The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2017, 21:33
Piekny poczatek sezonu, swietny wystep Carlitosa, bardzo dobrze rowniez Velez, to na prawde beda spore wzmocnienia. Troche za duzo nerwowosci w 2 polowie ale na szczescie Pogon nie mogla nic zrobic i 3 punkty jada do Krakowa. Najwazniejszy jest poczatek a teraz bez wpadek jak w poprzednim sezonie i idziemy w gore. No i 100 lat dla Kiko, tak powinny wygladac urodziny
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 14.07.2017, 21:38
Bardzo dobrze to wyglądało jak na pierwszy mecz po takiej rewolucji kadrowej. Oczywiście szczególne pozdrowienia dla Merkurego-nie mogliśmy tego wygrać, a wygraliśmy :/

W obronie bardzo solidnie. Velez rzeczywiście bardziej na ŚO wygląda, ale cegłówkę mu rzucić i zagłówkuje. Oceniać Carlitosa nawet nie będę, bo się boję, że zapeszę Cuesta na linii giętki jak na swój wzrost, miejmy nadzieje, że nogi i przedpole poprawi. Będzie, że się znowu czepiam Boguskiego, ale wyżej jak 3/10 ciężko mu za dzisiejszy występ dać. Szkoda mi tylko Wojtkowskiego bo jestem pewien, że dałby więcej.

Krytycy formy Brleka przeproście
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.07.2017, 21:48
1. Carlitos pięknie się z nami przywitał.
2. Jeśli ktoś nie da 2,5-3mln euro za Brleka - nie sprzedawać.
3. Sto lat Kiko i mistrzostwa z Wisełką w tym sezonie!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 14.07.2017, 21:52
Miałem obawy przed startem sezonu, ale to co zobaczyłem wystarczająco mnie przekonało. Widać, że jesteśmy drużyną, każdy walczy i się stara, gołym okiem widać, że jesteśmy bardzo dobrze zorganizowani.

Co do nowych, to Cuesta miał kilka słabych wybić i to jedno nie pewne wyjście. Ale pokazał również, że potrafi bronić i na przedpolu kilka interwencji też miał udanych, więc na pewno nie jest typem bramkarza totalnie przywiązanego do bramki. Myślę, że błąd na przedpolu związany jest z tym, że mało grał w ostatnich sezonach i jak złapie rytm meczowy to będzie jeszcze lepiej. Ja jestem z niego zadowolony.

Velez - typowy zabijaka mi się podobał, widać doświadczenie, spokój i agresję. Nie jest widowiskowy ale świetnie się ustawiał. Nie ma co porównywać go do Urygi. Dwie półki wyżej.

Carlitos - kogoś takiego potrzebowaliśmy, potrafi strzelić, podać kiwnąć i ma ten ciąg na bramkę i taką pazerność, której brakowało naszym napastnikom ostatnio. Czekam na więcej.

Wojtkowski - widać luz i że ma coś w sobie. Grał dosyć krótko ale mimo to wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Ruchliwy i szuka gry.

Arsenić - grał za krótko, ale presował dobrze.

Pozytywny prognostyk na cały sezon.
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 14.07.2017, 22:03
Kamson napisał(a):Wyświetl post
1. Carlitos pięknie się z nami przywitał.
2. Jeśli ktoś nie da 2,5-3mln euro za Brleka - nie sprzedawać.
3. Sto lat Kiko i mistrzostwa z Wisełką w tym sezonie!
Coś jeszcze Pan sobie życzy
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.07.2017, 22:03
Wszyscu na plus, Ondraszek musi wiecej dac z siebie zeby moc bramki strzelac!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.07.2017, 22:05
Ondrasek - chyba sobie zdaje sprawę, że jest słaby i go to coraz bardziej frustruje w efekcie jest jeszcze słabszy, dzisiaj zupełnie nieprzydatny i w następnym meczu pewnie ławka.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2017, 22:05
Boguski Twoim zdaniem na plus?
UcheJ napisał(a):Wyświetl post
Wszyscu na plus, Ondraszek musi wiecej dac z siebie zeby moc bramki strzelac!
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 14.07.2017, 22:06
Fajnie się patrzylo na tak dobrze zorganizowana Wiśle! Każdy wiedział co grać, gdzie biegać, jak asekurowac itd. Kiko świetnie to poukładal i jak widać on sam najlepiej wiedział, że należy wyjść 4 obrońców, a to ze w sparingach próbował inaczej Od tego są sparingi. Takiego napastnika jak Carlitos nam było trzeba, gość był wszędzie z przodu!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.07.2017, 22:08
Carlitos oczywiście gracz meczu. Szkoda, że nie miał za bardzo z kim pograć, bo Ondrasek psuł wszystko, co mógł i żadnym partnerem dla Hiszpana nie był.
Nie tylko świetna szybkość, drybling i strzał, ale orientacja i technika. Wykonanie dośrodkowania pod koniec palce lizać. Szkoda, że Ondrasek zdjął tę piłkę z głowy Ivana
nasze skrzydła słabiutko
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.07.2017, 22:10
Dobry mecz całej drużyny. Pochwały szczególnie należą się Carlitosowi, Petarowi i Małemu. Poza tym Kiko to jest pan trener. W drużynie jest chemia.

Ale najważniejsze jest co innego. Moim zdaniem duet Junco-Ramirez jest w stanie w ciągu paru lat zbudować mistrzowską drużynę.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 14.07.2017, 22:13
Dokładnie, z Brozkiem w formie to byłby bardzo groźny duet. Zdenek surowy bardzo. Albo z przodu Carlitos a za nim Semir i Petar.
Boguski nie jest skrzydłowym, brakuje kogoś kto by robił wiatr również po drugiej stronie( liczę na Kostala), bo mały super dzisiaj.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.07.2017, 22:22
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, z Brozkiem w formie to byłby bardzo groźny duet. Zdenek surowy bardzo. Albo z przodu Carlitos a za nim Semir i Petar.
Boguski nie jest skrzydłowym, brakuje kogoś kto by robił wiatr również po drugiej stronie( liczę na Kostala), bo mały super dzisiaj.
Brozek wedlug slow trenera na pomeczowej konferencji Brozek nie gral bo ma problemy z plecami wiec gdyby nie to to pewnie juz dzisiaj mogliby razem grac chociaz patrzac na zmiany trenera to nie wiadomo w 100% czy by do tego doszlo. Ondrasek niestety bardzo slabo, ekstraklasa to nie sparing
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 14.07.2017 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.07.2017, 22:23
wierny napisał(a):Wyświetl post
Boguski Twoim zdaniem na plus?
To on grał ?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.07.2017, 22:24
Maly fajnie dzis szarpal, Carlitos super, Petar rowniez kilka razy sie pokazal, jak ladnie mozna sie obrocic i miec rywala za soba.

Rzeczywiscie, potwierdzam, uwazam, ze slabo Zdenek. Bogus niewidoczny.

Gonzalez na poczatku jakos nerwowo. Glowa pewnie, co cieszy.

Velez dla mnie poprawnie, ale bez szalu. Arsenic wg mnie zagubiony na DP.

Ciekawe jak bedzie dalej
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.07.2017, 22:26
Ondrasek dno- i tu powtórzę po raz kolejny. znalazł dziewczynie i strzela gdzie indziej. Nowy bramkarz dobra gra nogami (co mnie dziwi bo pisane było że nogami gra słabiutko a sparingów nie oglądałem) ale troszeczkę słabiej na przedpolu. 3 punkty dla nas i to cieszy
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.07.2017, 22:29
Wygraliśmy w pełni zasłużenie. Brawo Wisła!
P.S.
Odwalcie się od Ondraska w końcu...Skauci Piasta Gliwice ponoć obserwowali Go na meczu, oni widzą pozytywy a Wy tylko wiecznie narzekacie...no ileż można
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.07.2017, 22:30
Carlitos sie pokazal z jak najlepszej strony, Brlek - dla mnie zawodnik meczu , byl wszedzie choc wiemy ze gra defensywna to jego slaba strona , ogolnie mecz bardzo elektryczny - malo pomyslu na gre - tylko dluga dzida na afere- malo gry z klepy- dzis skrzydla nieistnialy , z Ondraska to taki napastnik jak z Urygi pomocnik - ogolnie mam nadzieje ze Ondraska dadza komus w prezencie - najwazniejsze 3 pkt , choc wydaje mi sie ze wynik lepszy niz gra , oby bylo lepiej i wrocil Lonch , az prosilo sie zeby Kiko ok 50-60 minuty wpuscil leniwego Semirka za Ondraska , oczywiscie nie ma co oceniac po 1 meczu - ale dzis gralismy na afere i bez skrzydel
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.07.2017, 22:32
W Velezie widzę zajebista agresje w środku pola, którego nie mieliśmy od czasów Sobola!!!! Zawsze w środku byli mali zawodnicy Mąka, Pol, Popović, Alan był wyższy ale co z tego jak nic nie wygrywał...
Velez może nam dać bardzo dużo walką w powietrzu!
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 14.07.2017, 22:33
Dariook napisał(a):Wyświetl post
To on grał ?
Wywalczył rzut wolny, po którym padla bramka... i w sumie tyle
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.07.2017, 22:34
Jeżeli (!) mamy grać dwoma napastnikami, to ja bym widział obok Carlitosa: Brożka albo Boguskiego - przy czym każdy z nich nieco cofnięty. A za Boguskiego, który dziś na skrzydle nie istniał: Wojtkowski/Kostal.

A co sądzicie o naszym nowym bramkarzu? Pierwsze śliwki robaczywki, zobaczymy co dalej. Dziś mnie nie przekonał, ale Załuska też potrzebował czasu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 14.07.2017, 22:34
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Carlitos sie pokazal z jak najlepszej strony, Brlek - dla mnie zawodnik meczu , byl wszedzie choc wiemy ze gra defensywna to jego slaba strona , ogolnie mecz bardzo elektryczny - malo pomyslu na gre - tylko dluga dzida na afere- malo gry z klepy- dzis skrzydla nieistnialy , z Ondraska to taki napastnik jak z Urygi pomocnik - ogolnie mam nadzieje ze Ondraska dadza komus w prezencie - najwazniejsze 3 pkt , choc wydaje mi sie ze wynik lepszy niz gra , oby bylo lepiej i wrocil Lonch , az prosilo sie zeby Kiko ok 50-60 minuty wpuscil leniwego Semirka za Ondraska , oczywiscie nie ma co oceniac po 1 meczu - ale dzis gralismy na afere i bez skrzydel
Piłeś coś?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.07.2017, 22:35
Małecki szarpał, ale standardowo zagubiony w boju - nie widzi kolegów - wzrok na piłce. Nie pasuje do tego stylu.
Boguski więcej przydawał się z tyłu.
Ondrasek - pora na ławkę.
Brlek - miodzio.
Velez chyba nie spodziewał się, że ekstraklasa to takie pole do młócki
Bramkarz trochę taki Misiek - dobry na linii, niepewnie na przedpolu.

Ogólnie widać brak zgrania.
No i Lloncha w środku
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.07.2017, 22:46
.....a. Nie spieram się o czysto piłkarskie atuty Ondarska, ale czy Wy nie widzicie jak on 94 minuty zapi.erdala wzdłuż i w szerz? Gość w 86 minucie pressingiem zmusił Załuskę do dryblowania, a stopera do straty. Jeśli myślicie, że to bez znaczenia, oznacza to, że nigdy nie wyszliście spoza kapci, popcornu, piwa i tv. To jest mega wytchnienie dla obrony i pomocy w sytuacji, gdy od 46 minuty gramy na wstecznym. Pomyślcie: wejdzie Carlitos i Brożek. Jak to będzie wyglądało do przodu? A jak to będzie wyglądało do tyłu? Nie robię z Ondarszka Benzemy, ale robienie z niego trzeciolgowego napastnika jest zwyczajnie niesprawiedliwe.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.07.2017, 22:48
ulTraS napisał(a):Wyświetl post
Wywalczył rzut wolny, po którym padla bramka... i w sumie tyle
Obejrzałem jeszcze raz mecz. Rożnego też...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2017, 22:50
Witam mój pierwszy post wiec prosze o spokojna ocenę . Wydaje mi się ze nie było złe w porównaniu do pierwszego meczu z ostatniego bardzo felernego początku sezonu nie było zle.Maly zagrał całkiem niezłe a jego podanie z którego padła druga bramka ciekawa i zaprzecza temu ze cały czas gra z głowa w nogach aczkolwiek bez fajerwerków. Cuesta zagrał poprawnie ale ta jego niepewność i szczęście zarazem przy strzale Korta nieocenione. Konsekwentnie wychodzisz to idź do końca a nie w ostatniej chwili zmiana decyzji ale miejmy nadzieje ze się to poprawi. Poza tym wolnym na Rafale bardzo bezproduktywny wolałbym zobaczyć Halilowicia na boisku a Carlitosa przesunąć na skrzydło bo pokazał ze bardzo dobrze czuje się z piłka i schodzić do środka wiec miałoby to sens przynajmniej na ten mecz . Petar oby został bo mam wrażenie ze z Kostalem , Haliliviciem i Wojtkowskim może być bardzo ciekawie z korzyścią dla wszystkich
Oby tak dalej tylko zwycięstwo się liczy
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.07.2017, 22:51
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
.....a. Nie spieram się o czysto piłkarskie atuty Ondarska, ale czy Wy nie widzicie jak on 94 minuty zapi.erdala wzdłuż i w szerz? Gość w 86 minucie pressingiem zmusił Załuskę do dryblowania, a stopera do straty. Jeśli myślicie, że to bez znaczenia, oznacza to, że nigdy nie wyszliście spoza kapci, popcornu, piwa i tv. To jest mega wytchnienie dla obrony i pomocy w sytuacji, gdy od 46 minuty gramy na wstecznym. Pomyślcie: wejdzie Carlitos i Brożek. Jak to będzie wyglądało do przodu? A jak to będzie wyglądało do tyłu? Nie robię z Ondarszka Benzemy, ale robienie z niego trzeciolgowego napastnika jest zwyczajnie niesprawiedliwe.
Ja to widzę i doceniam, dlatego kiedyś proponowałem przekwalifikować Ondraska na inną pozycję (może głupio, może nie - nieistotne), ale wydawało mi się, że pressing jest środkiem do celu, a nie celem samym w sobie. A z Ondraskiem celu (bramek) nie będzie, będzie pressing (środek).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
JarooP
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2017, 22:52
Jeśli chodzi o Ondraszka wciąż na niego liczę ciekawy zawodnik co nie pokazał jeszcze wszystkiego co potrafi. Dla takiego Carlitosa zawodnik niezbędny ponieważ zgra piłkę główka zastawi się odegra. A po czyjej główce w końcówce Bartosz miał 100% okazje?!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.07.2017, 22:53
@Adenalix
Zgadzam się z Tobą zupełnie. Ondrasek robi to co powinien robić napastnik: przeszkadza.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.07.2017, 22:53
Czapki z głów dla Kiko za ten mecz. Zmylił wszystkich swoją taktyką. Zagrał bardzo ofensywnie, wbrew temu czego się można było spodziewać.

Ondrasek zaliczył dużo udanych zagrań. Grał lepiej niż w zeszłym roku i może coś z niego jeszcze będzie. Powinien mecz zakończyć z asystą, ale Bartosz w końcówce spudłował.

Nie wiem kiedy Brlek się tak rozwinął, ale facet ma ogromny potencjał. Jeśli zarząd wytrzyma presje to w zimie pójdzie do dobrego klubu, może nawet za 3 mln euro.

No i Carlitos - mamy w końcu napastnika, który ma kiwkę, szybkość, technikę, taki Brożek odmłodzony o 5-7 lat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów