The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2016, 08:48
Czy to prawda, ze SKWK wyslalo delegacje na rozmowy wlascicielskie do prezesa i ci ludzie odziani byli w krotkie spodenki? Gdzies przeczytalem taka plotke i nie moge w to uwierzyc.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 20.07.2016, 08:50
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news

Boże broń przed TS-em. Mam wielką nadzieję, że info o nich specjalnie zostało wypuszczone do mediów, aby wywrzeć presję na drugą firmę.
Ciężko mi uwierzyć zresztą, że Cupiał po tylu latach sprzeda klub jakimś gołodupcom, bez planu itp.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.07.2016, 09:02
As napisał(a):Wyświetl post
Czy to prawda, ze SKWK wyslalo delegacje na rozmowy wlascicielskie do prezesa i ci ludzie odziani byli w krotkie spodenki? Gdzies przeczytalem taka plotke i nie moge w to uwierzyc.
to nie skwk.
Ponoć to był Dan Bilzerian.

lepiej krótki spodenki czy ładny garnitur i słoma z butów ?
tak wiem jak powinny wygladać rozmowy handlowe i na jakim poziomie powinny byc prowadzone. To jest wazny czynnik około sprzedażowy ale jak ktoś miałby przyjśc z 400 milionami to dla mnie moze nawet przyjśc w klapkach.
p.s. jak szejk sie wpierdala w kocu z wyciętymi oczami to nikt sie nie przypierda*a !
na lajcie chlopaki, tez mnie ciekawi czy dzisiejszy dzien zmieni świat
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.07.2016, 09:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje Ci się, że teksty o "ratach" i wizycie "chłopaków w krótkich spodenkach" to wyssane z palca bzdury?
przecież to SĄ bzdury
nikt rozsądnie myślący nawet się nad tym "czymś" nie zastanawia
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.07.2016, 09:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
to nie skwk.
Ponoć to był Dan Bilzerian.

lepiej krótki spodenki czy ładny garnitur i słoma z butów ?
tak wiem jak powinny wygladać rozmowy handlowe i na jakim poziomie powinny byc prowadzone. To jest wazny czynnik około sprzedażowy ale jak ktoś miałby przyjśc z 400 milionami to dla mnie moze nawet przyjśc w klapkach.
p.s. jak szejk sie wpierdala w kocu z wyciętymi oczami to nikt sie nie przypierda*a !
na lajcie chlopaki, tez mnie ciekawi czy dzisiejszy dzien zmieni świat
Garnitur i słoma z butów. Jeśli ktoś miałby do mnie przyjść negocjować ważny biznes w krótkich spdoenkach dostałby takiego buta ze przez tydzień jeszcze by mu się podeszwą odbijało.
Niestety, są pewne standardy których trzeba przestrzegać. Tak jak torebki z herbaty nie wyciągasz palcami, tak również na spotkaniu biznesowym powinieneś wyglądać tak, żeby okazać szacunek osobie która poświęca Ci swój czas.

"Eee... Boguś. ....a bo ten, kupilibymy to. Tylko poleć z ceny po znajomości"

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.07.2016, 09:10
No jak widać znaczna część ludzi się niestety zastanawia...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.07.2016 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 09:16
Potwierdzam ze ekipa z SKWK była u Cupiała i to było w dniu podania sie do dymisji Dunina - przypadek ?
Potwierdzam ze wczoraj w TF był Marek Citko
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 09:16
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Garnitur i słoma z butów. Jeśli ktoś miałby do mnie przyjść negocjować ważny biznes w krótkich spdoenkach dostałby takiego buta ze przez tydzień jeszcze by mu się podeszwą odbijało.
Niestety, są pewne standardy których trzeba przestrzegać. Tak jak torebki z herbaty nie wyciągasz palcami, tak również na spotkaniu biznesowym powinieneś wyglądać tak, żeby okazać szacunek osobie która poświęca Ci swój czas.

"Eee... Boguś. ....a bo ten, kupilibymy to. Tylko poleć z ceny po znajomości"
no tak, w biznesowym savoir trzeba wymagać garnituru i reszty pierdół, ale my nie wiemy jak wyglada kontekst całej sytacjji. Moze klub został wystawiony na natychimastowa i szybka sprzedaż i jedyny kontrahent to taki w krótkich spodenkach.
Rozumiem ze wtedy, gdy taki kupiec jest JEDEN, czytaj jeden jedyny bez konkurencji, Ty jako szef unosisz sie podstawami podchodów a nie zerami w excelu.
Ok. Mozna i tak, jednak wtedy kupiec w krótkich spodenkach wychodzi dalej z portfelem pieniędzy a ty siedzisz w swoim starym fotelu, w garniutrze zastanawiając się do jakiego baru mlecznego pojdziesz jutro na zupę....

Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.07.2016, 09:26
szprotson napisał(a):Wyświetl post
no tak, w biznesowym savoir trzeba wymagać garnituru i reszty pierdół, ale my nie wiemy jak wyglada kontekst całej sytacjji. Moze klub został wystawiony na natychimastowa i szybka sprzedaż i jedyny kontrahent to taki w krótkich spodenkach.
Rozumiem ze wtedy, gdy taki kupiec jest JEDEN, czytaj jeden jedyny bez konkurencji, Ty jako szef unosisz sie podstawami podchodów a nie zerami w excelu.
Ok. Mozna i tak, jednak wtedy kupiec w krótkich spodenkach wychodzi dalej z portfelem pieniędzy a ty siedzisz w swoim starym fotelu, w garniutrze zastanawiając się do jakiego baru mlecznego pojdziesz jutro na zupę....
Ciężko mi jest powiedzieć, bo nigdy w takiej sytuacji nie byłem i również nie zanosi się na to żebym się w niej znalazł.

Ale jedno mogę powiedzieć. Znając Cupiała odpaliłby takich klientów na starcie.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.07.2016, 09:28
Znając Cupiała

No tak...
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.07.2016, 09:32
Gin napisał(a):Wyświetl post
Potwierdzam ze wczoraj w TF był Marek Citko
Gdy romansował z Koroną pisano o Mlekovicie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 09:35
Opanujcie sie z tymi krotkimi spodenkami. Naprawde myslicie, ze TS wyslal na negocjacje ws. kupna klubu ludzi w krotkich spodniach?

Tak, jakis czas temu bylo spotkanie Boguslawa Cupiala z kibicami, nie zakonczylo sie ono w dobrej atmosferze, krotkie spodenki dolaly troche oliwy do ognia. Nie dotyczylo sprzedazy klubu TS-owi Wydarzenie nalezy traktowac w kategoriach anegdotki, ubarwilo troche tekst w PS.

Sadze ze TS zdaje sobie sprawe ze wziecie na siebie pilki to wiecej problemow niz chwaly. Ale trzeba przy tym wiedziec, ze z powodu decyzji wlasciciela klub stracil w ostatnim roku kilka mln zl. Sytuacja, w ktorej wlasciciel caly czas jest w rozkroku, ni to sprzedaje klub ni to zostawia jest dla Wisly fatalna.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 20.07.2016, 09:41
@Rav,

btw, może napisz wreszcie dla niektórych, że nie jesteś M.Migą
Bo chyba wielu Cię z nim myli tu..
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 09:43
nesta napisał(a):Wyświetl post
@Rav,

btw, może napisz wreszcie dla niektórych, że nie jesteś M.Migą
Bo chyba wielu Cię z nim myli tu..
Serio ktos mysli, ze to ta sama osoba?
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.07.2016, 09:46
Wyręczę go

Pan Mateusz Miga to "Zmięty" na TWSD
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 20.07.2016, 09:48
Serio ktos mysli, ze to ta sama osoba?
Wpadło mi w oko ze 2 razy

ale dobra, koniec offtopu
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 09:50
Gdzie ktos tak sugeruje?

Nie, nie jestem M. Migą ani jego źródłem
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.07.2016, 10:17
IMO Wisła to potencjalnie najlepszy klub do przejęcia teraz na polskim rynku.

Z Ekstraklasą.się zaczęło dziać in plus (prawa telewizyjne, zwiększone budżety, stadiony, organizacja), Polska to bardzo duży rynek europejski a Kraków to jego drugie największe miasto (co oczywiście jest skorelowane z decyzją biznesową, bo sama inwestycja bez planu jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto). Istnieje baza, stadion, są kibice, jest historia, marka jest znana w Europie etc.

Myślę, że potencjał na inwestora zagranicznego jest spory, więc nie musi to być wcale Mlekovita. Jeśli coś.jest rzeczywiście na rzeczy to może być inwestor, który w ten sposób zakomunikuje swoją pozycję w Polsce/Europie.

Chińczycy i Arabowie to na pewno ciekawszy pomysł niż Senegalczycy ;-)
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.07.2016, 10:24
temat sprzedaży ratalnej upadł wczoraj. Cupiał nie zgodził się na taką sprzedaż.. to nie telewizor z media markt
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.07.2016, 10:31
Przede wszystkim Cupiał ma bata który nie leży w żaden sposób TS. Proponuje (przynajmniej tak było za poprzednim razem) ze jeżeli w ciągu kilku lat sprzedadzą klub komuś innemu to mają mu zwrócić cały dług wewnętrzny.

Dzięki temu zabezpiecza sytuację w której TS jest tylko pośrednikiem przy sprzedaży.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 20.07.2016, 10:32
I dobrze, nikt kto chce kupic klub na raty, gdzie calkowita cena to 10-20 mln, lub te 14 ktore pojawiaja sie w mediach nie jest w stanie prowadzic klubu.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.07.2016, 10:32
KotWButach napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że to tylko przenośnia, a nie bezpośrednie odniesienie do mnie.
Dla mnie B.Cupiał jest w pierwszej piątce ludzi Wisły w historii i chciałbym, żeby Wisły nie sprzedawał obecnie z szacunku do Niego (chciałbym, żeby spełnił swoje marzenie o LM i potem mógł, jeśli by chciał sprzedać Wisłę jako człowiek spełniony w tej dziedzinie).
Jak zaczynałem przygodę z Wisła w 1993 roku, to w życiu się nie spodziewałem, że będziemy przez tyle lat dominować w Kraju,a i w Europie było co nieco o Nas słychać.
Gdyby nie BC to życie kibica Wisły nie byłoby takie owocne w sukcesy.
Za te wszystkie lata, nieważne co kto o Nim myśli, ale mając odrobinę honoru w sobie, jedyne co wypada powiedzieć to DZIĘKUJEMY!!!
Nie, chodziło mi o użytkowników, którzy od lat plują na Wisłe i krytykowali każde działanie Cupiała a sami nie potrafiliby zarządzać spożywczym, chodizło mi o takich jegomoście jak: "markus" oraz "kot".

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.07.2016, 10:34
Dokladnie. Z mojego infa telefonicznego wynika, ze oprocz spodenek posiadali jeszcze maczety
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.07.2016, 10:41
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Kiedy wujek Cupiał kupił Czerwca, Węgrzyna, Frankowskiego...
Czerwca, Węgrzyna, Kałużnego i Bukalskiego chyba.... Frankowski przychodził jako "no name", a nie magnes na trybuny.

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 20.07.2016, 10:51
Andrzej Klemba
‏@and_klemba
Wg bardzo poważnego źródła bliskiego TS - rozmowy Telefonika - kibice bez efektów i zakończone. Oczywiście nigdy nie mów nigdy

ufff...
Ostatnio edytowane przez nesta : 20.07.2016 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 20.07.2016, 10:54
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie, chodziło mi o użytkowników, którzy od lat plują na Wisłe i krytykowali każde działanie Cupiała a sami nie potrafiliby zarządzać spożywczym, chodizło mi o takich jegomoście jak: "markus" oraz "kot".
Coś niesamowitego... Objawił się nowy twórca s.f. , który nie dość że kłamie ("plucie na Wisłę", "krytyka każdego działania Cupiała"), to jeszcze wyobraża sobie, że coś wie na temat wykształcenia i osiągnięć zawodowych ludzi, których kompletnie nie zna. I jak tu nie lubić tego forum?
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.07.2016, 11:07
nesta napisał(a):Wyświetl post
Andrzej Klemba
‏@and_klemba
Wg bardzo poważnego źródła bliskiego TS - rozmowy Telefonika - kibice bez efektów i zakończone. Oczywiście nigdy nie mów nigdy

ufff...
Skoro do tej pory były prowadzone rozmowy z TSem to drugi kupiec też musi być niezbyt ciekawy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 11:14
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Skoro do tej pory były prowadzone rozmowy z TSem to drugi kupiec też musi być niezbyt ciekawy.
.

a moze wymogiem jest najpierw rozmowa (nawet iluzoryczna) z racji tego ze Skwk ma "jakis" zapis dot. pierwokupu?
nie znamy otoczki a komentujemy jakbyśmy conajmniej w kieszeni u BC siedzieli
ja wiem, kazdemu sie udziela ten tydzien bajkopisarstwa

Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.07.2016, 11:14
Podobno wg osób z klubu drugi kontrahent jest bardziej wiarygodny niż kibice.
Może się sprawdzi moje info o chińczyku
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 20.07.2016, 11:15
Niusy i wpisy takie jak ten A. Klemby to pewnie żywcem wyjęte z tego forum. Dwie strony wcześniej to samo już napisano... a już określenia typu "bardzo poważne źródło bliskie postumentu Mickiewicza na rynku" itp. to już prawdziwe perełki...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów