The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2016, 16:47
To co już niedługo TS Wisła Kraków 1906 w IV lidze ? K....A M...Ć mam nadzieję że to wszystko zły sen.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.08.2016, 16:49
Nie wiem jak BC zarządza TF ale majątek z 5 mld w 2008 skurczył mu sie do około 1 mld w 2015. Pewnie miał na to wpływ spadek cen akcji TF ale strata to strata
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 12.08.2016, 16:51
Patrząc na narastające wkuirwenie niedzielne spotkanie zapowiada się ekscytująco na stadionie.... Będzie komplet?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.08.2016, 16:52
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Zwykle w takiej sytuacji SKWK wystosowałoby oświadczenie o treści, mniej więcej, takiej:

"Podczas nadchodzącego niedzielnego spotkania z naszym zaprzyjaźnionym Ruchem Chorzów zorganizowany będzie protest kibicowski przeciwko działaniom nowego zarządu Wisły Kraków, które ewidentnie godzą w dobre imię i tradycję naszego klubu. Z całą stanowczością nie godzimy się na taką sytuację i nie będziemy stali biernie obok, obserwując upadek Wisły, która dla każdego kibica powinna być najważniejsza!

W niedzielę nie ma równych i równiejszych, wszyscy przychodzimy ubrani w T-Shirty z Bogusławem Cupiałem i JEBIEEMY zarząd 90 minut ile sił w gardłach."

A teraz co? Cisza. W dodatku złowroga w chvj.

Ale wobec czego maja protestowac Przeciez na Meresinskego nikt nic nie ma poza tym, ze sciągał w klasie na maturze.

Zarzuty prokuratorskie? na razie zarzuty. Nie jest skazany. Zresztą nie ma to związku z Wisłą

Jakim dzialaniom zarządu? Ja nie widze by zarząd dzialał na szkode czy chwałe Wisly. To wszystko domysly, gluchy telefon itd. Nic nie udowodnione na papierze.

Co zamierza z Wislą? Nikt nie wie.. wszystko to domysly. Najblizsze dni pokazą.

Bo co jesli Meresinski dopnie kilka transferow i przyjdą sponsorzy, a tekst o Cupiale i jego checi odbicia Wisly okaze sie farmazonem? SKWK wyjdzie na bande debilow.

NIE BRONIE Meresinskiego ale tzeba jeszcze poczekac.. czy sie to komus podoba czy nie. Zadnych pochopnych ruchów
Ostatnio edytowane przez c. : 12.08.2016 o godz. 16:56.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.08.2016, 16:55
c. napisał(a):Wyświetl post
Ale wobec czego maja protestowac Przeciez na Meresinskego nikt nic nie ma poza tym, ze sciągał w klasie na maturze.

Zarzuty prokuratorskie? na razie zarzuty. Nie jest skazany.

Jakim dzialaniom zarządu? Ja nie widze by zarząd dzialał na szkode czy chwałe Wisly. To wszystko domysly, gluchy telefon itd. Nic nie udowodnione na papierze.

Co zamierza z Wislą? Nikt nie wie.. wszystko to domysly. Najblizsze dni pokazą.

Bo co jesli Meresinski dopnie kilka transferow i przyjdą sponsorzy, a tekst o Cupiale i jego checi odbicia Wisly okaze sie farmazonem? SKWK wyjdzie na bande debilow.

NIE BRONIE Meresinskiego ale tzeba jeszcze poczekac.. czy sie to komus podoba czy nie. Zadnych pochopnych ruchów
Twoja wiara niezachwiana...
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.08.2016, 16:56
Mówię Wam. To już jest taki thriller, że scenarzyści z Hollywood siedzą tu na forum, notują i już szykują wersję kinową.

"Wrogie Przejęcie"

Marka Citkę zagra Adam Sandler - idealny do roli debila, który nie ma pojęcia, o co chodzi. Cupiała zagra (oczywiście) Patrick Stewart i w ostatniej scenie obetnie Meresińskiemu łeb kataną w ramach zemsty.

Będzie też poboczny wątek miłosny - Zdzichu Kapka (grany przez Kevina Spacey) zakochvje się po kolei w każdym piłkarzu z Bałkanów.

Na to wszystko z boku patrzy Franz Smuda (Steve Buscemi).

[Opcjonalnie będzie to Polski film i każdą z powyższych ról zagra Piotr Adamczyk]
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.08.2016, 16:58
Jeżeli to prawda i 4 mln zł już wyparowały, to jest to sprawa dla prokuratury. Pisałem kilka(naście) dni temu, że jeśli pojawią się opóźnienia w wypłatach, to mamy scenariusz, jak za Króla, tzn. wyprowadzenie każdej złotówki z klubu. Mieli być sponsorzy(tzn. koledzy wiadomixa, jak się potem okazało), a teraz to pracownicy nie mają pensji . Trochę od dupy strony zaczyna rządzić nasz gimnazjalista Kubuś. W dodatku Citko kłamał, bo tego fagasa, to nawet w Krakowie nie ma(jak donoszą dziennikarze i instagram jego przyjaciółki, pozdro dla detektywów).
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2016, 16:59
Niektórzy to się chyba z czymś na ch na głowy pozamieniali. Wypływa coraz więcej faktów odnośnie Jakuba M., mimo to niektórzy nadal go bronią. SKWK milczy, chociaż wydawali już wiele bezsensownych oświadczeń, więc nie rozumiem, że teraz nagle siedzą cicho. Szkoda się denerwować, zamknąć ten temat w cholerę bo jeszcze bardziej od tego pajaca, który kupił Wisłę, denerwują komentarze wątpliwej inteligencji użytkowników.
Wisła ponad wszystko
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.08.2016, 17:00
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Mówię Wam. To już jest taki thriller, że scenarzyści z Hollywood siedzą tu na forum, notują i już szykują wersję kinową.

"Wrogie Przejęcie"

Marka Citkę zagra Adam Sandler - idealny do roli debila, który nie ma pojęcia, o co chodzi. Cupiała zagra (oczywiście) Patrick Stewart i w ostatniej scenie obetnie Meresińskiemu łeb kataną w ramach zemsty.

Będzie też poboczny wątek miłosny - Zdzichu Kapka (grany przez Kevina Spacey) zakochvje się po kolei w każdym piłkarzu z Bałkanów.

Na to wszystko z boku patrzy Franz Smuda (Steve Buscemi).

[Opcjonalnie będzie to Polski film i każdą z powyższych ról zagra Piotr Adamczyk]
A Eddie Murphy zagra epizodyczna role tego enigmatycznego murzyna z Lubina
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2016, 17:02
As napisał(a):Wyświetl post
A Eddie Murphy zagra epizodyczna role tego enigmatycznego murzyna z Lubina
Będzie miał do wypowiedzenia jedną kwestię:
"Co ....a?! Jaka ....a Wisła Kraków!?". I charakterystyczny śmiech: "Che, che che".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.08.2016, 17:07
c. napisał(a):
Nie ściągał na maturze, tylko sfałszował dokument. I nie "w klasie", tylko 3 lata temu.

c. napisał(a):
Zarzuty prokuratorskie? na razie zarzuty. Nie jest skazany.
Jest skazany, prawomocnie.

c. napisał(a):
Zresztą nie ma to związku z Wisłą
Ma to o tyle związek z Wisłą, że podważa skuteczność transakcji sprzedaży udziałów.

c. napisał(a):
Zarząd nie działa na szkodę Wisły, ponieważ... nie ma aktualnie zarządu.
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.08.2016, 17:09
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Nie ściągał na maturze, tylko sfałszował dokument. I nie "w klasie", tylko 3 lata temu.

Jest skazany, prawomocnie.

Ma to o tyle związek z Wisłą, że podważa skuteczność transakcji sprzedaży udziałów.

Zarząd nie działa na szkodę Wisły, ponieważ... nie ma aktualnie zarządu.
Gość ma swój świat, szkoda nawet zaczynać dyskusję. Kilka stron temu pisał prawie to samo, mimo, że już było wszędzie wiadomo, że JM ma wyrok.
Wisła ponad wszystko
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.08.2016, 17:21
To jest niebywałe. To sie nie dzieje na prawde
- Sprzedać klub za 1mln zl w 3-4 transzach
- Wpłacić na strat 4mln
- umorzyć dług +/- 80mln
- nie sprawdzić kim jest i co robi nowy właściciel

Ta transakcja wygląda, jak działanie na szkode poprzedniego właściciela
B.C. musiał ktoś grozić bronią, albo mieć haki.
Nie wierze, po prostu nie wierze, że B.C. otacza sie ludźmi którzy dopuścili taki przekręt.
Ostatnio edytowane przez grosz : 12.08.2016 o godz. 17:24.
Davey777
Senior Member

Stary 12.08.2016, 17:23
Konferencja odwołana, zarządu nie ma, sponsorow też, znikneły 4 mln od TF na wypłaty. Niewiadomo gdzie wogole jest meresiński, to jest jakiś koszmar i niewiadomo czy zakończy sie szcześliwie
nesta
Senior Member

Stary 12.08.2016, 17:31
Klemba rozmawiał wczoraj krótko z JM. Nie wiem czy tylko on potrafi czy co?
Z pozytywów bo takich trzeba szukać w życiu zawsze, niezależnie od sytuacji:

@andrzejklemba oczywiście. a) licencja będzie, b)nowy zarząd po weekendzie, c) o sponsorach i transfer na konf po weekendzie

Rozmowa z JM w autoryzacji.

Natomiast cytat, ze właściciel stracił serce do piłki niestety jest chyba prawdziwy i wpisuje sie w to wszystko + ostatnie lata w Wisle tez to juz pokazywały. Zwieńczeniem była ta sprzedaż

@up,

Jest w Krk i można jako dziennikarz jak widać z nim porozmawiać. Tylko mamy takich dziennikarzy.
Ostatnio edytowane przez nesta : 12.08.2016 o godz. 17:34.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.08.2016, 17:33
O ja pierd... Teraz dopiero czytam poprzednie strony i się dowiaduję, że Kubuś ma kolejne zarzuty. Przywłaszczenie mienia, czyli ma już doświadczenie w tym, co sobie zaplanował tutaj. Brawo Telefonika . Facet był dokładnie prześwietlony. Spółka, która jest właścicielem też baaardzo ciekawa...

Może te nowe informacje przylepiać do pierwszego postu? Bo każdy dzień przynosi kolejne zarzuty wobec tego gimnazjalisty(chociaż nie ma informacji, że skończył taką szkołę, ale niech będzie na jego) .
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2016, 17:36
nesta napisał(a):Wyświetl post
b)nowy zarząd po weekendzie, c) o sponsorach i transfer na konf po weekendzie
Po którym weekendzie ?
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.08.2016, 17:37
Mi to niestety zaczyna wyglądać tak że jedynym chętnym był Mereś i tylko on był zainteresowny. Więc bez zbędnych pytań i sprawezania dokumentów Wisła została sprzedana. Nie ważne komu ważne żeby pozbyć się garba. Smutne
nesta
Senior Member

Stary 12.08.2016, 17:38
fond napisał(a):Wyświetl post
Po którym weekendzie ?
Rzecznik pisał wczoraj ze w przyszłym tyg jakies pozytywy. Więc liczę ze po tym
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.08.2016, 17:40
Ale on pisał już o czwartku, itp. Zresztą co On tam wie...ale szacunek za pracę dla niego.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2016, 17:41
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Ew. nie wiem, czy TF może się procesować potem z Projekt Gmina o odszkodowanie z tytułu strat spowodowanych nieważnością umowy, która wyniknęła z winy tejże spółki?
W mojej ocenie można próbować z culpa in contrahendo.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.08.2016, 17:41
Klemba rozmawiał wczoraj krótko z JM. Nie wiem czy tylko on potrafi czy co?
Z pozytywów bo takich trzeba szukać w życiu zawsze, niezależnie od sytuacji:

@andrzejklemba oczywiście. a) licencja będzie, b)nowy zarząd po weekendzie, c) o sponsorach i transfer na konf po weekendzie

Rozmowa z JM w autoryzacji.

Natomiast cytat, ze właściciel stracił serce do piłki niestety jest chyba prawdziwy i wpisuje sie w to wszystko + ostatnie lata w Wisle tez to juz pokazywały. Zwieńczeniem była ta sprzedaż

@up,

Jest w Krk i można jako dziennikarz jak widać z nim porozmawiać. Tylko mamy takich dziennikarzy.

Nie wierzę. Tyle bajek już słyszałem. Straciłem wszelką nadzieję
whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 12.08.2016, 17:44
Wy jeszcze potraficie wierzyć w tego skunksa?
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.08.2016, 17:47
To przywłaszczenie mienia o znacznej wartości, które się nie spodobało prokuraturze warszawskiej, to pewnie niespłacane raty leasingowe za tą czerwoną bryczkę, co to się nią JM woził.
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.08.2016, 17:47
Tak swoją drogą ja pretensji do Meresińskiego nie mam. Telefonika powinna sprawdzić komu sprzedaje jedną ze spółek córek i tyle. Meresiński wbrew temu co się pisze i mówi - nie przybył znikąd, próbował wcześniej nieudolnie przejąć Koronę. Myślę, że w Telefonice pracują ludzie, którzy mogli się skontaktować z władzami Kielc w kontekście planowanej sprzedaży. Smutne jest to, że wbrew temu co sam pisałem i tutaj biję się w pierś żadnej oferty na zakup klubu w ostatnim czasie poza tą od J.M. Telefonika nie otrzymała.
Cupiał niestety od dłuższego czasu olewał Wisłę, oddał klub gościowi, który zaraz może pójść siedzieć na bardzo długo jeżeli wszystkie zarzuty w stosunku do niego się potwierdzą. Takie służby jak CBA, CBŚ już pewnie mają kwity na naszego obecnego właściciela i jest kwestią czasu kiedy to zaczną wykorzystywać robiąc np. medialne show z zatrzymanie Pana Meresińskiego. Tak czy siak, jesteśmy w niezłej dupie. Zastanawiam się jedynie nad tym czy Meresiński jest takim idiotą na jakiego wygląda, czy ma jakieś plecy tudzież jest pionkiem w czyjś rękach.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2016, 17:57
W mojej ocenie najgorsze, co może się teraz stać to, że JM zorganizuje konferencję prasową, pozyska jakiegoś biedasponsora, nagra jakiegoś biedazawodnika i będziemy konać w jego objęciach jeszcze przez sezon-dwa.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
W czasach średniowiecznych często bywało że najemne oddziały po opowiedzeniu się za którąś ze stron, a na jlepiej za obiema, po przybyciu na pole bitwy, zamiast zacząć walczyć czekaly na rozwój sytuacji by w odpowiednim momencie dołączyć do wygrywającej strony. Wyczekać z zajęciem stanowiska na dogodny moment - charakterystyczna cecha najemników. Obyś więc nie miał racji.
Ten post + wpisy kolegów, zajmujących się na co dzień prawem handlowym (glosy itd.) sprawiły, że znów mi przyjemnie czytać to forum. Wiele złego się musiało wydarzyć, żeby tak się stało.

pete29 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnia kwestia
Spółka Gmina-projekt.pl nr KRS 0000457726- nabywca akcji Wisły
została zarejestrowana w KRS 11.04.2013 jak wynika z KRS nie złożyła
ani za 2013 ani za 2014 sprawozdań finansowych.
jak można sprzedać akcje klubu spółce , która nie dopełnia takiego podstawowego obowiązku ?
dlaczego nikt tego nie sprawdził?
Jak wyglądało to "wszechstronne sprawdzenie" kontrachenta przez TF ?
WTF
Tak, jak mówiłem od samego początku - wszystko wskazywało na to, że TF przerzuciła gorącego kartofla pierwszemu lepszemu.

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ja wciaz uwazam, ze Cupial nas spuscil w kiblu a obecna narracja ze walczy jak lew o nas z powrotem to zwykly PR. Plotka nie majaca poparcia w rzeczywistosci.
Mi też jest trudno uwierzyć, żeby cokolwiek stało się bez wiedzy BC. Wcześniej nie można było do klubu sprowadzić bramkarza, bo każdy transfer musiał być klepnięty w Myślenicach, a teraz nagle cały klub sprzedano bez wiedzy właściciela? Ale oby przeczucie nas tu myliło.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.08.2016, 17:58
Jprdle! ON MIAL DAĆ IMIĘ I NAZWISKO OSOBY ODPOWIEDZIALNEJ ZA TEN PRZEWAŁ. ZAWODOWO SIĘ TYM ZAJMUJE.
borsuk
Senior Member

Stary 12.08.2016, 17:58

Na jakiej podstawie mamy wierzyć w to co JM powiedział Klembie? - Powiedział to co chciał powiedzieć albo to co wypadało. W czym to jest bardziej wiarygodne od wiadomości, że BC zrobił naradę w swojej posiadłości?
Jesteśmy dymani bez mydła ale jak widać są jeszcze tacy co myślą, że to delikatna pieszczota podszyta uczuciem...
Będzie licencja, będzie zarząd, będzie konferencja, będą transfery... wszystko czego tylko zapragniemy to będzie - w tweetach i przeciekach prasowych.
Ostatnio edytowane przez borsuk : 12.08.2016 o godz. 18:01.
Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.08.2016, 18:02
Już nie wiadomo gdzie podziały się 4 mln zł, a to dopiero początek. Ludzie w klubie nie dostali pensji, zarządu jak nie było, tak nie ma. Nie po to kupili Wisłę, żeby na niej nie zarobić i odejść z pustymi rękoma. Już narobili smrodu, a mając taki klub, to dopiero będą mieć pole do popisu, żeby wyprowadzać kasę… Właściciel już się na tym dobrze zna i ma doświadczenie. Citko następny wielki menadżer, powpycha do Wisły swój szrot, a ludzie będą się cieszyć, że transfery są.

Będą ciągnąć ile się da, a na końcu zostawią Wisłę na pastwę losu z takimi długami, że nikt w to już nie wejdzie i wtedy trzeba będzie wszystko zaczynać od nowa...

Kończąc: Wisła tonie, ale czy przyjdzie jej ktoś na ratunek?

Szczerze w to wątpię…
Ostatnio edytowane przez heoij : 12.08.2016 o godz. 19:08.
Davey777
Senior Member

Stary 12.08.2016, 18:07
Ta cała transakcja jest kompletnie niezrozumiała. Z jednej strony BC likwiduje dług wewnetrzny, spłaca ponoć 4 mln długu zewnetrznego, takby mogł sie znaleźć sensowny kupiec za rozsądną cene a oddaje Wisłe za drobne i to.jeszcze w ratach jakiemuś pajacowi. TF do końca roku miała czas na pozbycie sie Wisły, wiec skąd taki pośpiech ? Chciałoby sie w tych braku sensu faktach doszukać sie jakiejś nadziei, że jest jakieś drugie dno, ale patrząc na JM naprawde trudno o optymizm. TF dostała zielone światło na sprzedaż Wisły od BC i nie chce mi sie wierzyć, że BC nie znał szczegołow negocjacji

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów