The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2024, 08:52
Watts napisał(a):Wyświetl post
https://abseits.at/fusball-internati...-wisla-krakau/
kącik humorystyczny: autor zakwalifikował odejście Ratona i Villara do ubytków "top performerów"
A do dysproporcji LP noga w Wisle sie odniesiesz?

P.s. Duarte i Kiss tez sa prawonożni.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.07.2024, 08:57
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
A do dysproporcji LP noga w Wisle sie odniesiesz?

P.s. Duarte i Kiss tez sa prawonożni.
odnoszę się
dla mnie to co najmniej dziwne - jest coraz więcej innowatorów którzy wystawiają skrzydłowych z przeciwną "nożnością" od pozycji, nie posądzałbym nas o takie taktyczne niuanse, za to przy dynamicznej akcji marnowanie ułamków sekund na szukanie właściwej nogi może zadecydować o jej powodzeniu, więc mam nadzieję, że ktoś przy projektowaniu algorytmu nie zapomniał o tej kluczowej zmiennej
Odpowiedz cytując
horalek
Member

Od: 04.2024

Stary 25.07.2024, 10:30
Watts napisał(a):Wyświetl post
odnoszę się
dla mnie to co najmniej dziwne - jest coraz więcej innowatorów którzy wystawiają skrzydłowych z przeciwną "nożnością" od pozycji, nie posądzałbym nas o takie taktyczne niuanse, za to przy dynamicznej akcji marnowanie ułamków sekund na szukanie właściwej nogi może zadecydować o jej powodzeniu, więc mam nadzieję, że ktoś przy projektowaniu algorytmu nie zapomniał o tej kluczowej zmiennej
To już mocno zależy od taktyki.
Coś tam kopałem za dzieciaka, właśnie na skrzydłach, jako lewonożnemu lepiej grało mi się na prawej stronie, a na siłę mnie ustawiali na lewej, bo tak się kiedyś szkoliło młodych.
W PL nadal jest podejście że skrzydłowy ma wrzucać piłkę na napastnika, ewentualnie dograć na wolne pole, i faktycznie przy takiej taktyce zawodnikowi jest łatwiej celnie dorzucić w biegu czy z pierwszej piłki.
Z drugiej strony, jeśli masz zawodnika który niezły technicznie i ma w miarę ułożoną nogę, no to ustawienie go odwrotnie ma sporo plusów - zwykle w takim ustawieniu, zawodnik lepiej strzela zza pola karnego czy wrzuca nieprzyjemne dośrodkowania dokręcone do bramki, czy choćby łatwiej mu zejść do środka.
Ogólnie dobry skrzydłowy poradzi sobie na obu stronach, w zależności od tego jak ma grać drużyna i jakie będzie miał zadania.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.07.2024, 11:10
Na pewno braliśmy przy transferach pod uwagę jaką nogą gra zawodnik, ale miejcie na uwadze, że każdy dodatkowy "filtr" zmniejsza ilość potencjalnych kandydatów, których i tak pewnie nie ma zbyt wielu. Tak więc niewykluczone, że ta dominująca prawonożność Wisły wynika z przymusu pójścia na kompromisy w wyszukiwaniu zawodników. W każdym razie tak jak napisaliście można to przy odpowiednim sposobie gry przekuć na atut.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.07.2024, 11:19
jak wyglada nasza ścieżka prowadząca do grup LE / LKE ?

przyznam że pogubiłem sie w tym
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.07.2024, 11:21
horalek napisał(a):Wyświetl post
To już mocno zależy od taktyki.
Coś tam kopałem za dzieciaka, właśnie na skrzydłach, jako lewonożnemu lepiej grało mi się na prawej stronie, a na siłę mnie ustawiali na lewej, bo tak się kiedyś szkoliło młodych.
W PL nadal jest podejście że skrzydłowy ma wrzucać piłkę na napastnika, ewentualnie dograć na wolne pole, i faktycznie przy takiej taktyce zawodnikowi jest łatwiej celnie dorzucić w biegu czy z pierwszej piłki.
Z drugiej strony, jeśli masz zawodnika który niezły technicznie i ma w miarę ułożoną nogę, no to ustawienie go odwrotnie ma sporo plusów - zwykle w takim ustawieniu, zawodnik lepiej strzela zza pola karnego czy wrzuca nieprzyjemne dośrodkowania dokręcone do bramki, czy choćby łatwiej mu zejść do środka.
Ogólnie dobry skrzydłowy poradzi sobie na obu stronach, w zależności od tego jak ma grać drużyna i jakie będzie miał zadania.
dlatego zgadzam się w pełni że u skrzydłowych to może robić taktyczny sens, a jak z innymi pozycjami?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.07.2024, 11:22
Dziś 1:3, tam 0:3 i jedziemy z tym Sarajevem
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2024, 12:15
Rusza sprzedaż na mecz wyjazdowy do Wiednia
Na mecz w Wiedniu dystrybuowane będą WYŁĄCZNIE pakiety w cenie 185 zł, w skład których wejdą: bilet i okolicznościowa koszulka. W pierwszej kolejności zakupu będą mogli dokonać karnetowicze SEZON 2024/2025 i JESIEŃ 2024 oraz członkowie SOCIOS. Sprzedaż rozpocznie się w czwartek 25 lipca o godzinie 14.00. Jeśli wejściówki nie zostaną wykupione, to wówczas trafią do otwartej sprzedaży.

https://wislakrakow.com/posts/wisawp...o-wiednia/9992
Ostatnio edytowane przez leszekm : 25.07.2024 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.07.2024, 12:36
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

Żeby awansować do jakiejkolwiek fazy grupowej musimy zagrać jeszcze trzy dwumecze wliczając w to dzisiejszy. Istnieją różne potencjalne warianty.

Faza grupowa LE jeśli wygramy wszystkie trzy dwumecze które przed nami.

Faza Grupowa LKE jeśli wygramy dwumecz z Rapidem, wygramy dwumecz w 3 rundzie kw. LE i przegramy play off o awans do LE.

Faza Grupowa LKE jeśli wygramy dwumecz z Rapidem, przegramy dwumecz w 3 rundzie kw. LE, i wygramy play off o awans do LKE

Faza Grupowa LKE jeśli przegramy dwumecz z Rapidem, wygramy dwumecz w 3 rundzie kw. LKE i wygramy play off o awans do LKE.

Nie możemy przegrać dwóch dwumeczów z rzędu bo odpadamy.
Ostatnio edytowane przez Arked : 25.07.2024 o godz. 12:40.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.07.2024, 13:30
czyli grupa to jakby "piąta" runda ?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2024, 13:44
Tak, są 4 rundy eliminacyjne w każdych rozgrywkach.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.07.2024, 14:03
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

Mamy do przejścia 4 rundy do fazy ligowej (nowej grupowej) LE/LKE
1. W pierwszej LE wygraliśmy.
2. Teraz gramy drugą LE z Rapidem
3. Jeśli wygramy to gramy 3 LE z lepszym z pary MFK Ružomberok / Trabzonspor Kulübü
4. Jeśli wygramy to gramy 4 LE z (losowanie 5 sierpnia)
Jeśli wygramy to gramy w fazie ligowej (nowej grupowej) LE
Jeśli przegramy to gramy w fazie ligowej (nowej grupowej) LKE

(1-2 takie same)
3. Jeśli przegramy to gramy w 3 LKE z lepszym z pary FK Sarajevo / FC Spartak Trnava
4. Jeśli wygramy to gramy 4 LKE (losowanie 5 sierpnia)
Jeśli wygramy to gramy w fazie ligowej LKE

Sumując, jeśli jesteśmy w LE to każdy dwumecz powoduje, że awansujemy do następnej rundy ale w przypadku przegranej spadamy do LKE.
Jeśli jesteśmy w LKE to przegrywając odpadamy z europucharów.

Jaga ma to samo, tyle, że zaczęła od LM więc najpierw spadnie do LE, a potem do LKE.
Jeśli Jaga wygra (na Litwie było 4:0 dla Jagi) to ma gwarantowaną fazę grupową LKE (3 faza LM -p-> 4 faza LE -p-> grupa LKE)
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 25.07.2024 o godz. 14:34.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 25.07.2024, 15:04
Dawno nie bylem taki podekscytowany meczem pilkarskim
Odpowiedz cytując
yoda79 - nowe konto
Junior Member

Od: 07.2024

Stary 25.07.2024, 17:50
Nie jest źle.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.07.2024, 18:00
Jaroch i Gogół najsłabsi.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.07.2024, 18:03
Nie jest źle, przegrywamy u siebie ��
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 25.07.2024, 18:09
Szkoda tej bramki. Bardzo szkoda.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.07.2024, 18:23
Oczywiście Uryga spóźniony przy obu golach, pajac ....a.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.07.2024, 18:34
Niestety ale tu się mocno Kaziu nie popisał
Rodado biega wszędzie tylko nie w polu karnym,zabrakło asekuracji w środku pola
Wyjście Zwolinskim po paru treningach to był zły pomysł
Co prezentują sobą Olejarka, że w kolejce do składu przed nim jest Kiakos a gdy trzeba gonić wynik Kutwa i Krzyżanowski ?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 25.07.2024, 18:55
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale tu się mocno Kaziu nie popisał
Rodado biega wszędzie tylko nie w polu karnym,zabrakło asekuracji w środku pola
Może się Kazkowi Pad rozłączał albo miał lagi, serwery powolne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2024, 19:03
Różnica klasy piłkarskiej dramatyczna, wyrównana w drugiej połowie przez czerwoną kartkę.
Carbo i Sukiennicki najlepsi z Wisły, Krzyżanowski to absolutna katastrofa - same straty. Baena to chociaż podał do Carbo na gola...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 25.07.2024, 19:05
Nie było tragedii, ale Baena przecienki jest, jakieś dwie półki niżej niż Sukiennicki. Będzie grał Kiss i Duerte to się z ławki nie podniesie.
Żal sytuacji także Zwolińskiego, no ale tutaj widać że chłop będzie dawał dużo zespołowi, jak wejdzie w sezon.
Szkoda, no ale trudno, będzie trzeba walczyć w LKE
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.07.2024, 19:09
Wstydu nie ma.Trudno oczekiwać jakichś huraganowych ataków skoro to dwumecz.Ciekawy ten Sukiennicki,w pierwszej połowie wygląda jakby go przytykało a potem do 90 minuty robi taki wiatr jakby miał motorek w dupie.

Ps.Jak w tym klubie ostał się taki pręt jak Baena to nie mogę tego zrozumieć.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 25.07.2024, 19:09
Inny mecz wolfy ogladales, bo Krzyzanowski ma asyste drugiego stopnia
Nie mial samych strat, imho dobrze sie zaprezentowal. Daleko mu do Sukiennickiego, ale dal rade.

Bledem byl Gogol od pierwszych minut. Nie rozumiem braku Sapaly.
I ja nie widzialem roznicy klasy.
To byl wyrownany mecz do momentu czerwonej kartki. Wrecz mielismy wiecej okazji niz Rapid, tylko Austriakom wyszedl genialny strzal z dystansu i indywidualna akcja goscia na J.
Mieli jedna setke, ktora obronil Cziczkan. My setek mielismy 3-4.

Nie uwazam, ze jestesmy na straconej pozycji w rewanzu. Nie ma juz bramek na wyjezdzie liczonych podwojnie, wiec wystarczy tam strzelic bramke.

Braklo troche wyrachowania i wiekszego spokoju. Szczegolnie to bylo widac po Sukiennickim, ktory z kazda minuta tego meczu rosl.

Ten mecz pokazal, ze najwieksze braki bedziemy miec w srodku pola. Na gwalt potrzebny pomocnik typu box to box.

Ktos pisal, ze Baena ma dobre dosrodkowania, to dzis bylo to widac. Jedno dobre dosrodkwanie na 8 prob? I ta ostatnia akcja... jak by to inaczej wygladalo gdyby z tych 7 metrow trafil w bramke.

Szkoda.
Ale pisalem, ze dwumecz z Rapidem jest beez znaczenia. Nie jestesmy faworytem, a to bezcenne doswiadczenie dla tej druzyny. Nawet porazka z Austriakami swietnie przygotuje nas do dwumeczu w III rundzie LKE.

No i przyznac trzeba, ze jakosciowo maja wiecej zawodnikow na wyzszym poziomie. Nie ma co do tego watpliwosci. Miejmy nadzieje, ze nas zlekcewaza po tym meczu.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 25.07.2024, 19:11
Wisla zagrala na miare swoich możliwości, wynik sprawiedliwy.
W pierwszej połowie za dużo strat w srodku pola, Rapid miał z tego pare groźnych sytuacji. Fizycznie Rapid tez w pierwszej polowie wyglądał dużo lepiej od nas.
2 połowa - szkoda tej bramki na 2-0.

Wisła miała swoje sytuacje Zwolinski (w slupek i nie domkniecie centry Rodado) Rodado (głową centymetry od bramki).

Im dłużej trwał ten mecz tym lepsi Mikulec i Sukiennicki.
Uryga spozniony przy obu bramkach (ma kontrakt do 26r... Mam nadzieje ze nikt go nie bedzie przedłużał)

Moim zdaniem Wisla fajnie się zaprezentowała. Nie zagralismy bojaźliwie i to mogło się podobać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2024, 19:13
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Inny mecz wolfy ogladales, bo Krzyzanowski ma asyste drugiego stopnia
Nie mial samych strat, imho dobrze sie zaprezentowal. Daleko mu do Sukiennickiego, ale dal rade.
Nie dał rady, był katastrofalny, a asystę trzeciego stopnia przy samobóju miał Mikulec Cały udział Krzyżanowskiego to machanie łapami.
Radzę sobie to na spokojnie obejrzeć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.07.2024, 19:13
1. Mikulec parodystą tego meczu , zaraz za nim Uryga
2. Colley trzymał całą obronę
3. Carbo jedyny pomocnik na poziomie w tej drużynie
4. Nasi po strzale Rodado i potem słupku Zwolińskiego myśleli ,że zniosą z powierzchni Rapid , niestety to rywal na poziomie który wyprowadził akcję na 2-0 i mieli wynik
5. 80 minuta strzelamy gola kontaktowego , są jeszcze 2 zmiany i nie ma kogo wpuścić
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.07.2024, 19:14
Przy obu bramkach nasz dzielny kapitan Uryga krył sobie na radar, co było spowodowane jego tragiczną dynamiką.

Szczególnie pierwsza bramka wyglądała komicznie, zdążył przybiec do pola karnego, gdzie rozsiadł się w swoim fotelu, obserwując jak typ mu przed nosem pakuje piłkę do bramki. Zero agresji, doskoku, niczego. Mam nadzieję, że Biedrzycki wyśle go na ławkę, gdzie jest jego miejsce z jego oldbojową szybkością.

Rapid zaliczył sobie jednostkę treningową, mecz mieli pod kontrolą, poziomy wyrównane czerwoną kartką. Co do rewanżu nie mam większych złudzeń, ale fajnie, że gracze tacy jak Sukiennicki mogą sobie posmakować piłki na europejskim poziomie.

Mimo ładnego podania do Carbo, mam nadzieję, że Beana zostanie zakopany głęboko na ławce rezerwowych przez nasze nowe nabytki. Chłopu odcina prąd przy podejmowaniu decyzji na boisku.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.07.2024, 19:19
Szkoda strasznie
Rapid lepszy, jasne ale mecz się tak potoczył że mogliśmy wygrać dwiema bramkami
Moim zdaniem jakbyśmy zagrali na 1 napastnika to obie bramki byłyby do uniknięcia
Zabrakło asekuracji w środku
Btw, Sukiennicki to u nas długo nie pogra, wystarczy że poprawi wykończenie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.07.2024, 19:29
Gogół w pierwszej połowie wstrzymywał każdą akcję grając do tyłu. Uryga na 1 ligę może się przyda ale tutaj nic sobie z jego obecności na robią. Zwoliński spieprzył dwie patelnie.

Motorycznie jesteśmy dwie klasy słabsi, ale piłkarsko już takiej różnicy nie było. Szkoda, że nie remis, ale co zrobić. Szczęścia to nie mieliśmy.

Sukiennicki to materiał na transfer za grubą kasę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów