|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Nesta rozsądnie pisze.
Wizytówką dzisiejszej Wisły jest postać Thoma Jirsaka i Jeana Paulisty od lat wiszących w strefie kibica. Wisla Cupiała skończyła się jakieś 5 lat temu. 19 lat, 8 Mistrzostw Polski, wiele niezapomnianych spotkań w europejskich pucharach. I tylko szkoda, że nie spełniło się jego największe marzenie, (i zarazem największe przekleństwo) - Liga Mistrzów (tu i teraz!). |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
"Umorzenie" długu wewnętrznego to fakt. Wystarczy zajrzeć do KRS. Na 90% jest to związane ze sprzedażą klubu.
Reszta newsów to wróżenie z fusów.... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pamiętajcie, gdyby nie Cupiał połowa forum w tym ja nie widziała by co to jest Wisła i nie grała by pewnie dzisiaj w ekstraklapie tylko pewnie V liga....Chwała mu za to co zrobił i jakich piłkarzy sprowadzał,ale kiedyś trzeba podziękować i oddać ster w inne ręce
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
http://www.krs-online.com.pl/msig-4983-126789.html czyli zamiana na akcję, potem może TF sprzedać akcje poniżej wartości (zapisując u siebie stratę). Nie wiem czy to całe zadłużenie Wisły wobec TF ? Bo tu wygląda że te mityczne 100 milionów to "tylko" 62 bańki ![]() Być może wszystkie rozmowy toczyły się już dawno i pewne ustalenia już dawno zapadły. Zmiany są sprzed kilku miesięcy (marzec 2016) więc widać już wtedy był wdrażany jakiś plan... ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
Dla mnie B.Cupiał jest w pierwszej piątce ludzi Wisły w historii i chciałbym, żeby Wisły nie sprzedawał obecnie z szacunku do Niego (chciałbym, żeby spełnił swoje marzenie o LM i potem mógł, jeśli by chciał sprzedać Wisłę jako człowiek spełniony w tej dziedzinie). Jak zaczynałem przygodę z Wisła w 1993 roku, to w życiu się nie spodziewałem, że będziemy przez tyle lat dominować w Kraju,a i w Europie było co nieco o Nas słychać. Gdyby nie BC to życie kibica Wisły nie byłoby takie owocne w sukcesy. Za te wszystkie lata, nieważne co kto o Nim myśli, ale mając odrobinę honoru w sobie, jedyne co wypada powiedzieć to DZIĘKUJEMY!!!
Ostatnio edytowane przez KotWButach : 19.07.2016 o godz. 21:45.
![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Tylko w KRS nie widać czy całość zadłużenia w ten sposób zamieniono na akcje czy tylko część. Zresztą od kilku lat była mowa, że to jest spłacane. Transfery Chrapka itp, ponoć część szła na spłatę długu właścicielskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
@up - Jest (był) tu taki inny kot
@szorstki - jeszcze istnieje pytanie, kiedy Wisła/TF zgłosiła to do KRS, bo wcześniej różnie z tym bywało.... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Nie wiem co o tym myśleć, ja sądzę, że nawet jak pojawi się nowy właściciel, który przejmie 100% udziałów albo taki, który będzie miał po prostu większość udziałów np 51%-60% to BC wraz z Telefoniką nadal mogą chcieć sponsorować Wisłę i wtedy logo na koszulce się nie zmieni a jakaś tam kasa będzie wpływała dla klubu.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Jest osobą, która nie lubi się dzielić swoimi ''zabawkami'' ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zabawki zabawkami ale jakiś sentyment chyba ma ? Uczucia to rzeczy nie mierzalne więc nie wyrokuj za kogoś kto ma dość dużo zer na koncie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Zalecałbym cierpliwość. Zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać.
Do autorów części postów w tym temacie - poza cierpliwością - miałbym również prośbę o wstrzemięźliwość. Nie wiem skąd to się bierze, wszyscy jesteśmy kibicami tej samej drużyny, wszyscy żyjemy tym klubem, a mimo to odnoszę wrażenie, że większość tutaj jest jakby "obok" Wisły. Pisanie np, że TS będzie grabarzem sekcji piłkarskiej to jakaś kpina. Nikt nie byłby lepszym właścicielem tej sekcji niż właśnie Towarzystwo Sportowe, bo tylko dla nich Wisła ma tą "właściwą" wartość. Żaden prywatny inwestor nigdy nie będzie miał takiego stosunku do klubu. Inna sprawa, że TSu nie stać ani na zakup ani na utrzymanie sekcji na wysokim poziomie. Prywatnie uważam powrót sekcji piłkarskiej pod skrzydła TS za science-fiction, chyba że tenże TS (o czym nie wiem) wygrał w amerykańskiej loterii garnek złota. Czytając jeden z artykułów dotyczących sprzedaży Wisły rzuciła mi się w oczy kwota 14 mln zł, przy czym ma to być kwota początkowa, od której zaczynają się negocjacje. Towarzystwo Sportowe miałoby tą kwotę spłacać w ratach, gdyby p. Cupiał się zgodził oddać właśnie im sekcję. Będąc 4-5 lat temu w gabinetach zarządu TS i rozmawiając z p. Zastawnym na temat wydania pewnej książki, rozmawialiśmy tez o Wiśle i jej sytuacji. Długi w TS sięgały kolosalnych sum, nie było nawet z czego zapłacić elektrowni. Jeżeli myślicie, że stać Towarzystwo Sportowe na tak drogi zakup to się grubo mylicie. Nawet ratalnie nie ma takiej możliwości. Pisanie o Cupiale, że jest biznesmenem i nie musi się bać o rodzinę to już głupota najwyższej próby. Nie chce mi się tego nawet komentować. Jedźcie do Myślenic, choćby na chwile, albo zapoznajcie kogoś z Myślenic, zwykłych mieszkańców. Oni powiedzą Wam więcej niż oenty, interie i inne przeglądy sportowe. "Negocjatorzy" w krótkich spodenkach z żądaniami? heh, myślę że załatwianie każdej sprawy musi odbywać się w sposób adekwatny do miejsca, sytuacji, potrzeby. W przeciwnym wypadku nie tylko nic się nie wskóra, ale jeszcze narazi na śmieszność. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Z tego co krążą pogłoski jeden z inwestorów to Polak lub firma polska
Pogłoski tez mówią ze jutro może być kluczowy dzień |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Oczywiście masz rację. Nie wyrokuje. Głośno myślę. Może zostawi sobie ''złotą akcję'. Ale szczerze wątpię, jeżeli dojdzie do sprzedaży i Cupiał nadal będzie w Wiśle miał jakieś udziały, to odszczekam swoje słowa ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Oby tylko nie Janusz Wojciechowski. Za to co zrobił z Polonią, powinien mieć od Cupiała zakaz nawet wstępnych rozmów. Oby nie przejął tego klubu - bo jeśli tak się stanie czas zapalić znicze.
Po cichu liczę na Waldemara Kitę, który chciał przejąć Wisłę kilka lat temu, ale zainwestował w FC Nantes. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Wojciechowski napewno nie bo akurat jest. Za granicą
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z tego co widzę to artykuł w PS zdecydowanie oparty min na moich domniemaniach itp. Ciekawe ze podwyższenie kapitału w Wiśle miało miejsce w końcu marca tego roku, a specjalista w ps od Wisly - kolega z forum zmięty nic na ten temat nie wiedział. W artykule nie napisali niczego odkrywczego poza tym, że nasze forumowe domysły sprzed 2,tygodni wskazują jako pewniki. Lekka żenada.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Te dwa zdania są ze sobą sprzeczne. Jeśli TS nie ma pieniędzy (ani pomysłu) na prowadzenie drużyny piłkarskiej na poziomie to będą jej grabarzami! Powód: łączenie postów
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.07.2016 o godz. 00:02.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z tekstu w wyborczej:
Prawo pierwokupu ma Towarzystwo Sportowe "Wisła" (z którego wyodrębniono sekcję piłkarską później zmienioną w spółkę akcyjną). Gwarantuje jej to umowa z Cupiałem z końca lat 90. Z tamtego zapisu chcą skorzystać kibice, którzy mają ogromne wpływy w TS. Są zdeterminowani, by przejąć klub. Chcą to zrobić przy pomocy TS Wisła. Problem w tym, że nie mają pieniędzy. Mają jednak różne pomysły, np. rozłożenie tych 14 mln zł na raty. Liczą na to, że po przejęciu klubu znajdą środki dzięki wyprzedaży najlepszych zawodników. Cupiał jest niechętny takiemu rozwiązaniu. Wolałby oddać klub kupcowi, który wie, jak będzie go finansował. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Oddanie Wisły pod TS... to już Wojciechowski byłby lepszym rozwiązaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mowie, ze zmaina wlasciciela jest zla w ogole. Po prostu aby BC dal komus kto ma kase. Bogata firma co moze zainwestowac. Na pewno czyms takim nie jest TS ktory sam nie ma pieniedzy. Bogata firma fajnie by bylo. Tylko oczywiscie Wisla SSA jest wlasnoscia BC i moze zrobic co chce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Zastanawiajace skad kwota wywolawcza 14 mln ? Czyzby to byl dlug zewnetrzny, ktory BC splacil i chce odzyskac. Nowy wlasciciel nie musi byc niewiadomo jak bogaty, musi przede wszystkim miec wizje rozwoju.
Jezeli chodzi o TS to go nie stac na duza pilke. Jedyna sekcja odnoszaca sukcesy pod skrzydlami TS to koszykowka kobiet, ktora ma sponsora, bez ktorego TS nie bylby w stanie utrzymywac jej na obecnym poziomie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jeśli wziął by to TS, który chce nawet 14 baniek rozkładac na raty to o czym my mówimy.Tez moge wziasc kredyt na zakup klubu, tylko co potem?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co to w ogóle za pomysły ? Jak Cupiał robił wyprzedaż to był wyklinany we wszystkich językach jaki to niedobry. Jak TS sprzeda resztki składu to będzie cacy ? Nawet nie będę tego komentował... chociaż wcale nie byłbym zaskoczony gdyby tak się to potoczyło.
Może i racja, że TS byłby mentalnie najbardziej odpowiedni (hmm... też dyskusyjne) ale widząc z jakim powodzeniem działają tam inne sekcje gier zespołowych... to będziemy potęgą w IV lidze. Jak koszykarze. (tak, wiem ale CAN PACK to wyjątek potwierdzający). Nie ma sianka, nie ma granka - tak dzisiaj wygląda sport zawodowy. A jak nie będzie zespołu to nie będzie kibiców/pikników/ sponsorów... Kiedy zaliczyliśmy skok ilościowy na meczach i zaczęło brakować biletów ? Kiedy wujek Cupiał kupił Czerwca, Węgrzyna, Frankowskiego... A kogo kupi TS ? Mam nadzieję na lepszą przyszłość, bez TS w S.A. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie mówie ze tak jest - ale uważam że coś takiego nie jest niemożliwe. Biorąc pod uwage ze znam niektore sytuacje i wiem jak przechodziło do przeniesienia prawa własności na TS, informacji o "krótkich spodenkach" nie traktuje jako mission impossible. ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiadomo, kim są zainteresowani kupnem Wisły, ale wiadomo, że TS przyszedł negocjować w krótkich spodenkach z ulotką raty 0%
ps. kto to puścił w obieg, Miga? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a chyba tak.
Nie wiadomo kim sa kupcy ale wiadomo kto KUPCA (nie kupców) reprezentuje ![]() módlmy sie by nie była to ekipa Citkowego ![]()
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|