The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2017, 13:05
Pero napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że wielu z Was wmawia sobie że już jest różowo ale nie jest. Przykładem choćby to że dla takiego Słomki propozycja Wisły wcale nie była jakoś specjalnie atrakcyjna.
Oczywiście taki Semir czy Ivan moga wypalić i być filarami zespołu ale też może być różnie....
Po pierwsze - nigdy nie ma gwarancji sukcesu transferu. Wystarczy wiedzieć cokolwiek o futbolu żeby znać nazwiska piłkarzy którzy kosztowali dziesiątki milionów euro, byli sprowadzani przez kluby których nikt normalny nie oskarży o brak profesjonalizmu i okazywali się niewypałami.

Po drugie - w swoim opisie chamsko manipulujesz, wyszukując problemów zawodników pomijając ich mocne strony. Dla lepszego efektu? To nie onet.

Po trzecie - jakie Twoim zdaniem pieniądze powinien dostawać chłopak przychodzący z piłkarskiego grajdołka który nic dotąd nie pokazał?! Słomka jest ściągany jako zawodnik z którego da się zrobić materiał przynajmniej ekstraklasowy. Ma dostać od czapy "duże" pieniądze? A potem będzie zdziwienie, że hazard, alko i kluby nocne...

emjot napisał(a):Wyświetl post
propozycja nieatrakcyjna a kolo podpisuje kontrakt
znaczy zmusili go

widzę tu braki logiczne w tym wywodzie
Bo wywód jest w sumie w całości na siłę pisany.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2017 o godz. 13:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.01.2017, 13:10
Nie jest na siłe pisany. Po prostu jak czytam takie teksty:
Cytat:
jakby ktoś pare msc temu powiedział mi o takim okienku zimowym na pewno bym nie uwierzył
To się zastanawiam czy ominęły mnie jakieś fakty z ostatnich dni ...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.01.2017, 13:19
Po prostu uważam, że jeśli pare miesięcy temu zewsząd dochodziły głosy jak jest źle, i jak trzeba sprzątać, i jak na nic nie ma kasy, a teraz bierzesz Stilica, obronce z przeszłością w LaLiga czy podstawowego, młodego obrońce 3 drużyny w lidze chorwackiej za ~ 100 tys. EUR, mimo ze za pół roku możesz go mieć za darmo i wreszcie masz kase, aby aktywować klauzulę odejścia za wyróżniającego się gracza I ligi - to źle nie jest delikatnie mówiąc.
Jeśli w kilka miesięcy temu udało się zrobić taki progres to ja czekam na to co będzie za rok, dwa i dalej.

Kasa za sprzedaż - owszem - ale gdyby Wisła miała nóż na gardle to nikt by nie myslal o takich zawodnikach tylko kasa szła by na długi, a przychodzili by gracze jak do Korony, Lecznej czy Piasta np., byleby sie utrzymać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.01.2017, 13:27
Pero napisał(a):Wyświetl post
Nie jest na siłe pisany. Po prostu jak czytam takie teksty:

To się zastanawiam czy ominęły mnie jakieś fakty z ostatnich dni ...
Minęło cię ostatnie kilka miesięcy, w tym sprzedaż klubu Meresińskiemu. Większość spodziewała się totalnego szrotu z testów, a zabiegamy o i ściągamy zawodników z całkiem niezłym CV. Są zawodnicy doświadczeni, są i młodzi na których jest szansa kiedyś zarobić. Porównując Mójtę z Arseniciem to chyba jednak widać różnicę na poziomie potencjału? A zapowiadało się, że będziemy uzupełniać braki takimi "Mójtami" i murzynami z piątej ligi Burkina Faso.

Nie wiem czego Ty oczekujesz, ale jestem pewny że nie są to realne oczekiwania.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2017 o godz. 13:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.01.2017, 13:45
Cytat:
A zapowiadało się, że będziemy uzupełniać braki takimi "Mójtami" i murzynami z piątej ligi Burkina Faso.
W sumie to właśnie testujemy Hiszpana, który miał kłopoty z grą w pierwszej lidze - bynajmniej nie hiszpańskiej.
Żeby była jasność, nie zamierzam hejtować poczynań zarządu, bo podstaw do tego nie ma. Ale posty z których niemalże wynika jakbyśmy byli królami okienka transferowego także są mocno przedwczesne.
Póki co mamy 1 do 1 w przypadku wymiany Guzmics - Ivan, do tego dziura po Joviciu, ale za to wzmocnienie środka Semirem. Jeżeli nikt z ważnych zawodników nie odejdzie, uda się ściągnąć już teraz Arsenicia, LO i ogarniętego skrzydłowego (Omara do tej kategorii nie zaliczam) to będzie można okienko chwalić. Na razie optymizm jest mocno przedwczesny. Zwłaszcza, że gdzieś tam cały czas słyszy się o możliwości odejścia np Mąki.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2017, 13:45
nesta napisał(a):Wyświetl post
Po prostu uważam, że jeśli pare miesięcy temu zewsząd dochodziły głosy jak jest źle, i jak trzeba sprzątać, i jak na nic nie ma kasy, a teraz bierzesz Stilica, obronce z przeszłością w LaLiga czy podstawowego, młodego obrońce 3 drużyny w lidze chorwackiej za ~ 100 tys. EUR, mimo ze za pół roku możesz go mieć za darmo i wreszcie masz kase, aby aktywować klauzulę odejścia za wyróżniającego się gracza I ligi - to źle nie jest delikatnie mówiąc.
Jeśli w kilka miesięcy temu udało się zrobić taki progres to ja czekam na to co będzie za rok, dwa i dalej.

Kasa za sprzedaż - owszem - ale gdyby Wisła miała nóż na gardle to nikt by nie myslal o takich zawodnikach tylko kasa szła by na długi, a przychodzili by gracze jak do Korony, Lecznej czy Piasta np., byleby sie utrzymać.
Dokładnie tak jak mówisz, tak samo Sarapata mówiła w stan futbolu,że będą takie transfery w zimowym okienku transferowym to by nie uwierzyła
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.01.2017, 14:10
Martinus napisał(a):Wyświetl post
W sumie to właśnie testujemy Hiszpana, który miał kłopoty z grą w pierwszej lidze - bynajmniej nie hiszpańskiej.
No i testujemy. Jak przyjdzie i będzie słabo albo wcale grał, to będzie o co kopię kruszyć. Poza nim jak na razie mamy podpisanych całkiem niezłych (przynajmniej na papierze) piłkarzy.

Ale jak ktoś ma takie odloty że oczekiwał jeszcze więcej, to już jego problem. Nie jesteśmy bogaci, ale nasze obecne ruchy można opisać jednym słowem - rozsądne. Biorąc pod uwagę, że wcześniej byliśmy w ciemnej dupie i wszystkie media przepowiadały nam upadłość i/lub wyprzedaż to czy tak trudno zrozumieć optymizm?

Naprawdę nie rozumiem tępaków którzy próbują oceniać transfery w oderwaniu od sytuacji finansowej. Tak się nie da, inaczej ocenia się transfery Legii, Amici, a inaczej nasze. Nie podoba się? To zacznijcie kibicować klubom gdzie są duże (jak na nasze warunki) pieniądze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2017 o godz. 14:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.01.2017, 14:10
Jak dla mnie póki co okienko na + . Jeśli prawdą jest milion za Gumisia i 300 000 za Bobana to popatrzcie na to z perspektywy jaką wysyłamy w świat: "przyjdź do Nas. Wypromuj się. W razie interesują cej oferty nie będziemy sprawiać trudności". Co do strat piłkarskich to umówmy się ani Boban ani Rysiek piłkarskimi wirtuozami nie są. Stilić i Ivan nie muszą odrazu wejść do pierwszej "11" na pozycji stopera może zagrać: Sadlok, Alan czy Żemło bądź Kujawa. Kandydatów do gry w środku pomocy też jest kilku. Popović Brlek Mąka, grywał tam też Boguś, były też próby cofania/podwieszania pod napastnika Brożka. Jeśli uda się sprowadzić skrzydłowego np. Mazka i np. Chrapka z opcją rozsądnego wykupu to będzie bardzo dobre okienko. Co do Czerwińskiego jak ktoś już zauważył nie jest powiedziane że nie przyjdzie w lipcu
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.01.2017, 14:19
Milion zlotych za Guzmicsa chciales napisac.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.01.2017, 14:23
Cytat:
No i testujemy. Jak przyjdzie i będzie słabo albo wcale grał, to będzie o co kopię kruszyć. Poza nim jak na razie mamy podpisanych całkiem niezłych (przynajmniej na papierze) piłkarzy.

Ale jak ktoś ma takie odloty że oczekiwał jeszcze więcej, to już jego problem. Nie jesteśmy bogaci, ale nasze obecne ruchy można opisać jednym słowem - rozsądne. Biorąc pod uwagę, że wcześniej byliśmy w ciemnej dupie i wszystkie media przepowiadały nam upadłość i/lub wyprzedaż to czy tak trudno zrozumieć optymizm?

Naprawdę nie rozumiem tępaków którzy próbują oceniać transfery w oderwaniu od sytuacji finansowej. Tak się nie da, inaczej ocenia się transfery Legii, Amici, a inaczej nasze. Nie podoba się? To zacznijcie kibicować klubom gdzie są duże (jak na nasze warunki) pieniądze.
Nie wiem dlaczego każda najmniejsza nawet nie krytyka a wątpliwość w ocenie działań zarządu od razu powoduje jakąś histeryczną reakcję z Twojej strony i sugestie żeby zmienić klub do kibicowania.
Zgadzam się z tym, że póki co działamy rozsądnie. Ale od tego do hura optymizmu jest daleko. Okienko trwa i jego ocena może pójść jeszcze w dwie strony. Tylko tyle.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.01.2017, 14:28
Może byc i milion zł Rysiek miał jeszcze 6 miesięcy kontraktu. Cieszy też podpisanie Słomki. Ciekawe też ile prawdy w zainteresowaniu Mójtą przez Śląsk (niedawno Śląsk chyba pytał też o Cywke)
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.01.2017, 14:31
Mójta i Cywka w Śląsku?

Reaktywacja zgody?

Ja jedynie czegoś takiego życzyłbym kurviszonowi zza miedzy
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 18.01.2017, 14:39
Okienko trwa i nie ma co robić ostatecznych rozliczeń na +/-. Obiektywnie można tylko stwierdzić, że jest przyzwoicie. Koniecznym jest prawy obrońca i prawy skrzydłowy. Jeśli te dziury uda się w miarę przyzwoicie załatać, będzie można powiedzieć - jest ok. Układ Mazek-Czerwiński wydawał sie bardzo ok, nie wypaliło - trudno. Patrzymy ma plan b.
Na pewno musimy powoli rozejrzeć się za bramkarzem bo kontakty kończą się całej 3 a ja jakoś nie mam przekonania czy którykolwiek z nich zasługuje na to zeby byc chociaz rezerwowym. Są niestety słabi.
Odpowiedz cytując
AlvaroTS
Member

Od: 12.2015

Stary 18.01.2017, 14:40
gdzieś takie info znalazł?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.01.2017, 14:56
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Mójta i Cywka w Śląsku?

Reaktywacja zgody?

Ja jedynie czegoś takiego życzyłbym kurviszonowi zza miedzy
Jezeli to prawda to ja sie jestem gotow dolozyc do biletow dla nich
W jedna strone
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.01.2017, 15:13
Cywka w Ślasku to był przed Wisłą. Byli juz dogadani, ba, nawet miał byc na prezentacji.
Takie info wyszlo pare dni temu, wiec teraz mozecie sami sobie odpowiedziec kto ma informacje a kto je po prostu kopiuje
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 18.01.2017, 15:46
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jezeli to prawda to ja sie jestem gotow dolozyc do biletow dla nich
W jedna strone
dorzucimy jeszcze "ręcznik" z bramki
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 18.01.2017, 15:56
A wszystkim narzekający, proponuję wpłatę na fans4club. Po wypełnieniu 1 celu (jeszcze tylko 2%) każda złotówka zasila budżet transferowy.
https://fans4club.com/project-bohater

Nie narzekać, działać!!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.01.2017, 16:00
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego każda najmniejsza nawet nie krytyka a wątpliwość w ocenie działań zarządu od razu powoduje jakąś histeryczną reakcję z Twojej strony i sugestie żeby zmienić klub do kibicowania.
Zgadzam się z tym, że póki co działamy rozsądnie. Ale od tego do hura optymizmu jest daleko. Okienko trwa i jego ocena może pójść jeszcze w dwie strony. Tylko tyle.
Tu nie ma żadnej histerii, po prostu niektórzy mają jakieś abstrakcyjne oczekiwania. Tylko tyle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.01.2017, 16:30
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Milion zlotych za Guzmicsa chciales napisac.
przecież podawali że milion euro.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 18.01.2017, 16:56
Ja myślę, że niektórzy po prostu wolą jak jest źle, albo snują czarne scenariusze tylko po to, żeby w razie porażki powiedzieć "a nie mówiłem?" i udawać, że wcale nie są rozczarowani

Cieszcie się, ludzie, z małych postępów, bo inaczej wiecznie będziecie z Wisły niezadowoleni i zgorzkniejecie do reszty.

Będzie dobrze!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.01.2017, 17:02
regan napisał(a):Wyświetl post
przecież podawali że milion euro.
Kto podawał? Nikt niczego takiego nie pisał/mówił.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.01.2017, 17:07
Transfermarkt
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2017, 17:49
Ja wrzucałem

Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.01.2017, 18:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ja wrzucałem

Ciężko powiedzieć czy to prawda. Dla Chińczyków 1 mln. euro to są grosze, a podejrzewam że i tak to nic w porównaniu na premię za podpis i apanaże dla Ryśka. Bardziej chodzi im o aspekty czysto marketingowe niż realną wartość (przez co rozumiem - ile kosztowałby w Europie). Ściągają reprezentacyjnego stopera który grał w 1/8 Euro 2016. A w ich lidze pewnie sobie poradzi.

Nie zdziwiłbym się, gdyby na samych koszulkach i gadżetach wyszli na plus. Nie bez powodu jeżdżą tam na tourne topowe europejskie kluby, pewnie Chińczycy stwierdzili że równie dobrze oni mogą na własnych fanach zarabiać. Potencjał ludnościowy jest nieporównywalny z żadnym innym krajem, mogą takie koszulki sprzedawać za grosze a i tak wyjdą na swoje.

Zmierzam do tego, że to kompletnie inny rynek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2017 o godz. 18:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 18.01.2017, 19:22
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Słuchaj, bo już mnie to wku*wia. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale logika podpowiada, że ciężar dowodu leży po stronie osoby, która stawia jakąś tezę. Jednym słowem - jeżeli nie posiadasz niczego wiarygodnego do podparcia swoich wywodów, to po prostu licz się z tym, że możesz zabrzmieć jak pajac.

Szukasz tu atencji i poklasku, czy co?
Zara przypominam sobie z liceum indukcje matematyczną i dowód jest robiony. A tak na poważnie to co? Mam mu wysłać pismo do podpisania o treści jego wypowiedzi kończący się słynnym tekstem Jerzego Urbana "Tak było. Nie zmyślam"? Co was tak boli? Klub grający w LE dzięki skończeniu na 4 miejscu czy ten, który skończył na 9 a ostatnim razem w LE grał 5 lat temu?

Btw. gdzie tam teza?
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 18.01.2017 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.01.2017, 20:53
Weź ty idź chłopie w czołgi pograć, czy co tam robiłeś wcześniej z wolnym czasem, zanim postanowiłeś się na tym forum zarejestrować..
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.01.2017, 20:55
Chyba ty.
Dziękuje za kolejny jakże rzeczowy komentarz. Za dużo argumentów.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.01.2017, 21:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ciężko powiedzieć czy to prawda. Dla Chińczyków 1 mln. euro to są grosze, a podejrzewam że i tak to nic w porównaniu na premię za podpis i apanaże dla Ryśka. Bardziej chodzi im o aspekty czysto marketingowe niż realną wartość (przez co rozumiem - ile kosztowałby w Europie). Ściągają reprezentacyjnego stopera który grał w 1/8 Euro 2016. A w ich lidze pewnie sobie poradzi.

Nie zdziwiłbym się, gdyby na samych koszulkach i gadżetach wyszli na plus. Nie bez powodu jeżdżą tam na tourne topowe europejskie kluby, pewnie Chińczycy stwierdzili że równie dobrze oni mogą na własnych fanach zarabiać. Potencjał ludnościowy jest nieporównywalny z żadnym innym krajem, mogą takie koszulki sprzedawać za grosze a i tak wyjdą na swoje.

Zmierzam do tego, że to kompletnie inny rynek.
Dziękujemy za fachową analizę rynku azjatyckiego, ale abstracyjne/niepoważne/śmieszne jest twierdzenie o sprzedaży koszulek jakiegoś NO-NAME z Węgier.... To nie Tevez czy inny gość z poważnej ligi czy reprezentacji aby ktoś się o nim dowiedział.
Gra na Euro Węgier nic tu nie zmienia, to nie jest ekipa z semi-top nawet...

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.01.2017, 21:47
>no-name z węgier
>ćwierćfinalista euro (pierwsza 11)
Wybierz jedno
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź