The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2015, 11:04
fialo napisał(a):Wyświetl post
Czyli nie byłeś. Reszta Twoich śmiesznych tłumaczeń mnie interesuje w takim stopniu jak wybory w Leshoto. Kurvva, nie był jeden z drugim na meczu i na frekwencje narzeka, można wspiąć się wyżej w swojej hipokryzji?
A kto ci powiedział ze narzekam? Ja jedynie pokazuje gdzie są przyczyny stanu faktycznego, czyli frekwencja poniżej 30%. Skoro moje tłumaczenia Cię nie interesują to po co się odzywasz? Ty byłeś bo ci zależało pytanie tylko na czym. Może na następny mecz zrobisz słomiane kukły co by zasłoniły ten napis na trybunie ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 10.05.2015, 11:08
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym przypomnieć, że na Śląsku też chyba presji nie było. Więc coś nie bardzo ta Twoja opinia. Po ostatnim meczu niezbyt elegancko wypowiadałeś się o trenerze. Długo nie trzeba było czekać na dowód jak bardzo się myliłeś i od kogoś z czerwonym nickiem oczekiwałbym innej postawy niż tłumaczenie pozytywnych efektów pracy trenera bajkami o lepszej sytuacji kadrowej.

Jak się lubi opiniować to potem trzeba potrafić posypać głowę popiołem.
Nie przypominam sobie i nie znajduję żadnej opinii na temat naszego trenera po meczu ze Śląskiem. Akurat Kazimierza Moskala znam osobiście, bardzo Go cenię i jako człowieka, i jako trenera, więc albo mnie z kimś pomyliłeś, albo przypisujesz mi słowa, których nie wypowiadałem. Na Śląsku nie było presji, nie było też naszego jedynego napastnika Pawła Brożka, który mimo, że w formie rewelacyjnej nie jest, to jednak skupia uwagę obrońców. Swojej opinii co do meczu z Górnikiem nie zmieniam, a że Ty masz inną - Twoje święte prawo.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 10.05.2015, 11:11
https://www.youtube.com/watch?v=S1OAMl7rYWU skrót
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 10.05.2015, 11:23
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
Dla siebie? dla Wisły? Co to w ogóle za głupie tłumaczenie się? Więc teraz nie chodzisz na mecze dla "Panów od bojkotu"? jak ich nazwałeś.
Chodziłem dla Wisły i uważałem, że bojkot to głupota. Nie jestem przez tych panów mile widziany na stadionie więc nie chodzę. BTW mogę przypomnieć kilka wpisów jaką radość wywoływała u niektórych niska frekwencja na stadionie, może to jest stan pożądany?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.05.2015, 11:34
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Nie przypominam sobie i nie znajduję żadnej opinii na temat naszego trenera po meczu ze Śląskiem. Akurat Kazimierza Moskala znam osobiście, bardzo Go cenię i jako człowieka, i jako trenera, więc albo mnie z kimś pomyliłeś, albo przypisujesz mi słowa, których nie wypowiadałem. Na Śląsku nie było presji, nie było też naszego jedynego napastnika Pawła Brożka, który mimo, że w formie rewelacyjnej nie jest, to jednak skupia uwagę obrońców. Swojej opinii co do meczu z Górnikiem nie zmieniam, a że Ty masz inną - Twoje święte prawo.
Przepraszam jeżeli pomyliłem Cię z innym Griszą, ten o którym pisałem pewnie wie że to do niego. Obecność Pawła oczywiście zrobiła swoje, ale mam wrażenie, że nie tyle brak presji co okoliczności umożliwiające powalczenie o coś więcej sprawiły, że się chciało. I tu jet zasługa trenera który potrafił wzbudzić chęć powalczenia, udowodnienia czegoś sobie i innym.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.05.2015, 11:42
Przede wszystkim klub musi zaczac splacac dlugi wobec pilkarzy bo kazdy wie ze zawodnik nie oplacany ma niska motuwacje a opoznienia powyzej 3. miesiecy sa niedopuszczalne i ogolnie jakiekolwiek opoznienia sa karygodne!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 10.05.2015, 12:27
Zobaczymy co będzie w kolejnych meczach, ale "dzięki" reformie ekstraklasy to granie na poważnie zaczęło się dopiero teraz. Cały sezon stał sie tylko przygrywką którą można traktować ulgowo bo po podziale punktów różnice są minimalne.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.05.2015, 12:30
Byle nie zbyt ulgowo bo można się potem bronić przed spadkiem. Reforma zdała egzamin co by nie mówić, zwłaszcza jeżeli jest podział punktów, co niektórym już nie pasuje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.05.2015, 12:33
W Warszawie na dziś ciężko znaleźć kogoś komu by podział punktów pasował. Dlatego ten podział jest zajebiesty
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.05.2015, 13:12
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
JrQ- "Wynik bardzo dobry, ale kto wie jakby się potoczył, gdyby sędzia nie uznał bramki Garguły, która padła z ewidentnego spalonego (bramkarz wyznacza linię spalonego, a nie obrońca!)."

kto Ci naopowiadał takich głupot ?
"Tak więc w momencie podawania piłki piłkarz, do którego piłka jest podawana, musi mieć przed sobą co najmniej dwóch piłkarzy drużyny przeciwnej (nie ma wymogu, aby jednym z nich był bramkarz)."

to takie proste , DWÓCH zawodników , bramkarz może być w tym czasie na grzybach , a w rej sytuacji było właśnie dwóch bramkarz i obrońca, jak już coś to czasami piłka wyznacza linię spalonego ale to inna opowieść
To chyba oczywiste, że chodziło mu o tę konkretną sytuację, a nie o ogólny przepis.
Tu bramkarz wyznaczał linię spalonego, a gol Guły ewidentnie nie powinien być uznany.

Powód: lepsze ujęcie
Ostatnio edytowane przez jova : 10.05.2015 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 10.05.2015, 13:26
tak be te wu. Kiedy i z kim ostatnio Wisła wygrała u siebie strzelając 4 gole? Nie był to mecz z Legią, który skończył się 4-0? w 2010r?

Festence napisał(a):Wyświetl post
Pogoń 5-0 w zeszłym roku?
A tak, racja. Wyleciało mi to z głowy. Ale tak gwoli ścisłości to konkretnie ilość 4 bramek to chyba z Legią
Ostatnio edytowane przez St Yabol : 10.05.2015 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 10.05.2015, 13:29
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
tak be te wu. Kiedy i z kim ostatnio Wisła wygrała u siebie strzelając 4 gole? Nie był to mecz z Legią, który skończył się 4-0? w 2010r?
Pogoń 5-0 w zeszłym roku?
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 10.05.2015, 13:38
St Yabol napisał(a):Wyświetl post

A tak, racja. Wyleciało mi to z głowy. Ale tak gwoli ścisłości to konkretnie ilość 4 bramek to chyba z Legią
Tak, za Maaskanta w 2010 roku. W zeszłym roku wygrali 5-0 z Pogonią.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.05.2015, 13:46
oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 10.05.2015, 13:47
jova "To chyba oczywiste, że chodziło mu o tę konkretną sytuację, a nie o ogólny przepis."

skupiłem się na tym fragmencie wypowiedzi "(bramkarz wyznacza linię spalonego, a nie obrońca!)."

rozumiejąc że tak kolega zinterpretował przepisy w ogóle , faktycznie chodziło mu o tę sytuacje i stąd moja "wpadka", ze screena spalony , poczekam jeszcze na lepszą jakość wieczorem u kanałowców , na żywo i w powtórkach nie wyglądało mi to na spalonego
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.05.2015, 13:53
ze screena spalony , poczekam jeszcze na lepszą jakość wieczorem u kanałowców , na żywo i w powtórkach nie wyglądało mi to na spalonego
Oglądałem to z dwóch ujęć kamery, klatka po klatce, i moim zdaniem nie ma tu o czym dyskutować. Ewidentny spalony. Akcja była na tyle dynamiczna, że zupełnie nie wychwyciłem tego podczas meczu, ale powtórki nie pozostawiają wątpliwości.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 10.05.2015, 14:03
jova "Akcja była na tyle dynamiczna, że zupełnie nie wychwyciłem tego podczas meczu, ale powtórki nie pozostawiają wątpliwości."

pewnie też się tym zasugerowałem , bo na żywo i w powtórkach podczas meczu nie miałem wątpliwości , spalonego nie było , przyjmuję że był spalony ,screeny nie pozostawiają wątpliwości chociaż mam do nich ograniczone zaufanie , delikatne przesunięcie momentu dotknięcia piłki zmienia obraz spalonego , co ciekawe komentatorzy z "kaziem" na czele nie szaleli w tym temacie , faktycznie było to dynamiczne i ciężko było dopatrzyć się spalonego
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.05.2015, 14:21
Panowie.
Spalonego nie było ponieważ sędzie go nie odgwizdał.
A czy była pozycja spalona ? była.
I co z tego? Nic. 4-1 bez zmiany i do zapomnienia od jutra.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 10.05.2015, 15:06
Przykład Jankowskiego, Guerriera i Boguskiego pokazuje, że nie można skreślać nikogo z góry. Barrientos gra totalny muł ale patrząc na resztę można mieć nadzieję, że nagle wystrzeli. Super mecz, super występ, bramka co prawda ze spalonego, ale druga połowa absolutnie dla nas. Spory optymizm przed piątkową Lechia, zza horyzonty wyłaniają się puchary..
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.05.2015, 15:32
Długo czekałem na taki mecz, żeby z umiarkowanym spokojem oglądać większość spotkania. W każdym aspekcie piłkarskiego rzemiosła byliśmy lepsi, cieszy walecznosc i skuteczność. Brawo

