The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2024, 15:51
#OjkofobiaWatch
Zainspirowany ewidentnym sukcesem #RudeWatch, który wielu kibiców doprowadził do szału i rozstroju nerwowego jedocześnie, postanowiłem tym razem skupić się na problemie o wiele ważniejszym niż jakieś tam punkty, gole, asysty, szanse na awans bezpośredni, z baraży czy chociaż na ukończenie meczu z regulaminową liczbą piłkarzy na boisku. Postanowiłem - idąc z duchem czasu - tym razem kompletnie zignorować to co w futbolu najważniejsze i zając się piłkarskim wykluczeniem naszych rodaków.

Po przeczytaniu postów Ogryzka połączyłem kropki i odkryłem spisek ojkofobiczny i ksenofobiczny skierowany przeciw polskim piłkarzom Wisły. Wiem o czym myślicie - będzie o kibicach. Otóż nie, reakcje kibiców to tylko naturalny objaw znacznie poważniejszego problemu, często przykrywający w oczach mniej wyrobionych obserwatorów futbolowych perypetii Wisły prawdziwy spisek: pierwszoligowego środowiska piłkarskiego przeciw rodzimym piłkarzom Wisły. Bo przecież gdyby nie jawny sabotaż ze strony sędziów, trenerów i piłkarzy żadnej krytyki by nie było, bo i nie byłoby czego krytykować. Zwycięzców się nie sądzi.

Nie przedłużając, zaznaczę tylko jeszcze że podzieliłem wszystkie przypadki na ojkofobię, gdy sprawcą nieszczęścia naszego rodaka z Białą Gwiazdą na piersi jest inny Polak, oraz ksenofobię, gdy to zagraniczny piłkarz nie dość że zabiera miejsca pracy, to jeszcze znęca się nad naszymi rodzimymi piłkarzami. To jest polska liga, nie Reprezentacja!

1) Trener Polonii Warszawa - poważna ojkofobia. Kazał swoim piłkarzom ścigać się z naszym stoperem wiedząc że ten nie umie biegać ani tym bardziej skręcać w biegu, powodując finalnie boiskowy odpowiednik katastrofy w ruchu drogowym kiedy to Biedrzycki dachował. Na szczęście nic się nikomu nie stało i mogliśmy kontynuować mecz tak jak do tego przyzwyczailiśmy kibiców - w dziesiątkę.

2) Piłkarze ofensywni Polonii Warszawa, którzy z całkowitą świadomością wykonywali polecenia trenera. Wyjaśnienie że "tylko wykonywali rozkazy" nie jest już usprawiedliwieniem conajmniej od roku 1945. Ojkofobia i ksenofobia w stopniu znacznym.

3) Piłkarze defensywni Polonii Warszawa - wydawałoby się, że zachowali się przyzwoicie dając naszym piłkarzom stworzyć kilka konkretnych sytuacji, ale w rzeczywistości było to tylko przyczyną nieszczęścia dla Polskich Piłkarzy Wisły Kraków (PPWK), którzy wszystkie sytuacje zmarnowali. Przede wszystki jednak - uporczywie stawali w torze ruchu PPWK Młyńskiego kiedy ten chciał wbiec w pole karne. Ojkofobia i ksenofobia w stopniu średnim.

4) Bramkarz Polonii Warszawa - trzeba uczciwie powiedzieć, że w przypadku strzałów Sukiennickiego był bez szans, ale kiedy Zwoliński strzelał w środek bramki - zamiast uskoczyć, położyć się albo chociaż teatralnie wybić piłkę na róg - ten ją po prostu złapał. Na jego obronę - łapał też strzały Hiszpańskich piłkarzy. Ojkofobia w stopniu lekkim.

To tyle na dzisiaj, ale jestem przekonany że materiału na przyszłe odcinki nam nie zabraknie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.07.2024 o godz. 16:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów