The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2016, 15:21
Jeśli tak dalej będzie szło to nie wyobrażam sobie żeby w niedzielę nie było protestu
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2016, 15:21
WISŁA KRAKÓW TO nie folwark Kubusiowy tylko klub z 110-letnia tradycją i jeżeli kibice nie zaakceptują nowego właściciela to prędzej czy później będą z tego tego kłopoty dla jednej ze stron konfliktu. Pytanie tylko kto więcej straci ? Klub czy Meresiński ? I ile posiada przyzwoitości JM ?To nie jest firma że jeżeli X nie chce pracować to się znajdzie Y. Kibice nie raz wywozili właścicieli na taczkach...
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.08.2016, 15:24
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak dalej będzie szło to nie wyobrażam sobie żeby w niedzielę nie było protestu
jeszcze nie ma protestu? przecież to jest <censored>. widać już gołym okiem. trzeba mocno sprzeciwić się i to już!!! póki jeszcze czas!!! pewnie JM to już pewnie gdzieś na Kajmanach siedzi i wchodzi na palmę jak ma w zwyczaju... :/
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 12.08.2016 o godz. 15:27.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 12.08.2016, 15:30
jest jeszcze art 103 KC który stanowi Jeżeli zawierający umowę jako pełnomocnik nie ma umocowania albo przekroczy jego zakres, ważność umowy zależy od jej potwierdzenia przez osobę, w której imieniu umowa została zawarta. Zgodnie z uchwałą SN z 2007 r stosuje się ja przez analogię do organów osób prawnych więc tu może być problem jeżeli drugi członek zarządu potwierdził jej ważność.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.08.2016, 15:37
Na wstępie zaznaczę, że nie bronię w żaden sposób Pana Jakuba Meresińskiego. Fakty są takie, że dokonał zakupu Wisły Kraków S. A. Ktoś mu klub sprzedał. Jeżeli wszystkie najgorsze wiadomości się potwierdzą to gratuluję osobom ze strony Tele-Fonika S. A. udanych negocjacji. Wygląda na to, że w żaden sposób nie zweryfikowano nabywcy. Klub miał trafić w dobre ręce. Spółka akcyjna z wieloletnim doświadczeniem na rynku, a transakcja delikatnie oceniając - kontrowersyjna.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 12.08.2016, 15:40
to niewiarygodne z kim TeleFonika dokonała transakcji...chyba ze ktoś zrobił do celowo i świadomie...mysle ze konferencja ze strony TeleFoniki jest nieodzowna, tego wymaga sytuacja...chyba ze sprawy maja sie zgoła inaczej niz to o czym wszsyscy wiedzą....
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 12.08.2016 o godz. 15:46.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 12.08.2016, 15:41
mam nadzieję że Wisła wróci do TF ale....bardzo słabo to widzę i to nie przez to co mówi JM tylko...nie sądzę żeby BC chciał wejść 2 raz do tej samej rzeki tym bardziej że sie nie da bo to miał na myśli Heraklit z Efezu.
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 12.08.2016, 15:43
i jedynie oburzenie i to nie tylko kibiców Wisły ale wielu osób może wymóc na BC jakiś ruch oby oby
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 12.08.2016, 15:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czasem myślimy podobnie. Ciekawe jak się to rozwinie.

To są chyba właściwie postawione pytania. Szczerze mówiąc do rewelacji Migi po zastanowieniu podchodzę sceptycznie. To może być zwykły pic i domysły żeby sprzedać numer.
Ostatnia kwestia

Spółka Gmina-projekt.pl nr KRS 0000457726- nabywca akcji Wisły

została zarejestrowana w KRS 11.04.2013 jak wynika z KRS nie złożyła

ani za 2013 ani za 2014 sprawozdań finansowych.

jak można sprzedać akcje klubu spółce , która nie dopełnia takiego podstawowego obowiązku ?
dlaczego nikt tego nie sprawdził?
Jak wyglądało to "wszechstronne sprawdzenie" kontrachenta przez TF ?

WTF
Ostatnio edytowane przez pete29 : 12.08.2016 o godz. 15:59.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 12.08.2016, 15:51
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
I ile posiada przyzwoitości JM ?..
Jak oszust i zlodziej moze posiadac jakakolwiek przyzwoitosc ?
Boia chi molla !
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.08.2016, 15:52
Przyznam szczerze że prędzej obawiałem się, i to realnie, że zatoniemy przy Cupiale niż taki numer się wywinie.Myślisz że nic cię nie zaskoczy a tu jeb!
Wydaje mi się że musiał być spory nacisk na sprzedaż i świadomie czy też nie, w.......ili nas w 'krulowe' bagno.
Na pewno plus że gówno wychodzi tak szybko i jeśli nagonka ma merytoryczne uzasadnienie to trzeba ją jeszcze nakręcać
94 - Allah Akbar!!
nesta
Senior Member

Stary 12.08.2016, 15:57
Na razie rzecznik potwierdził, ze w najbliższym meczu gramy już bez logo TF..
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2016, 15:58
Jeśli powrót Pana Cupiała ma być prawdą, to jego zwiastunem będzie nie twitter a zwolnienia w Telefonice. Posypią się głowy za tak koncertowo spapraną transakcję. A jak cisza to plotki o powrocie można potraktować podobnie jak szejków z miliardami.
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.08.2016, 15:58
Tak to jest jak się wchodzi w za duże buty. Gość jest pionkiem a chciał zostać królem.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.08.2016, 16:07
momo napisał(a):Wyświetl post
Jeśli powrót Pana Cupiała ma być prawdą, to jego zwiastunem będzie nie twitter a zwolnienia w Telefonice. Posypią się głowy za tak koncertowo spapraną transakcję. A jak cisza to plotki o powrocie można potraktować podobnie jak szejków z miliardami.

Taaa jasne. Żadnych zwolnien nie będzie.Za co mają być zwolnienia, że sprzedali nierentowną spółkę ? Niestety nie wierzę że Telefonika ł ponownie przejmie Wisłe, tym bardziej Cupiał z prywatnych pieniędzy. Mleko się rozlało, jesteśmy w ciemnej dupie. Coś czuję że będzie restart.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.08.2016, 16:09
Zwykle w takiej sytuacji SKWK wystosowałoby oświadczenie o treści, mniej więcej, takiej:

"Podczas nadchodzącego niedzielnego spotkania z naszym zaprzyjaźnionym Ruchem Chorzów zorganizowany będzie protest kibicowski przeciwko działaniom nowego zarządu Wisły Kraków, które ewidentnie godzą w dobre imię i tradycję naszego klubu. Z całą stanowczością nie godzimy się na taką sytuację i nie będziemy stali biernie obok, obserwując upadek Wisły, która dla każdego kibica powinna być najważniejsza!

W niedzielę nie ma równych i równiejszych, wszyscy przychodzimy ubrani w T-Shirty z Bogusławem Cupiałem i JEBIEEMY zarząd 90 minut ile sił w gardłach."

A teraz co? Cisza. W dodatku złowroga w chvj.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.08.2016, 16:11
Gdyby na jego miejscu byłby Bednarz, to już by na murach pisali...
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2016, 16:14
To z innej beczki czy TS nie może wnieść o unieważnienie jako podmiot mający prawo pierwokupu?
Bez znajomości treści prawa pierwokupu ciężko jest odpowiedzieć, ale w sumie to TS mógłby wnosić o stwierdzenie bezskuteczności umowy względem niego, jeżeli cena sprzedaży JM była niższa niż oferowana TS, ewentualnie rościć o odszkodowanie do TFK za sprzedaż bez prawa pierwokupu.
Ale powtarzam treści mitycznego prawa pierwokupu TS niestety nie znamy. Chyba że ktoś przeglądnie w KRS akta spółki - w szczególności umowę sprzedaży akcji TFKw 1997 roku
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.08.2016, 16:19
Nie wiem czy tak łatwo będzie unieważnić umowe sprzedaży. To może trwać a nie ma na to czasu. Ten gołodupiec bedzie chciał wyciągnąć ile sie da
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 12.08.2016, 16:19
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
WISŁA KRAKÓW TO nie folwark Kubusiowy tylko klub z 110-letnia tradycją i jeżeli kibice nie zaakceptują nowego właściciela to prędzej czy później będą z tego tego kłopoty dla jednej ze stron konfliktu. Pytanie tylko kto więcej straci ? Klub czy Meresiński ? I ile posiada przyzwoitości JM ?To nie jest firma że jeżeli X nie chce pracować to się znajdzie Y. Kibice nie raz wywozili właścicieli na taczkach...
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Zwykle w takiej sytuacji SKWK wystosowałoby oświadczenie o treści, mniej więcej, takiej:

"Podczas nadchodzącego niedzielnego spotkania z naszym zaprzyjaźnionym Ruchem Chorzów zorganizowany będzie protest kibicowski przeciwko działaniom nowego zarządu Wisły Kraków, które ewidentnie godzą w dobre imię i tradycję naszego klubu. Z całą stanowczością nie godzimy się na taką sytuację i nie będziemy stali biernie obok, obserwując upadek Wisły, która dla każdego kibica powinna być najważniejsza!

W niedzielę nie ma równych i równiejszych, wszyscy przychodzimy ubrani w T-Shirty z Bogusławem Cupiałem i JEBIEEMY zarząd 90 minut ile sił w gardłach."

A teraz co? Cisza. W dodatku złowroga w chvj.
Cisza - bo co maja powiedziec po tym gdy udzielili poparcia dopiero co ? (czy bezinteresownie - niech kazdy odpowie sobie sam)

Ja wciaz uwazam, ze Cupial nas spuscil w kiblu a obecna narracja ze walczy jak lew o nas z powrotem to zwykly PR. Plotka nie majaca poparcia w rzeczywistosci.

Te dwa jebane w dupe cyce: Citko i Meresinski wystapily w charakterze jeleni. Citko to pewnie do teraz nie wie o co chodzi i sie cieszy ze jest wspolwlascicielem klubu. Nie jest w koncu wielka tajemnica ze przy Citce Franciszek Smuda to gigant intelektu.
Boia chi molla !
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.08.2016, 16:22
Klemba: Tele-Fonika zaprzecza, by wczoraj była jakakolwiek tajna narada u Cupiała. "Właściciel stracił serce do piłki nożnej" @JackKmiecik
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2016, 16:22
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Cisza - bo co maja powiedziec po tym gdy udzielili poparcia dopiero co ? (czy bezinteresownie - niech kazdy odpowie sobie sam)

Ja wciaz uwazam, ze Cupial nas spuscil w kiblu a obecna narracja ze walczy jak lew o nas z powrotem to zwykly PR. Plotka nie majaca poparcia w rzeczywistosci.

Te dwa jebane w dupe cyce: Citko i Meresinski wystapily w charakterze jeleni. Citko to pewnie do teraz nie wie o co chodzi i sie cieszy ze jest wspolwlascicielem klubu. Nie jest w koncu wielka tajemnica ze przy Citce Franciszek Smuda to gigant intelektu.
Nawet ....a nie chce mi się o tym myśleć, ale jeszcze lepiej jest na southbox, gdzie chłopcy twierdzą, że sponsorzy, kasa i LM to już za chwilę te 2 pajace nam przyniosą, a my wszyscy za niedługo będziemy mieli zdjęcie JM nad łóżkami.... ODLOT

[Dzisiaj 17:16] wiesniak842: Tylko każdy obrazek zjego podobizną przy łóżku będzie trzymać to jest w tym naismiesznijesze
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2016, 16:27
pete29 napisał(a):Wyświetl post
Spółka Gmina-projekt.pl nr KRS 0000457726- nabywca akcji Wisły
została zarejestrowana w KRS 11.04.2013 jak wynika z KRS nie złożyła
ani za 2013 ani za 2014 sprawozdań finansowych.
Grubo.
10 znaków.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 12.08.2016, 16:31
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Klemba: Tele-Fonika zaprzecza, by wczoraj była jakakolwiek tajna narada u Cupiała. "Właściciel stracił serce do piłki nożnej" @JackKmiecik

Klemba cytuje Kmiecika. Tego od Murzyna z Lublina.
Boia chi molla !
Jasq
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.08.2016, 16:33
Długo nie pisałem na forum ale teraz nie zdzierżyłem. Normalnie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, czy lać w mordę. Im dalej w las tym powstaje więcej pytań odnośnie przebiegu negocjacji, których finałem była sprzedaż ...
40 lat minelo ...
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 12.08.2016, 16:41
Jak dla mnie prosta sprawa. Zostaliśmy jako kibice najzwyczajniej w świecie wydymani. Była laska rzuciła nas z dnia na dzień mydląc oczy, że tak będzie lepiej a nowa puszcza się na lewo i prawo. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że osoby najbardziej zainteresowane (czyli MY do k...y nędzy, w końcu dla kogo grają piłkarze i dla kogo istnieją kluby?!?!?) traktuje się jak upośledzonego kuzyna, który łyknie każdą pierdołę. Zarzucili nas oświadczeniami i mydleniem oczu, uprawiając typową spychotechnikę TFK wrzuciła nas na minę umywając ręce. O Jakubie z palmy już nie chce mi się strzępić ryja, straciłem wszelką nadzieję na wiarygodność tego człowieka, oszust i manipulator, drugi Ireneusz Król...
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.08.2016, 16:41
nie mam wiary w to, że Wisła wróci do TF i do BC. Nie po to sprzedawali to byle komu, aby teraz wracać...
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2016, 16:43
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Klemba cytuje Kmiecika. Tego od Murzyna z Lublina.
Dokładnie cytowanie Kmiecika, który co chwile ma nowe sprzeczne informacje na czele z murzynem z Lublina
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.08.2016, 16:43
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
nie mam wiary w to, że Wisła wróci do TF i do BC. Nie po to sprzedawali to byle komu, aby teraz wracać...
Też tak myślę, umowy podpisane, także jest już za późno, mleko się już rozlało Panowie...
dudzon
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.08.2016, 16:45
Cyrk k.u.r.w.a. na kółkach. Żadnego sprawdzania inwestora nie było, wszystko zrobione na o.d.p.i.e.r.d.o.l. się. Jeżeli Cupiał tak zarządza Telefoniką, to nie dziwne że idzie mu coraz gorzej. To jest jeden wielki megaskandal.
Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów