|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Może nie było żadnego innego chętnego, a te mityczne "inne podmioty, z którymi prowadzono negocjacje" to był TS, do którego wysłano zapytanie jeszcze wiosną, czy chce przejąć ten interes.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mnie nie chce sie wierzyc ze TF przelewa 4 mln do klubu, ale majac go jeszcze w rekach nie realizuje przelewow do pilkarzy, pracownikow.
Przeciez to bylyby himalaje frajerstwa, przy ktorych niesprawdzenie karalnosci JM mozna uznac za drobne przeoczenie.
![]()
Ostatnio edytowane przez rav : 12.08.2016 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wiec może to plotka z tymi 4 mln, mająca pokazać że los Wisły nie był BC obojetny. Od JM prawdy sie raczej nie dowiemy
Ostatnio edytowane przez Davey777 : 12.08.2016 o godz. 18:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Czy zauważyliście jedna informację z klubu (no dobra plotkę, bo teraz wychodzą stamtąd prawie same plotki), że Meresiński i Citko byli zdziwieni ciężką sytuacją klubu, jak już zapoznali się z papierami w jakimś tam stopniu?
Może tu odpowiedź na pytanie dlaczego sprzedano Wisłę takiej osobie. Sprzedano z pełną premedytacją i wiedzą, że skończy się to dzika awanturą i odwróceniem uwagi od zarządzania klubem w ostatnich latach? Każdy szanowany przedsiębiorca mógłby przetrzepać papierki i zrobić konferencję prasową na ten temat, a Meresiński to na starcie jest spalony z taką kartoteka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...nie_16205.html
może jest coś w narzeczu... ![]() Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Nie da się już tego tutaj czytać, 80 stron pie...nia o niczym tak na prawdę, przez ostnich pare lat Wisła nie potrafiła pozyskać sponsora a wy tutaj po 3 tygodniach już macie sraczke ^^ Miała być konferencja ale nie było bo Mereś się dowiedział że nie może być w zarządzie a pewnie miał w nim być, koniec tematu. Czekamy na konferencje, ogłoszenie sponsorów, transferów, spełnienie obietnic. Ja tam mocno wierzę że jednak te wszystkie słowa to nie były puste słowa, i ze 3 dobre transfery będą + plus ci zapowiedziani sponsorzy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Raczej rozegrało się tu wszystko na zasadzie don't ask, don't tell. Z tymi pensjami, czterema milionami itd. - wydaje mi się, że to plotka. Naprawdę zdziwiłbym się, gdyby tu rozegrano aż tak bezczelny numer. Po weekendzie okaże się, że byli tak zajęci kompletowaniem dokumentacji i zarządu, że nie mieli czasu puścić przelewów. Doba ma tylko 24h, a MC swój drugi biznes, no we dwóch się rozdwoić nie mogli, nawet rzecznik zajął się sprawami organizacyjnymi, żeby pomóc. Powiedzą, że wyszło jak wyszło, ale teraz z górki, już za moment sponsorzy i transfery etc. itd. A na razie do marketingu przychodzi ten kolega, a do zarządu tamten kolega. Sprzedamy ze dwóch zawodników, wypożyczymy może jakiegoś pokemona ze stajni MC. I tak sobie będziemy umierać powolutku. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
....Amen...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Do tej pory próbowałem zachować spokój i nie przejmować się plotkami w prasie . Niestety wygląda na to , że to nie sa tylko plotki . Jestem załamany !!! Wygląda to z każdym dniem coraz gorzej . Musze przyznać , że Wisła pod nowymi rządami stoczy się na dno , o ile w ogóle będzie w stanie przetrwać . Osobiście po tym wszystkim co słyszę nie spodziewam się już niczego pozytywnego . Dzisiaj uchwyciłem się jak tonący brzytwy plotki o tym że Cupiał chce Wisłę odzyskać . To wg mnie jedyna nadzieja , że jakąś przyszłość . Niestety wygląda na to , że PS puścił głupia plotę która nie jest w stanie się zrealizować . Cupiał Wisłę musiał sprzedać chcąc ratować TF .Wymogły to banki i na 100 % nie ma możliwości żeby TF pchała się w to znowu . Od tego sś uzależnione kredyty na działalność TF .
Jeśli nie wydarzy się jakiś cud to jesteśmy w czarnej dupie !!! http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ie-meresinskim
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 12.08.2016 o godz. 19:03.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
ja .......e jak ktokolwiek może być optymistą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
co nie zmienia faktu, że właścicielem klubu będzie złodziej i oszust.
EDIT: na komentarzach wislaportal znalazłem taki kwiatek: "W środowym "Pulsie Biznesu" dziennik pyta się Moniki Cupiał-Zgryzek, co firma zamierza uczynić ze sprzedażą klubu. - Nie warto się tym przesadnie ekscytować. Wisła Kraków ma poniżej 1 proc. udziału w przychodach Tele-Foniki, a scenariuszy dla klubu mamy więcej niż jeden. W tej chwili rzeczywiście rozważamy sprzedaż klubu, ale tylko wtedy, gdy znajdziemy kupca poważnego i zainteresowanego jego rozwojem - odpowiada prezes" "- To dla mnie kwestia odpowiedzialności społecznej. Jeśli takiego kupca nie znajdziemy, wdrożymy alternatywne scenariusze, o których na razie nie będę mówiła. Priorytetem nadal będzie odpowiedzialność społeczna - dodaje." http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...-jeden-ze.html
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 12.08.2016 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
nigdy nie jest tak zle zeby nie moglo byc gorzej , lepszy zlodziej i oszust ( osobiscie nic nie mam do zlodzieji i oszustow ) niz pedofil
myslcie pozytywnie , zawsze moze byc gorzej - pomijajac fakt ze wg. mojej opini , wcale nie jest tak zle , a wrecz przeciwnie , bul dupy warszafki i zydkow powoduje u mnie optymizm tak czy siak ja z wystawieniem ewentualnej opini na temat Meresia , czekam do konferencji |
|
|
|
Member
Offline |
|
Pilch, Gaszyński, Pawelczyk pozdro ![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
... chyba na Godota...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
do wszystkich chyba już doszło że żadnych poważnych ofert nie było a bzdury o audycie wsadzcie miedzy bajki, zaraz zaczną trupy wypadać z szaf i.....TF i BC chcieli się już dawno pozbyć Wisły, przestancie z tym że kochał Wisłę itd bo kochać to można swoje dzieci, rodziców, ewentualnie żone
od lat nie zajmował się klubem na poważnie bo interesy zaczeły iść żle:kontrakt z KGHM,próba stworzenia miedzynarodowego holdingu itd poczytajcie ) |
|
|
|
Member
Offline |
|
albo okradną Wisłe i spuszczą do V ligi też bedziesz zadowolony Dla mnie to porażka...kiedyś wydawało mi się że na Wisłe chodzą ludzie inteligentni....i wydawało mi się że nikt nie chciałby hmmmm oszusta własciciela
Ostatnio edytowane przez Mat1977 : 12.08.2016 o godz. 19:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 08.2016
Offline |
|
|
A ktoś może wie czemu tym razem ten gościu z Nantes Kita nie był zainteresowany?
Pamiętam żę były z nim wywiady ok r 2014-2015 i wtedy płakał że 2 razy podchodził do Bogusia i 2 razy dostał zapororową cenę.Teraz praktycznie mógł mieć klub za friko i nie był zainteresowany?Wszystko to jakieś dziwne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Odpowiedzialność społeczna, sprawiedliwość społeczna, to niestety słowa zapchajdziury, rozmydlacze i dymne zasłony. Nie posądzam Panią o złą wolę i wierzę, że wykonuje Pani swoje obowiązki jak potrafi Pani najlepiej. Niemniej, odpowiedzialność jest nieprzymiotnikowa. Przymiotnikowa, oznacza w istocie, nieodpowiedzialność.
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.08.2016 o godz. 19:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie mialem na mysli takich skur... co okradaja domy etc
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Rozwala mnie pieprzenie o tym, że TK musiała sprzedać Wisłę. I pewnie banki zmusiły TK do umorzenia 60 mln zł długu to nie fakty medialne tylko rzeczywistość...... Cupiał zTK zrobili dużo do zredukowania obciążeń klubu, podejrzewam ze gdyby taki stan klubu mieli wcześniejsi kupcy to pewnie wcześniej doszłoby do sprzedaży. Sprzedaż klubu tym 2 pajaców wg mnie musiała być obwarowana warunkami, chociażby o których mówiono przed sprzedażą, więc wcale nie jest tak, że umowa nie może być rozwiązana z innych przyczyn .... ale umowa dopóki nie pojawi sie w aktach KRS nie będziemy nic o niej wiedzieć. Dziwi mnie tylko, ze panowie dziennikarze nie poszli do KRS aby sprawdzić jak rzeczywiście wyglądało podwyższenie kapitału czy rzeczywiście TS miał prawo pierwokupu. Wola zajmować sie tłyterem, i domniemaniami....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tępy to jesteś Ty jakbym zacytował kilka innych Twoich wpisów z sb to nic by nie zmieniły. Tobie życzę jednego odrobiny kultury i powrotu szarych komórek. Co do plucia w twarz człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy. Bez odbioru
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dawaj, cytuj!!! Z odbiorem pajacu, z odbiorem. Nie pozwole sobie zebys mnie cytowal, komentowal i przeinaczal to o czym byla wtedy rozmowa na sb.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zarząd Grupy Tele-Fonika z uwagą obserwuje medialne doniesienia związane z dotychczasową działalnością nowego właściciela klubu piłkarskiego Wisła Kraków SA. Liczymy na ich szybkie wyjaśnienie i rozwianie wszelkich wątpliwości. Oczekujemy, że następnym krokiem będzie podjęcie przez p. Jakuba Meresińskiego i Marka Citkę zadań zapowiadanych w czasie negocjacji sprzedaży Klubu, w szczególności tych dotyczących pozyskania nowych sponsorów, wzmocnienia szeroko rozumianej pozycji klubu, a także nieustannej troski o jego wizerunek i tradycję.
Ryszard Pilch |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wyludzenie vatu jak dla mnie jest na + , sam place bardzo duzo vatu i dla mnie jest to najwiekszy bandycki podatek jaki mozna wymyslic , rozumie podatek dochodowy bo z czegos panstwo trzeba utrzymac ale vat jest nie do zaakceptowania , z tej prostej przyczyny nie widze w tym nic zlego
oszust , kupil mature - nie widze w tym nic zlego - jego plany na przyszlosc zakladaly skonczenie prawa , do czegos mu to bylo potrzebne , niestety bledy mlodosci ( nie przystapienie do egzaminu?) spowodowaly ze musial obejsc to , niestety ( dla nas tez ) wpadl ogolnie + dla niego za ambicje |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
|
|
ANAJNARAB