|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
- jest to powód dla zydkow i takich cipek jak Stanowki zeby po nim jechac ( w tym przypadku nie musza sie wiele wysilac ) ale jesli byłaby sytuacja ze JM jest czysty , z automatu jechali by po nim ze nie ma kasy , jesli majatek miałby na 100mil to ... bidok , majatek 100mil , tyle co budżet Legiuni , majatek na 500mil - golodupiec , polowa majatku Cupiala , majatek 2miliardy , pajac lazi po palmach ,etc... jak juz pisalem , nie ma dla mnie znaczenia jego przeszlosc , interesuje mnie tylko to co teraz i co bedzie , na razie nikt nic nie wie , nie podoba mi sie to ale patrząc logicznie widze ten wielki atak na Wisle , przychodzi pytanie , skad taki wielki atak legijnych medow , czego sie boja ... odpowiedz wydaje sie dosyc prosta ( nie ma w Polsce miejsca na inny klub jak Legia - nawet sprawa Cierzniaka pokazuje jak wielka jest moc klubu z Warszawy ) teraz sobie wyobraźcie , 15 lat jestescie cieniem , wszystko co fajne odbywa sie na tym zadupiu ... w Krakowie , kolejne 5 lat to juz dominacja ukochanej Legiuni 2km od biurowca .. i nagle zas ja cholerna Wisla , pieprzone zadupie 350km od miejsca pracy , tam zas cos sie rodzi , cos ( chyba ) duzego , upirdolimy to w zarodku , moze nie wejda te firmy tam , inaczej za 2-3 lata bedziemy w czarnej dupie ... kazdy wie ze w Krakowie jest cisnienie na wielka pilke i tak czy inaczej ktos zainwestuje wielka kase w Wisle , jesli nie Mers i jego ( mityczni ) sponsorzy , to wejdzie ktos inny z prostej przyczyny , to jest ....aaaaa Krakow , to jest Wisla kolejny raz pisze do was , opamietajcie sie , dajcie czas Meresiowi do konferencji , do konca sierpnia ... dlaczego ? ( tylko i wylacznie ze wzgledu na Cupiala ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Raptem włsscicielem akcji SSA a to róznica Wisła to jednak TS i jak temu gogousiowi sie nie uda to naszczecie przestanie istniec tylko taki twór jak SSA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nadzieje że TF odzyska Wisłe upadła, pozostaje meresiński i czekanie na rozwoj sytuacji. Niestety JM to kombinator jakich mało, kretacz, bedzie nas zwodził obietnicami które nie mają pokrycia w rzeczywistości. Na razie żaden czyn nie przemawia na jego korzyść
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Na razie nawet nas nie zwodzi żadnymi obietnicami. Po prostu znikł. A to chyba gorzej?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Nie da się oddzielić przeszłości grubą kreską, rozumiesz? Druga sprawa, jeżeli ktoś oszukuje, to myślisz, że z dnia na dzień się zmieni? Pobożne życzenie... PS: Reszty twojego postu nie zamierzam komentować, bo nie odnoszę się do niestworzonych opowieści ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.08.2016 o godz. 12:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Pozostaje tylko miec zyczenie, ze faktycznie jest czyims slupem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Osoby które uważają że przeszłość nie ma znaczenia to się zaraz przekonają ilu sponsorów się uda pozyskać porze jaśnie panującego lalusia z przerostem ambicji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak. A polska muzyka popularna ma się gorzej od amerykańskiej z winy słuchaczy. Uparli się nie kupować płyt nadwiślańskich geniuszy popu, nie chodzić na koncerty i narzekać i oglądają tylko jakieś niestworzone rzeczy w tym mtv. To klub powinien zainteresować potencjalnych widzów na stadionie, kupców pamiątek i uczestników imprez okolicznościowych swoim produktem: dobrze grającą drużyną, asortymentem, ofertą.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Czas od jego przejęcia klubu możemy liczyć w tygodniach. Wyroki, komentarze, oświadczenia (poważne, kulawe, twitterowe). Samo forum, jest przykładem, jak potrafił podburzyć opinię publiczną w Krakowie, chociaż jest jedynie wykładnią tylko osób korzystających z internetu i tu zaglądających. Każdy, kto miał okazję popracować w większej firmie wie, że nie ma to nic wspólnego z budowaniem solidnej pozycji na arenie publicznej. Owszem Cupiał po przejęciu również wywiadów nie udzielał, ale o ile pamiętam rzeczywistość sprzed 19 lat - Prezes już był, reprezentacja działaczy również. Kto tutaj z piszących tak naprawdę pamięta początki z tych, którzy teraz zapowiadają optymizm? Nie znam firmy, albo nawet i klubu, poza TOP-światowym, który odgraża się, że idzie po transfery nim sam coś klepnie. Nikt przy zdrowym rozsądku tego nie robi, bo wie, że taka informacja automatycznie podbija cenę za potencjalnego grajka do góry o 20-30%. Nawet Legia czy Lech obecnie niezbyt jawnie mówi co i jak planuje na polskim rynku... Jeżeli złożył papiery do PZPN to dobrze. Ale czy to powód, żeby traktować to w kategorii sukcesu klubowego? Nie twierdzę, że gość pogrzebie Wisłę, bo nie mamy jeszcze informacji. Nie podoba mi się to jednak, ze ma już wyroki skazujące, i że następne są w drodze. Jakoś w jego dotychczas opisanej postawie nie widzę nawet promila korelacji z tym, co w kręgach wiślackich do niedawna było promowane - Reyman, "godność podania ręki" itp. No chyba, że teraz robimy reset na wartościach i od dziś zamiast umacniania tradycji proponujecie dla młodych Wiślaków szkolenia z unikania VATu i wykłady "Ty też możesz zostać słupem". Jeżeli chce być traktowany poważnie niech poważnie z tą Wisłą postępuję. Licze, jak kibic Wisły, że łaskawie pojawi się na meczu i zaszczyci obecnością pracowników klubu i dziennikarzy... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wszystko fajnie tylko mam jedną uwagę - jak ktoś pisze JM powinien odejść to niech w drugim zdaniu pisze odrazu co w zamian. Jaki jest plan B, co sie ma wydarzyć, kto się zajmie Wisłą itp. Bo kłapać japą, że JM jest be jest łatwo. Co do tego jest zgoda, że taki właściciel nam chluby nie przynosi.
Ale wylewać dziecko z kąpielą, ryzykować gre Wisły w najwyższej klasie, a tym samym istnienie klubu w świadomości ludzi (bo czy sie to komuś podoba czy nie Wisła jest utożsamiana głownie z piłka), pasje dziesiątek tysięcy ludzi, bo jeden z drugim gogusiem pojawili sie w Wisle to jest jakaś kpina. Panowie przyszli pewnie prędzej czy pózniej przeminą, a naszym zadaniem jako kibiców jest sprawić, aby Wisła przeszła przez to z jak najmniejszymi stratami. Czyli full mobilizacja i na mecze. Dzięki temu potencjalny nowy inwestor zobaczy tez ze warto ten klub przejąć. To samo Stanowskie i reszta warszawki. Nie będziemy płakać ze to spisek bo to jakaś bzdura. W UK by gościa prześwietlili do 10go pokolenia a pod domem cały czas koczowaliby dziennikarze. Więc to co robią jest normalne. Natomiast cwaniackie i proste. Bo bardzo łatwo pisać niech JM przeprosi i podziękuje tylko niech w takim razie Stanowski powie co dalej.
Ostatnio edytowane przez nesta : 13.08.2016 o godz. 13:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Okres powrotu do świetnosci czyli 2-3 lata - nie wiem skąd masz takie cyfry ale myslisz się o rząd wielkości lub masz lepsze informacje niż sternik klubu. Według Citko to perspektywa ok 20 lat Krótkoterminowa perspektywa nie jest ukierunkowana na jakikolwiek sukces sportowy, jedynie na 'wzmocnienie zespołu' aby nie było gorzej.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.08.2016 o godz. 13:38.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej po części kibiców, przez których wybryki klub/Cupiał musiał płacić ciężkie kary PZPN-owi, którzy potrafili rzucać nożami, ściągać na Wisłę sankcje UEFY, czy tych niegdyś skonfliktowanych z klubem i Cupiałem pod szyldem SKWK.
Zapału Cupiała nie budowali też z pewnością Ci kibice, którzy nigdy nic dla klubu nie zrobili, ale twardo oczekiwali, że będzie on bez zmrużenia oka ponosić koszty ich stadionowych zachowań. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
||
Jaki plan B? Nie ma zadnego planu B! Sa tylko dwie opcje, pierwsza tj. Wisla zostaje u meresinskiego i ta druga tj. Wisla wraca do TF po anulowaniu tranzakcji. Niema żadnych innych opcji i kropka. I przestan bredzic o tych potencjalnych nowych inwestorach. ....a nie ma takich i nie bedzie. Jest tylko JM pewnie jedyny "inwestor" ktory rzutem na tasme krzyknoł - kupuję! A co do Stanowskiego, to prosze Cie. Tu najlepiej jak by swoje pytanie zadał Małecki
Chcesz nam powiedziec, ze kary za wybryki naszych kibicow zgasiły zapał Cupiała? I jak to sie ma do poniesionych kosztów z tytułów: zwalniania trenerow, chybionych transferów, prowizji dla Mandziary czy rozwiazanych kontraktow z winy klubu? Te wjebane kwoty pewnie Bogusia tylko nakręcały! Koncem...Idiotyczny post, pozbawiony logiki kolego. Jesli taki prezentujesz tok myslenia, to dobra rada...zamilcz!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.08.2016 o godz. 14:03.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Czy ci kibice nie zapieprzali z łopatami przed meczem z Lazio aby mecz w ogóle mógł się odbyć, czy ci kibice kiedyś nie zapieprzali na boisku treningowym, odśnieżając je do zajęć piłkarzy ?
tak na szybko 2 przykłady.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie rozumiem też dlaczego uważasz że frekwencja poprawi sytuację bardziej niż za 'ery' Cupiała. Gdyby dla Meresińskiego była ważna, dbałby o PR. Albo jej nie potrzebuje albo uważa ze sprawę załatwi SKWK. Więc jeśli chodzi o zadbanie o frekwencję, ruch należy do Pana Jakuba, lub wybranego przez niego prezesa - po co kogoś wyręczać w jego obowiazkach? No chyba że masz fatalne zdanie o nowym włascicielu, i uważasz iż trzeba za niego wykonać pewną robotę, ale chyba nie masz?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.08.2016 o godz. 14:00.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to na dzień dzisiejszy wszystko składam do kupy, to wychodzi mi, że:
1. Naciskany przez banki i być może również zarząd TF, Cupiał, w obliczu braku jakichkolwiek ofert kupna Wisły,zwyczajnie po ludzku zmęczony klubem, zniechęcony latami niepowodzeń postanowił ją opchnąć za wszelką cenę i byle komu. Po ludzku odpuścił, doszedł do kresu.W dupie miał przyszłość Klubu, zwyczajnie podjął decyzję, że "pas, dobranoc, niech się dzieje co chce". Poziom desperacji najlepiej ilustruje fakt, że tak naprawdę Cupiał zapłacił Meresińskiemu, żeby ten zszedł z drzewa i Wisłę kupił. Przecież ten geszefciarz płaci za Wisłę pieniędzmi TF... Nie zdziwiłbym się gdyby prawda była taka, że to ktoś z TF skontaktował się z J.M. a nie odwrotnie. 2. Właścicielem Klubu jest cwaniak i złodziej. Bez zaplecza intelektualnego, biznesowego, organizacyjnego. Nikt, kto ma choć odrobinę szacunku dla siebie, swojej marki i swojego biznesu w Wisłę nie zainwestuje. Klub będzie się staczał i wykrwawiał przez rok, może dwa. J.M. wyciągnie tyle kasy ile będzie mógł po czym zajmie się kolejnym przekrętem. Jeśli wcześniej nie pójdzie do pierdla. Na koniec zgasi światło, odpowiedzialność zrzucając na media i kibiców, którzy w zarodku zdusili mocarstwowe plany powrotu Wisły na szczyt. I wielu z Was to kupi. Tak jak kupujecie to teraz. 3. Jedyna nadzieją, jest ta, że zgłosi się do tych 2 pajaców ktoś, kto - korzystając z oddłużenia Klubu postanowi go kupić, oferując tym oszustom więcej niż mogliby z klubu wyciągnąć. Kandydatów brak, ale nikt nie zabroni nam marzyć.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 13.08.2016 o godz. 14:08.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
