The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
horalek
Member

Od: 04.2024

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2024, 10:30
Watts napisał(a):Wyświetl post
odnoszę się
dla mnie to co najmniej dziwne - jest coraz więcej innowatorów którzy wystawiają skrzydłowych z przeciwną "nożnością" od pozycji, nie posądzałbym nas o takie taktyczne niuanse, za to przy dynamicznej akcji marnowanie ułamków sekund na szukanie właściwej nogi może zadecydować o jej powodzeniu, więc mam nadzieję, że ktoś przy projektowaniu algorytmu nie zapomniał o tej kluczowej zmiennej
To już mocno zależy od taktyki.
Coś tam kopałem za dzieciaka, właśnie na skrzydłach, jako lewonożnemu lepiej grało mi się na prawej stronie, a na siłę mnie ustawiali na lewej, bo tak się kiedyś szkoliło młodych.
W PL nadal jest podejście że skrzydłowy ma wrzucać piłkę na napastnika, ewentualnie dograć na wolne pole, i faktycznie przy takiej taktyce zawodnikowi jest łatwiej celnie dorzucić w biegu czy z pierwszej piłki.
Z drugiej strony, jeśli masz zawodnika który niezły technicznie i ma w miarę ułożoną nogę, no to ustawienie go odwrotnie ma sporo plusów - zwykle w takim ustawieniu, zawodnik lepiej strzela zza pola karnego czy wrzuca nieprzyjemne dośrodkowania dokręcone do bramki, czy choćby łatwiej mu zejść do środka.
Ogólnie dobry skrzydłowy poradzi sobie na obu stronach, w zależności od tego jak ma grać drużyna i jakie będzie miał zadania.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów