|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nie jest na siłe pisany. Po prostu jak czytam takie teksty:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po prostu uważam, że jeśli pare miesięcy temu zewsząd dochodziły głosy jak jest źle, i jak trzeba sprzątać, i jak na nic nie ma kasy, a teraz bierzesz Stilica, obronce z przeszłością w LaLiga czy podstawowego, młodego obrońce 3 drużyny w lidze chorwackiej za ~ 100 tys. EUR, mimo ze za pół roku możesz go mieć za darmo i wreszcie masz kase, aby aktywować klauzulę odejścia za wyróżniającego się gracza I ligi - to źle nie jest delikatnie mówiąc.
Jeśli w kilka miesięcy temu udało się zrobić taki progres to ja czekam na to co będzie za rok, dwa i dalej. Kasa za sprzedaż - owszem - ale gdyby Wisła miała nóż na gardle to nikt by nie myslal o takich zawodnikach tylko kasa szła by na długi, a przychodzili by gracze jak do Korony, Lecznej czy Piasta np., byleby sie utrzymać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie wiem czego Ty oczekujesz, ale jestem pewny że nie są to realne oczekiwania.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2017 o godz. 13:32.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Żeby była jasność, nie zamierzam hejtować poczynań zarządu, bo podstaw do tego nie ma. Ale posty z których niemalże wynika jakbyśmy byli królami okienka transferowego także są mocno przedwczesne. Póki co mamy 1 do 1 w przypadku wymiany Guzmics - Ivan, do tego dziura po Joviciu, ale za to wzmocnienie środka Semirem. Jeżeli nikt z ważnych zawodników nie odejdzie, uda się ściągnąć już teraz Arsenicia, LO i ogarniętego skrzydłowego (Omara do tej kategorii nie zaliczam) to będzie można okienko chwalić. Na razie optymizm jest mocno przedwczesny. Zwłaszcza, że gdzieś tam cały czas słyszy się o możliwości odejścia np Mąki. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jak ktoś ma takie odloty że oczekiwał jeszcze więcej, to już jego problem. Nie jesteśmy bogaci, ale nasze obecne ruchy można opisać jednym słowem - rozsądne. Biorąc pod uwagę, że wcześniej byliśmy w ciemnej dupie i wszystkie media przepowiadały nam upadłość i/lub wyprzedaż to czy tak trudno zrozumieć optymizm? Naprawdę nie rozumiem tępaków którzy próbują oceniać transfery w oderwaniu od sytuacji finansowej. Tak się nie da, inaczej ocenia się transfery Legii, Amici, a inaczej nasze. Nie podoba się? To zacznijcie kibicować klubom gdzie są duże (jak na nasze warunki) pieniądze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2017 o godz. 14:13.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie póki co okienko na + . Jeśli prawdą jest milion za Gumisia i 300 000 za Bobana to popatrzcie na to z perspektywy jaką wysyłamy w świat: "przyjdź do Nas. Wypromuj się. W razie interesują cej oferty nie będziemy sprawiać trudności". Co do strat piłkarskich to umówmy się ani Boban ani Rysiek piłkarskimi wirtuozami nie są. Stilić i Ivan nie muszą odrazu wejść do pierwszej "11" na pozycji stopera może zagrać: Sadlok, Alan czy Żemło bądź Kujawa. Kandydatów do gry w środku pomocy też jest kilku. Popović Brlek Mąka, grywał tam też Boguś, były też próby cofania/podwieszania pod napastnika Brożka. Jeśli uda się sprowadzić skrzydłowego np. Mazka i np. Chrapka z opcją rozsądnego wykupu to będzie bardzo dobre okienko. Co do Czerwińskiego jak ktoś już zauważył nie jest powiedziane że nie przyjdzie w lipcu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Milion zlotych za Guzmicsa chciales napisac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Zgadzam się z tym, że póki co działamy rozsądnie. Ale od tego do hura optymizmu jest daleko. Okienko trwa i jego ocena może pójść jeszcze w dwie strony. Tylko tyle. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Może byc i milion zł
Rysiek miał jeszcze 6 miesięcy kontraktu. Cieszy też podpisanie Słomki. Ciekawe też ile prawdy w zainteresowaniu Mójtą przez Śląsk (niedawno Śląsk chyba pytał też o Cywke) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mójta i Cywka w Śląsku?
Reaktywacja zgody? Ja jedynie czegoś takiego życzyłbym kurviszonowi zza miedzy ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Okienko trwa i nie ma co robić ostatecznych rozliczeń na +/-. Obiektywnie można tylko stwierdzić, że jest przyzwoicie. Koniecznym jest prawy obrońca i prawy skrzydłowy. Jeśli te dziury uda się w miarę przyzwoicie załatać, będzie można powiedzieć - jest ok. Układ Mazek-Czerwiński wydawał sie bardzo ok, nie wypaliło - trudno. Patrzymy ma plan b.
Na pewno musimy powoli rozejrzeć się za bramkarzem bo kontakty kończą się całej 3 a ja jakoś nie mam przekonania czy którykolwiek z nich zasługuje na to zeby byc chociaz rezerwowym. Są niestety słabi. |
|
|
|
Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
gdzieś takie info znalazł?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
W jedna strone ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Cywka w Ślasku to był przed Wisłą. Byli juz dogadani, ba, nawet miał byc na prezentacji.
Takie info wyszlo pare dni temu, wiec teraz mozecie sami sobie odpowiedziec kto ma informacje a kto je po prostu kopiuje ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
A wszystkim narzekający, proponuję wpłatę na fans4club. Po wypełnieniu 1 celu (jeszcze tylko 2%) każda złotówka zasila budżet transferowy.
https://fans4club.com/project-bohater Nie narzekać, działać!!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ja myślę, że niektórzy po prostu wolą jak jest źle, albo snują czarne scenariusze tylko po to, żeby w razie porażki powiedzieć "a nie mówiłem?" i udawać, że wcale nie są rozczarowani
Cieszcie się, ludzie, z małych postępów, bo inaczej wiecznie będziecie z Wisły niezadowoleni i zgorzkniejecie do reszty. Będzie dobrze! |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Transfermarkt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja wrzucałem
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciężko powiedzieć czy to prawda. Dla Chińczyków 1 mln. euro to są grosze, a podejrzewam że i tak to nic w porównaniu na premię za podpis i apanaże dla Ryśka. Bardziej chodzi im o aspekty czysto marketingowe niż realną wartość (przez co rozumiem - ile kosztowałby w Europie). Ściągają reprezentacyjnego stopera który grał w 1/8 Euro 2016. A w ich lidze pewnie sobie poradzi.
Nie zdziwiłbym się, gdyby na samych koszulkach i gadżetach wyszli na plus. Nie bez powodu jeżdżą tam na tourne topowe europejskie kluby, pewnie Chińczycy stwierdzili że równie dobrze oni mogą na własnych fanach zarabiać. Potencjał ludnościowy jest nieporównywalny z żadnym innym krajem, mogą takie koszulki sprzedawać za grosze a i tak wyjdą na swoje. Zmierzam do tego, że to kompletnie inny rynek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.01.2017 o godz. 18:27.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Btw. gdzie tam teza?
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 18.01.2017 o godz. 21:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Weź ty idź chłopie w czołgi pograć, czy co tam robiłeś wcześniej z wolnym czasem, zanim postanowiłeś się na tym forum zarejestrować..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Chyba ty.
Dziękuje za kolejny jakże rzeczowy komentarz. Za dużo argumentów. |
|