|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Sam TS pewnie zaraz sam szukałby inwestorów, a nie trzymałby takiej sekcji. 1. Rac nie odpalamy od lat żeby nie płacić kar. 2. 1 pln do biletu spowodowałoby że świat by się zawalił. 3. Bednarz zaczął uprawiać politykę - miział się z "kupą kamieni" Sienkiewiczem w walce z "kibolstwem". 4. Kiedy był nóż i Parma? Może do czasów sprzede II WŚ się cofniemy? Jeszcze raz napisze TS dla mnie to mniejsze zło. Ale rozumiem że dla Ciebie lepszy Jakub M.? Obyś miał rację że z JM "wykręcimy" sukcesy dla Wisły a nie skończymy w IV. Lidze. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
_____________________ edit: A propos 1 PLN do biletu - mam pytanie odnośnie do idei 1 PLN OD biletu (dla SKWK/cele kibicowskie). Raczej nie przejmę w najbliższej przyszłości żadnego klubu w Polsce, więc mogę ten racjonalizatorski koncept upublicznić. Czy nie można byłoby rozegrać tego tak, że (przykładowo) przy frekwencji poniżej 15 tys. bez złotówki od biletu, w przedziale 15-20 tys. 1 PLN od biletu, w przedziale pow. 20 tys. 2 PLN od biletu? Jakby dobrze to rozegrać, to SKWK chodziłoby po mieście i straszyło ludzi, żeby przyszli na stadion : )
Ostatnio edytowane przez czaro : 13.08.2016 o godz. 15:11.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Czy wolalbym TS? Chyba nie wolalbym TS. Nie dlatego że są lepsi czy gorsi od JM. Po prostu myslę że długi klubu są zbyt duże i nie poradziliby sobie. Po co S.A. ma pociągnąć za sobą na dno Towarzystwo? Teraz potrzeba albo bardzo mocnego organizacyjnie i fonanstowo własciciela, albo słupa który się położy. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No policz ile przez 19 lat Wisla zaplaila za zachowania kibiców. Ja cie uprzedze w ciemno, ze sa to podobne kwoty jak kazdego wiekszego klubu w Polsce. I pamietaj ze to sa nasze kary, za nasze zachowanie, nas kibicow Wisly...a nie ich, jak to cały czas ujmujesz. Do jednego masz racje, Misiek nie pomagał Cupiałowi tak jak Cupiał nie pomagał Miskowi. Starasz sie mieszac dwie postacie, ktore znajdują sie w komletnie innych miejscach w naszym klubie. To jest pozbawione sensu! Bełkot. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To takie pozbawione sensu .......enie. Bylo minelo. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Nie do końca, bo wtedy była mocna ekipa i kasa była. 17 punktów przewagi nad drugim Widzewem i franek 21 bramek strzelonych. Moze tez dlatego za bardzo BC nie chciał oddac w rece TS wisly.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Co do szczegółów na dwa lata Jakuba M. raczej nie liczyłbym. Bardzo prawdopodobne, że zniesmaczona i przywiązana do nazwijmy to "reymanowskich" wartości część kibiców da sobie chwilowo spokój z odwiedzaniem R22 (co nie znaczy, że da sobie spokój z Wisłą) i przychody dnia meczowego będą gasły. Trudno też mi sobie wyobrazić by sponsorzy inni niż "koledzy i przyjaciele M." walili drzwiami i oknami. Poprzednie zdania to diagnoza a nie życzenie. Cupiał dopłacał w ostatnim czasie rocznie do 10 mln do Wisły, gdzieś przewinęło mi się, że M. miał zagwarantować sponsorów na tym poziomie. Ta liczba nie bierze się z kosmosu, w Wiśle nie ma kogo sprzedać i nie ma akademii, z której można wyciągnąć zdolną młodzież. Tyle potrzeba by klub istniał na obecnym poziomie. Skąd to wziąć ? Kwestia odkupienia. Moim zdaniem, jeśli ktoś chce ugrać dobrą markę a ma trochę drobnych na wydaniu to jest to niezły moment. Nowy właściciel ratujący legendarny klub co prawda upadły ale odsłużony i prowadzący go do nowych sukcesów. Czyż można sobie wyobrazić lepszą reklamę. Jeżeli nie to co ? Wszyscy traktują jako pewnik odbudowę pod skrzydłami TS-u. Pod skrzydłami TS-u i owszem, ale czy odbudowa czy egzystencja ? Kibice są bardzo podzieleni a mityczne "środowisko biznesu krakowskiego" wcale nie musi się garnąć do wywalania kasy. W przeciwieństwie do farmazonów Citki to może być rzeczywiście projekt na 20 lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wydaje mi sie, że BC miał dość Wisły, brak pomysłu na dalszy rozwoj i uznał że najwyższy czas pozbyć sie zabawki. Umorzenie długu wewnetrznego nie zmienia faktu że oddał klub w rece nieodpowiedzialnego człowieka, ktorego interesy to wyciągniecie jak najwiekszej kasy i zostawienie spalonej ziemii. We wcześniejszych latach jak byli poważniejsi kontrahenci to dawał zaporową cene a teraz sprzedał za drobne. Nie wiem czy kiedykolwiek poznamy czym BC kierował sie wybierając JM na nowego właściciela
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Dariook jesteś świeży na forum, nie było Cie jak markus walił takie farmazony i frazesy ze hoho Jest jeszcze drugi ananas, który w podobnym tonie pisze "kot"... To jest niewiadrygodne, żeby pisać takie bzdety i nie mieć poczucia wstydu. Wolfy kiedyś też należał do tej grupy, ale troche zmężniał, przestał być studentem i zauważył po kilku latach, że wspomniana dwójka plecie głupoty,finalnie obrał przeciwny kierunek. PS. Jeden z ananasów dopisał jeszcze jeden mit- byliśmy zawieszeni na DWA SEZONY przez UEFA
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.08.2016 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Markus i kot mają więcej rozumu niż wszystkie lucjuszerazemwzięte.
Dobrze byłoby, żeby LucjuszWielki (a może StuartMały) przestał leczyć swoje kompleksy w tym temacie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Tyle że Cupiał zainwestował w Wisłę, wydał mnóstwo pieniędzy, chciał grać o LM. Tymczasem jeden z kibiców go tego wówczas pozbawił. Zastanowiłeś się kiedyś jak to na niego wpłynęło, na jego zapał i nastawienie? Co wtedy czuł? Cieszył się, było mu to obojętne, czy był wściekły? Gdyby wtedy przez ten cios odszedł, co byś napisał? |
|||
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
gdyby mu nie pasowało, to by nas nigdy z zabawkami na stadion nie wpuścił, mieliśmy w miarę swobodny dostęp do wyjścia na bieżnię z różnego rodzaju zabawkami, jak stroboskopy wulkany czy race. Wystarczyło jedno słowo Cupiała i zabawa by się skończyła. za zacytuję naszą historię ze strony historiawisly.pl Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.08.2016 o godz. 19:41.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ha, na tym forum zawsze jednak można dowiedzieć się czegoś nowego.
Dziękuję Ci pięknie za uświadomienie, że w dzisiejszych czasach wciąż są ludzie, którzy płacą za prąd na poczcie. Coś mi mówi, że metoda ta szczególnie mocno dotyczy podmiejskich kibiców Cracovii
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.08.2016 o godz. 19:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
pozwól, że zapytam, Wisła dostawała kary tylko za race? Parę lat temu Bednarz poszedł na szkodliwą konfrontację z SKWK bez wiedzy i woli Cupiała? BC w pewnym momencie nie chciał ograniczenia ilości kar nakładanych na klub? Pozdrawiam "starą gwardię" forum ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Szczerze, nie wiem kim Ty jesteś i mało mnie to obchodzi i niech tak pozostanie.
![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.08.2016 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Teraz to i tak kopanie się z dylematami przeszłości. Nie ma już sensu w tych sprawach skakać sobie do oczu, bo następne problemy na widoku.
Tak przedstawia się wierny druh naszego nowego Jakuba: http://czestochowskie24.pl/rozmowa-dnia/wloskie-smaki/ W opinii Stanowskiego przyszły wiceprezes. Możemy więc spodziewać się nowego menu "U Wiślaków". ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|||
Póki co: A) Meresiński nie może zrobić wałka u nas bo poniesie konsekwencje i nie bedzie juz uważany za powaznego partnera biznesowego B) Cupiał stracił serce do piłki przez nóż, kary od uefa i pzpn za rasistowskie okrzyki, rzucanie i odpalanie rac itp. C) Framat dajesz dorzuć coś od siebie. ![]()
ok GENIUSZU, a teraz jak jesteś taki mądry, to POLICZ i podaj kwotę, a jak nie wiesz to uświadamiam Cię, że to jest KROPLA w morzu tego co Cupiał zainwestował, jest to tzn RYZYKO w biznesie, w każdym może być niespodziewany wydatek, na pewno to nie zroujnowało budżetu. Rozumiem, że musisz podjąć desperacką próbę bronienia swojego argumentu, bo do błędu nigdy się nie przyzynasz, więc dobra rada - ZAMILCZ w temacie o którym nie masz bladego pojęcia.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.08.2016 o godz. 21:07.
|
||||
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
skoro kibice zostali wymienieni jako element zniechęcający Cupiała, to w ostatnim moim poście na ten temat wypada wspomnieć także trenera Kasperczaka, który bardzo zniechęcił Cupiała.
Kto stanął po stronie Cupiała, a kto po stronie trenera.....chyba każdy wie. Tyle, teraz Markus może udowadniać, że było inaczej ![]() niech przestanie opluwać tych, którzy coś dla tego klubu zrobili
Ostatnio edytowane przez PvD : 13.08.2016 o godz. 21:00.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Natomiast jeśli chcesz mnie przekonać, że przez te 19 lat Cupiał nie ponosił też niepotrzebnych kosztów zachowań kibiców i był z nich zadowolony, to mnie nie przekonasz. Oczywiście nie był to powód dla którego zrezygnował - tym była przede wszystkim utrata wiary w sens dalszej walki o LM.
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.08.2016 o godz. 21:28.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
to można się zastosować się do wpisu Vinciego ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Kolejny mitoman? To twoja taktyka? Rzucić jakimś z d.. wziętym oskarżeniem i uchodzić za fachowca od wszystkiego? Skoro dobrze się z tym czujesz, to twoja sprawa. Tylko po co zaśmiecasz temat o JM swoimi kompleksami wobec @Markusa czy@ kota, którym do jaj nie dorastasz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale pięknie...
forum odżyło... ostatnio tyle emocji widziałem jak nam gwiazdki zabierali ![]() wreszcie jest co poczytać |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale tak jak zauważa Vinci, teraz to już przeszłość. Na szczęście Wisła to klub, który łączy różnych ludzi i poglądy, gdzie każdy może znaleźć swe miejsce. Bez względu na to, co teraz się dzieje, z pewnością będzie tak i w przyszłości ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Panowie wątek ten dotyczy JM a nie miśka, zachowania kibiców, kar i kłótnik między sobą.
Trzeba się spiąć, kupić bilet( kto tego jeszcze nie zrobił) i iść jutro na mecz być może ostatni mecz w ekstraklapie... Wysłali te dokumenty do PZPNu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Gdyby Meresińskiemu naprawdę zależało na zamknięciu ust dziennikarzom i krytykom, to by już coś zrobił, czegoś dokonał, przynajmniej tą konferencję i odpowiedział na pytania, czy powołał nowy zarząd, albo zaprezentował jakiegoś sponsora, piłkarza... cokolwiek! A ja tu widzę tylko chaos i wielką niewiadomą....
Zarząd już od pierwszego dnia powinien być gotowy i podany do wiadomości publicznej, co on teraz dzwoni po ludziach i pyta czy nie chcą być u niego w zarządzie czy jak? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja Ci za kolegę odpiszę: jesteś żenujący i swoimi wątpliwej jakości wynurzeniami zasyfiasz ten temat. Ktoś tu napisał że ten temat pokazuje czemu tylu klientów miało Amber Gold a Ty to tylko potwierdzasz. Kojarzenie karuzeli VAT i ewidentnego słupa (w karuzeli, nie klubie) z biznesem i pieniędzmi jest tak głupie że szkoda mi czasu na rozwijanie tematu.
A skoro poruszamy tematy anonimowości w internecie, to trzeba mieć bardzo niskie IQ nie tyle żeby unikać płacenia VAT co się tym na publicznym forum chwalić. Wiesz, to też może być dowód więc może wyedytuj swoje posty? Te w których chwaliłeś się swoim stosunkiem do płacenia podatków. Jest powód dla którego u większości forumowiczów Twoje posty wywołują zażenowanie i nie jest nim nim ani twój spryt, ani dziwacznie rozumiana przedsiębiorczość. A teraz krótko i dosadnie, żebyś zrozumiał: przestań .......ić. --------------------- Niestety, jednak tekst o odzyskaniu Wisły okazał się zwykłym żałosnym skokiem na kasę Migi. Cóż, przynajmniej on na tym burdelu korzysta. Na początku przyznam że się nawet ucieszyłem, ale później niestety wrócił zdrowy rozsądek. HEOJI - na razie wygląda jakby sytuacja przerosła JM i jego giermka Sancho Citko. Chociaż może to Markowi bliżej do idealistycznego choć bardzo mało rozgarniętego rycerza? W sumie wszyscy zadajemy sobie pytanie: spisek czy głupota? A może (i wszystko niestety na to wskazuje) kombinacja obu? Zakładając nawet wariant S-F że Meresiński ma pomysł na klub który nie wyśle nas do czwartej ligi całość jest PR-ową katastrofą która będzie nam się odbijała latami. To już Król i jego Polonia mieli lepszą prasę przez połowę sezonu a my już na starcie zrobiliśmy wokół siebie strefę smrodu która skutecznie odstraszy każdy normalny (słowo klucz) biznes. I to jest jak na razie jedyny pewny efekt przejęcia klubu przez Meresińskuego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2016 o godz. 00:13.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|