|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
P.s. Duarte i Kiss tez sa prawonożni. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() dla mnie to co najmniej dziwne - jest coraz więcej innowatorów którzy wystawiają skrzydłowych z przeciwną "nożnością" od pozycji, nie posądzałbym nas o takie taktyczne niuanse, za to przy dynamicznej akcji marnowanie ułamków sekund na szukanie właściwej nogi może zadecydować o jej powodzeniu, więc mam nadzieję, że ktoś przy projektowaniu algorytmu nie zapomniał o tej kluczowej zmiennej ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2024
Offline |
|
Coś tam kopałem za dzieciaka, właśnie na skrzydłach, jako lewonożnemu lepiej grało mi się na prawej stronie, a na siłę mnie ustawiali na lewej, bo tak się kiedyś szkoliło młodych. W PL nadal jest podejście że skrzydłowy ma wrzucać piłkę na napastnika, ewentualnie dograć na wolne pole, i faktycznie przy takiej taktyce zawodnikowi jest łatwiej celnie dorzucić w biegu czy z pierwszej piłki. Z drugiej strony, jeśli masz zawodnika który niezły technicznie i ma w miarę ułożoną nogę, no to ustawienie go odwrotnie ma sporo plusów - zwykle w takim ustawieniu, zawodnik lepiej strzela zza pola karnego czy wrzuca nieprzyjemne dośrodkowania dokręcone do bramki, czy choćby łatwiej mu zejść do środka. Ogólnie dobry skrzydłowy poradzi sobie na obu stronach, w zależności od tego jak ma grać drużyna i jakie będzie miał zadania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na pewno braliśmy przy transferach pod uwagę jaką nogą gra zawodnik, ale miejcie na uwadze, że każdy dodatkowy "filtr" zmniejsza ilość potencjalnych kandydatów, których i tak pewnie nie ma zbyt wielu. Tak więc niewykluczone, że ta dominująca prawonożność Wisły wynika z przymusu pójścia na kompromisy w wyszukiwaniu zawodników. W każdym razie tak jak napisaliście można to przy odpowiednim sposobie gry przekuć na atut.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jak wyglada nasza ścieżka prowadząca do grup LE / LKE ?
przyznam że pogubiłem sie w tym ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dziś 1:3, tam 0:3 i jedziemy z tym Sarajevem
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rusza sprzedaż na mecz wyjazdowy do Wiednia
Na mecz w Wiedniu dystrybuowane będą WYŁĄCZNIE pakiety w cenie 185 zł, w skład których wejdą: bilet i okolicznościowa koszulka. W pierwszej kolejności zakupu będą mogli dokonać karnetowicze SEZON 2024/2025 i JESIEŃ 2024 oraz członkowie SOCIOS. Sprzedaż rozpocznie się w czwartek 25 lipca o godzinie 14.00. Jeśli wejściówki nie zostaną wykupione, to wówczas trafią do otwartej sprzedaży. https://wislakrakow.com/posts/wisawp...o-wiednia/9992
Ostatnio edytowane przez leszekm : 25.07.2024 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Faza grupowa LE jeśli wygramy wszystkie trzy dwumecze które przed nami. Faza Grupowa LKE jeśli wygramy dwumecz z Rapidem, wygramy dwumecz w 3 rundzie kw. LE i przegramy play off o awans do LE. Faza Grupowa LKE jeśli wygramy dwumecz z Rapidem, przegramy dwumecz w 3 rundzie kw. LE, i wygramy play off o awans do LKE Faza Grupowa LKE jeśli przegramy dwumecz z Rapidem, wygramy dwumecz w 3 rundzie kw. LKE i wygramy play off o awans do LKE. Nie możemy przegrać dwóch dwumeczów z rzędu bo odpadamy.
Ostatnio edytowane przez Arked : 25.07.2024 o godz. 12:40.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
czyli grupa to jakby "piąta" runda ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak, są 4 rundy eliminacyjne w każdych rozgrywkach.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
1. W pierwszej LE wygraliśmy. 2. Teraz gramy drugą LE z Rapidem 3. Jeśli wygramy to gramy 3 LE z lepszym z pary MFK Ružomberok / Trabzonspor Kulübü 4. Jeśli wygramy to gramy 4 LE z (losowanie 5 sierpnia) Jeśli wygramy to gramy w fazie ligowej (nowej grupowej) LE Jeśli przegramy to gramy w fazie ligowej (nowej grupowej) LKE (1-2 takie same) 3. Jeśli przegramy to gramy w 3 LKE z lepszym z pary FK Sarajevo / FC Spartak Trnava 4. Jeśli wygramy to gramy 4 LKE (losowanie 5 sierpnia) Jeśli wygramy to gramy w fazie ligowej LKE Sumując, jeśli jesteśmy w LE to każdy dwumecz powoduje, że awansujemy do następnej rundy ale w przypadku przegranej spadamy do LKE. Jeśli jesteśmy w LKE to przegrywając odpadamy z europucharów. Jaga ma to samo, tyle, że zaczęła od LM więc najpierw spadnie do LE, a potem do LKE. Jeśli Jaga wygra (na Litwie było 4:0 dla Jagi) to ma gwarantowaną fazę grupową LKE (3 faza LM -p-> 4 faza LE -p-> grupa LKE)
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 25.07.2024 o godz. 14:34.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawno nie bylem taki podekscytowany meczem pilkarskim
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2024
Offline |
|
|
Nie jest źle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jaroch i Gogół najsłabsi.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie jest źle, przegrywamy u siebie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Szkoda tej bramki. Bardzo szkoda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Oczywiście Uryga spóźniony przy obu golach, pajac ....a.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Niestety ale tu się mocno Kaziu nie popisał
Rodado biega wszędzie tylko nie w polu karnym,zabrakło asekuracji w środku pola Wyjście Zwolinskim po paru treningach to był zły pomysł Co prezentują sobą Olejarka, że w kolejce do składu przed nim jest Kiakos a gdy trzeba gonić wynik Kutwa i Krzyżanowski ? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Różnica klasy piłkarskiej dramatyczna, wyrównana w drugiej połowie przez czerwoną kartkę.
Carbo i Sukiennicki najlepsi z Wisły, Krzyżanowski to absolutna katastrofa - same straty. Baena to chociaż podał do Carbo na gola... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie było tragedii, ale Baena przecienki jest, jakieś dwie półki niżej niż Sukiennicki. Będzie grał Kiss i Duerte to się z ławki nie podniesie.
Żal sytuacji także Zwolińskiego, no ale tutaj widać że chłop będzie dawał dużo zespołowi, jak wejdzie w sezon. Szkoda, no ale trudno, będzie trzeba walczyć w LKE ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wstydu nie ma.Trudno oczekiwać jakichś huraganowych ataków skoro to dwumecz.Ciekawy ten Sukiennicki,w pierwszej połowie wygląda jakby go przytykało a potem do 90 minuty robi taki wiatr jakby miał motorek w dupie.
Ps.Jak w tym klubie ostał się taki pręt jak Baena to nie mogę tego zrozumieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Inny mecz wolfy ogladales, bo Krzyzanowski ma asyste drugiego stopnia
Nie mial samych strat, imho dobrze sie zaprezentowal. Daleko mu do Sukiennickiego, ale dal rade. Bledem byl Gogol od pierwszych minut. Nie rozumiem braku Sapaly. I ja nie widzialem roznicy klasy. To byl wyrownany mecz do momentu czerwonej kartki. Wrecz mielismy wiecej okazji niz Rapid, tylko Austriakom wyszedl genialny strzal z dystansu i indywidualna akcja goscia na J. Mieli jedna setke, ktora obronil Cziczkan. My setek mielismy 3-4. Nie uwazam, ze jestesmy na straconej pozycji w rewanzu. Nie ma juz bramek na wyjezdzie liczonych podwojnie, wiec wystarczy tam strzelic bramke. Braklo troche wyrachowania i wiekszego spokoju. Szczegolnie to bylo widac po Sukiennickim, ktory z kazda minuta tego meczu rosl. Ten mecz pokazal, ze najwieksze braki bedziemy miec w srodku pola. Na gwalt potrzebny pomocnik typu box to box. Ktos pisal, ze Baena ma dobre dosrodkowania, to dzis bylo to widac. Jedno dobre dosrodkwanie na 8 prob? I ta ostatnia akcja... jak by to inaczej wygladalo gdyby z tych 7 metrow trafil w bramke. Szkoda. Ale pisalem, ze dwumecz z Rapidem jest beez znaczenia. Nie jestesmy faworytem, a to bezcenne doswiadczenie dla tej druzyny. Nawet porazka z Austriakami swietnie przygotuje nas do dwumeczu w III rundzie LKE. No i przyznac trzeba, ze jakosciowo maja wiecej zawodnikow na wyzszym poziomie. Nie ma co do tego watpliwosci. Miejmy nadzieje, ze nas zlekcewaza po tym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisla zagrala na miare swoich możliwości, wynik sprawiedliwy.
W pierwszej połowie za dużo strat w srodku pola, Rapid miał z tego pare groźnych sytuacji. Fizycznie Rapid tez w pierwszej polowie wyglądał dużo lepiej od nas. 2 połowa - szkoda tej bramki na 2-0. Wisła miała swoje sytuacje Zwolinski (w slupek i nie domkniecie centry Rodado) Rodado (głową centymetry od bramki). Im dłużej trwał ten mecz tym lepsi Mikulec i Sukiennicki. Uryga spozniony przy obu bramkach (ma kontrakt do 26r... Mam nadzieje ze nikt go nie bedzie przedłużał) Moim zdaniem Wisla fajnie się zaprezentowała. Nie zagralismy bojaźliwie i to mogło się podobać. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cały udział Krzyżanowskiego to machanie łapami.Radzę sobie to na spokojnie obejrzeć. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1. Mikulec parodystą tego meczu , zaraz za nim Uryga
2. Colley trzymał całą obronę 3. Carbo jedyny pomocnik na poziomie w tej drużynie 4. Nasi po strzale Rodado i potem słupku Zwolińskiego myśleli ,że zniosą z powierzchni Rapid , niestety to rywal na poziomie który wyprowadził akcję na 2-0 i mieli wynik 5. 80 minuta strzelamy gola kontaktowego , są jeszcze 2 zmiany i nie ma kogo wpuścić ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przy obu bramkach nasz dzielny kapitan Uryga krył sobie na radar, co było spowodowane jego tragiczną dynamiką.
Szczególnie pierwsza bramka wyglądała komicznie, zdążył przybiec do pola karnego, gdzie rozsiadł się w swoim fotelu, obserwując jak typ mu przed nosem pakuje piłkę do bramki. Zero agresji, doskoku, niczego. Mam nadzieję, że Biedrzycki wyśle go na ławkę, gdzie jest jego miejsce z jego oldbojową szybkością. Rapid zaliczył sobie jednostkę treningową, mecz mieli pod kontrolą, poziomy wyrównane czerwoną kartką. Co do rewanżu nie mam większych złudzeń, ale fajnie, że gracze tacy jak Sukiennicki mogą sobie posmakować piłki na europejskim poziomie. Mimo ładnego podania do Carbo, mam nadzieję, że Beana zostanie zakopany głęboko na ławce rezerwowych przez nasze nowe nabytki. Chłopu odcina prąd przy podejmowaniu decyzji na boisku. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Szkoda strasznie
Rapid lepszy, jasne ale mecz się tak potoczył że mogliśmy wygrać dwiema bramkami Moim zdaniem jakbyśmy zagrali na 1 napastnika to obie bramki byłyby do uniknięcia Zabrakło asekuracji w środku Btw, Sukiennicki to u nas długo nie pogra, wystarczy że poprawi wykończenie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gogół w pierwszej połowie wstrzymywał każdą akcję grając do tyłu. Uryga na 1 ligę może się przyda ale tutaj nic sobie z jego obecności na robią. Zwoliński spieprzył dwie patelnie.
Motorycznie jesteśmy dwie klasy słabsi, ale piłkarsko już takiej różnicy nie było. Szkoda, że nie remis, ale co zrobić. Szczęścia to nie mieliśmy. Sukiennicki to materiał na transfer za grubą kasę. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|