Kamyczek do ogródka tkto frekwencja. Spodziewałem się niskiej, ale że będzie ponizej 9k?! Dramat. Oby za tą wygraną poszła dobra gra i 3 punkty w Gdańsku. To może przyczynić się do radykalnego wzrostu liczby widzów na meczu z Pogonią.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 10.05.2015, 15:34
Oby to nie był jednorazowy wyskok jak Pogoń w zeszłym roku.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.05.2015, 19:19
jova "To chyba oczywiste, że chodziło mu o tę konkretną sytuację, a nie o ogólny przepis."

skupiłem się na tym fragmencie wypowiedzi "(bramkarz wyznacza linię spalonego, a nie obrońca!)."

rozumiejąc że tak kolega zinterpretował przepisy w ogóle , faktycznie chodziło mu o tę sytuacje i stąd moja "wpadka", ze screena spalony , poczekam jeszcze na lepszą jakość wieczorem u kanałowców , na żywo i w powtórkach nie wyglądało mi to na spalonego
wydawało się, bo zmienili się miejscami GK z obrońcą
jednak z tą moją znajomością przepisów nie jest tak źle
pzdr!

edit: też mnie zdziwiło, że nikt tego nie wychwycił, tylko ja
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 10.05.2015 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.05.2015, 19:40
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Długo czekałem na taki mecz, żeby z umiarkowanym spokojem oglądać większość spotkania. W każdym aspekcie piłkarskiego rzemiosła byliśmy lepsi, cieszy walecznosc i skuteczność. Brawo

Kamyczek do ogródka tkto frekwencja. Spodziewałem się niskiej, ale że będzie ponizej 9k?! Dramat. Oby za tą wygraną poszła dobra gra i 3 punkty w Gdańsku. To może przyczynić się do radykalnego wzrostu liczby widzów na meczu z Pogonią.

Dokladnie

Co jak co ale nie spodziewal bym sie ze na meczu spadniemy ponizej 10 tys,to nieprzystoi

na plus wynik i gra

na minus niestety :frekwencja,choc doping przyzwoity.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 10.05.2015, 20:45
Niestety, jeżeli na sektorze C nadal będą rządzić bandyci opłakujący śmierć innego bandyty to większych frekwencji nie ma co się spodziewać. Już widzę, jak ojcowie będą brać swoje dzieci w miejsce, gdzie skanduje się, że "zawsze i wszędzie policja j****a będzie". Nawiasem mówiąc brawa dla piłkarzy za odśpiewanie "Wisełka najlepsza będzie", pokazaliście, że jesteście milion razy inteligentniejsi od bandy "kumatych" ćwierćmózgów.

Jak już o ćwierćmózgach mowa - wie ktoś o co chodziło z incydentem na sektorze D11, po którym wyprowadzono z sektoru pewnego pana o twarzy nieskalanej myślą? Siedziałem parę rzędów dalej i nie wychwyciłem.

Co do samego meczu - piłkarsko bomba. Grajcie tak pany dalej, a reszta sama się ułoży.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 10.05.2015, 20:58
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
wydawało się, bo zmienili się miejscami GK z obrońcą
jednak z tą moją znajomością przepisów nie jest tak źle
pzdr!

edit: też mnie zdziwiło, że nikt tego nie wychwycił, tylko ja
zwracam Ci honor, faktycznie była to szybka wymiana miejsc, zapamiętałem pózniejszy moment, utkwił mi bardziej w głowie i wyparł moment wcześniejszy i stąd błąd oceny
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2015, 21:00
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
Niestety, jeżeli na sektorze C nadal będą rządzić bandyci opłakujący śmierć innego bandyty to większych frekwencji nie ma co się spodziewać. Już widzę, jak ojcowie będą brać swoje dzieci w miejsce, gdzie skanduje się, że "zawsze i wszędzie policja j****a będzie".
Ciekawe, że ojcom, synom, matkom, żonom i kochankom nie przeszkadza głośne "legia to stara...". Przy pełnym stadionie wszyscy głośno śpiewają.
Teraz się chyba po prostu obrazili na piłkarzy, że nie dali im szansy na kolejne śpiewy podczas kolejnego meczu z L. I postanowili nie przychodzić na R22.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 10.05.2015, 21:25
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post
Niestety, jeżeli na sektorze C nadal będą rządzić bandyci opłakujący śmierć innego bandyty to większych frekwencji nie ma co się spodziewać. Już widzę, jak ojcowie będą brać swoje dzieci w miejsce, gdzie skanduje się, że "zawsze i wszędzie policja j****a będzie". Nawiasem mówiąc brawa dla piłkarzy za odśpiewanie "Wisełka najlepsza będzie", pokazaliście, że jesteście milion razy inteligentniejsi od bandy "kumatych" ćwierćmózgów.

Jak już o ćwierćmózgach mowa - wie ktoś o co chodziło z incydentem na sektorze D11, po którym wyprowadzono z sektoru pewnego pana o twarzy nieskalanej myślą? Siedziałem parę rzędów dalej i nie wychwyciłem.

Co do samego meczu - piłkarsko bomba. Grajcie tak pany dalej, a reszta sama się ułoży.

Mam nadzieje że jesteś posiadaczem Prawa jazdy i jeżdzisz samochodem. Następnym razem jak przekroczysz prędkość o 20km/h to policjant w,,,bie Ci z klamki między oczy bo będziesz bandytą drogowym
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.05.2015, 22:27
nie chce umniejszac zaslug zawodnikow w meczu bo bardzo cieszy to okazale zwyciestwo ale .....nastepny mecz zweryfikuje naprawde forme Wisly , cieszy mnie ten wynik i gra, ale oby sie nie okazalo ze ten wczorajszy mecz, -nie oszukujmy sie bardzo slaby Gornik bedzie dostawal od wszystkich takie oklepy , zastanawiam sie tylko czy wczoraj Wisla byla tak dobra czy Gornik tak beznadziejny ....wszystko okaze sie za tydzien w Gdansku , oby obecne erekcje nie zmienily sie ZNOWU w burze depresjii forumowych ...jedna jaskolka wiosny nie czyni ...osobiscie zalezy mi na jak najlepszym wyniku po to zebym uwierzyl ze zawodnikom chce sie grac pomimo zaleglosci finansowych - bo puchaery europejskie to obawiam sie ze bedzie kolejny wstyd typu Levadia, Tibilisi czy jakies inne dzikusy z karabachu ....heheh - to bylby fajny paradoks zakwalifikowac sie do pucharow i zrezygnowac ze wzgladu na brak kasy i umiejetnosci ( taki zarcik dla napinaczy i innych sharksow netowych )
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 10.05.2015 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.05.2015, 07:57
lopez71 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że jesteś posiadaczem Prawa jazdy i jeżdzisz samochodem. Następnym razem jak przekroczysz prędkość o 20km/h to policjant w,,,bie Ci z klamki między oczy bo będziesz bandytą drogowym
Ja jestem posiadaczem i jeżdżę dużo i szybko. Miałem okazję być łapanym wiele razy przy przekroczeniu prędkości nawet o 90 km/h i nikt mi klamki nie przykładał a tylko kulturalnie zostałem poinformowany ile mnie ten luksus będzie kosztował.
Skończmy pierd... jak to policja wszędzie czatuje tylko po to żeby pognębić biednych obywateli. Jak obywatele sami się proszę ( czyli lezą w 50 na paru psów z pukawkami albo jadą 200 na ograniczeniu do 110 ) to winnych trzeba szukać gdzie indziej. "Chcącemu nie dzieje się krzywda".
Biedny ojciec 6 letniego syna. To co ....a robił na murawie? Powinien być z tym synem na rodzinnym albo na spacerze w parku.

A co do meczu i "oprawy" - paru dzieciaków sobie pobluzgało na w tym konkretnym przypadku średnio winną policję a reszta odczuwała tylko niesmak.
Co do wymiaru sportowego - aż dziwnie było oglądać mecz w 80 min i nie bać się o wynik. Górnik słaby i zupełnie bez motywacji. Pytanie co kierowało naszymi, że akurat w tym meczu postanowili zagrać tak jak potrafią?
Ostatnio edytowane przez rafkur : 11.05.2015 o godz. 08:02.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.05.2015, 08:18
Ok koniec o meczu proszę dalej można dyskutować. Sprawy kibicowski omawiamy tu kibicowanie na polskich stadionach
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów