The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2017, 22:33
Ten twój kolega kiedy dostał ofertę od Wisły? Bo jeśli narzeka na brak organizacji to mu się nie dziwię skoro pare miesięcy mieliśmy Mereśińskiego i widmo upadku klubu. Teraz są budowane struktury i pani Prezes ostatnio mówiła że Junco to wielki profesjonalista. Mogła koloryzować ale jakoś tak przekonująco to mówiła.
Kolega powiedział że do parchów? Że tam niby jest organizacja? I gówno im z tej organizacji. Jak się już dostali do pucharów to odpadli z pastuchami. Do następnych pucharów raczej szybko się nie dostaną. Raczej temu koledze (jeśli faktycznie istnieje) to organizację pomylił ze słowem "pieniądze". Bo to że Filipiak tam był (jest?) dojony to raczej nie tajemnica poliszynela.

Ostatnio coś o transferach jakby przycichło. Cisza przed burzą? Czas do końca lutego jest z resztą.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.01.2017, 22:35
20 letni kolega gra w jakiej lidze?
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.01.2017, 22:37
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Przykładem zawodnika z IV ligi jest również Drzazga. Jak sobie radzi? A był to fenomen, który strzelał więcej bramek niż zagrał meczów. Różnica jest taka, że w chwili obecnej nikt do nas nie chcę dołączyć. Czerwiński, Mazek to tylko z ostatnich dni. Rozmawiałem z kolega, który obecnie gra za granicą, ma 20 lat i dzwoniła do niego Wisła, ale wyśmiał ofertę, bo stwierdził, że jeśli Kraków to parchy, bo u nas nie ma żadnej organizacji. Chcę tylko podkreślić, że gra w rezerwach owego klubu.
No to wychodzi, ze chodzi o Kapustkę Bo wszystko sie zgadza
Faktycznie mogł wyśmiać Wisłe bo wiadomo, ze nie może reprezentowac 3 klubów w sezonie
Zapytaj kolegę czy treningi Ranierego róznia sie od Zielińskiego
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.01.2017, 22:49
Skoro "wyśmiał" ofertę to źle świadczy tylko o nim, a nie o Wiśle. Pomijając ze cała historyjka zapewne jest wyssana z palca.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.01.2017, 22:51
To akurat jest fakt. Tak było. Nie zmyślał. Skoro mogą wyśmiać, to chętnie podejmę z kimś dyskusję i jeśli mnie przekona to na pewno przyznam mu racje. Póki co jednak pojawiają się same posty, że głupoty plotę, szkoda, że bez żadnych kontrargumentów.
a jak z głupotami merytorycznie dyskutować?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 17.01.2017, 23:16
Nie Kapustka. Nie będę zdradzał danych personalnych. Ci co chcą to uwierzą. Było to rok temu, zgadza się. Czy wy żyjecie w innym świecie? W chwili obecnej zaczyna się dziać lepiej, ale jeszcze niedawno to był nieustanny zjazd w dół. Przykro się o tym mówi, ale zna ktoś drugą taką kompromitacje jak sytuacja z Meresińskim?

Tak, powiedział że parchy i Zagłębie są dla niego dużo bardziej atrakcyjne. Co z tego, że odpadną na samym początku? Lepiej kończyć sezon na 9 miejscu?

Nie jest kibicem żadnej z drużyn z Krakowa dlatego podejrzewam, że jest to obiektywna ocena...
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.01.2017, 23:45
Z Młodych co ostatnio odmówili Wiślę to pamiętam Piotra Parzyszka i Krystiana Popielę (choć nie pamiętam, czy to nie Wisła go nie ostatecznie nie chciała),
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.01.2017, 23:58
Nie Kapustka. Nie będę zdradzał danych personalnych. Ci co chcą to uwierzą. Było to rok temu, zgadza się. Czy wy żyjecie w innym świecie? W chwili obecnej zaczyna się dziać lepiej, ale jeszcze niedawno to był nieustanny zjazd w dół. Przykro się o tym mówi, ale zna ktoś drugą taką kompromitacje jak sytuacja z Meresińskim?

Tak, powiedział że parchy i Zagłębie są dla niego dużo bardziej atrakcyjne. Co z tego, że odpadną na samym początku? Lepiej kończyć sezon na 9 miejscu?

Nie jest kibicem żadnej z drużyn z Krakowa dlatego podejrzewam, że jest to obiektywna ocena...
Wiem, ale nie powiem...
A czy przypadkiem to nie jest taki kolega co to go nikt nie widzi a Ty rozmawiasz z nim tylko na osobności?
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.01.2017, 00:29
Widzę, że to nie ma sensu. Shitstorm wywołany kilkoma słowami prawdy. Nawet jakbym podał nazwisko to i tak byście zaprzeczyli, bo przecież nie mam tego na piśmie. Gra w ciepłym kraju na południowy zachód od Polski. Chyba, że to moja druga osobowość to wszystko zmyśliła.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.01.2017, 00:34
Nie. Informacja nawet nie sprzed roku tylko z jesieni. Dalej gra poza granicami naszego kraju
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.01.2017, 06:27
Zrób coś pożytecznego dla świata i spożytkuj gdzieś takie pokłady energii i weny
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.01.2017, 09:14
Nie. Informacja nawet nie sprzed roku tylko z jesieni. Dalej gra poza granicami naszego kraju
Skoro info z jesieni, to nie dziwne, że tak mógł powiedzieć, bo wtedy w Klubie był bajzel.
Pomijając to, że Dawidowicz już nie w Portugalii gra , a siedzi na wypożyczeniu w VFL Bochum. Więc 2.Bundesliga i nawet sporo tam gra. a nawet rezerwy Benfiki to dalej II liga Portugalii, więc ma się gdzie rozwijać.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 18.01.2017, 09:28
Kocham takie posty. Przecież mogłeś się doskonale spodziewać, że nikt ci nie uwierzy, bo niby na jakiej podstawie? W jaki sposób 20-letni gówniarz może się wypowiadać o organizacji w klubie piłkarskim? Pracował kiedyś na stanowisku dyrektora/prezesa w tak dużej spółce? Wie jak wygląda od podszewki prowadzenie biznesu? W Polsce może z 3 kluby mają to poprawnie uporządkowane, a wśród nich na pewno nie ma cracovii. Piszesz tak okrętnie, że nie dziw się reakcji forumowiczów.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.01.2017, 09:48
upx10
Ten tekst nie był o organizacji klubu, a o jego atrakcyjności dla zawodników. Przeczytajcie go jeszcze raz
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.01.2017, 09:52
Dobry troll, skutecznie wciągnął użytkowników w swoje bajki
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.01.2017, 10:09
weźcie zmieńcie temat bo już nudno się robi. Ktoś coś powiedział/strollował przez 2 strony. Niech se gra chłop nawet w uber parchy team.
Liczy się tylko Wisła i to czy Arsenić przyjdzie teraz i kogo pozyskamy do przodu.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 18.01.2017, 10:47
Doprawdy nie wiem jak można traktować poważnie teksty gościa, który najpierw pisze o Wiśle per "my" i "nasza Wisła", by kilka postów dalej twierdzić, że nie jest kibicem żadnej drużyny z Krakowa
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2017, 10:50
Chorwackie media trąbią, że Arsenić przeniesie się do Wisły już zimą... i to byłoby bardzo dobre rozwiązanie!
Potrzebujemy w obronie wzmocnień, mam nadzieję że uda im się go pozyskać przed wyjazdem do Turcji no i oczywiście jakiegoś prawego obrońcę!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.01.2017, 11:24
MaLK
Nie wiem jak można traktować gościa, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
NIE JEST=/= nie jestem.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 18.01.2017, 11:29
cofam moje słowa
Powód: cofam moje słowa
Ostatnio edytowane przez ArturBarlinek : 18.01.2017 o godz. 12:25.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.01.2017, 11:36
Chlopak pisze ze jego kolega kopacz nie jest kibicem a on sam jest

Co nie zmienia faktu ze wielkie mi rzeczy, jakis junior poszedl do zydkow - oh ah.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.01.2017, 11:41
Nie ma się co dziwić takim opiniom o Wiśle wśród piłkarzy. Czarny pijar wobec naszego klubu jest uskuteczniany od dawna. Nawet kibice Gieksy uważają Wisłę (niezależnie od niechęci związanej z układem z Ruchem) za gorzej niż jakiegoś dziada kalwaryjskiego. Co by nie uważać o złośliwości warszawskich przekaźników, to praprzyczyną jest rola jaką odegrał Bednarz w tej propagandzie.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 18.01.2017 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.01.2017, 12:14
Minie dużo wody w Wiśle zanim wrócimy do postrzegania Nas na zewnątrz jako klub stabilny.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.01.2017, 12:30
Widzę, że to nie ma sensu. Shitstorm wywołany kilkoma słowami prawdy. Nawet jakbym podał nazwisko to i tak byście zaprzeczyli, bo przecież nie mam tego na piśmie. Gra w ciepłym kraju na południowy zachód od Polski. Chyba, że to moja druga osobowość to wszystko zmyśliła.
Słuchaj, bo już mnie to wku*wia. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale logika podpowiada, że ciężar dowodu leży po stronie osoby, która stawia jakąś tezę. Jednym słowem - jeżeli nie posiadasz niczego wiarygodnego do podparcia swoich wywodów, to po prostu licz się z tym, że możesz zabrzmieć jak pajac.

Szukasz tu atencji i poklasku, czy co?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.01.2017, 12:34
Szkoda tylko że Arsenić nie jest żadnym wybawieniem na boku obrony. Tzn w defensywie może być ok ale w ofensywie koleś nie istnieje.
Kolega który zna jego potencjał porównał go do Głowackiego który w pewnym okresie pobytu w Wiśle z braku laku grał na lewej obronie...

No chyba że z tego wszystkiego wrócimy do 3-5-2-1...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.01.2017, 12:37
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
Minie dużo wody w Wiśle zanim wrócimy do postrzegania Nas na zewnątrz jako klub stabilny.
Czyny nie słowa i będzie dobrze Tak jak do tej pory.
Podobnie jak pani prezes - jakby ktoś pare msc temu powiedział mi o takim okienku zimowym na pewno bym nie uwierzył.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.01.2017, 12:40
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
Nie musi duzo wody upływać, wystarczy ze bedzie tylko stabilnie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.01.2017, 12:50
Nie wiem czy Wisła to klub w tej chwili szczególnie stabilny, ale jednak patrząc na lidera ESA, w której kontrakty miesięczne nie przekraczają kwoty 40 tys zł (razem 480 tys zł rocznie czyli niewiele ponad 100 tys euro), to chyba jesteśmy na najlepszej drodze do tego, aby stać się klubem stabilnym. Najwiekszy dług w stosunku do miasta spłacany jest w ratach, a aktualne koszty wynajmu stadionu myślę, że regularnie są płacone (inaczej wierzyciel nie poszedłby na ugodę w spłacie zaległości). Widać, że jesteśmy w stanie zaproponować niezłe warunki finansowe skoro zakontraktowailśmy Arsenicia czy Stilicia.
Co do Czerwińskiego - to nie wiem po co ten cały wylew pomyj na kolesia - wszak stwierdził, że dogra końcówkę kontraktu w Gieksie. A od lipca wcale nie jest powiedziane, że nie może trafić na Reymonta ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.01.2017, 12:57
Trochę zimnej głowy. Jakie okienko? popatrzcie na bilans
odchodzą:
-Rysiek - podstawowy zawodnik, reprezentant kraju
-Boba - podstawowy zawodnik, reprezentant kraju
-Drzazga - wypożyczenie

przychodzą:
-Semir - bez meczu od kilku miesięcy
-Ivan - tak naprawdę wielka niewiadoma, ostatnio bez stabilizacji na dodatek nie zna angielskiego (Przykład z Arsenalu gdzie Kościelny kiedyś stwierdził że nie lubi grać z Gabrielem bo nie może się z nim skomunikować. Gabriel od 2 lata w Anglii i ni w ząb angielskiego)
-Słomka - raczej melodia przyszłości
-być może Arsenic - jak dla mnie wypełnienie defensywy gdyby Sadlok odszedł

Przedłużone kontakty:
-brak

Pozyskani sponsorzy:

-brak

Pozyskani trenerzy
-Kiko - jeden z 360 trenerów z ligi z której spaść można już tylko do ligi osiedlowej...

To oznacza, że w całym okienku bazujemy na kasie za Ryśka i Bobana.

Wiem, że wielu z Was wmawia sobie że już jest różowo ale nie jest. Przykładem choćby to że dla takiego Słomki propozycja Wisły wcale nie była jakoś specjalnie atrakcyjna.
Oczywiście taki Semir czy Ivan moga wypalić i być filarami zespołu ale też może być różnie....
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.01.2017, 13:04
Pero napisał(a):Wyświetl post
Trochę zimnej głowy. Jakie okienko? popatrzcie na bilans
odchodzą:
-Rysiek - podstawowy zawodnik, reprezentant kraju
-Boba - podstawowy zawodnik, reprezentant kraju
-Drzazga - wypożyczenie

przychodzą:
-Semir - bez meczu od kilku miesięcy
-Ivan - tak naprawdę wielka niewiadoma, ostatnio bez stabilizacji na dodatek nie zna angielskiego (Przykład z Arsenalu gdzie Kościelny kiedyś stwierdził że nie lubi grać z Gabrielem bo nie może się z nim skomunikować. Gabriel od 2 lata w Anglii i ni w ząb angielskiego)
-Słomka - raczej melodia przyszłości
-być może Arsenic - jak dla mnie wypełnienie defensywy gdyby Sadlok odszedł

Przedłużone kontakty:
-brak

Pozyskani sponsorzy:

-brak

Pozyskani trenerzy
-Kiko - jeden z 360 trenerów z ligi z której spaść można już tylko do ligi osiedlowej...

To oznacza, że w całym okienku bazujemy na kasie za Ryśka i Bobana.

Wiem, że wielu z Was wmawia sobie że już jest różowo ale nie jest. Przykładem choćby to że dla takiego Słomki propozycja Wisły wcale nie była jakoś specjalnie atrakcyjna.
Oczywiście taki Semir czy Ivan moga wypalić i być filarami zespołu ale też może być różnie....
propozycja nieatrakcyjna a kolo podpisuje kontrakt
znaczy zmusili go

widzę tu braki logiczne w tym wywodzie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów