The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2016, 18:14
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
TF do końca roku miała czas na pozbycie sie Wisły, wiec skąd taki pośpiech ?i
Może nie było żadnego innego chętnego, a te mityczne "inne podmioty, z którymi prowadzono negocjacje" to był TS, do którego wysłano zapytanie jeszcze wiosną, czy chce przejąć ten interes.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.08.2016, 18:16
Mnie nie chce sie wierzyc ze TF przelewa 4 mln do klubu, ale majac go jeszcze w rekach nie realizuje przelewow do pilkarzy, pracownikow.

Przeciez to bylyby himalaje frajerstwa, przy ktorych niesprawdzenie karalnosci JM mozna uznac za drobne przeoczenie.

czaro napisał(a):Wyświetl post
Może nie było żadnego innego chętnego, a te mityczne "inne podmioty, z którymi prowadzono negocjacje" to był TS, do którego wysłano zapytanie jeszcze wiosną, czy chce przejąć ten interes.
Mityczni to byli "dwaj kontrahenci" (parafraza z Kozioła). No to byli: Citko i Meresinski
Ostatnio edytowane przez rav : 12.08.2016 o godz. 18:19.
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.08.2016, 18:19
Wiec może to plotka z tymi 4 mln, mająca pokazać że los Wisły nie był BC obojetny. Od JM prawdy sie raczej nie dowiemy
Ostatnio edytowane przez Davey777 : 12.08.2016 o godz. 18:23.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.08.2016, 18:28
Czy zauważyliście jedna informację z klubu (no dobra plotkę, bo teraz wychodzą stamtąd prawie same plotki), że Meresiński i Citko byli zdziwieni ciężką sytuacją klubu, jak już zapoznali się z papierami w jakimś tam stopniu?
Może tu odpowiedź na pytanie dlaczego sprzedano Wisłę takiej osobie. Sprzedano z pełną premedytacją i wiedzą, że skończy się to dzika awanturą i odwróceniem uwagi od zarządzania klubem w ostatnich latach? Każdy szanowany przedsiębiorca mógłby przetrzepać papierki i zrobić konferencję prasową na ten temat, a Meresiński to na starcie jest spalony z taką kartoteka.
borsuk
Senior Member

Stary 12.08.2016, 18:31
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...nie_16205.html
może jest coś w narzeczu...
Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
pegie84
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 12.08.2016, 18:36
Nie da się już tego tutaj czytać, 80 stron pie...nia o niczym tak na prawdę, przez ostnich pare lat Wisła nie potrafiła pozyskać sponsora a wy tutaj po 3 tygodniach już macie sraczke ^^ Miała być konferencja ale nie było bo Mereś się dowiedział że nie może być w zarządzie a pewnie miał w nim być, koniec tematu. Czekamy na konferencje, ogłoszenie sponsorów, transferów, spełnienie obietnic. Ja tam mocno wierzę że jednak te wszystkie słowa to nie były puste słowa, i ze 3 dobre transfery będą + plus ci zapowiedziani sponsorzy
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2016, 18:38
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Czy zauważyliście jedna informację z klubu (no dobra plotkę, bo teraz wychodzą stamtąd prawie same plotki), że Meresiński i Citko byli zdziwieni ciężką sytuacją klubu, jak już zapoznali się z papierami w jakimś tam stopniu?
Może tu odpowiedź na pytanie dlaczego sprzedano Wisłę takiej osobie. Sprzedano z pełną premedytacją i wiedzą, że skończy się to dzika awanturą i odwróceniem uwagi od zarządzania klubem w ostatnich latach? Każdy szanowany przedsiębiorca mógłby przetrzepać papierki i zrobić konferencję prasową na ten temat, a Meresiński to na starcie jest spalony z taką kartoteka.
Myślę, że do TF i BC nikt by nie miał pretensji, bo zawsze były zderzaki w zarządzie WK S.A., ale nawet gdyby - to co z tego? Raczej wszystko się tu zgrało - byli chętni kupić, którzy nie nalegali na dokładny (!) audyt [przecież takie rzeczy, jak sprawdzanie papierów trwa, kosztuje. Myślisz, że ktoś rozsądny przejąłby klub, wiedząc, że za kilka dni może utracić licencję? A jeżeli to rutynowe zgłoszenie - to czy przejąłby, będąc niegotowym do zgłoszenia?] i chętni sprzedać, którzy woleli nie dopuszczać do dokładnego audytu.

Raczej rozegrało się tu wszystko na zasadzie don't ask, don't tell.

Z tymi pensjami, czterema milionami itd. - wydaje mi się, że to plotka. Naprawdę zdziwiłbym się, gdyby tu rozegrano aż tak bezczelny numer. Po weekendzie okaże się, że byli tak zajęci kompletowaniem dokumentacji i zarządu, że nie mieli czasu puścić przelewów. Doba ma tylko 24h, a MC swój drugi biznes, no we dwóch się rozdwoić nie mogli, nawet rzecznik zajął się sprawami organizacyjnymi, żeby pomóc. Powiedzą, że wyszło jak wyszło, ale teraz z górki, już za moment sponsorzy i transfery etc. itd. A na razie do marketingu przychodzi ten kolega, a do zarządu tamten kolega. Sprzedamy ze dwóch zawodników, wypożyczymy może jakiegoś pokemona ze stajni MC. I tak sobie będziemy umierać powolutku.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
paczus
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2016, 18:48
....Amen...
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 12.08.2016, 18:48
pegie84 napisał(a):Wyświetl post
Nie da się już tego tutaj czytać, 80 stron pie...nia o niczym tak na prawdę, przez ostnich pare lat Wisła nie potrafiła pozyskać sponsora a wy tutaj po 3 tygodniach już macie sraczke ^^ Miała być konferencja ale nie było bo Mereś się dowiedział że nie może być w zarządzie a pewnie miał w nim być, koniec tematu. Czekamy na konferencje, ogłoszenie sponsorów, transferów, spełnienie obietnic. Ja tam mocno wierzę że jednak te wszystkie słowa to nie były puste słowa, i ze 3 dobre transfery będą + plus ci zapowiedziani sponsorzy
A już myślałem, że tylko ja na forum mam takie zdanie
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.08.2016, 18:54
Do tej pory próbowałem zachować spokój i nie przejmować się plotkami w prasie . Niestety wygląda na to , że to nie sa tylko plotki . Jestem załamany !!! Wygląda to z każdym dniem coraz gorzej . Musze przyznać , że Wisła pod nowymi rządami stoczy się na dno , o ile w ogóle będzie w stanie przetrwać . Osobiście po tym wszystkim co słyszę nie spodziewam się już niczego pozytywnego . Dzisiaj uchwyciłem się jak tonący brzytwy plotki o tym że Cupiał chce Wisłę odzyskać . To wg mnie jedyna nadzieja , że jakąś przyszłość . Niestety wygląda na to , że PS puścił głupia plotę która nie jest w stanie się zrealizować . Cupiał Wisłę musiał sprzedać chcąc ratować TF .Wymogły to banki i na 100 % nie ma możliwości żeby TF pchała się w to znowu . Od tego sś uzależnione kredyty na działalność TF .
Jeśli nie wydarzy się jakiś cud to jesteśmy w czarnej dupie !!!

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ie-meresinskim
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 12.08.2016 o godz. 19:03.
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 12.08.2016, 18:56
pegie84 napisał(a):Wyświetl post
Mereś to chyba TY ...jest 2 opcja mózgojad zdechł z głodu w Twoim mózgu
ja .......e jak ktokolwiek może być optymistą ? to musi być JM
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.08.2016, 18:56
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
A już myślałem, że tylko ja na forum mam takie zdanie
co nie zmienia faktu, że właścicielem klubu będzie złodziej i oszust.

EDIT: na komentarzach wislaportal znalazłem taki kwiatek:
"W środowym "Pulsie Biznesu" dziennik pyta się Moniki Cupiał-Zgryzek, co firma zamierza uczynić ze sprzedażą klubu. - Nie warto się tym przesadnie ekscytować. Wisła Kraków ma poniżej 1 proc. udziału w przychodach Tele-Foniki, a scenariuszy dla klubu mamy więcej niż jeden. W tej chwili rzeczywiście rozważamy sprzedaż klubu, ale tylko wtedy, gdy znajdziemy kupca poważnego i zainteresowanego jego rozwojem - odpowiada prezes" "- To dla mnie kwestia odpowiedzialności społecznej. Jeśli takiego kupca nie znajdziemy, wdrożymy alternatywne scenariusze, o których na razie nie będę mówiła. Priorytetem nadal będzie odpowiedzialność społeczna - dodaje."
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...-jeden-ze.html
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 12.08.2016 o godz. 18:59.
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.08.2016, 19:03
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
co nie zmienia faktu, że właścicielem klubu będzie złodziej i oszust.
nigdy nie jest tak zle zeby nie moglo byc gorzej , lepszy zlodziej i oszust ( osobiscie nic nie mam do zlodzieji i oszustow ) niz pedofil

myslcie pozytywnie , zawsze moze byc gorzej - pomijajac fakt ze wg. mojej opini , wcale nie jest tak zle , a wrecz przeciwnie , bul dupy warszafki i zydkow powoduje u mnie optymizm

tak czy siak ja z wystawieniem ewentualnej opini na temat Meresia , czekam do konferencji
m_abg
Member

Stary 12.08.2016, 19:05
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Nic dodać nic ująć.
Pilch, Gaszyński, Pawelczyk pozdro
ZAWSZE NAD WAMI!!!
paczus
Junior Member

Stary 12.08.2016, 19:06
... chyba na Godota...
Mat1977
Member

Stary 12.08.2016, 19:07
do wszystkich chyba już doszło że żadnych poważnych ofert nie było a bzdury o audycie wsadzcie miedzy bajki, zaraz zaczną trupy wypadać z szaf i.....TF i BC chcieli się już dawno pozbyć Wisły, przestancie z tym że kochał Wisłę itd bo kochać to można swoje dzieci, rodziców, ewentualnie żone od lat nie zajmował się klubem na poważnie bo interesy zaczeły iść żle:kontrakt z KGHM,próba stworzenia miedzynarodowego holdingu itd poczytajcie )
Mat1977
Member

Stary 12.08.2016, 19:10
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
nigdy nie jest tak zle zeby nie moglo byc gorzej , lepszy zlodziej i oszust ( osobiscie nic nie mam do zlodzieji i oszustow ) niz pedofil

myslcie pozytywnie , zawsze moze byc gorzej - pomijajac fakt ze wg. mojej opini , wcale nie jest tak zle , a wrecz przeciwnie , bul dupy warszafki i zydkow powoduje u mnie optymizm

tak czy siak ja z wystawieniem ewentualnej opini na temat Meresia , czekam do konferencji
ciekawe czy jak Ciebie okradną lub oszukają to samo napiszesz
albo okradną Wisłe i spuszczą do V ligi też bedziesz zadowolony
Dla mnie to porażka...kiedyś wydawało mi się że na Wisłe chodzą ludzie inteligentni....i wydawało mi się że nikt nie chciałby hmmmm oszusta własciciela
Ostatnio edytowane przez Mat1977 : 12.08.2016 o godz. 19:16.
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.08.2016, 19:15
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...473,1,727.html
YakuzaOyabun
Banita

Od: 08.2016

Stary 12.08.2016, 19:16
A ktoś może wie czemu tym razem ten gościu z Nantes Kita nie był zainteresowany?
Pamiętam żę były z nim wywiady ok r 2014-2015 i wtedy płakał że 2 razy podchodził do Bogusia i 2 razy dostał zapororową cenę.Teraz praktycznie mógł mieć klub za friko i nie był zainteresowany?Wszystko to jakieś dziwne.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.08.2016, 19:16
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
[...] Priorytetem nadal będzie odpowiedzialność społeczna - dodaje."
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...-jeden-ze.html
Z całym szacunkiem Pani Moniko, ale mnie wystarczy, że będzie Pani odpowiedzialna. Nie społecznie, ale zwyczajnie.

Odpowiedzialność społeczna, sprawiedliwość społeczna, to niestety słowa zapchajdziury, rozmydlacze i dymne zasłony. Nie posądzam Panią o złą wolę i wierzę, że wykonuje Pani swoje obowiązki jak potrafi Pani najlepiej. Niemniej, odpowiedzialność jest nieprzymiotnikowa. Przymiotnikowa, oznacza w istocie, nieodpowiedzialność.
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.08.2016 o godz. 19:19.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 12.08.2016, 19:19
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Nawet ....a nie chce mi się o tym myśleć, ale jeszcze lepiej jest na southbox, gdzie chłopcy twierdzą, że sponsorzy, kasa i LM to już za chwilę te 2 pajace nam przyniosą, a my wszyscy za niedługo będziemy mieli zdjęcie JM nad łóżkami.... ODLOT

[Dzisiaj 17:16] wiesniak842: Tylko każdy obrazek zjego podobizną przy łóżku będzie trzymać to jest w tym naismiesznijesze
Tępa pało teraz poszukaj sobie całej rozmowy i zacytuj a nie wyrywasz zdania z kontekstu i manipulujesz jego wydźwiękiem. Mela ci na twarz.
CMSNero
Senior Member

Stary 12.08.2016, 19:21
Mat1977 napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czy jak Ciebie okradną lub oszukają to samo napiszesz
albo okradną Wisłe i spuszczą do V ligi też bedziesz zadowolony
Dla mnie to porażka...kiedyś wydawało mi się że na Wisłe chodzą ludzie inteligentni....i wydawało mi się że nikt nie chciałby hmmmm oszusta własciciela
nie mialem na mysli takich skur... co okradaja domy etc
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.08.2016, 19:21
Rozwala mnie pieprzenie o tym, że TK musiała sprzedać Wisłę. I pewnie banki zmusiły TK do umorzenia 60 mln zł długu to nie fakty medialne tylko rzeczywistość...... Cupiał zTK zrobili dużo do zredukowania obciążeń klubu, podejrzewam ze gdyby taki stan klubu mieli wcześniejsi kupcy to pewnie wcześniej doszłoby do sprzedaży. Sprzedaż klubu tym 2 pajaców wg mnie musiała być obwarowana warunkami, chociażby o których mówiono przed sprzedażą, więc wcale nie jest tak, że umowa nie może być rozwiązana z innych przyczyn .... ale umowa dopóki nie pojawi sie w aktach KRS nie będziemy nic o niej wiedzieć. Dziwi mnie tylko, ze panowie dziennikarze nie poszli do KRS aby sprawdzić jak rzeczywiście wyglądało podwyższenie kapitału czy rzeczywiście TS miał prawo pierwokupu. Wola zajmować sie tłyterem, i domniemaniami....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.08.2016, 19:27
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Tępa pało teraz poszukaj sobie całej rozmowy i zacytuj a nie wyrywasz zdania z kontekstu i manipulujesz jego wydźwiękiem. Mela ci na twarz.
Tępy to jesteś Ty jakbym zacytował kilka innych Twoich wpisów z sb to nic by nie zmieniły. Tobie życzę jednego odrobiny kultury i powrotu szarych komórek. Co do plucia w twarz człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy. Bez odbioru
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.08.2016, 19:31
nie mialem na mysli takich skur... co okradaja domy etc
A co można okradać, żeby wzbudzać zaufanie i dawać nadzieję na lepszą przyszłość?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 12.08.2016, 19:33
Dawaj, cytuj!!! Z odbiorem pajacu, z odbiorem. Nie pozwole sobie zebys mnie cytowal, komentowal i przeinaczal to o czym byla wtedy rozmowa na sb.
nesta
Senior Member

Stary 12.08.2016, 19:35
Zarząd Grupy Tele-Fonika z uwagą obserwuje medialne doniesienia związane z dotychczasową działalnością nowego właściciela klubu piłkarskiego Wisła Kraków SA. Liczymy na ich szybkie wyjaśnienie i rozwianie wszelkich wątpliwości. Oczekujemy, że następnym krokiem będzie podjęcie przez p. Jakuba Meresińskiego i Marka Citkę zadań zapowiadanych w czasie negocjacji sprzedaży Klubu, w szczególności tych dotyczących pozyskania nowych sponsorów, wzmocnienia szeroko rozumianej pozycji klubu, a także nieustannej troski o jego wizerunek i tradycję.

Ryszard Pilch
CMSNero
Senior Member

Stary 12.08.2016, 19:37
Paweł napisał(a):Wyświetl post
A co można okradać, żeby wzbudzać zaufanie i dawać nadzieję na lepszą przyszłość?
wyludzenie vatu jak dla mnie jest na + , sam place bardzo duzo vatu i dla mnie jest to najwiekszy bandycki podatek jaki mozna wymyslic , rozumie podatek dochodowy bo z czegos panstwo trzeba utrzymac ale vat jest nie do zaakceptowania , z tej prostej przyczyny nie widze w tym nic zlego

oszust , kupil mature - nie widze w tym nic zlego - jego plany na przyszlosc zakladaly skonczenie prawa , do czegos mu to bylo potrzebne , niestety bledy mlodosci ( nie przystapienie do egzaminu?) spowodowaly ze musial obejsc to , niestety ( dla nas tez ) wpadl
ogolnie + dla niego za ambicje
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.08.2016, 19:39
wyludzenie vatu jak dla mnie jest na + , sam place bardzo duzo vatu i dla mnie jest to najwiekszy bandycki podatek jaki mozna wymyslic , rozumie podatek dochodowy bo z czegos panstwo trzeba utrzymac ale vat jest nie do zaakceptowania , z tej prostej przyczyny nie widze w tym nic zlego

oszust , kupil mature - nie widze w tym nic zlego - jego plany na przyszlosc zakladaly skonczenie prawa , do czegos mu to bylo potrzebne , niestety bledy mlodosci ( nie przystapienie do egzaminu?) spowodowaly ze musial obejsc to , niestety ( dla nas tez ) wpadl
ogolnie + dla niego za ambicje
Żartujesz, prawda?
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.08.2016, 19:41
Emocje emicjami ale nadal za obrażanie uczestników forum są bany

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów