|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Nie znajde bo jest moda na napastnika ktora ma miec 190 cm i zgrywac gorne pilki. Wiec wypada się cieszyć, że mamy takiego Carlitosa! Rok temu Legia miała takiego - Nikolica, kiedyś my mieliśmy takiego - Żurawskiego. Czemu musimy równać do wszystkich ekip i grać wysokim silnym napastnikiem itd? Mi się juz to przejadło ze napastnik musi być silny wysoki itp itd, o Carlosie tez pisano ze ma technikę szybkość ale może sobie nie poradzić w Polsce bo jest słaby fizycznie. A przecież właśnie będzie sobie radził bo ma szybkość, technikę, zwinność i przyspieszenie. Wiec on nie będzie walczył bark w bark z Fojutami itp tylko atuty ma jak piłkę ma przy nodze. I o to chodzi. Ale owszem ze jest druga grupa napastników jak Zdenek i tak jak mówisz prawie reszta napastników z tej ligi, czyli ktoś kto się zostawi i odegra. Wole typ Carlitos a.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Taki znamienny obrazek dla 'umiejętności' Ondraska to sytuacja jak dostał piłkę przed polem karnym a piłkarz który go krył postanowił się przewrócić. Więc Ondrasek mógł zrobić absolutnie wszystko, ale był tak zaskoczony tym że musi kopnąć piłkę nogą, że musi to tak po prostu po piłkarsku rozegrać że aż zdębiał, nie wiedział co zrobić i zwyczajnie stracił piłkę.
Fajnie się chłop rozpycha łokciami, od święta wygra jakąś główkę, jakieś taktyczne zadania spełnia, jednak czysto piłkarsko to szrot najczystszej wody. Szanuję za zapał ale... po odejściu Urygi śmiało może się ubiegać o nagrodę dla najbardziej surowego technicznie piłkarza w drużynie. Z kolei Velez przeciwnie, bardzo mnie zaskoczył bo piłka mu nie przeszkadza. Potrafił z zimną głową zrobić zwód, odegrać nawet pod mocnym pressingiem 2-3 piłkarzy Pogoni. Wiadomo że to nie Zidane, ale jak na DP ściągniętego po taniości to naprawdę super. Już pewnie było pisane wiele razy ale Carlitos, Małecki, Brlek najlepsi na boisku. Mały z motorkiem w dupie, cały czas napędzał nam grę, mnóstwo sprintów wykonał. Brlek też niezwykle pracowity, popatrzcie jak on się inteligentnie porusza po boisku, generalnie gra takiego wycofanego rozgrywającego, pracującego również w destrukcji, w pole karne przeciwnika wchodzi rzadko ale jak już wchodzi to idealnie 'pod akcje', super mecz. No i Carlitos, trochę żal że przyjeżdża niemłody gość z 3 ligi hiszpańskiej i na dzień dobry pokazuje że jest lepszy od 99% naszych 'ekstraklasowców' ale cóż, takie są realia. Czekam na w....... dla Niecieczy i 6 punktów po dwóch kolejkach! ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jeśli odnieść się do samego Ondraszka nie jest to wybitny napastnik ale tak samo wydaje mi się ze właśnie taki Carlitosa potrzebuje takiego wyżła co zgra mu głowa a ten popędzi przedrybluje dwóch i strzeli. Po Carlitosie zauważyłem ze lubi wchodzić ze skrzydła do środka co mu bardzo dobrze wychodzi a czy to jest taka typowa 9 nie wydaje mi się. Taka para Ondraszek i Carlitos to może być strzał w przysłowiowa "10". Jeden zgrywa drugi zbiera biegnie i strzela. Najlepszym tego dowodem była sytuacja z końcówki meczu kiedy właśnie Ondraszek zgrał ale do Bartosza a ten nie wykorzystał znakomitej sytuacji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Grasz tak jak przecienik pozwala, a my nie pozwoliliśmy prawie na nic Pogoni. Rozsądną defensywna gra w ostatnich 30 minutach też mogła imponowac. A że mamy zawodników na kontry to Bartosz, Kostal czy Małecki jeszcze nie jedna bramkę strzela w tej rundzie.
Pogoń z kolei w perspektywie sezonu to będzie drużyna miejsc 7-12, o ile Mackowi nie ścigana jeszcze z 2-3 solidnych grajkow. Fajnie że stawiaja na młodych ale.. wiemy jak jest gdy się przesadzi. Velez zagral poprawnie, a jego oddychanie rekawami w 70 minucie bylo bardzo wymowne. Bardziej niz Cantoro widzę w nim starego Kaluznego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedyne co mnie martwi u Kiko to niechęć do ofensywy po strzelonych bramkach i traktowanie zmian jako ostateczność, a nie wniesienie przez nowych zawodników jakości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jedyne co mnie zastanawia to czy Velez ma strzał. Bo wtedy byłby świetnym zawodnikiem na mecze, gdzie musimy grać twardo z mocno defensywnie ustawioną drużyną. Pomimo wszystkich atutów Lloncha, ten akurat uderzenia sensownego nie ma. A od lat nie było w Wiśle defensywnego pomocnika, który potrafiłby huknąć z dystansu jak Sobol. Więc gdy zespół nie może wjechać z piłką do bramki, taki atut w postaci pomocnika z porzadnym "kopytem" to nie w kij dmuchał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Oglądałem i słuchałem. Kurtuazyjna i szczera wypowiedź o trenerze i tym, że będą robić to co powie. Ale co z tego? Czy to przeczy temu, że Pogoń nie miała pomysłu? Nie.
To dopiero pierwszy mecz, z Pogonią gdzie zmienił się trener. My jesteśmy 6 drużyną Ekstraklasy. Wyznacznikiem poziomu naszej gry będą mecze z Legią, Lechem, Jagiellonią i Lechią. Jeśli sezon skończymy wyżej niż rok temu, to poszliśmy do przodu. Jeśli nie- stoimy w miejscu. Zobaczymy tą świetną organizację gry drużyny jak nas ktoś przyciśnie ![]()
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 15.07.2017 o godz. 11:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mi się najbardziej podobało u Carlitos to to że umie dryblować(dawno napastnika z dryblingiem nie mieliśmy) ale przy okazji nie holuje bez sensu z głową w dół tylko dogrywa lepiej ustawionym partnerom czego przykładem była bramka Brleka i później jego minimalny strzel obok slupka
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Oczywiście, że to był pierwszy mecz i nie należy wyciągać daleko idących wniosków, ale cieszy postawa Wisełki, organizacja gry wg mnie stała na wysokim poziomie, a przecież można zakładać, że zgranie sprawi że wszystko będzie jeszcze lepiej wychodziło w każdym następnym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Jestem zachwycony , ale nie tyle obrazem gry , bo zagraliśmy , nieźle , ale bez szału , tylko potencjałem jaki pokali nasi nowi piłkarze, naskrobie o tym w 'nasi piłkarze' bo nie chce aby mój mądry i wyważony post umknął w zalewie pomeczowego stanu !
Ale ogólnie , jestem przekonany że TOP 4 jest pewne ! a czy pudło czy lepiej , to już wyjdzie w praniu. Inauguracja sezonu na +++ ! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Uważasz,że po jednym meczu jesteśmy walczyć o top 4
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ważne zwycięstwo na początek. Kiko odstąpił od eksperymentu gry 3 w obronie i to wystarczyło. Tak jak większość pisała - Carlitos, Małecki i Brlek najlepsi. Nowi Hiszpanie też nie najgorzej, zresztą jak cały zespół. Oby tak dalej
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Fakt faktem w konfrontacji polskiej myśli szkoleniowej: Skorża - Kiko 0-1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie oglądałem meczu (byłem w pracy). Jak wygląda Velez? Czy Llonch nie jest lepszy od niego? bo oceny i komentarze o Velezie takie sobie póki co
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() na koniec sezonu wyjdzie kto miał racje, przypominam tylko że wystarczył mi pierwszy mecz rundy wiosennej, aby docenić potencjał Lloncha i Gonzalesa oraz do odpalenia Stlica , dzisiaj takie poglądy to już można powiedzieć kanon na forum , wówczas były obiektem drwin ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Solidnie jak na pierwszy występ w nowych barwach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie będę upubliczniał takich informacji, jak będziesz uważnie śledził moje posty to MOŻE z kontekstu wydedukujesz ;P
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli o kase na Akademie nie ma sensu sie z Toba publicznie zakladac. Przyjalem. Strzala.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Merkury zapija smutki, bo wygraliśmy :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Zaskoczony jestem zarówno wynikiem, jak i stylem gry. Oczywiście pozytywnie, bo spodziewałem się nudnego spotkania i jakiegoś bezbarwnego remisu. Tymczasem zobaczyłem 45 minut naprawdę fajnej gry i co ważne 3 punkty na koncie. Nikogo nie zaskoczę tym, że najlepszy na boisku Brlek, Małecki i Carlitos. Debiut Veleza również całkiem mi się podobał, chociaż uważam, że 2-3 czerwone kartki zgranie w tym sezonie. Widać w tańcu się nie pier*doli. Jeśli chodzi o minusy to według mnie do takowych trzeba zaliczyć występ Cywki, w ofensywie za wiele nie pokazał, w defensywie ciągle Pogoń jeździła w drugiej połowie jego stroną, nie radził sobie. Siły widać nasi jeszcze nie mają na 90 minut zapieprzania, ale świeżość przyjdzie wkrótce.
Co dodatkowo cieszy? Ławka, przecież wczoraj nie zagrali Halilovic, Kostal, Llonch. Każdy z nich ma u nas dobra opinie. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Kiko tymi przygotowaniami mnie utwierdził że jest dobrym trenerem. Poćwiczył inne ustawienia, po to by drużyna była w przyszłości jeszcze lepsza, i była bardziej nieprzewidywalna.
Pogoń została rozpracowana, chociaż była po prostu słaba. Nie ma co się oszukiwać. Co do oceny zawodników to: Cuesta: Jak wyglądała jego gra na przedpolu i nogami każdy widział, mam nadzieje ze to kwestia czasu jak poczuje się pewnie i poprawi te elementy bo grą na linii udowodnił że umiejętności ma ponad przeciętne. Cywka: No cóż, chłopak pewnego poziomu jednak nie przeskoczy. Szanuje go bo zapieprza równo, ale potrzebujemy kogoś lepszego w obronie bo lepsi zawodnicy czyt. Peszko, Cernych, Gyurcso robią z nim co chcą. Głowacki: Nie ma się co rozpisywać, dalej wysoka forma. Gonzalez: Również podobnie, trzyma swój niezły poziom. Sadlok: Czy on aby przypadkiem nie zrzucił paru kilo? Jakiś taki zwinniejszy mi się wydawał. Bardzo dobry mecz. Velez: Jak ktoś już wcześniej zauważył a'la Dudka. Taki zawodnik był potrzebny tej drużynie, silny, agresywny, troszkę wyższy i w dodatku uniwersalny. Gość który nie będzie grał spektakularnie ale będzie ważnym trybikiem w tej machinie. Tylko musi popracować nad kondycją żeby nie było więcej "puta madre" Brlek: KAPITALNY! Może sie okazać że te 2mln za które podejrzewam byliśmy go skłonni sprzedać przed sezonem to była mega promocja. Boguski: Klasyczny Rafał, tym razem wersja niewidoczna. Małecki: Mały w niezłej formie, dobry mecz. Carlitos: Wpasował się idealnie do naszej gry. Powinniśmy mieć z niego pociechę. Ondrasek : Prawda jest taka że potrzebujemy napastnika o takiej charakterystyce jak Zdenek. Na dzień dzisiejszy mamy jego i jego kontrakt. Założenia taktyczne wypełnia dobrze, minusem jest że nie strzela . Podejrzewam że na chwilę obecną nie stać nas na inną, wartościową klasyczną 9. No chyba że sie znajdzie na niego chętny. Wojtkowski Trudno ocenić, jeszcze nie w formie. I pasowałoby żeby skrócił grzywę bo mu ewidentnie przeszkadza. Bartosz No ta piłka wciąż go szuka. Nie mam pretensji, uderzył dobrze jednak Załuska się w tej akcji popisał. Arsenić: Saneczkarz piękny xd Ja nie wiem ile on tych wślizgów zrobił w te kilka minut. Podejrzewam że w drugiej połowie sierpnia trener podejmie decyzję by jednego z trójki Bartosz, Kostal, Wojtkowski wypożyczyć do innej drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
Zresztą nie ma takiej możliwości, żeby Wojtkowski przychodził do nas i zgodził się na wypożyczenie np. do I ligi. ![]() **** Co do Brleka, to bylibyśmy turbo frajerami gdybyśmy pozwolili mu odejść za te 1.5M. Dzięki Bogu, że został, jest o wiele więcej warty.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 15.07.2017 o godz. 17:49.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To po co by dwóch ostatnich kontraktowano i prezentowano? Poza tym tak jak wspomniał X-Ray chcemy mieć szeroką kadrę, a na ten moment nasi skrzydłowi to Małecki, Boguski, Bartosz, Videmont, Kostal bo Wojtkowski chyba takim typowym skrzydłowym nie jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
Chociaż Ondraszek mimo wszystko się czasem przydaje. Jak się gra na dwóch napastników, to Ondraszek może się przydać. Wisła ma lepsza drużynę, więc to nie pojedynek trenerów. Mimo wszystko to z takim trenerem jak Dyzma-Smuda (słaba Łęczna) Kiko dostał niezłe cięgi. Tak z 0:3. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|