The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2016, 21:14
Nesta rozsądnie pisze.

Wizytówką dzisiejszej Wisły jest postać Thoma Jirsaka i Jeana Paulisty od lat wiszących w strefie kibica.

Wisla Cupiała skończyła się jakieś 5 lat temu.

19 lat, 8 Mistrzostw Polski, wiele niezapomnianych spotkań w europejskich pucharach.

I tylko szkoda, że nie spełniło się jego największe marzenie, (i zarazem największe przekleństwo) - Liga Mistrzów (tu i teraz!).
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.07.2016, 21:14
"Umorzenie" długu wewnętrznego to fakt. Wystarczy zajrzeć do KRS. Na 90% jest to związane ze sprzedażą klubu.
Reszta newsów to wróżenie z fusów....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2016, 21:36
Pamiętajcie, gdyby nie Cupiał połowa forum w tym ja nie widziała by co to jest Wisła i nie grała by pewnie dzisiaj w ekstraklapie tylko pewnie V liga....Chwała mu za to co zrobił i jakich piłkarzy sprowadzał,ale kiedyś trzeba podziękować i oddać ster w inne ręce
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2016, 21:41
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
"Umorzenie" długu wewnętrznego to fakt. Wystarczy zajrzeć do KRS. Na 90% jest to związane ze sprzedażą klubu.
Reszta newsów to wróżenie z fusów....
O widzisz - nie śledzę wszystkiego to mi umknęło. A to rzeczywiście świadczy, że idziemy pod młotek.
http://www.krs-online.com.pl/msig-4983-126789.html czyli zamiana na akcję, potem może TF sprzedać akcje poniżej wartości (zapisując u siebie stratę). Nie wiem czy to całe zadłużenie Wisły wobec TF ? Bo tu wygląda że te mityczne 100 milionów to "tylko" 62 bańki
Być może wszystkie rozmowy toczyły się już dawno i pewne ustalenia już dawno zapadły. Zmiany są sprzed kilku miesięcy (marzec 2016) więc widać już wtedy był wdrażany jakiś plan...
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 19.07.2016, 21:42
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Wszystkim tym którym znudził się "marazm" Cupiała naplułbym na twarz bo na nic lepszego nie zasługują... Wole marazm i nadzieję na lepsze jutro, niz ryzyko zrownania z ziemia klubu. Cupiał jest ewenementem, zawsze go broniłem przed takimi markusami i innymi kotami, które oczekiwały złotych gór podobnie jak sporo ludzi tutaj sie wypowiadajacych.

Oby to wszystko było plotką.

BC 1906%
Mam nadzieję, że to tylko przenośnia, a nie bezpośrednie odniesienie do mnie.
Dla mnie B.Cupiał jest w pierwszej piątce ludzi Wisły w historii i chciałbym, żeby Wisły nie sprzedawał obecnie z szacunku do Niego (chciałbym, żeby spełnił swoje marzenie o LM i potem mógł, jeśli by chciał sprzedać Wisłę jako człowiek spełniony w tej dziedzinie).
Jak zaczynałem przygodę z Wisła w 1993 roku, to w życiu się nie spodziewałem, że będziemy przez tyle lat dominować w Kraju,a i w Europie było co nieco o Nas słychać.
Gdyby nie BC to życie kibica Wisły nie byłoby takie owocne w sukcesy.
Za te wszystkie lata, nieważne co kto o Nim myśli, ale mając odrobinę honoru w sobie, jedyne co wypada powiedzieć to DZIĘKUJEMY!!!
Ostatnio edytowane przez KotWButach : 19.07.2016 o godz. 21:45.
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 19.07.2016, 21:46
^^ Tylko w KRS nie widać czy całość zadłużenia w ten sposób zamieniono na akcje czy tylko część. Zresztą od kilku lat była mowa, że to jest spłacane. Transfery Chrapka itp, ponoć część szła na spłatę długu właścicielskiego.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.07.2016, 21:47
@up - Jest (był) tu taki inny kot

