The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2015, 19:58. [31 kolejka] WISŁA Kraków - Górnik Zabrze, 9 maja, godz. 20:30

VS.

Czas na rundę mistrzowską!

Po rundzie zasadniczej nastąpił podział Ekstraklasy na dwie grupy- mistrzowską oraz spadkową. Podzielne zostały także punkty wszystkich drużyn, po podziale Wisła Kraków ma na swoim koncie 22 oczka i do lidera z Warszawy traci tylko 6 punktów. Różnice pomiędzy poszczególnymi zespołami są naprawdę minimalne, więc każde ze spotkań będzie bardzo ważne dla układu tabeli.

Wisła Kraków w grupie mistrzowskiej zmierzy się przed własną publicznością z Górnikiem Zabrze, Pogonią Szczecin i Śląskiem Wrocław. Bez względu na to, z kim przyjdzie się nam zmierzyć, obowiązkiem każdego szanującego się kibica Wisły jest obecność na w/w spotkaniach.
Pierwsza okazja już w najbliższą sobotę o godzinie 20:30! Biała Gwiazda podejmie Górnik Zabrze. Transmisję z tego pojedynku przeprowadzi stacja Canal+Sport HD.

W tym sezonie oba klubu mierzyły się już dwukrotnie, lepszy bilans spotkań mają krakowianie, którzy w Zabrzu wygrali aż 5:0 a rundzie rewanżowej zremisowali 1:1. Teraz jednak stawka meczu jest o wiele większa, nie ma już rewanżu, więc każda bramka i każdy punkt jest na wagę złota i ewentualnej gry w pucharach.

Historia spotkań pomiędzy Wisłą Kraków a Górnikiem Zabrze:

Sezon 2006/07

29 lipca 2006, 19:00 Wisła Kraków – Górnik Zabrze 1:0, Cleber 22 (karny)

Sezon 2007/08

14 sierpnia 2007, 20:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 2:0, Cleber 4 (karny), Paweł Brożek 26.

Sezon 2008/09

24 kwietnia 2009, 20:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 3:1, Paweł Brożek 29,83, Rafał Boguski 72 – Adam Banaś 14.

Sezon 2009/10

Brak spotkań,

Sezon 2010/11

30 kwietnia 2011, 16:15, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 0:2, Michal Gašparík 24, Daniel Sikorski 81

Sezon 2011/12

20 listopada 2011, 17:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 0:1, Michał Jonczyk 87

Sezon 2012/13

1 grudnia 2012, 18:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 1:3, Osman Chávez 60 - Adam Danch 8, Krzysztof Mączyński 50, Arkadiusz Milik 63

Sezon 2013/14

19 lipca 2013, 20:30, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 0:0

24 maja 2014, 13:00, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 2:3, Semir Štilić 10, Wilde-Donald Guerrier 43 - Mateusz Zachara 3, Adam Danch 67,86

Sezon 2014/15

10 kwietnia 2015, 20:30, Wisła Kraków – Górnik Zabrze 1:1, Wilde-Donald Guerrier 5 - Erik Grendel 53

Terminarz 31. kolejki TM Ekstraklasy:

Temat okrojony, ze względu na brak czasu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.05.2015, 21:37
Teraz wygrać wszystko i gramy o mistrza

A tak poważnie to wszystko jest możliwe przy tak gównianych różnicach i tylko paru meczach, zarówno Europa jak i ostatnie miejsce. Będzie ciekawie )))

Trzymam kciuki!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.05.2015, 06:13
Zjemy ich - 3-0
Marsz po mistrza czas zacząć
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.05.2015, 07:29
Nie wygraliśmy z Górnikiem u siebie od... ponad 6 lat. Masakra, jak ten czas leci Najwyższa pora to zmienić, choć zanosi się na trudne spotkanie.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 07.05.2015, 08:55
Po raz 2365561 sędzia z Mazowieckiego - Marcin Borski głównym rozjemcą sobotniego spotkania.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.05.2015, 09:13
Jakie mistrzostwo ? ludzie co wy pie...olcie z tym składem mało brakowało to była walka o utrzymanie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.05.2015, 09:43
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Jakie mistrzostwo ? ludzie co wy pie...olcie z tym składem mało brakowało to była walka o utrzymanie
Z takim składem Mistrzostwo to nasz obowiązek.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.05.2015, 09:45
Ale to było wczoraj a dziś gramy o mistrzostwo. Co nam szkodzi.
Obstawiam, 1:0 wymęczone. Oby.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.05.2015, 11:22
Stawiam 0:0 i sporo pokopanych czół do bandażowania

Coś mi się wydaje, że już się na wygrywaliśmy w tym roku
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 07.05.2015, 11:28
Ponoć (według tego 2 forum) rozważany był przez piłkarzy bojkot poniedziałkowego treningu.. we wtorek Głowa i Brozio byli u Gaszyńskiego i nie padły żadne konkrety kiedy grajki dostaną pieniążki.

Dlatego przeczuwam powtórke z ostatniego meczu z Zawiszą czyli 0-1 i pozorowanie gry.
Oczywiście chciałbym sie mylić i obyśmy wygrali!
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 07.05.2015, 13:28
Szkoda że nie postarali się o 4 miejsce... może coś by się dla nich znalazło...
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.05.2015, 16:59
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że nie postarali się o 4 miejsce... może coś by się dla nich znalazło...
Ot co. Wystarczyło pobiegać trochę w ostatnim meczu, a nie płakać u prezesa.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.05.2015, 17:22
Czyli takich piłkarzyków nie potrzebujemy. Wypad po sezonie. Lepiej grac juniorami dla honoru Wisły!!! Nie tylko dla pieniędzy. Mało wam Wisła kasy napłąciła przez te wszystkie lata? Jak się teraz odpłacacie za te wszystkie tłuste lata. Na kontach pewnie miliony mają, a płaczą jakby grosza przy duszy nie mieli!!!!! Kiedyś mnie Smuda rozjebał mówiąć, że "jakby co od brata pożyczy"
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.05.2015, 17:25
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Czyli takich piłkarzyków nie potrzebujemy. Wypad po sezonie. Lepiej grac juniorami dla honoru Wisły!!! Nie tylko dla pieniędzy. Mało wam Wisła kasy napłąciła przez te wszystkie lata? Jak się teraz odpłacacie za te wszystkie tłuste lata. Na kontach pewnie miliony mają, a płaczą jakby grosza przy duszy nie mieli!!!!! Kiedyś mnie Smuda rozjebał mówiąć, że "jakby co od brata pożyczy"
Piłkarzyki bez honoru chcą pieniądze za swoją prace, nienormalne :v
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 07.05.2015, 19:52
Ja bym proponował zrobić u Ciebie w pracy mały performance - jeżeli jesteś pracownikiem zgłoś się do szefa i powiedz, że w związku z tym że już trochę ci płaci od teraz będziesz pracował za 1/4 wynagrodzenia. Jeżeli jesteś pracodawcą to zrób tak samo - 3/4 dotychczasowych poborów zacznij przeznaczać na jakiś charytatywny cel. Jeżeli nie jesteś ani pracownikiem ani pracodawcą - nie pisz na temat pracy dla honoru.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 07.05.2015, 20:01
Nie ma się co czepiac kopaczy bo i tak długo siedzą cicho i nie trabia na lewo i prawo ze kasy nie dostają na czas ,przypomnijcie sobie co się działo w Polonii jak Wojciechowski przestał płacić . Ludzie zrozumcie w końcu ze Wisła balansuje cały czas na krawędzi! Jest ciężko Cupial nie pompuje kasy i lezymy no ale Ameryki nie odkryłem.... Co do meczu to myślę ze wygramy z Górnikiem przynajmniej mam taka nadzieje.
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 07.05.2015 o godz. 20:05.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.05.2015, 20:54
Przepraszam bardzo, ale chyba to jest zasrany obowiązek właściciela dołożyć do wypłat (nie jest on przecież gołodupcem), Wisła od kilku sezonów przechodzi przez trudny okres, ale w tym samym czasie schodzono maksymalnie z kosztów utrzymania kadry, infrastruktury czy nawet marketingu. Przypomnę, że Pan Gaszyński obiecywał znalezienie sponsora. Mamy już tak naprawdę 5 miesiąc jego rządów i powinny pojawić się jakieś konkrety albo światełko w tunelu czy zapowiedź tudzież obietnica, że od nowego sezonu startujemy z nowym sponsorem.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.05.2015, 21:04
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma się co czepiac kopaczy bo i tak długo siedzą cicho i nie trabia na lewo i prawo ze kasy nie dostają na czas ,przypomnijcie sobie co się działo w Polonii jak Wojciechowski przestał płacić . Ludzie zrozumcie w końcu ze Wisła balansuje cały czas na krawędzi! Jest ciężko Cupial nie pompuje kasy i lezymy no ale Ameryki nie odkryłem.... Co do meczu to myślę ze wygramy z Górnikiem przynajmniej mam taka nadzieje.
Jest co się czepiać. Rozumiem ich wkur.wienie, że pieniędzy nie dostają. Ale dlaczego takie jaja odpie.rdalają przed najważniejszą częścią sezonu? Dlaczego wcześniej nie chcieli bojkotować treningów? Odpowiedź jest prosta. Piłkarzyki stwierdziły, że odbębnili swoje awansując do pierwszej ósemki, to teraz mogą ch.uja położyć na treningi i grę. Wkur.wię się jak zobaczę, że chu.ja grają w sobotę, bo odpowiedzi na pytanie dlaczego tak grają szukać nie będę musiał. Ehh, ale człowieka ogarnia złość, jak sobie pomyśli co jeszcze parę lat temu było. Mnie dziwi, że Cupiał trzyma jeszcze tę Wisłę. Gość ma przecież obsesję na punkcie Ligi Mistrzów. A przecież w najbliższych kilku latach ten cel jest więcej niż nieosiągalny. Ba, mistrzostwo jest nieosiągalne
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.05.2015, 21:12
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo, ale chyba to jest zasrany obowiązek właściciela dołożyć do wypłat (nie jest on przecież gołodupcem),
Chyba jednak nie. Zapewnienie wypłat jest natomiast zasr..ym obowiązkiem pracodawcy czyli Wisły, której działalność właściciel, czyli Telefonika należąca Cupiała sfinansował.

Jakiekolwiek dołożenie się do wypłat będzie albo kolejną pożyczką właściciela, albo osoby prywatnej, która pogłębi nierównowagę budżetu, bądź darowizną podlegającą opodatkowaniu i której właściciel może z dużym prawdopodobieństwem nigdy nie odzyskać.

Ale to temat do Nibylandii
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 07.05.2015, 21:25
Siemstein po czym wnioskujesz ze odopuścili ? Jak im nie płacą od nie wiadomo kiedy to co się dziwisz ile maja grac za darmo ? i tak długo ciagniemy na ich cierpliwości polowa naszych kopaczy może spokojnie znaleźć klub który będzie im płacił normalnie tu czy zagranica i nie myśl ze robie z naszych piłkarzy święte krowy ale klub i kibice oczekując od nich profesjonalizmu także musi być profesjonalny.
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 07.05.2015 o godz. 21:28.

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.05.2015, 21:40
Panowie,

czy ta informacja o rozważanym strajku to jakiś konkret, pewniak, pochodzi od zweryfikowanego źródła? To, że ktoś ta napisał na jakimś forum nie znaczy chyba, że można w nią bezgranicznie ufać. Może to jakaś ściema, ktoś chce celowo zamęt wprowadzić?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.05.2015, 21:49
Kolega chyba nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Nikt tu nie pisze o mistrzostwie na poważnie, tylko z przymróżeniem oka.Chociaż wystarczy spojrzeć na różnice punktowe i micha sama się uśmiecha - 6 punktów straty do lidera z Warszawy po tak gównianym sezonie? Toż to żadna różnica, jak warszafka będzie tak punktować jak ostatnio to sami mogą spaść z podium, wystarczy że jakaś Jaga wstrzeli się z formą akurat w ten okres. My ostatnio raczej słabo graliśmy, więc akurat jakoś specjalnie winstreaka nie obstawiam u nas; raczej liczę na łut szczęścia i dobrą lokatę na koniec sezonu. Ale takich zespołów jak my jest aż 7.

Na pewno będzie ciekawie
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.05.2015 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 08.05.2015, 06:59
Do wszystkich którzy uważają, że piłkarze mają rację, mają prawo, rozumieją ich etc. etc. ! Dwa razy w mojej karierze zawodowej zdarzało mi się zmienić pracodawcę, ponieważ nie byłem zadowolony z warunków pracy. Nigdy moje niezadowolenie, nie przekładało się na jakość mojej pracy. Odpuszczanie meczów jest sk... przede wszystkim w stosunku do kibiców. Nie podoba się? Zmień pracodawcę.

Dodam jeszcze, że istnieją honorowe sposoby na dochodzenie swoich praw...
Ostatnio edytowane przez Barti : 08.05.2015 o godz. 07:55.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.05.2015, 10:35
Bez Semira i Donalda ciężko mi wierzyć w wygraną naszych orłów. Ba, cięzko mi uwierzyć ze strzelimy gola
Ale człowiek jest od tego by sie mylić ;]
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 08.05.2015, 11:20
Czyli takich piłkarzyków nie potrzebujemy. Wypad po sezonie. Lepiej grac juniorami dla honoru Wisły!! Na kontach pewnie miliony mają, a płaczą jakby grosza przy duszy nie mieli!!
jak to dobrze, że poza postem na forum nie masz żadnej innej możliwości wpłynięcia na klub
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 08.05.2015, 11:56
Barti myślisz ze nasi kopacze odpuszczają mecze przez to ze klub im nie płaci? Powiedz mi w takim razie co by się stalo z Wisła gdyby teraz odeszło jak ty to mówisz honorowo pol drużyny? Gdzie była by Wisła? Problem jest nie z piłkarzami w tym momencie smutne ale prawdziwe.Przyszli by nowi pograli trochę za darmo i było by to samo...
Ostatnio edytowane przez radek2323 : 08.05.2015 o godz. 11:59.

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.05.2015, 12:30
Nasi ( i nie tylko nasi) kopacze sa w stanie bardzo duzo zrobic jak klub im nie placi.
Naprawde.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.05.2015, 12:32
Coś tam pokopią, może gola strzelą to by było na tyle. Czyli jak zwykle skończy się remisowo.
A nikt w klubie nie będzie ich jeszcze za to ganił jak im się nie płaci.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.05.2015, 13:00
Jeśli tak zagrają to czy liczą na to, że potem ktokolwiek będzie chciał z nimi podpisać jakąś umowę? W tym czy w innym klubie? Będąc pracodawcą zastanawiałbym się po jaką cholerę mam sobie brać na kark takiego pracownika, który w każdej chwili będzie mógł mnie olewać.
Zapisane w umowie pieniądze zawsze ostatecznie i tak dostaną. Nie tą to inną drogą.
A sygnału jaki wypuszczają do potencjalnych nowych pracodawców nie da się cofnąć.

Liczę na ambicję, która przezwycięży bieżące problemy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.05.2015, 14:06
nie podniecajcie sie juz ta czescia sezonu , zrobili swoje awansujac do gornej 8 , pamietacie poprzedni sezon ? bedzie tak samo , minimalizm i tyle, sztuczne bole , naciagane kontuzje - albo nawet kartki ktore zdyskwalifikuja na kolejny mecz, oczywiscie nie mowie tu o wszystkich zawodnikach - ale o wiekszosci , a lykanie jak mlode pelikany slow gaszynskiego to tylko Wasza ( wiekszosci) ulomnosc i nieznajomosc tematu ...sezon sie juz skonczyl , czeka nas 7 meczow minimalizmu i kombinowania co tu zrobic zeby sie nie orobic ...z Gornikiem stawiam na remis lub 0-1 , no chyba ze Brozkowi wyjdzie jakis mega dzien ( jak rok temu z Pogonia - ale to raczej malo prawdopodobne)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów