|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
brylant17 napisał(a):
Zgadzam się z Levisem, te statystyki czy sędzia jest szczęśliwy czy nie są o kant kuli rozbić. W tej lidze każdy jest zdolny, żeby zostać "bohaterem". Kwestia prawdopodobieństwa, bo chyba każdy jednak wolałby mieć Marciniaka niż Gila. A patrząc pod tym kątem to Kwiatkowski nie jest najgorszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Problem jest taki, że obecnie nie potrzeba wałków, żeby nas rozjechać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Wydupcysz i nowy trener zagra za 6,5,4,3 dni czy wydupcysz i nowy trener zagra za 13,12,11,10 dni ...rzeczywiscie różnica, gwarantująca sukces! Z Jagą zwyciestwo. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
E tam przyjdzie Carlo i odmieni naszą grę
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na mecz z Jagiellonią postawiłbym na następujący skład:
Buchalik - Sadlok, Gonzalez, Głowacki, Arsenić - Małecki, LLonch (Perez), Basha, Cywka - Carlitos, Brożek. Jeżeli Głowa nie mógłby zagrać - przesunąłbym do środka Arsenicia, a na skrzydło wstawiłbym Boguskiego. Dobrze, że do treningów wrócili Ondraszek, Bartkowski i Kolar, ale w dalszym ciągu nie wiadomo co z Franem, który w moim odczuciu będzie filarem środka pola zespołu w zastępstwie LLoncha.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zła wiadomość - Wojtkowski nie dokończył treningu i pojechał na badania
Średnia wiadomość - Ze Manuel z urazem kręgosłupa Dobra wiadomość - Głowacki trenuje na 100% |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli same wzmocnienia
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Raz kolejnym argumentem za Kiko będzie fakt, że nie gramy w pełnym składzie bo kontuzje
Chciałbym zauważyć, że w większości są to urazy mięśniowe więc współpracownik Kiko popełnił jakiś błąd Ot taka luźna uwaga. Jak dla mnie mecz o wszystko dla Kiko, porażka = out. Proste. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
0:1, 1:2 dla Jagi i myślę, że zarząd wytrzyma napięcie i zostawi go na stanowisku. Jeśli zagramy totalną kaszanę jak dwukrotnie w Kielcach i powiozą nas 0:3 lub więcej to Marzena raczej nie wytrzyma, Dukat już jest wqrwiony.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Nawet jeśli wtopimy z Jagą, to Kiko nie poleci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie poleciał Wdowczyk, to i Kiko nie poleci.
Nie rozumiem. Ty go zwolnisz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.09.2017 o godz. 13:30.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli nie widzisz żadnej różnicy między Wisłą Wdowczyka i obecną? 2x większa kadra (ok, śmieszny argument, że szrot, ale w przypadku Carlitosa jest wykorzystywany jako "Bez Kiko to by Carlitos tu nigdy nie trafił", a w pozostałych "Co ten Junco za szrot ściągnął i jak Kiko ma coś z niego wykrzesać?"), styl gry, gdzie za Wdowczyka były okresy czasu, że czekało się na mecze jak na Derby Hiszpanii, a teraz mamy takie widowisko, że wcale się nie różni od gry mojej lokalnej drużyny z 4 ligi, no i kasa misiu, bo rzekomo prawdą jest, że teraz piłkarze mają ją wypłacaną na bieżąco, a wtedy lekko nie było. Argumentów przemawiających na korzyść Kiko jest kilka, ale w tym momencie już zdecydowanie mniej niż przeciwko, a jeśli spojrzeć na terminarz, to będzie ich znacznie mniej. Obym się pozytywnie zaskoczył
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak bo przyjdzie z gimbusami ze szkoły i go zwolni od tak po prostu ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Według WISLAZWE po porazce z Jagiellonia, a tym bardziej po zenujacej porazce typu jak dwa ostatnie mecze ze scyzorami, Kiko powinien wyleciec, bo gorzej grac sie nie da, poprawy nie widac, a przegrac wiecej niz 7 meczow jak za Wdowczyka całkiem realne, wiec Hiszpan powiniec wyleciec z hukiem.
Jeszcze czegos nie rozumiesz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Myśl przy swych argumentach. To Wdowczyk wymyślił sobie Mójtę między innymi na gwiazdorskiej umowie. I rok temu na mecze Wisły przy serii 7 porażek czekało się jak na DerbyESP pod względem stylu? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
WISŁAZWE napisał(a):
Wyjeb*nie trenera faktycznie jest proste. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie szczególnie wziąłem sobie do serca zastrzeżenia kogoś, kto nie umie czytać ze zrozumieniem. Mójta i jego kontrakt ma taki związek z moim postem jak przepis na kisiel, a i "okresy czasu" też do ciebie nie przemawiają.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jutro grubo po 22 będzie lament i płacz by wy...olić Kiko albo huraoptymizm
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wiele wskazuje na skład:
Buchalik - Arsenic, Głowa, Ivan, Sadlok - Boguski, Basha, Llonch, Małecki - Brożek, Carlitos Chciałbym zobaczyć z ławki Kostala, Halilovicia i Balaniuka, choć zapewne wejdzie zamiast pierwszej dwójki Imaz i Perez Docelowo uważam, że Ci dwaj Hiszpanie mogą dać nam naprawdę dużo, ale na dzisiaj (lub na to co widziałem z Koroną) optymista nie jestem. Za 2-3 tygodnie może już dojdą do dobrej formy. Powiało dzisiaj optymizmem po konferencji. Cieszę się z integracji zespołu i na pewno to dobrze wróży. Co jednak trzeba podkreślić: przy tak szerokiej ławce 5-6 gości nie będzie się regularnie łapało nawet na ławkę rezerwowych, więc siłą rzeczy będą niedługo bardziej myśleli o zmianie klubu niżeli walce o skład. Wracając do tematu: tylko zwycięstwo! Oby Jaga się zachłysnęła wygrana z Legia i nas zlekceważyła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Za zdrajczyka seria była beznadziejna, ale :
1) wiadomo było przez co ta seria - zawirowania właścicielskie miały duży wpływ. 2) niektóre mecze z tych 7 porażek nie były takie złe w naszym wykonaniu, żaden aż tak tragiczny jak ten w Kielcach. Generalnie to gra była sporo lepsza niż wyniki wtedy. Widać było jak na dłoni, że to nie kwestia złego ustawienia (pomijając początkowe debilne próby grania wahadłami ~ dwa pierwsze mecze z tej serii) czy warsztatu trenera ale głów piłkarzy. W wielu z tych meczy przeważaliśmy na boisku i schodziliśmy z niego z niczym. Ale walić, co było to było. PROSZĘ KIKO o JEDEN MECZ po którym oczy nie będą krwawić. Tylko tyle.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.09.2017 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dużo siły kosztowało mnie zalogowanie się tutaj i napisanie co myślę przed meczem z Mońkami po ostrym gwałcie w zakompleksionych kielcach.
Nie chce nawet czytac co wypisujecie bo 90% ludzi piszących tutaj nie ma pojęcia o niczym - ludzi, którzy chcą Bałaniuka w drugim meczu w Kielcach, Wojtowskiego, który nie jest gotowy do gry z kopiącym rywalem, ludzi, którzy piszą, że Cywka dobrze gra na prawej stronie mimo, że jest notorycznie wkręcany w zimie.. Pisałem przed Kielcami, ARSENIC zamiast Cywki na prawej i ku mojemu zdziwieniu... tak miało być gdyby nie kontuzja Głowackiego. Zaskoczył mnie brak Boguskiego, który w PP całkiem nieźle się zaprezentował mimo swojej chimeryczności (na bank lepiej niż Ze Manuel czy Imaz). W każdym razie powtórzę: ŻADEN Ze Manuel, Imaz, Haliliovic czy Bałaniuk + Wojtkowski nie jest gotowy i jego można wpuszczać z ławki a nie od 1 minuty (pomijam jego brak z powodu kontuzji). Powoli można stawiać krzyżyk na Imazie bo widać, że chłop bez pojęcia - i tutaj nie chodzi o ilośc meczy, które rozegrał. Chodzi o to co sobą reprezentuje indywidualnie - czyli podobnie jak Ze Manuel... Bałaniuka w Kielcach NIE BYŁo - dawno nie widziałem meczu, w którym gośc był wyłączony z gry. Wątpię aby się przebił. Perez dał ciała przy bramce i też zagrał pyte mimo, że na niego liczyłem.. W każdym razie, ktoś kto stawia Brożka od 1 minuty i chce abyśmy grali taką dwójką napastników jest chory na głowe . EWENTUALNIE można grać Ondraskiem bo sporo biega, ale póki co mimo, że Pol i Bascha byli najlepsi to i tak ŚRODEK był zdominowany przez rywala, dlatego musimy grac TRÓJKĄ w środku -POL+ BASCHA i ofensywny tylko tutaj nie mamy nikogo. Halilovic niestety nic nie pokazuje, o Imazie już pisałem. Widoczny jest ewidentny brak REZERW zespołu gdzie tak szeroka kadra mogła być zgrywana i nabierać rytmu meczowego - to jest nasz najwiekszy minus - wczesniej nie było tego widać gdyż mieliśmy może 15 graczy. Szkoda, że nie mamy Wolskiego lol wtedy rządzilibyśmy w lidze :] W każdym razie najbardziej optymalny skład na DZISIAJ: Buchalik - Arsenic, Głowa, Ivan, Sadlok - Boguski, Basha, Llonch, Małecki - Perez- Carlitos Nie wiadomo jak mecz się potoczy, ale z ławki obstawiałbym Brożka na 2 połowę, Bartosza na skrzydło za Boguskiego. Najbardziej szokuje fakt, że obśmiewany Hugo reprezentował indywidualnie więcej niż: ZE Manuel, Imaz, Bałaniuk... to jest SZOK, że tak słaby gość był lepszy od tego niewypału. Bałaniuk PS: Z bólem serca muszę to przyznać, ale za sprzedawczyka graliśmy najlepszą piłkę.... Żal Wolskiego :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 29.09.2017 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
s1mone napisał(a):
Co za smutny paradoks, że widziałem te wszystkie wpier*ole, a z Piastem akurat nie mogłem Co do meczu, to mam nadzieję na skład dokładnie taki, jaki obstawia Karherop. Chyba gdzieś to pisałem już - co prawda Brożek i Boguski nie prezentują dobrej formy, ale gorzej niż z Imazem/Ze Manuelem/Perezem/kimkolwiek innym nie będzie. A może akurat dojdzie to cholerne zgranie i trochę zaangażowania, którego nie było w Kielcach. Panowie piłkarze, bez wymówek jutro. Śląsk z Sandecją zagrali pod nas, Arka też, w razie zwycięstwa wskoczymy na 4. miejsce w tabeli i zostaniemy tam na przerwę reprezentacyjną. A jak przegramy to kur*a ja pier*olę, nie chce nawet o tym myśleć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mamy aż takiego pecha, czy trener od przygotowania fizycznego rzeczywiście coś popsuł?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czaro napisał(a):
Ondrasek - nie wiem do końca co mu jest, ale jeśli mam być szczery, to podejrzanie długo trwa jego przerwa... Velez - leczenie naderwanego mięśnia musi trwać, pewnie byłby zdrowy, gdyby nie mecz z Lechią Wojtkowski - nie wiemy co mu jest Bartkowski - Kolar - przyszedł z kontuzją Cuesta - albo szklany, albo coś faktycznie sknocone przy przygotowaniach Ze Manuel - w wywiadzie dla PS twierdził, że ma/miał jakieś bóle mięśniowe, ale przecież nie przepracował okresu przygotowawczego (rzygał ze zmęczenia po Lechii) Ciężko rozstrzygnąć tak z boku, czy Jordi Jodar coś spartaczył, czy to inne czynniki na to wpływają. Chwaliliśmy X czasu temu dobre przygotowanie fizyczne drużyny, w poprzednim sezonie też chyba nie wyglądało to źle, a teraz okazuje się, że chłopaki łapią kontuzje i to takie, że nie ma ich minimum miesiąc. Mam nadzieję, że Głowacki na serio jest już gotowy do gry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wojtkowski świeża kontuzja,a Bartkowski nie gra bo nie gra.....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bartkowski tez jest po kontuzji. Dopiero w tym tygodniu wrocil po miesiącu do treningów.
Tak czy siak brakuje przejrzystych informacji na temat stanu zdrowia zawodników. I potem rodzą się domysly... Jak taki Milik zlapal kontuzje to pół Polski i Wloch wie o ktorej godzinie ma zabieg... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wygramy 3:0.
Hat-trick Imaza. 3 asysty Pereza. Kiko cudotwórca. Mistrz, mistrz nasz TS! A i wszyscy na mecz bo,, Kto nie widział ten trąba."! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|