|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nie Czaro, nie spisek, raczej poczucie wyższości i głęboko wbudowane przekonanie, że poważną piłkę tak naprawdę można robić tylko w stolicy, a wysiłki prowincjuszy poważnych efektów nie przyniosą, bo z definicji nie mogą, przecież to prowincja.
Boniek napisał niedawno na TT, że Legia teraz ma szczęście, ale wcześniej na nie zasłużyła. Zauważ, że już nikt nie pamięta, że Legia nie zasłużyła nawet na mistrzostwo, że została mistrzem dlatego, że sędziowie podarowali jej sporo punktów. Gdyby nie podarowali, mistrzem byłby Piast. Dlaczego podarowali? Nie wiem, ale mam swoją teorię. Myślę, że za ciągłymi pomyłkami sędziów nie stoi żaden spisek, tylko głębokie przekonanie każdego z nich, że poważną piłkę można tak naprawdę robić tylko w stolicy. To musi wpływać na obiektywizm i bagatelizowanie własnych pomyłek (na zasadzie "oj, nic się nie stało, Legia i tak jest przecież lepsza"). U Bońka to samo. On sobie prywatnie może zadawać pytanie jakim cudem Meresia stać na Wisłę. Ale skoro chodzi o klub należący do kierowanego przez Bońka związku, to wiesz co powinien napisać na twiterze? Coś w stylu "Idzie młodość! Powodzenia @JakubMeresiński" I pisze Ci to ktoś bardzo mało prawilny ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
wiec spisek warszawki podstawil nam JM i M.Citke w sumie racja
...a to ze Legii czesto pomagali to zupelnie inna sprawa |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
A a'propos tematu - co się.będzie lepiej klikać i sprzedawać: 1. cisza w Wiśle, która może zwiastować rzeczywiście organizowanie czegoś.ciekawego czy 2. burdel na kółkach z właścicielem złodziejem, dyrektorem sportowym w długach i brakiem planu na przyszłość? ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale ja się zgadzam z tym, że Boniek powinien być jak żona cezara. Dla wszystkich (!) miły, uprzejmy, uczynny i obiektywny.
Ale on taki nie jest, bo ma temperament, którego nie umie opanować i myślę (chociaż mogę go tu krzywdzić!), że chociaż nabrał sporo ogłady grając w tenisa w ekskluzywnych klubach w Rzymie, to wciąż tam w środku siedzi w nim ten prosty chłop Zibi, który wcale nie kończył Sorbony. Dodatkowo podejrzewam, że łatwiej mu wykazać szacunek do ludzi majętnych i wpływowych, niż szaraczków, trochę śmiesznie starających się o poprawę swojej sytuacji. Takie mam odczucia, ale oczywiście nie musi to być prawdą. Jaki by nie był, nikt tego już nie zmieni. Możemy go przyjąć albo odrzucić z całym dobrodziejstwem inwentarza. Lepszego kandydata na prezesa PZPN nie widać, więc może nie ma co prowadzić z nim wojny frontalnej, a spróbować zagrać z nim w szachy i wygrać. Dla mnie niesmaczny był jego wpis dot. Korony - ale nie śledzę aktywności Bońka w internecie i nie mam na to czasu. Odniosłem wrażenie, że zdarzają mu się takie wyskoki i ludzie się do tego przyzwyczaili. Odnośnie do Wisły i JM - o ile PZPN zrzesza wszystkie kluby i nie powinien ingerować, dopóki klub nie łamie prawa, to Ekstraklasa jest organizacją wyodrębnioną, działającą w formie spółki. Przynależność do Ekstraklasy jest/powinna być całkowicie dobrowolna, więc i zasady rządzące tymi rozgrywkami powinny być inaczej ustanowione. Dla podniesienia poziomu i poprawy wizerunku tej ligi Ekstraklasa powinna móc ustanawiać wewnętrzne standardy dotyczące transparentności w zarządzaniu klubami, strukturze właścicielskiej itd. (a jak się komuś nie podoba, niech gra w strukturach poza PZPN, gdzie panują niższe standardy itd.). I w takiej - pewnie bardziej życzeniowej niż faktycznie istniejącej - sytuacji widziałbym podstawy dla wystąpienia Ekstraklasy do WK S.A. z pytaniem o ostatnie zmiany i wnioskiem o szczegółowe informacje. Oczywiście nie jest to sprawa na twittera, a i w moim idealnym modelu nie powinien się tym zajmować PZPN a Ekstraklasa. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Boniek zawsze byl zadziorny, taki ma charakter...ktos pamieta afere na okenciu
![]() nie sledze TT Bonka ale z koralikiem tez sobie dogryzali....ropisujemy sie o sprawach pobocznych czy Boniek nie zadal pytania na ktore WSZYSCY chcemy znac odpowiedz: skad i ile ma JM !!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Czuję że ten temat, stał się bardzo płytki.
BC też był oskarżany i jakoś nikt nie podniósł krytyki. Ludzie dajcie im chociaż przeżyć pierwszą konferencję prasową. Kilka dni temu obstawiałem że będzie w czwartek 40 stron tematu..pomyliłem się. 40 będzie dziś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mi to sie marzy zarządzanie na poziomie Borussi Dortmund. Prezes Rauball odpowiada za organizacje spółki (a nie klubu sportowego) i jest de facto prezydentem zarządu, odpowiedzialnego za wytyczanie celów spółki giełdowej Borussia Dortmund e.V. Rauball nie odpowiada bezpośrednio za klub, ale za samą spółkę. Na stanowiska prezesa (CEO) BVB Ltd (w Niemczech GmbH & Co. KGaA) jest Hans-Joachim Watzke. Ta spółka jest w pełni własnością Borussia Dortmund e.V. i jest odpowiedzialna finansowo i organizacyjnie przez Rauballem i zarządem, ale jest de facto zarządzana przez wspomnianego menadżera (Watzke). Watzkę odpowiada za sport, sprzedaż (czyli stadion, mecze etc.) i marketing/komunikacje, wszystkie sprawy organizacji i finansów spoczywają na innym członku zarządu BVB Ltd (Thomas Tress). Tyle o zarządzie.
Pod nimi figurują.sobie dyrektorzy różnych pionów, w tym najbardziej znany dyrektor sportowy (Michael Zorc) i trochę mniej znany, ale wciąż rozpoznawany w środowisku Borussen Sascha Fligge (dyrektor komunikacji klubu). Obok nich działają osobne piony organizacji i finansów zarządzane przez profesjonalnych managerów. Trochę więcej na ten temat tu: https://en.wikipedia.org/wiki/Boruss...on_and_finance. Nie jesteśmy spółką giełdową (nawet jeśli jesteśmy de facto Wisłą Kraków S.A.), ale mozemy zorganizować.struktury podobnie. Jest właściciel, który zatrudnia prezesa odpowiedzialnego za pion sportowy i komunikacyjny przed nim samym. Organizacja i finanse schodzą na profesjonalnych zarządców odpowiedzialnych przed prezesem. To samo z działami komunikacji i sportu. Wszystko przejrzyście, każdy odpowiada za swoje dziedziny i nie wpierdala się do innych pionów, bo nie jest to jego działką. W ten sposób przy jakiejkolwiek wymianie składu wymienia się tylko osobę odpowiedzialną za konkretny pion. W Borussi od 2004 były może ze dwie zmiany w zarządzie. Wszyscy są po prostu efektywni i szanowni za to, w jaki sposób zrestrukturyzowali spółkę. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Może i wpis Bońka był nie na miejscu, choć podobne myśli miała pewnie nie jedna osoba, ale wpis Meresińskiego był głupi i nieodpowiedzialny. Dlaczego? Dlatego, że jako właściciel dużego klubu powinien on przewidywać konsekwencje swoich czynów. Jeśli ten wpis miał go wybielić, to nie wybielił. Jeśli miał odwrócić od niego uwagę, to nie odwrócił. Jeśli miał sprawić, że ludzie zaczną traktować go poważnie, to nie sprawił.
Nikt nie zastanawia się skąd Boniek ma pieniądze i dlaczego może pozwolić sobie na działalność non profit w PZPN. Każdy wie, że był piłkarzem bogatych włoskich klubów, ma tam swoje interesy, występuje w reklamach zakładów bukmacherskich. W skrócie, jest wiarygodny. Niektórzy jednak cieszą się, że nasz Boss "pokazał Bońkowi". Faktycznie pokazał. Jak się spotkają na VIP-ach na Wiśle, może go jeszcze opluć. Dopiero mu pokaże. Niestety to było dziecinne zachowanie, a duży futbol to nie jest piaskownica i zachowania "chyba Ty" nie robią na nikim pozytywnego wrażenia. Meresiński bardziej zaszkodził sobie niż Bońkowi. Wiecie kiedy by mu naprawdę pokazał? Jakby odpisał, że prezes PZPN nie powinien komentować niesprawdzonych plotek ze względu na szacunek do klubu oraz dla dobra autorytetu PZPN. Tyle. Prosto, z klasą zamknąć usta krytykom. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Porownywanie sprawy BC i JM naprawde rece opadaja. Pewnie czekajmy na szejkow i osoby ktore stoja z JM sie doczekamy. Optymizm albo brak myslenia
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2012
Offline |
|
|
W tym tygodniu:
Puchar Polski- musimy wygrać Konferencja baaa nowego własciciela- moze wyjaśni nam wiele plus plany na przyszłość! Mecz z Ruchem w którym musza byc 3 punkty bo będzie nie wesoło! Wiec w sobote bedziemy mieć wiele odpowiedzi! Zostaje czekanie - baaa kibicowanie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wlasnie idzie ciekawy dokument o pilce w tvn24
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tzn?
Nie ogladam TVN bo to kretacze! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
to nie byl reportarz tvn
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jedno i drugie gowno!
Tylko C+ i Eleven! A tak przy okazji Boniek powinnien pogadac z Kurskim i pare meczy z Ligi i PP powinny byc w TVP a nie taka brydza! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Tak poważniej to chciałbym usłyszeć jakieś sensowne argumenty. Od razu mówię, że kolor włosów nim nie jest. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Litości, nikt nie dostanie po tyłku za twittowanie.
1. Meresiński boi się sądów... wiec nikogo nie będzie oskarżał. Zresztą nie sprawia wrażenia zbyt bystrej osoby. 2. Boniek, jeżeli 3 lata temu nie odważył się iść do sądu za artykuły o braciach Tarricone (bo nie wie co policja ma na tych taśmach) to jak teraz pójdzie ponownie do sądu? W naszym kraju jego afera nie obiła się echem. Ma zbyt dużo do stracenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Możecie przybliżyć o co chodzi z Bonkiem? Szczerze mówiąc nie wiedzialem o nim nic złego a z tego co czytam też ma coś za uszami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Online |
|
|
Skoro tylu tutaj znawców prawa (a i zapewne kilku rzeczywistych prawników), to zapewne doskonale są Wam też znane frazy "trial by media" albo "Court of public opinion". Sprawa Meresińskiego może (jeszcze) nie jest jakąś ogromną pożywką dla tabloidów, może nawet nigdy nią nie będzie, ale na tę chwilę WSZYSTKIE relacje, zafundowane nam przez prasę, miały charakter i odcień taniej sensacji oraz były ewidentnie nastawione na wywołanie mini-skandalu. Niestety, 90% społeczeństwa jest durne jak świńskie łajno i raczej nie będzie się zastanawiać nad moralną użytecznością łacińskich podwalin współczesnej legislacji europejskiej, tylko pomyśli sobie: "Ku*wa, jakiś złodziej Wisłę przejął. Panie, co za kraj poje*any."
Ktoś powie - a co nas obchodzi zdanie szarego czytelnika Faktu i Onet.pl? Otóż nas może i nic, za to potencjalnego sponsora, który chce reklamować swoją markę, obchodzi już bardziej. Reasumując, ja Meresińskiego osobiście nie skreślam, ale musi facet intensywnie popracować nad PR, bo na tę chwilę jest źle. Czekam na konferencję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Facet jest oskarzony i tak wszedzie napisano co biorac pod uwage oswiadczenie adwokata jest prawda. Zadna konferencja tego nie zasloni. Nadzieja jest taka ze wyrok prawomocny za 6-8 lat a do tego czasu duzo czasu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Online |
|
Nie jest OSKARŻONY, jest PODEJRZANY. To dwa różne stany. Jeżeli byłby obrzydliwie bogatym krezusem, jak Berlusconi czy Abramovich, to mógłby mieć głęboko w dupie, co się o nim wypisuje, bo majątek i tak by był, ale w jego sytuacji jest odrobinę inaczej. A tutaj chodzi o dobro Wisły. Nie wiem, co powinien zrobić, ale milczenie, udawanie, że nic się nie stało i tylko co jakiś czas wyprowadzanie kontry na Twitterze jest chyba najgorszym wyjściem. Dlatego - jak napisałem - czekam na konferencję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
On ma raczej problem ze sobą, a nie z PR. Jak ktoś taki kupił klub piłkarski i to akurat nasz, to pytanie do Cupiała. W Kielcach zorientowano się porę. Facet zasiada w firmach krzakach, robi przewały(na fejsie oczywiście się chwali, że w życiu trzeba kombinować), jest trybikiem w zorganizowanej grupie przestępczej składającej się z kilkudziesięciu osób...
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 07.08.2016 o godz. 16:15.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ma postawione zarrzuty wiec jest oskarzony !!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
i co za roznica czy Stanowski przeczyta czy ktos inny tu chodzi o Wisle a nie JM czy Citke. Czyli ze jak wszyscy beda siedziec cicho to bedzie dobrze
Wiem ze weszlo lekko kibicuje Legii ale co z tego.....w zyciu sie nie spodziewalem takiego typa jako wlasciciela Wisly. Argument ze Boniek jest rudy ( bez komentarza ) poza tym urodzil sie chyba w Bydgoszczy a gral w Widzewie co to ma do w-wy. Legia juz dawno zaczela odjezdzac organizacyjnie ( bo ekipe maja slabo ) od reszty, jeszcze teraz taki fuks w losowaniu.... |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Member
Offline |