@szorstki - jeszcze istnieje pytanie, kiedy Wisła/TF zgłosiła to do KRS, bo wcześniej różnie z tym bywało....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.07.2016, 22:05
Nie wiem co o tym myśleć, ja sądzę, że nawet jak pojawi się nowy właściciel, który przejmie 100% udziałów albo taki, który będzie miał po prostu większość udziałów np 51%-60% to BC wraz z Telefoniką nadal mogą chcieć sponsorować Wisłę i wtedy logo na koszulce się nie zmieni a jakaś tam kasa będzie wpływała dla klubu.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.07.2016, 22:11
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co o tym myśleć, ja sądzę, że nawet jak pojawi się nowy właściciel, który przejmie 100% udziałów albo taki, który będzie miał po prostu większość udziałów np 51%-60% to BC wraz z Telefoniką nadal mogą chcieć sponsorować Wisłę i wtedy logo na koszulce się nie zmieni a jakaś tam kasa będzie wpływała dla klubu.
Cupiał definitywne chce się wycofać z piłki nożnej.
Jest osobą, która nie lubi się dzielić swoimi ''zabawkami''
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.07.2016, 22:17
Zabawki zabawkami ale jakiś sentyment chyba ma ? Uczucia to rzeczy nie mierzalne więc nie wyrokuj za kogoś kto ma dość dużo zer na koncie.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.07.2016, 22:22
Zalecałbym cierpliwość. Zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać.

Do autorów części postów w tym temacie - poza cierpliwością - miałbym również prośbę o wstrzemięźliwość. Nie wiem skąd to się bierze, wszyscy jesteśmy kibicami tej samej drużyny, wszyscy żyjemy tym klubem, a mimo to odnoszę wrażenie, że większość tutaj jest jakby "obok" Wisły.

Pisanie np, że TS będzie grabarzem sekcji piłkarskiej to jakaś kpina. Nikt nie byłby lepszym właścicielem tej sekcji niż właśnie Towarzystwo Sportowe, bo tylko dla nich Wisła ma tą "właściwą" wartość. Żaden prywatny inwestor nigdy nie będzie miał takiego stosunku do klubu. Inna sprawa, że TSu nie stać ani na zakup ani na utrzymanie sekcji na wysokim poziomie. Prywatnie uważam powrót sekcji piłkarskiej pod skrzydła TS za science-fiction, chyba że tenże TS (o czym nie wiem) wygrał w amerykańskiej loterii garnek złota.

Czytając jeden z artykułów dotyczących sprzedaży Wisły rzuciła mi się w oczy kwota 14 mln zł, przy czym ma to być kwota początkowa, od której zaczynają się negocjacje. Towarzystwo Sportowe miałoby tą kwotę spłacać w ratach, gdyby p. Cupiał się zgodził oddać właśnie im sekcję.

Będąc 4-5 lat temu w gabinetach zarządu TS i rozmawiając z p. Zastawnym na temat wydania pewnej książki, rozmawialiśmy tez o Wiśle i jej sytuacji. Długi w TS sięgały kolosalnych sum, nie było nawet z czego zapłacić elektrowni. Jeżeli myślicie, że stać Towarzystwo Sportowe na tak drogi zakup to się grubo mylicie. Nawet ratalnie nie ma takiej możliwości.

Pisanie o Cupiale, że jest biznesmenem i nie musi się bać o rodzinę to już głupota najwyższej próby. Nie chce mi się tego nawet komentować. Jedźcie do Myślenic, choćby na chwile, albo zapoznajcie kogoś z Myślenic, zwykłych mieszkańców. Oni powiedzą Wam więcej niż oenty, interie i inne przeglądy sportowe.

"Negocjatorzy" w krótkich spodenkach z żądaniami? heh, myślę że załatwianie każdej sprawy musi odbywać się w sposób adekwatny do miejsca, sytuacji, potrzeby. W przeciwnym wypadku nie tylko nic się nie wskóra, ale jeszcze narazi na śmieszność.

Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 19.07.2016, 22:30
Z tego co krążą pogłoski jeden z inwestorów to Polak lub firma polska
Pogłoski tez mówią ze jutro może być kluczowy dzień
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.07.2016, 22:31
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Zabawki zabawkami ale jakiś sentyment chyba ma ? Uczucia to rzeczy nie mierzalne więc nie wyrokuj za kogoś kto ma dość dużo zer na koncie.

Oczywiście masz rację. Nie wyrokuje. Głośno myślę.
Może zostawi sobie ''złotą akcję'. Ale szczerze wątpię, jeżeli dojdzie do sprzedaży i Cupiał nadal będzie w Wiśle miał jakieś udziały, to odszczekam swoje słowa
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.07.2016, 22:46
Oby tylko nie Janusz Wojciechowski. Za to co zrobił z Polonią, powinien mieć od Cupiała zakaz nawet wstępnych rozmów. Oby nie przejął tego klubu - bo jeśli tak się stanie czas zapalić znicze.

Po cichu liczę na Waldemara Kitę, który chciał przejąć Wisłę kilka lat temu, ale zainwestował w FC Nantes.
Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 19.07.2016, 22:47
Wojciechowski napewno nie bo akurat jest. Za granicą
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 19.07.2016, 23:26
Z tego co widzę to artykuł w PS zdecydowanie oparty min na moich domniemaniach itp. Ciekawe ze podwyższenie kapitału w Wiśle miało miejsce w końcu marca tego roku, a specjalista w ps od Wisly - kolega z forum zmięty nic na ten temat nie wiedział. W artykule nie napisali niczego odkrywczego poza tym, że nasze forumowe domysły sprzed 2,tygodni wskazują jako pewniki. Lekka żenada.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.07.2016, 23:56
nesta napisał(a):Wyświetl post
...
Nie wiem czy to bedzie Chińczyk, Arab, Citko czy TS. Chciałbym po prostu jednego, ze nowy właściciel da nadzieje na cokolwiek. ...
Jeśli TS to jest Towarzystwo Sportowe to łączenie tego z nadzieją jest mocno ryzykowne.

Gordian napisał(a):Wyświetl post
...
Pisanie np, że TS będzie grabarzem sekcji piłkarskiej to jakaś kpina. ... Inna sprawa, że TSu nie stać ani na zakup ani na utrzymanie sekcji na wysokim poziomie. ...
Te dwa zdania są ze sobą sprzeczne. Jeśli TS nie ma pieniędzy (ani pomysłu) na prowadzenie drużyny piłkarskiej na poziomie to będą jej grabarzami!
Powód: łączenie postów
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.07.2016 o godz. 00:02.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Stary 20.07.2016, 00:18
z tekstu w wyborczej:

Prawo pierwokupu ma Towarzystwo Sportowe "Wisła" (z którego wyodrębniono sekcję piłkarską później zmienioną w spółkę akcyjną). Gwarantuje jej to umowa z Cupiałem z końca lat 90. Z tamtego zapisu chcą skorzystać kibice, którzy mają ogromne wpływy w TS.

Są zdeterminowani, by przejąć klub. Chcą to zrobić przy pomocy TS Wisła. Problem w tym, że nie mają pieniędzy. Mają jednak różne pomysły, np. rozłożenie tych 14 mln zł na raty. Liczą na to, że po przejęciu klubu znajdą środki dzięki wyprzedaży najlepszych zawodników. Cupiał jest niechętny takiemu rozwiązaniu. Wolałby oddać klub kupcowi, który wie, jak będzie go finansował.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.07.2016, 01:18
zig napisał(a):Wyświetl post
z tekstu w wyborczej:

Prawo pierwokupu ma Towarzystwo Sportowe "Wisła" (z którego wyodrębniono sekcję piłkarską później zmienioną w spółkę akcyjną). Gwarantuje jej to umowa z Cupiałem z końca lat 90. Z tamtego zapisu chcą skorzystać kibice, którzy mają ogromne wpływy w TS.

Są zdeterminowani, by przejąć klub. Chcą to zrobić przy pomocy TS Wisła. Problem w tym, że nie mają pieniędzy. Mają jednak różne pomysły, np. rozłożenie tych 14 mln zł na raty. Liczą na to, że po przejęciu klubu znajdą środki dzięki wyprzedaży najlepszych zawodników. Cupiał jest niechętny takiemu rozwiązaniu. Wolałby oddać klub kupcowi, który wie, jak będzie go finansował.
Miejmy nadzieję, że się Cupiał na przekręt z ratami nie zgodzi. Wyprzedaż zawodników to prosta droga do 2-3 ligi!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.07.2016, 06:43
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Miejmy nadzieję, że się Cupiał na przekręt z ratami nie zgodzi. Wyprzedaż zawodników to prosta droga do 2-3 ligi!
Gdyby kibice mający wpływy w TS przejęli sekcję piłkarską można by się zastanawiać który "Misiek" będzie stał między słupkami?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.07.2016, 06:45
Oddanie Wisły pod TS... to już Wojciechowski byłby lepszym rozwiązaniem.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 20.07.2016, 07:16
nesta napisał(a):Wyświetl post
@bodyn
No ale to albo chcemy równać w dół albo w gore. Cupiał taki nie jest, ale czy to oznacza ze Wisła nie moze mieć kogos lepszego? Moze. A ze jest ryzyko? No to jak juz pisałem albo 8 miejsce i przeciętność albo ryzykujemy. Zreszta myśle ze Cupiał je zminimalizuje i sprzeda klub rozsądnym ludziom.
Juz ryzykowalismy podczas meczow z APOELem. Ryzykowalismy wzielismy dlugi a potem po fakcie : a moze nie trzeba bylo.
Nie mowie, ze zmaina wlasciciela jest zla w ogole. Po prostu aby BC dal komus kto ma kase. Bogata firma co moze zainwestowac. Na pewno czyms takim nie jest TS ktory sam nie ma pieniedzy.
Bogata firma fajnie by bylo. Tylko oczywiscie Wisla SSA jest wlasnoscia BC i moze zrobic co chce.
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.07.2016, 07:28
Zastanawiajace skad kwota wywolawcza 14 mln ? Czyzby to byl dlug zewnetrzny, ktory BC splacil i chce odzyskac. Nowy wlasciciel nie musi byc niewiadomo jak bogaty, musi przede wszystkim miec wizje rozwoju.
Jezeli chodzi o TS to go nie stac na duza pilke. Jedyna sekcja odnoszaca sukcesy pod skrzydlami TS to koszykowka kobiet, ktora ma sponsora, bez ktorego TS nie bylby w stanie utrzymywac jej na obecnym poziomie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.07.2016, 07:34
Jeśli wziął by to TS, który chce nawet 14 baniek rozkładac na raty to o czym my mówimy.Tez moge wziasc kredyt na zakup klubu, tylko co potem?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 20.07.2016, 07:41
Co to w ogóle za pomysły ? Jak Cupiał robił wyprzedaż to był wyklinany we wszystkich językach jaki to niedobry. Jak TS sprzeda resztki składu to będzie cacy ? Nawet nie będę tego komentował... chociaż wcale nie byłbym zaskoczony gdyby tak się to potoczyło.
Może i racja, że TS byłby mentalnie najbardziej odpowiedni (hmm... też dyskusyjne) ale widząc z jakim powodzeniem działają tam inne sekcje gier zespołowych... to będziemy potęgą w IV lidze. Jak koszykarze. (tak, wiem ale CAN PACK to wyjątek potwierdzający). Nie ma sianka, nie ma granka - tak dzisiaj wygląda sport zawodowy. A jak nie będzie zespołu to nie będzie kibiców/pikników/ sponsorów...
Kiedy zaliczyliśmy skok ilościowy na meczach i zaczęło brakować biletów ? Kiedy wujek Cupiał kupił Czerwca, Węgrzyna, Frankowskiego... A kogo kupi TS ?
Mam nadzieję na lepszą przyszłość, bez TS w S.A.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 07:46
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wziął by to TS, który chce nawet 14 baniek rozkładac na raty to o czym my mówimy.Tez moge wziasc kredyt na zakup klubu, tylko co potem?
Nie wydaje Ci się, że teksty o "ratach" i wizycie "chłopaków w krótkich spodenkach" to wyssane z palca bzdury?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 20.07.2016, 07:52
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje Ci się, że teksty o "ratach" i wizycie "chłopaków w krótkich spodenkach" to wyssane z palca bzdury?
jesli tak bylo to na miejscu Cupiala na "dzień dobry" powiedziałbym "do widzenia"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 07:54
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
W tamtym roku dość mocno mówiło sie o przejęciu przez TS. Zbyt dużo faktów też się łączyło.
Nie mówie ze tak jest - ale uważam że coś takiego nie jest niemożliwe.
Biorąc pod uwage ze znam niektore sytuacje i wiem jak przechodziło do przeniesienia prawa własności na TS, informacji o "krótkich spodenkach" nie traktuje jako mission impossible.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 08:07
Nie wiadomo, kim są zainteresowani kupnem Wisły, ale wiadomo, że TS przyszedł negocjować w krótkich spodenkach z ulotką raty 0%

ps. kto to puścił w obieg, Miga?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2016, 08:10
a chyba tak.
Nie wiadomo kim sa kupcy ale wiadomo kto KUPCA (nie kupców) reprezentuje

módlmy sie by nie była to ekipa Citkowego

Odpowiedz cytując