||
I Ci co pomogli załatwić dla kulawego marketingu promocje na ekranach LED - np. na Bagateli. I Ci co zorganizowali manifestacje poparcia na starym kortowym boisku w 2004 r: Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Vinci : 13.08.2016 o godz. 14:18.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
TS to nie jest dobry wybór - ale to jest mimo wszystko normalny wybór który dawałby jakąś nadzieje! A Cupiał zagrał w chuja z kibicami (bo się znudził) i oddał jakiemuś przekrętasowi Wisłę jeszcze mu dopłacając! A to ci numer! No panie Bogusławie - wielkie brawa! Dla mnie w tym wszystkim jest ciągle pytanie - mam dość Wisły - czemu nie oddaje do TS. Czemu tego nie zrobił? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Acha.. czyli Cupiał w ciemno dał komuś 4 miliony złotych, ba.. kolesiowi, z którym nawet na żywo nie rozmawiał
"Masz Meres 4 miliony i zapłac piłkarzom pensje" - rzekł listonosz Cupiała do Jakuba. O czym wy piszecie? Farmazon goni farmazon, na razie zadnych faktów i dowodów, ani tego co siedzi w głowie Cupiała i co zamierza zrobić Meresinski. Ja wciaz czekam na przebieg wydarzen..
Ostatnio edytowane przez c. : 13.08.2016 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Ktoś puścił plotę na Twitterze, następnie ktoś to opisał w gazecie i tak wszyscy biorą to za pewnik. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ludziom którzy żądali złotówki od każdego biletu, nie tym którzy przyczylini sie że nóż poleciał z trybun, nie tym którzy organizowali bojkot uderzajacy w finanse klubowe, nie tym ktorzy chcieli przejąc kontrolę nad klubem czy nie tym którzy wpływali na politykę kadrową zarzadu zwalniając prezesów. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wisła trafiła w ręce czarodzieja ale mam wrażenie że ostatnia twórczość "dziennikarzy" i niektórych kibiców to już totalny odjazd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O tym elemencie teraz rozmawiamy. Może i tu warto o trochę refleksji ![]() Pozdrawiam i miło również Ciebie widzieć nadal na forum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Odpisałbym Ci jakie mam zdanie na ten temat, ale nie chcę mieć potem nieprzyjemności, jak na shotuboxie straszyłeś, że nie jestem anonimowy itp.
Ostatnio edytowane przez heoij : 13.08.2016 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Skąd weźmiemy kasę na bieżące funkcjonowanie? 2. Jak spłacimy pozostałe 16mln długu? 3. Kto nam ewentualnie da gwarancje bankowe? 4. Skąd weźmiemy sponsorów? Pan M takich rozterek nie miał. On może mieć względem Wisły plany, dla realizacji których punkty 1-4 nie mają większego znaczenia. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To, że warunkiem sprzedaży było uregulowanie bieżących zaległości do lipca włącznie pojawiło się, jeśli mnie pamięć nie myli również w GK. Ale mogę coś mylić. Dla mnie to nie jest finansowe SF, równie dobrze może być dowód na poziom desperacji B.C. Nie było zwyczajnie nikogo innego a TS nie był zainteresowany. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|