The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nero
Hanys

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2016, 23:08
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Chodzi ci o print screen strony internetowej? Jeśli tak, to są różne wtyczki/dodatki do przeglądarek, które pozwalają na zrobienie screena całej strony. Ja np. w Chromie korzystam z Full Page Screen Capture.
WIELKIE DZIĘKI! Dokładnie to mi było potrzebne.
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.01.2016, 18:18
Szukam jakiegoś preparatu dla mężczyzn na zastosowanie lysienia. Szukam sprawdzonego sposobu a nie takiego z reklamy. Ktoś z czegoś korzystał i pomogło?
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.01.2016, 11:16
Deweloper buduje blok na gruncie będącym w użytkowaniu wieczystym. Odpuszczac temat z definicji? Miał ktoś w ostatnim czasie takie doświadczenie?
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.01.2016, 11:35
Ja bym odpuściła, bo będziesz musiał przez lata płacić za mieszkanie na państwowym gruncie. A jak nie daj Boże będą jakieś cuda-wianki z podniesieniem opłat za użytkowanie wieczyste, to też to odczujesz na swojej kieszeni.
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.02.2016, 19:47
Koledzy, ktoś może temat już przerabiał i będzie w stanie coś doradzić.
Ja większość czasu przebywam w Niemczech/Holandii, narzeczona siedzi w Polsce - jak najtaniej się kontaktować? Coś korzystniejszego od Lycamobile istnieje? Druga sprawa - internet. Z czego najkorzystniej, w miarę opłacalnie w ilości pozwalającej na swobodne przeglądanie co dzień?
Odpowiedz cytując
Warrior
Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2016, 13:49
someone_TSW napisał(a):Wyświetl post
Koledzy, ktoś może temat już przerabiał i będzie w stanie coś doradzić.
Ja większość czasu przebywam w Niemczech/Holandii, narzeczona siedzi w Polsce - jak najtaniej się kontaktować? Coś korzystniejszego od Lycamobile istnieje? Druga sprawa - internet. Z czego najkorzystniej, w miarę opłacalnie w ilości pozwalającej na swobodne przeglądanie co dzień?
Ile wychodzi Ci miesięcznie w Lyca?
Z tego co wiem jest chyba najkorzystniejsza, kiedyś jeszcze całkiem spoko była Lebara, możesz porównać http://www.lebara.nl/one/rates
Poza tym ja używam Vibera, jedyny minus - musisz być połączony z internetem. Jeżeli zdzwaniacie się np. z wieczora jak już siedzisz w domu to (o ile masz internet w domu) jak najbardziej Viber. Nie kosztuje nic trzeba tylko ściągnąć aplikację.

Chodzi o internet mobilny, jak rozumiem? Zależy o jakim przeglądaniu mówisz, ja mam np. 300MB na miesiąc, rzadko korzystam na mieście z internetu i ledwo starcza. W Lyca za 15 erło można kupić 3GB, w niemieckich sieciach jak o2 czy Aldi Talk jest drożej. Tak więc znowu + dla Lyca.

BTW gdzie stacjonujesz?
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.02.2016, 14:12
Warrior napisał(a):Wyświetl post
Ile wychodzi Ci miesięcznie w Lyca?
Z tego co wiem jest chyba najkorzystniejsza, kiedyś jeszcze całkiem spoko była Lebara, możesz porównać http://www.lebara.nl/one/rates
Poza tym ja używam Vibera, jedyny minus - musisz być połączony z internetem. Jeżeli zdzwaniacie się np. z wieczora jak już siedzisz w domu to (o ile masz internet w domu) jak najbardziej Viber. Nie kosztuje nic trzeba tylko ściągnąć aplikację.

Chodzi o internet mobilny, jak rozumiem? Zależy o jakim przeglądaniu mówisz, ja mam np. 300MB na miesiąc, rzadko korzystam na mieście z internetu i ledwo starcza. W Lyca za 15 erło można kupić 3GB, w niemieckich sieciach jak o2 czy Aldi Talk jest drożej. Tak więc znowu + dla Lyca.

BTW gdzie stacjonujesz?

Co dzień gdzie indziej, jestem kierowcą ciężarówki Lyca nie próbowałem, na razie rozpoznaje teren. Internet też z racji zawodu tylko mobilny, teraz używałem AldiTalk, 5GB za 15 euro, ale prawde powiedziawszy trzeba się oszczędzać, żeby na miesiąc starczyło, żadnych filmów, zdjęć itp., i właśnie przez to aplikacje takie jak whatsapp czy wspomniana vibera nie wchodzą chyba w grę, chociaż nie wiem ile transferu może to pochłaniać. Ktoś, coś jeszcze, jakiś pomysł?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.02.2016, 14:29
WhatsApp moze?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.02.2016, 16:15
felipe napisał(a):Wyświetl post
Deweloper buduje blok na gruncie będącym w użytkowaniu wieczystym. Odpuszczac temat z definicji? Miał ktoś w ostatnim czasie takie doświadczenie?
Z definicji i tak i nie.

Musisz się liczyć z dodatkową opłatą roczną za użytkowanie
Musisz się liczyć ze wzrostem tej opłaty
Ważne jest na jaki cel jest ta nieruchomość, są przypadki że na "przemysłówce" ktoś stawia blok, opłata ustalona dla przemysłówki i leci w kosmos, płacicie Wy.

Co do zasady jeśli cena atrakcyjna to czemu nie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.02.2016, 17:54
Dodatkowo warto spojrzeć na przenaczenie działki. Jeśli jest to działka mieszkaniowo-usługowa to opłaty gruntowe wzrosną x3.
Odpowiedz cytując
f
Junior Member

Od: 08.2004

Stary 06.02.2016, 15:57
witam, dawno tutaj do Was nie zaglądałem mimo, że mam konto od wielu lat - nieważne, nie o tym teraz

będę w Krakowie na dniach, a jako że jestem z Pomorza i w Waszych stronach jestem gościem (rzadkim) to kto mi poleci jakiś tani nocleg i sprawdzony - w grę wchodzi trzy dni i nie będę ukrywał, że chodzi mi o tylko zwykły nocleg bez szaleństw, co za tym idzie niech to się nie przekłada na kasę

jak nie tu, można pisać PW
f
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 11.02.2016, 22:37
Potrzebuję nie drogiej ekipy remontowej, może ktoś kogoś polecić ?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 14.02.2016, 09:17
Potrzebuje dzisiaj w okolicy rynku zjeść normalny dobry polski obiad.
Restauracja jakaś normalna czyli nie muszą mi otwierać drzwi na wejściu, ale żebym tez nie dostał jedzenia na talerzach papierowych.
Co polecicie? Sprawa pilna bo obiad pewnie koło 14-stej
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
skw1906
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.02.2016, 17:33
nero odbierz priv
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2016, 18:45
Myśle założyć konto Internetowe u któregoś buka. I tu do Was pytanie. Co polecacie ? W którym najkorzystniej, może dają jakieś bonusy, łatwość i przejrzystość grafiki.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.02.2016, 19:44
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Myśle założyć konto Internetowe u któregoś buka. I tu do Was pytanie. Co polecacie ? W którym najkorzystniej, może dają jakieś bonusy, łatwość i przejrzystość grafiki.

BET365.
Wg mnie jeden z lepszych buków.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.02.2016, 20:04
Bet365
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.02.2016, 14:48
Musze ubezpieczyć mieszkanie. Poleci ktoś gdzie?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.02.2016, 20:00
Natkan napisał(a):Wyświetl post
Musze ubezpieczyć mieszkanie. Poleci ktoś gdzie?
Hej, nie jestem specem, ale ponieważ juz byłem u dwóch ubezpieczycieli to conieco mogę napisać z doświadczenia.
W ubezpieczeniu z Banku Pocztowego (?) przy szkodzie typu spowodowanie zacieków w łazience przy suficie dostałem szybko 800zł, podczas gdy naprawa tego to byłoby max300zł. Ostatecznie zacieki wyschły same i nawet tego nie malowałem.
Aktualnie w TUZ przy awarii piecyka gazowego naprawę wykonano oczywiście za darmo, ale na wizytę specjalisty czekałem 9 dni! co w przypadku braku ciepłej wody jest sporym problemem.
Popatrz co oferują w kwestiach naprawy urządzeń domowych bo znam takich co już naprawiali zadarmo i lodówki i telewizory a nawet całe drzwi z okuciem znajomy wymienił gdy zatrzasnął się zamek a ślusarz (też z ubezpieczenia) musiał rozpierdzielić kawałek framugi.

Generalnie - już tak off-topic - nie wiem jak im się to opłaca jak składkę masz np 150-200zł rocznie a naprawy wykonywane za duzo wyższe koszty.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 21.02.2016, 20:02
A teraz moje pytanie w osobnym poście. Czy mógłby się odezwać ktoś obeznany w rynku nieruchomości?

edit a nawet dwa edity: od razu napiszę o co chodzi. Jak to możliwe że mieszkanie o takim metrażu jest takie tanie? może tam trzeba coś dopłacać o czym np ja nie mam pojęcia? i nie chodzi mi o jakieś ukryte koszty tylko jakieś te programy typu TBS, MDM że dostaję to mieszkanie za 90tys. ale ono jest niespłacone i jeszcze czeka mnie wydatek kolejnych 100tys/? (sorry ja jestem kompletnie zielony w tym temacie)
http://www.nieruchomosci-online.pl/m...2900439.html?i
Powód: bom zielony
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 21.02.2016 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 21.02.2016, 20:44
To mieszkanie jest w TBS i nigdy nie bedzie twoje.

Płacisz 95 tys zł "odstępnego" obecnemu użytkownikowi i wchodzisz na jego miejsce.

Trudno zamienić

- Mieszkania w TBS-ie są tylko do wynajęcia - podkreśla Ewa Jackowicz, doradca finansowy Open Finance. - To minus, ponieważ nawet po spłaceniu kredytu (po 30 latach) zaciągniętego przez Towarzystwo na budowę mieszkania nie można go sprzedać, zapisać w testamencie, podarować ani wykupić na własność. Ze względu na istotę przedsięwzięcia, możliwość oddania lokalu w podnajem też nie wchodzi w rachubę.

Mieszkanie w TBS-ie jest więc dobre dla osób, które są pewne, że np. większe mieszkanie nie będzie im nigdy potrzebne. Mieszkania w TBS nie można nie tylko sprzedać, ale i zamiana na większe jest bardzo trudna. Osoby, których dochody w miarę upływu czasu będą wzrastać, powinny raczej pomyśleć o mieszkaniu własnościowym. Wówczas wraz ze wzrostem swoich potrzeb i dochodów, mogą bez żadnych problemów zamieniać mieszkania na coraz większe.

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Mies...a-1268079.html
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Stary 21.02.2016, 22:12
okeeeeej chyba rozumiem, dzięki. Czyli jeśli mi się "znudzi" to za podobną cenę, ale pewnie niższą bo z wiekiem mieszkanie traci wartość, mogę "odsprzedać" kolejnemu hmmm...najemcy?
To w sumie dobra opcja na mieszkanie na kilka lat zamiast wynajmu. Tak? Nie?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 22.02.2016, 08:17
Te odsprzedaze są takie malo oficjalne bym powiedział a nawet pod stołem.
Może się okazać ze za kilka lat nie zrobisz takiego myku.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 22.02.2016, 12:02
Zna się ktoś na sprzęcie do fotografowania?

Szukam porady jaki sprzęt wybrać do domowego studia fotograficznego, żeby zrobić dobrze wyglądające zdjęcia do sklepu internetowego. Chodzi mi o cały zestaw od aparatu, oświetlenia czy tła fotograficznego.

Z góry dzięki za odpowiedzi tutaj lub PW.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.02.2016, 17:39
To zależy co chcesz fotografować. Ale generalnie np. stół bezcieniowy do tego lampa na statywie (lub dwie) z blendami, wyzwalana zdalnie i na końcu aparat bo w tym układzie mniej ważny. Najwygodniej posługiwać się lustrzanką i jasny obiektyw do tego plus statyw i weżyk. Ale najlepiej popytaj _danpe
Ni trzeba mieć super sprzetu żeby robić dobre zdjęcia, dobre (tzn ciekawe, oddające lub podkreślające chrakter przedmiotu - nawet dzienne rozproszone) oświelenie i aparat, nawet kompakt byle miał ustawienia manualne i.... zabawa metodą prób i błędów. Nie bez znaczenia jest też umiejętność posługiwania sie programami graficznymi
Ostatnio edytowane przez Kaan : 22.02.2016 o godz. 17:43.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.02.2016, 08:28
Mamy szpeca od przedłużenia ofert na komórki/ przedstawiciela etc. ?

Kończy mi sie umowa za jakieś 3 miesiące i już generalnie mógłbym ja przedłużyć w play. Wybrałem sobie telefon a zobaczyłem że w T-mobile jest taka sama oferta z taką samą ceną za telefon przy czym oni dają 1 zł abonamentu przez 6 mies. jako bonus.
Pytanie co teraz zrobić - czekać aż ktoś się odezwie do mnie czy samemu dzwonić na obsługe klienta i powiedzieć wprost jak jest i żeby mi dali taką ofertę jak w t-mobile to zostanę a jak nie to wypowiadam. Przyznam że takie rozwiązanie by mi najbardziej pasowało bo przyzwyczaiłem się do play, mam rodzinę w tej sieci. Da rade coś z nimi samemu załatwić czy dopiero wypowiedzenie coś da ? Nie ukrywam że wolałbym szybciej sprawę załatwić z racji telefonu.

Macie jakieś rady ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 23.02.2016, 08:55
W BOKu nie dostaniesz takiej oferty jak od callcenter. Do samego callcenter tez sie nie dodzwonisz. Ten bonus zapewne jest ograniczany czasowo, wiec radzilbym skorzystac skoro juz Ci odpowiada.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.02.2016, 08:58
Tak tylko problem polega na tym że rozstać sie w play mogę za 3 miechy dopiero, a oferta z T-mobile jest dostępna na stronie, po prostu wszedłem i widzę że jest 6 miechów za 1 zł a pozniej 49 zł. W play jest 49 przez całą umowę.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 23.02.2016, 10:43
Forum telepolis prawdę ci powie, są jakieś kody pracownicze do Playa.

6 msc gratis jest tez w orange i jeszcze mozna trafic kod np na - 20% abo na całą umowę, jak jeszcze trafisz na szalone dni z fajnym telefonem to jest oferta nie do pobicia.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 23.02.2016, 12:00
Krav ja nie wiem co Ci z call center playa zaproponuja. I tak w takim razie poczekasz na rozwiazanie, nie wiadomo ile tmobile bedzie trzymal te oferte. Na Twoim miejscu bym poczekal i wylozyl kawa na lawe bo chce zrezygnowac, oferta w tmobile taka i taka, konsultant i tak porusza sie w ramach oferty, nie da nic wiecej. Przepatrz promocje playa czy Ci cos odpowiada, jak nie to przejdz do tmobile.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów