|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Sędzia był chujowy. Wisła ładnie zagrała. Legia grała piach ale jak musiała to coś tam zagrała*
Wisła może czuć niedosyt. Jedna i drugie drużyna może mieć pretensje o błędy sędziego i to mi się podoba. Podoba się bo każdy może być tak cholernie obiektywny i powiedzieć " Ale była ręka ! " albo "Ale był karny " ewentualnie "Powinna być kartka". Ręka tu, wejście na połamanie tam...oczywiście obiektywizm warszawski albo krakowski jest jaki jest Jestem ciekawy Wasi tak na stałe czy znowu z Cracovią wejdą na swój poziom. Nie prezesi zwalniają trenerów a piłkarze ![]() * - Ewentualnie pomogli jej sędziowie bo jak wiadomo kupiliśmy wszystko i wszystkich w tym kraju. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Prawdziwa weryfikacja przyjdzie po meczach z drużynami, które zagrają z determinacją w obronie i będą myślały głównie o przeszkadzaniu. To one powodują zwykle spadek nastrojów na forum, a nie Lech czy Legia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pewnie zawsze na początku, gdy przychodzi nowy trener, zawodnikom chce się bardziej. Drugą sprawą jest przeciwnik. Legia zawsze wyzwala w piłkarzach, nie tylko naszych, coś ekstra. Zobaczymy co wyzwolą w nas zawodnicy Górnika, Podbeskidzia, Jagielloni czy Korony. Mamy akurat bardzo dobrą okazję i przeciwników, żeby odpowiedzieć sobie, w jakim miejscu jesteśmy i o co gramy. Wtedy będzie można spokojnie oceniać.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
kreseq już ci pisałem , twój kpiarski styl się wyczerpał, zmień płytę bo się ośmieszasz
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 16.03.2015 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
. nie widziałem co by chłoptasie smokowski i twarowski pokazali tę akcje i rysowali linie , były tylko żarty z ręki drewniaka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Nawet jezeli nie bylo spalonego to jest to sprawa kontrowersyjna - duzo bardziej niz sprawa z domniemanym faulem.
Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 16.03.2015 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tam sobie rękę uciąć przy samej głowie, ze w odwrotnej sytuacji byłaby gadka lygionystow:
"Zawodnik jest za linia obrony, niewazne ile, wiec jest spalony i nie ma dyskusji|" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
No wreszcie widziałem Wisłę taką jaką bym chciał oglądać najczęściej. Mądra gra sprawiła, że prawie wywieźliśmy ze Stolicy te upragnione 3 punkty. Nie udało się niestety, ale, mimo wszystko ogromne brawa dla chłopaków.
Czy ktoś przed meczem przypuszczał, iż w ogóle podniesiemy tą rękawicę rzuconą przez Legię? Mając w pamięci poprzednie jednostronne pojedynki nikt nie śnił o tym, że możemy być równorzędnym rywalem dla lidera tabeli. Jestem przekonany o tym, że, gdyby Smuda dalej prowadził Wisłę nastroje byłyby zupełnie inne. Kazik pokazał mu miejsce w szeregu. Dość już powtarzania jak mantry, że Wiśle potrzeba trenera z nazwiskiem. Czasy się zmieniają. W każdym sporcie następuje zmiana pokoleniowa. Smuda sukcesy odnosił wieki temu. Od dłuższego czasu, podobnie jak Kasperczak upaja się dawnym splendorem w ogóle nie zważając na, to, że piłka od tego czasu poszła do przodu, a wiele rzeczy się zmieniło i nadal zresztą zmienia. Indywidualnie nikogo wyróżniał nie będę, bo dobrze zagrała cała drużyna. Na upartego wkleję tylko, to: Cytat:
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
najsłabsi we wczorajszym meczu
Stępiński za granie bez głowy, co piłka to strata i nie radził sobie z jeszcze słabszym Guilherme, ten gościu nie pasuje na skrzydło, nie umie przedryblować, dośrodkować, a jego gra z głową w dół mnie rozpi*rdala Buchalik po prostu nie nadaje się do gry w Wiśle, jak dla mnie to on zaje*ał bramkę po której padł samobój, bo po co wychodził jak tej piłki nie sięgnął? wogóle jego gra na przedpolu to gra V ligowa, bez jakikolwiek wyjść co dowodem były choćby rzuty rożne, od kiedy to wrzutki są na piąty metr i bramkarz stoi na linii i nic sobie z tym nie robi? żadnych wybić, piąstek nic. Ten chłopak nigdy nie wybroni nam meczu (Ruchowi też nie wybronił choć zagrał tam ponad 25 spotkań) i nie przeskoczy pewnego poziomu, jest słaby i to widać gołym okiem ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
trudno rozstrzygnąć , ale nie mam wątpliwości jakby to było w druga stronę to machał by chorągiewką jak na 1 maja za komuny
, kanalowcy cisza ? pewnie cos jest na rzeczy, jakby to był w miarę obiektywny program to dla higieny narysowali by linię , a tak domysły , spokojnie mógł być wychylonyhttp://ekstraklasa.tv/bramki/legia-w...w-samej/33m128 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Buchalik przestraszył się Sa i odpuścił tę piłkę. Stępiński faktycznie słabo. Jedyna pozycja dla niego, to ta zajęta przez Brożka. Jest jednak za słaby technicznie, by być jakąś poważną opcją. Ambicja to za mało.
Ciekawe, gdzie Moskal ostatecznie ustawi Burligę. Mimo, że jedna próba się nie powiodła na prawej pomocy, to chyba jeszcze raz spróbuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nie chce pisać, że piłkarze sabotowali mecze by spuścić smudę bo tego nie wiem i uważam, że to jest nie w porządku.... Wiem na pewno , że przyszedł Moskal i zagraliśmy bardzo dobry mecz - z ambicją z pomysłem, brakło trochę szczęścia i tyle ( a może doświadczenia )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A ja o dopingu na meczu. Mam nadzieję, że po kolejnym już mezu z Legią, zamilkną raz na zawsze ci co każdy niemiły Legii komentarz czy hasło gasili gadkami o jakichś niby kompleksach względem nich. O kompleksach to można mówić u tych warszawskich ćwokach. 80 % ich przyśpiewek to bluzganina na Wisłę. Nie ma w lidze takiego drugiego klubu, który by tak opluwali. Przerobili nawet hit śpiewany w całej Polsce w latach 80 tych "CWKS, CWKS Legia k...a je..ł ją pies". Czas może odkurzyć u nas znane szlagiery (np. Centralne Wojskowe Ku....sko Spotowe) bo mało kto je zna jak widać przy wieloletniej już legijnej poprawności na Wiśle, a u nich jak widać dalej je pielęgnują, do tego stopnia, ze zmieniają nazwy.
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przychodzi kibic do sklepu sportowego:
-Dzień dobry, są koszulki Legii? -Oczywiście, mamy komplet bramkarski, domowy, wyjazdowy i sędziowski... ![]() ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zaczęła się konkretna jazda po 23 minucie. Wcześniej było tyle samo wjazdów na Was co jest na całą resztę "ulubionych" klubów. Nie wiem czy nie słyszeliście, czy mieliście sprawę w dupie ale to był powód. Nie żadne kompleksy.
To tak gwoli ścisłości. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Natomiast po meczu L rzadko śpiewała o swoim klubie - przez godzinę w autobusie śpiewali o wielu klubach i Wisła nie była ich ulubionym adresatem - to miano dzierżyli Widzew, Lech i Polonia. Są tak anty, że nawet o gumiorach była przyspiewka, co konkretnie mnie zdziwiło. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
My też święci nie jesteśmy, więc nie bądźmy hipokrytami i nie wytykajmy, że Legia jest anty, kiedy tak samo wiele bluzgów na drużyny rywali można usłyszeć na naszym stadionie... Łatwo jest kogoś skrytykować, ale trzeba patrzeć przede wszystkim na siebie.
Co do meczu - gra bardzo dobra, bez kompleksów, piłkarze ewidentnie chcieli wygrać. I wygraliby gdyby nie pech. Szkoda, że się nie udało, pozostaje lekki niedosyt, ale patrząc na nastroje przedmeczowe raczej nie ma tragedii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Szczerze? Nie lubię Boguskiego, ale jeszcze bardziej nie lubię takiego ogólnikowego pieprzenia od rzeczy. Bo po tej akcji powinno być 1:3 i dobranoc. Jeśli udupienie Legii na Łazienkowskiej ma jakąś wartość - a dla mnie ma - to może być i warte złotej piłki.
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.01.2016 o godz. 02:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
||
|
A tak sobie przypomniałem...
Cała prawda. Legia jest w tym momencie najrówniejsza z równych, nie jest w stanie zdominować tej ligi, nie ma to ani piłkarzy, ani stylu, ani na tyle jakości. Jest bardziej wypromowana w mediach niż naprawdę mocna, taki kolos na glinianych nogach. Fakty są niezaprzeczalne, to nie Legia odjechała Wiśle czy Lechowi, to zarówno Wisła i Lech punktują dużo słabiej niż kiedyś. Nawet najgorszy mistrz w historii Polski (bodajże tytuł nadany przez weszlo.com) czyli drużyna Maskantaa punktowała średnio podobnie w meczu jak dzisiejszy 'najlepszy zespół wszechczasów Legia Warszawa'. Najprawdopodobniej wygrają ligę, bo grają w miarę równo. Jednakże praktycznie każda mistrzowska Wisła (poza teamem Maskaanta) jakością i przewagą kultury gry nad resztą stawki zwyczajnie Legię deklasowała. Także nadal podtrzymuje. Legii wpierdól może spuścić każdy, zaczynając od Wisły na Zawiszy kończąc. Co nie zmienia faktów, że to najrówniej grająca drużyna naszej ligi.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.03.2015 o godz. 21:24.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Również pozdrawiam kolegę po fachu.
Pozostaje nadal przy swoim zdaniu tzn. nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem, że "Legia w obecnej formie jest do pyknięcia praktycznie przez każdy zespół ekstraklasy.". Póki co w obecnej formie zostali pyknięci jedynie przez Jagę, my byliśmy blisko, ale się nie udało. Mogę się zgodzić, że mają chwilowy zjazd formy i z Lechem mogą zaliczyć wtopę... W końcu otrząsną się po Ajaxie i przypuszczam, że w rundzie finałowej raczej nie będą mieć większych problemów.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 16.03.2015 o godz. 22:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
![]() Czy drużyna była taka jak u smudy. Kiedy to Sarki grał od początku może mi przypomnij. Stepiński również poprosze o przypomnienie. No i Gargułe jakbyś mógł. Kiedy to Jović grał na obronie, a na lewej obronie Burliga. Tylko te informacje mi podaj i przyznam Ci racje, jeżeli smuda tak grał. Wymuszone to fakt. Ale mógł lepic lewą Dudką nie ryzykując. Mógł naszą ostoje boguskiego wystawić jak to miał smuda w zwyczaju. Mógł gnoić Sarkiego. Mógł wpuszczać bezproduktywnego Jankowskiego zamiast ryzykować Gargułe. Tylko nasuwa się pytanie. Po co? On wysunął więcej wniosków w 4 dni niz dyzma przez całą jesień i 4 kolejki wiosenne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Niczym nie imponują. Są solidni. Nic poza tym. Często walą głową w mur z takim Podbeskidziem czy innym wynalazkiem. Wizualnie grają dużo gorzej niż Wisła na początku sezonu. Po prostu zwykłe meczybułstwo, dość solidne przyznam. 46 punktów w 24 meczach to żaden wyczyn. To nawet nie są dwa punkty w meczu. Jakby wrzucić w tą tabelę którąkolwiek Wisłę Cupiałową wcześniejszą (pre-maskantową) to by miała w tym momencie z 10-15 punktów przewagi nad Legią. Nie ma co porównywać. Ot, solidny zespół i tyle. Bardzo przereklamowany mimo wszystko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
pomyliłem tematy... proszę usunąć
Powód: pomyłka tematu
Ostatnio edytowane przez ArturBarlinek : 16.03.2015 o godz. 23:57.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|