|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Deweloper buduje blok na gruncie będącym w użytkowaniu wieczystym. Odpuszczac temat z definicji? Miał ktoś w ostatnim czasie takie doświadczenie?
|
|
|
|
Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z tego co wiem jest chyba najkorzystniejsza, kiedyś jeszcze całkiem spoko była Lebara, możesz porównać http://www.lebara.nl/one/rates Poza tym ja używam Vibera, jedyny minus - musisz być połączony z internetem. Jeżeli zdzwaniacie się np. z wieczora jak już siedzisz w domu to (o ile masz internet w domu) jak najbardziej Viber. Nie kosztuje nic trzeba tylko ściągnąć aplikację. Chodzi o internet mobilny, jak rozumiem? Zależy o jakim przeglądaniu mówisz, ja mam np. 300MB na miesiąc, rzadko korzystam na mieście z internetu i ledwo starcza. W Lyca za 15 erło można kupić 3GB, w niemieckich sieciach jak o2 czy Aldi Talk jest drożej. Tak więc znowu + dla Lyca. BTW gdzie stacjonujesz? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Co dzień gdzie indziej, jestem kierowcą ciężarówki Lyca nie próbowałem, na razie rozpoznaje teren. Internet też z racji zawodu tylko mobilny, teraz używałem AldiTalk, 5GB za 15 euro, ale prawde powiedziawszy trzeba się oszczędzać, żeby na miesiąc starczyło, żadnych filmów, zdjęć itp., i właśnie przez to aplikacje takie jak whatsapp czy wspomniana vibera nie wchodzą chyba w grę, chociaż nie wiem ile transferu może to pochłaniać. Ktoś, coś jeszcze, jakiś pomysł? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
WhatsApp moze?
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dodatkowo warto spojrzeć na przenaczenie działki. Jeśli jest to działka mieszkaniowo-usługowa to opłaty gruntowe wzrosną x3.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
witam, dawno tutaj do Was nie zaglądałem mimo, że mam konto od wielu lat - nieważne, nie o tym teraz
![]() będę w Krakowie na dniach, a jako że jestem z Pomorza i w Waszych stronach jestem gościem (rzadkim) to kto mi poleci jakiś tani nocleg i sprawdzony - w grę wchodzi trzy dni i nie będę ukrywał, że chodzi mi o tylko zwykły nocleg bez szaleństw, co za tym idzie niech to się nie przekłada na kasę jak nie tu, można pisać PW f |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Potrzebuję nie drogiej ekipy remontowej, może ktoś kogoś polecić ?
![]()
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Potrzebuje dzisiaj w okolicy rynku zjeść normalny dobry polski obiad.
Restauracja jakaś normalna czyli nie muszą mi otwierać drzwi na wejściu, ale żebym tez nie dostał jedzenia na talerzach papierowych. Co polecicie? Sprawa pilna bo obiad pewnie koło 14-stej ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
nero odbierz priv
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Myśle założyć konto Internetowe u któregoś buka. I tu do Was pytanie. Co polecacie ? W którym najkorzystniej, może dają jakieś bonusy, łatwość i przejrzystość grafiki.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
BET365. Wg mnie jeden z lepszych buków. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Bet365
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Musze ubezpieczyć mieszkanie. Poleci ktoś gdzie?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Hej, nie jestem specem, ale ponieważ juz byłem u dwóch ubezpieczycieli to conieco mogę napisać z doświadczenia.
W ubezpieczeniu z Banku Pocztowego (?) przy szkodzie typu spowodowanie zacieków w łazience przy suficie dostałem szybko 800zł, podczas gdy naprawa tego to byłoby max300zł. Ostatecznie zacieki wyschły same i nawet tego nie malowałem. Aktualnie w TUZ przy awarii piecyka gazowego naprawę wykonano oczywiście za darmo, ale na wizytę specjalisty czekałem 9 dni! co w przypadku braku ciepłej wody jest sporym problemem. Popatrz co oferują w kwestiach naprawy urządzeń domowych bo znam takich co już naprawiali zadarmo i lodówki i telewizory a nawet całe drzwi z okuciem znajomy wymienił gdy zatrzasnął się zamek a ślusarz (też z ubezpieczenia) musiał rozpierdzielić kawałek framugi. Generalnie - już tak off-topic - nie wiem jak im się to opłaca jak składkę masz np 150-200zł rocznie a naprawy wykonywane za duzo wyższe koszty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A teraz moje pytanie w osobnym poście. Czy mógłby się odezwać ktoś obeznany w rynku nieruchomości?
edit a nawet dwa edity: od razu napiszę o co chodzi. Jak to możliwe że mieszkanie o takim metrażu jest takie tanie? może tam trzeba coś dopłacać o czym np ja nie mam pojęcia? i nie chodzi mi o jakieś ukryte koszty tylko jakieś te programy typu TBS, MDM że dostaję to mieszkanie za 90tys. ale ono jest niespłacone i jeszcze czeka mnie wydatek kolejnych 100tys/? (sorry ja jestem kompletnie zielony w tym temacie) http://www.nieruchomosci-online.pl/m...2900439.html?i Powód: bom zielony
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 21.02.2016 o godz. 20:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To mieszkanie jest w TBS i nigdy nie bedzie twoje.
Płacisz 95 tys zł "odstępnego" obecnemu użytkownikowi i wchodzisz na jego miejsce. Trudno zamienić - Mieszkania w TBS-ie są tylko do wynajęcia - podkreśla Ewa Jackowicz, doradca finansowy Open Finance. - To minus, ponieważ nawet po spłaceniu kredytu (po 30 latach) zaciągniętego przez Towarzystwo na budowę mieszkania nie można go sprzedać, zapisać w testamencie, podarować ani wykupić na własność. Ze względu na istotę przedsięwzięcia, możliwość oddania lokalu w podnajem też nie wchodzi w rachubę. Mieszkanie w TBS-ie jest więc dobre dla osób, które są pewne, że np. większe mieszkanie nie będzie im nigdy potrzebne. Mieszkania w TBS nie można nie tylko sprzedać, ale i zamiana na większe jest bardzo trudna. Osoby, których dochody w miarę upływu czasu będą wzrastać, powinny raczej pomyśleć o mieszkaniu własnościowym. Wówczas wraz ze wzrostem swoich potrzeb i dochodów, mogą bez żadnych problemów zamieniać mieszkania na coraz większe. http://www.bankier.pl/wiadomosc/Mies...a-1268079.html ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
okeeeeej chyba rozumiem, dzięki. Czyli jeśli mi się "znudzi" to za podobną cenę, ale pewnie niższą bo z wiekiem mieszkanie traci wartość, mogę "odsprzedać" kolejnemu hmmm...najemcy?
To w sumie dobra opcja na mieszkanie na kilka lat zamiast wynajmu. Tak? Nie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te odsprzedaze są takie malo oficjalne bym powiedział a nawet pod stołem.
Może się okazać ze za kilka lat nie zrobisz takiego myku. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Zna się ktoś na sprzęcie do fotografowania?
Szukam porady jaki sprzęt wybrać do domowego studia fotograficznego, żeby zrobić dobrze wyglądające zdjęcia do sklepu internetowego. Chodzi mi o cały zestaw od aparatu, oświetlenia czy tła fotograficznego. Z góry dzięki za odpowiedzi tutaj lub PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
To zależy co chcesz fotografować. Ale generalnie np. stół bezcieniowy do tego lampa na statywie (lub dwie) z blendami, wyzwalana zdalnie i na końcu aparat bo w tym układzie mniej ważny. Najwygodniej posługiwać się lustrzanką i jasny obiektyw do tego plus statyw i weżyk. Ale najlepiej popytaj _danpe
Ni trzeba mieć super sprzetu żeby robić dobre zdjęcia, dobre (tzn ciekawe, oddające lub podkreślające chrakter przedmiotu - nawet dzienne rozproszone) oświelenie i aparat, nawet kompakt byle miał ustawienia manualne i.... zabawa metodą prób i błędów. Nie bez znaczenia jest też umiejętność posługiwania sie programami graficznymi ![]()
Ostatnio edytowane przez Kaan : 22.02.2016 o godz. 17:43.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mamy szpeca od przedłużenia ofert na komórki/ przedstawiciela etc. ?
Kończy mi sie umowa za jakieś 3 miesiące i już generalnie mógłbym ja przedłużyć w play. Wybrałem sobie telefon a zobaczyłem że w T-mobile jest taka sama oferta z taką samą ceną za telefon przy czym oni dają 1 zł abonamentu przez 6 mies. jako bonus. Pytanie co teraz zrobić - czekać aż ktoś się odezwie do mnie czy samemu dzwonić na obsługe klienta i powiedzieć wprost jak jest i żeby mi dali taką ofertę jak w t-mobile to zostanę a jak nie to wypowiadam. Przyznam że takie rozwiązanie by mi najbardziej pasowało bo przyzwyczaiłem się do play, mam rodzinę w tej sieci. Da rade coś z nimi samemu załatwić czy dopiero wypowiedzenie coś da ? Nie ukrywam że wolałbym szybciej sprawę załatwić z racji telefonu. Macie jakieś rady ? ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W BOKu nie dostaniesz takiej oferty jak od callcenter. Do samego callcenter tez sie nie dodzwonisz. Ten bonus zapewne jest ograniczany czasowo, wiec radzilbym skorzystac skoro juz Ci odpowiada.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak tylko problem polega na tym że rozstać sie w play mogę za 3 miechy dopiero, a oferta z T-mobile jest dostępna na stronie, po prostu wszedłem i widzę że jest 6 miechów za 1 zł a pozniej 49 zł. W play jest 49 przez całą umowę.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Forum telepolis prawdę ci powie, są jakieś kody pracownicze do Playa.
6 msc gratis jest tez w orange i jeszcze mozna trafic kod np na - 20% abo na całą umowę, jak jeszcze trafisz na szalone dni z fajnym telefonem to jest oferta nie do pobicia. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Krav ja nie wiem co Ci z call center playa zaproponuja. I tak w takim razie poczekasz na rozwiazanie, nie wiadomo ile tmobile bedzie trzymal te oferte. Na Twoim miejscu bym poczekal i wylozyl kawa na lawe bo chce zrezygnowac, oferta w tmobile taka i taka, konsultant i tak porusza sie w ramach oferty, nie da nic wiecej. Przepatrz promocje playa czy Ci cos odpowiada, jak nie to przejdz do tmobile.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|