.

Chłop z absolutnie niczego zrobił sytuację dla Pruszkowa a dodatkowo w wywiadzie pomeczowym zabrakło mu rigczu żeby wziąć to na klatę. Nie wyobrażam sobie żeby w szatni nie dostał od Moskala solidnego o.......u.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.08.2024, 18:29
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Dwóch kretynów zniweczyło dorobek całej drużyny. Kiss i Uryga powinni po dzisiejszym meczu być WY.......ENI NA ZBITY PYSK. Jak qrwa ktoś taki jak Uryga jest kapitanem? Kładzie kolejny mecz............ osobna sprawa to krycie Jarocha przy golu na 1-1 i gra Starzyńskiego w 1 połowie....
oj trenerze Moskal teraz chyba do pana dociera o za asów ma pan w składzie.

Dopiero teraz zobaczyłem, że tam było umyślne zagranie ręką ......................... XD

No to trzeba być kretynem.
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 04.08.2024, 18:32
Problem taki - jak w poprzednich sezonach - umiejętności techniczne naszych zawodników przykrywają fakt, że drużyna nie funkcjonuje i nie wypracowuje sensownych sytuacji z gry. Ile było już takich meczów, gdzie gra wyglądała lepiej niż wynik? Pół sezonu się tak łudziliśmy w poprzednim roku i tak co mecz - stracone punkty, ale powinniśmy byli wygrać, stracone punkty po jednym wypadzie ks wiocha, ale przecież byliśmy o tyle lepsi. Takimi meczami przegraliśmy awans, trzeba tylko rozegrać ich tyle, żeby powstałą masą krytyczna i wrócimy do punktu wyjścia.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.08.2024, 18:56
Z całym szacunkiem zdobyliśmy przypadkową bramkę po czym niby kontrolujemy mecz a zaraz po przerwie notujemy na samym początku błędy w wyprowadzeniu piłki autorstwa Kutwy i Mikulca dla mnie już wtedy było wiadome że będzie w tym spotkaniu pyta. Natomiast osobna kwestią jest polityka transferowa to jest jakaś parodia i niech wreszcie ktoś za to odpowie głową.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.08.2024, 19:03
Do momentu czerwonej kartki mecz absolutnie pod kontrolą.
tempo meczu wakacyjne
Znicz przeee kurewsko slaby
Festyn na trybunach, ale Wisla wciaz przyciaga
Po czerwonej kartce dalismy tlen Zniczowi, ktory i tak slabo sie spisywal ale na nas wystarczy.

Taki mecz powinnismy zamknac do przerwy. Nie ma armat z przodu. Jest dramat. Rodado sam nie jebnie 3 bramek do przerwy. Juz ch u j z ta obrona, ale z takim slaby zniczem to powinno żreć z przodu. A tutaj lipa.
Rozumiem Moskala, ze przez puchary i podroze ma tak naprawde malo czasu na trenowanie.
Niech z pucharow odpadaja bo to nie ma sensu, naprawde. Niech ratuja lige bo ja juz wiem ze beda ciezary z taka gra.

I moze pora zaczac od nich wymagac na trybunach a nie piescic po jajkach bo do tej pory gralismy z jednymi ze slabszych! Moze pora wrocic do starych metod i zawitac na treningu jak to robią w cywilizowanych klubach a nie takim klubie jak nasz gdzie sie smyraja po jajkach po porazce wmawiajac ze nastepnym razem sie uda
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 04.08.2024 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2024, 19:15
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
przestań bronić tego parodysty.. przypomnij sobie co robił z nim tamten 17 latek z Liapi, następnie przypomnij sobie co zrobili z nim w wiedniu.. chłop dalej szuka piłki.. dzisiaj kolejny raz został objechany, gdyby nie sprokurował rzutu wolnego to Uryga by nie sfaulowal..

Mikulec to wzmocnienie na 4 ligowe boisko, a nie na drużynę walczącą o ekstraklase, przypominam, ze chlop spadl do 3 ligi ze swoim zespolem i to jest jego poziom !!
Mikulec jest lepszy niż Jaroch, dwa razy...

Sprokurował rzut wolny i co z tego. Gdyby Uryga nie machał łapami to byłoby, nic z tego. A argumenty, że spadł do 3 ligi to już zupełny kabaret. Liczy się to, że biega walczy i się stara. Dzięki temu za jakiś czas będzie w sam raz na awans, a tutaj przypieprzają się do chłopa za "sprokurowanie" faul, kiedy kapitan "sprokurował" karnego więc go bronię przed kretyńskimi atakami. Drugą bramkę jak trampkarz zajebał Jaroch, który nie spadł do 3 ligi i co to zmieniło. Nie słyszę pretensji do Jarocha. Tylko przypieprzanie się do młodych i nowych mimo, że nic strasznego nie zawalili. Jeszcze raz. Mikulec zagrał lepiej niż Jaroch, więc jak najbardziej jest wzmocnieniem .

Greg25 napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na skład spodziewałem się totalnej kompromitacji, tymczasem do czerwonej kartki Wisła dominowała.
  • Mimo przegranej na + Mikulec na prawej stronie, dużo lepiej od Jarocha. O dziwo środek obrony z Jarochem wyglądał całkiem przyzwoicie.
  • Problemem były stałe fragmenty, pierwszego gola zawalił Kutwa, który dał się przepchnąć temu parodyście z Pruszkowa.
  • Takie karne gwiżdże się tylko Wiśle, przecież Uryga wygrał główkę, i znowu ten sam parodysta podstawił się pod łokieć i padł jak rażony piorunem... Tam nie było żadnej intencji ze strony Alana, w normalnej lidze z normalnym sędzią nie byłoby o czym gadać...
  • Kiss do odruchu ameby zagrał całkiem przyzwoicie jak na pierwszy mecz, widać że technicznie będzie w topie zawodników Wisły.
  • Przyzwoicie Piotrek Starzyński, Kutwa też zagrał niezły mecz, zrobił ze dwa poważne błędy, z czego po drugim padła bramka dla Znicza, ale zwłaszcza w I połowie grał dobrze.

Mam wielką nadzieję, że kontuzja Józka nie pokrzyżuje planów ściągnięcia ofensywnego pomocnika, typowej 10, który potrafi zagrać prostopadłą piłkę, którypotrafi przytrzymać piłkę i który pozwoliłby grać w ataku przez środek. Dopiero wtedy będzie możliwość wykorzystania w 100% Rodado i Zwolińskiego.
Pełna zgoda poza tym, że przy pierwszej bramce to Jaroch anie Kutwa dał się przepchnąć.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.08.2024 o godz. 19:19.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.08.2024, 19:20
Mikulec jest lepszy niż Jaroch, dwa razy...

Sprokurował rzut wolny i co z tego. Gdyby Uryga nie machał łapami to byłoby, nic z tego. A argumenty, że spadł do 3 ligi to już zupełny kabaret. Liczy się to, że biega walczy i się stara. Dzięki temu za jakiś czas będzie w sam raz na awans, a tutaj przypieprzają się do chłopa za "sprokurowanie" faul, kiedy kapitan "sprokurował" karnego więc go bronię przed kretyńskimi atakami. Drugą bramkę jak trampkarz zajebał Jaroch, który nie spadł do 3 ligi i co to zmieniło. Nie słyszę pretensji do Jarocha. Tylko przypieprzanie się do młodych i nowych mimo, że nic strasznego nie zawalili. Jeszcze raz. Mikulec zagrał lepiej niż Jaroch, więc jak najbardziej jest wzmocnieniem .
Jeden i drugi siebie warty, obaj nie dojeżdzają i nigdy nie powinni znaleźć się w tym klubie, ewentulnie wejść z ławki przy zdziesiątkowanej kadrze, a nie grać pierwsze skrzypce.

"Liczy się to, że biega walczy i się stara" ja też mogę biegać i walczyć i się starać za 1/10 tego co on dostaje.. to jest profesjonalista, a my aspirujemy do walki o ekstraklasę, tutaj trzeba potrafić grać w piłkę, a na obronie bronić to że jego gra do przodu wygląda OK to nie zmienia postać rzeczy, że obrońcom jest fatalnym jeden i drugi
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.08.2024, 19:34
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Jeden i drugi siebie warty, obaj nie dojeżdzają i nigdy nie powinni znaleźć się w tym klubie, ewentulnie wejść z ławki przy zdziesiątkowanej kadrze, a nie grać pierwsze skrzypce.

"Liczy się to, że biega walczy i się stara" ja też mogę biegać i walczyć i się starać za 1/10 tego co on dostaje.. to jest profesjonalista, a my aspirujemy do walki o ekstraklasę, tutaj trzeba potrafić grać w piłkę, a na obronie bronić to że jego gra do przodu wygląda OK to nie zmienia postać rzeczy, że obrońcom jest fatalnym jeden i drugi
Ale chociaż obydwaj są słabi to Mikulec ma szanse stać się lepszym, właśnie dlatego, że się stara. W przeciwieństwie do Jarocha. Nasze podstawowe problemy wynikają właśnie z tego, że niewielu się stara i każdy starający się jest na wagę złota, bo ligę wygrywa się bardziej chęciami niż umiejętnościami.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.08.2024, 20:02
tak zapytam nieskromnie- zwlaszcza fanatykow polskiej mysli szkoleniowej : co musialby odjebac jeszcze pan Uryga zeeby wkoncu ktokolwiek w tym klubie wyslal go do rezerw albo choc posadzil na lawce jak musialby slabo - i ile meczy ten pan zagrac zebysmy mieli okazje juz go wogole nie ogladac na 1 ligowych pastwiskach ? ( pomijam fakt teraz ze nie ma Jozka, Biedrzyckiego itp ) .....zreszta to samo sie tyczy mega beznadziejnego albo mowiac delikatnie - bardzo slabego pilkarza jakim jest Jaroch ....da sie gorzej zagrac w 1 lidze - POWTARZAM 1 LIDZE - NIZ CI DWAJ PANOWIE KTORZY MIESIECZNIE ZARABIAJA TYLE CO NORMALNY CZLOWIEK W POLTORA ROKU ?
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 04.08.2024 o godz. 20:05.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.08.2024, 20:04
Uryga może robić co chce, bo nie ma kto za niego grać.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów