|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Czy ktos Buchalika przepraszal po tamtych zawodach? Oczywiscie ze nikt. Czy Lis jest dobrym bramkarzem? Raczej takim sobie Wisla miala ostatnio lepszych chocby Cuesta, oczywiscie Lis moze sie jeszcze rozwinac aczkolwiek przy pierwszej ofercie kupna powinien zostac sprzedany i ktos inny grac w jego miejsce. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Do swojej listy dorzuć: Chuce, Beciraja i Carlosa, Janickiego już nie ma. Ktoś z dwójki Niepsuj/ Bury, do Burego mam sentyment, dałbym mu szanse mimo wszystko
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.12.2020 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
o ile o Klemenza faktycznie sie mozna spierac czy nie zostawic go na rezerwe to bezdyskusyjnie Chuci i Carlosy out
Beciraj jak nie odpali od razu na wiosne gdy go Hyballa przygotuje tak samo ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Śmieszna sprawa z Saviciem, bo jest po tym meczu krytykowany tymczasem:
Najwięcej celnych podan, najwięcej km, najwięcej wygranych pojedynków, najwięcej udanych dryblingów - wszędzie najlepszy był Savic . Nie jest tak spektakularny jak Yeboah, jednak i on przy regularnej grze wg mnie wskoczy na wyższy poziom. U Hyballi będzie miał pierwszy skład. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W w tym właśnie problem, że wczoraj zagrał super mecz dzięki talentowi, czyli warunkom i refleksowi. To też trzeba umieć wykorzystać dlatego gratulacje za wczorajszy mecz. Natomiast nie zmienia to faktu że ma chłopak nad czym pracować, bo dobry bramkarz strzał na 2:0 z Legią łapie w zęby. A jemu brakło 10 cm. Tak jak pisałem to co leci w jego zasięgu broni pewnie, problem pojawia się kiedy strzał trzeba dostać. Dlatego trzeba trenować bo porządny napastnik w bramkarza nie strzela...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie wiem czy Wy zauwazyliscie taki drobny fakt, czy nie, ale wszyscy wygladaja lepiej.
Popatrzcie na takiego Klemenza. Niedorajda u parodysty a wczoraj zagral bardzo przyzwoity mecz i mial kkilka dobrych interwencji. Zhukov, ktory zaczyna przypominacc goscia, ktory przyszedl do Krakowa. Plewka, ktory nie boii sie wychodzic po pilke od obroncow i nie wybija na pale pod presja, ale utrzymuje sie przy pilce, odgrywa, zdobywa teren, przechwytuje i dobrze interweniuje w defensywie. Szot, ktory co raz smielej wchodzi w ofensywe i chco ma braki w kryciu to wyglada juz conajmniej pozytywnie. Brakuje jeszcze takiej kropki nad i typu strzal, dogranie i to za chwile bedzie poziom Karbownika. Savic jakis taki bardziej ruchliwy i konkretny sie zrobil. Krotko mowiac. Zanim kogos skreslicie, usuniecie, wyje%()#%*(biecie dajcie popracowac tym zawodnikow z Hyballa i zdajcie sie na jego ocene. Bo gosc jest ultra sprawiedliwy w swoich ocenach i traktowaniu zawodnikow, nie przywiazuje sie do nazwisk i bedzie decydowac obiektywnie. Czesc moze byc juz teraz odpalona, czesc moze dopiero po sezonie, ale Ci ktorzy zostana na pewno dostana szanse zeby do siebie przekonac trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
No i zachowanie przy bramce, kiedy zabrał obrońcę i zrobił Kubie pozycję, co świetnie widać tutaj https://twitter.com/patryk_czubak/st...25282068328449 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Nie mówię że Savic jest do dupy, ale na razie to jest przereklamowany niemal jak Bałaniuk. Pamiętam jak wielu ekspertów jak wolfy wieszczyło tu że to będzie drugi Szewczenko. Savic trochę jak Plewka czy Boguś, duuuzżo kilometrów ale jakoś nie widać konkretów. Tyle że taki Plewka czy Mączyński to woły robocze, a u Savicia czekam na fajerwerki! Ja nie udaję kogoś kim nie jestem (trenerem UEFA pro), lubię prostą piłkę i jasne sytuacje, i na razie to te atuty Savicia to takie trochę do szukania z lupą na powtórkach. Z drugiej strony raczej nikt nie ma wątpliwości co do klasy Yeboaha. Jak ktoś jest naprawdę dobry to widać to gołym okiem laika.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 20.12.2020 o godz. 16:06.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzieki Bogu, ze nie masz zadnego wplywu na cokolwiek w klubie i oby takich ludzi, z takim pojeciem, w pilce jak najmniej. PRzez takich ekspertow wlasnie np Paulinho w Polsce nie zrobil kariery - bo go nie widac hahahahaha.
Rozwaliles system |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wyraźnie ci wyżej napisałem że Savic to skrzydłowy albo 10tka i od takich ludzi wymaga się bramek i asyst. Co innego Plewka, Mączyński, Paulinio i inni ludzie od czarnej roboty.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 20.12.2020 o godz. 16:26.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I dlatego Savic ma plac u Hyballi a Chuca nie
Bo liczbami Chuca jest lepszy Lubie to |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
We wczorajszym meczu Savic najlepszy piłkarz obok Kuby i Lisa. Amen. Całe szczęście, że forum nie wybiera składu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Noe ma co się przypierdalac do Savicia o wczorajszy mecz. Masę czarnej roboty wykonał. Wogóle to po okresie przygotowawczym będzie wiadomo kto zostanie odpalony, bo teraz na 99% żadnych transferów się nie spodziewam.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A umiesz rozmawiać bez głupiego atakowania dla samej zasady? W tym momencie nie dyskutujesz ze mną tylko dyskutujesz z faktami. Chuca ma lepsze liczy. I to jest fakt.Jeśli nie zagra już w Wiśle, a Savic zagra wszystko do końca sezonu, pewnie on będzie miał lepsze liczby. Czego mu życzę. Na razie ma gorsze. Jeśli ktoś tam zagląda w statystyki, to pokażcie mi statystyki odbiorów. Bo wczoraj bramek i asyst nie notował. Mówicie biegał, pressował. To ile odebrał piłek? Jak wyglądały te wspomniane dryblingi, podobno miał najwięcej skutecznych? Czyli ile i jak to wyglądało na tle reszty drużyny, ile stworzył sytuacji w szesnastce, dryblingiem, balansem ciała, szybkością, ile miał dobrych wrzutek, podań? Może coś mi umknęło, nie siedziałem z notesem przy nagrywarce i nie cofałem sobie specjalnie jego akcji, żeby wychwycić wszystkie te smaczki i niuanse w grze naszego "jugola". Na razie nie powala mnie jego gra i tyle, życzę mu, sobie, i wam wszystkim żeby to się zmieniło, najlepiej przez konkretne, twarde dane w postaci bramek i asyst. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nasz "jugol" jest urodzonym w Salzburgu Austriakiem
![]() ![]()
W Polskę wierzę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Można też to spłycić do stwierdzenia, że Savić jest inteligentnym graczem (wyciągnięcie obrońcy i zrobienie miejsca Kubie), a Chuca niezbyt (debilny faul w polu karnym vs Legia). Myślę, że na wiosnę zobaczymy kto jest kto - Savić przyszedł do nas kilka miesięcy temu, jest trudna sytuacja z pandemią, sam był chory. Popatrzmy z boku jak człowiek na człowieka - jest mu na pewno trudno. Odpocznie, przepracuje okres przygotowawczy z trenerem, którego zna, cała drużyna powinna wyglądać lepiej, to i Savić zacznie mieć liczby, a że potrafi je notować, pokazał w poprzednim klubie. Generalnie rozumiem sens wypowiedzi, że Stefan przyszedł z łatką kozaka z ligi słoweńskiej i powinien wymiatać z miejsca, a tak się nie dzieje, ale sprowadzanie faktycznego stanu rzeczy do suchych liczb w postaci bramek i asyst i porównywanie go z Chucą jest naginaniem rzeczywistości pod tezę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Ibrahimović jest Szwedem urodzonym w Malmoe, no nie? Ale takim trochę jugolowatym jednak. Zresztą dałem to w cudzysłów przy Stefanie.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 20.12.2020 o godz. 19:54.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
DOBRA...
Już dawno miałem to napisac, ale nie było okazji. Gdyby nie urewski pech i kuriozalne zdarzenia to tak powinno to wyglądać: Pogoń -- 1:2 +2pkt Warta -- 0:1 +3pkt Zagłębie -- 1:0 +3pkt Coruptovia 1907 0:1 +2pkt 7egła - 1:0 -- +3pkt ============== +13pkt =27pkt co daje 3 lokatę ZAPRASZAM DO DYSKUSJI |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytaj uważnie to się doczytasz. Gole, asysty, solowe akcje - na razie z tym słabo, ale to nie jest "dop..się" tylko konstruktywna krytyka. Liczę że na wiosnę pokaże pełnię możliwości.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W gruncie rzeczy zgadzam się, że nasz stan punktowy, jest gorszy, niż wskazywałaby na to nasza dyspozycja na tle przeciwnika, ale równie dobrze powinieneś nam odjąć punkty za wczorajszy mecz, bo pewnie na 10 takich spotkań, 7 byśmy przegrali, a 2 zremisowali. Dodatkowo pewnie było kilka spotkań, gdzie byliśmy gorsi od przeciwnika, a udało nam się uszczknąć jakieś punkty. Chociażby Derby mogliśmy równie dobrze przegrać (chociaż zgoda, ze do czerwonej Forbesa byliśmy zdecydowanie lepsi), gdyby Siplak potrafił trafić w bramkę z dwóch metrów. Suma summarum na pewno nie bylibyśmy na podium, choć faktycznie powinniśmy mieć przynajmniej kilka punktów więcej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
harcownik,
Xanti, Cie zaoral, co przyznales (ze naginasz rzeczywistosc). Ja nie mam tyle cierpliwosci ani ochoty prowadzic dyskusja o podstawach na onecie czy interii bys pasowal idealnie ![]() Lucjusszz, gdyby tak to wygladalo, to pewnie nie byloby u nas Hyballi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku opanuj się, ty chyba bez wrogów nie potrafisz żyć. Ja z Xanti wcale się nie spieram i nie "orzemy" się tylko na luzie ROZMAWIAMY. On też nie potrzebuje chyba rycerza. U ciebie tylko agresja lub pasywna agresja co drugi wpis. Prowadź "dyskusja" z kimś innym rzeczywiście, najlepiej ze ścianą, z własnym cieniem się może nie pokłócisz. Albo znajdź sobie jakąś fajną dziewczynę, to może ona pomoże ci rozładować te negatywne emocje.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
a z tym kozakiem z miejsca -- hmm zachowujac proporcje - Zurawski tez na poczatku nic nie gral. ![]()
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 20.12.2020 o godz. 22:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Te porównania do Żurawskiego są podobne jak do Błaszczykowskiego w kontekście transferu z niższych lig. Zdarzają się raz na setki transferów. Więcej tu przykładów Brleka, którzy wskakują na wyższy poziom, ale też nie budzą aż takich nadziei.
Po wygranej z Lechem, tym bardziej cieszy, że drużyna zagrała bez Sadloka i Frydrycha. Hyballa mógł zobaczyć jak funkcjonuje zespół w obliczu takiego osłabienia a dodatkowo na Piasta obaj są już "czyści". I swoją drogą z tego ultra trudnego terminarza Hyballa wyciąga 4 punkty, a przez 70% czasu wyciągał nawet 9. Świetny prognostyk przed wiosną. Trener w miarę poznał drużynę i może przystąpić do ostrej weryfikacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |