![]() |
[24 kolejka] Legia Warszawa - WISŁA Kraków, 15 marca, niedziela godz.18:00
http://www.logo-world.net/wp-content...320.png?1a7197 VS. http://www.logo-world.net/wp-content...320.png?1a7197
Już w najbliższą niedzielę piłkarze krakowskiej Wisły zmierzą się w wyjazdowym spotkaniu z Legią Warszawa. Drużyna z Warszawy to aktualny lider tabeli i kandydat do kolejnego mistrzostwa kraju. Zdziesiątkowana i rozbita Wisła w niedzielnym starciu stoi na dzień dzisiejszy na przegranej pozycji. Wielu kibiców obawia się powtórki z pamiętnego wyjazdu zatytułowanego ‘’nie jedziemy zwiedzać Warszawy’’ Michała Miśkiewicza i porażki 5:0. Jeszcze nie tak dawno spotkanie decydujące o zdobyciu mistrzostwa Polski, nazywane hitem sezonu dziś ma zupełnie inną otoczkę, ze względu na kłopoty drużyny ze stolicy Małopolski. Pojedynek obu zespołów zaplanowano na niedzielę 15 marca, pierwszy gwizdek zabrzmi o godzinie 18, a transmisje przeprowadzi stacja Canal+ Sport HD. Niestety brak czasu w dniu dzisiejszym spowodował, że tylko zakładam temat a uzupełnię go w najbliższych dniach. Zapraszam do dyskusji! |
Na cuda nie liczę, pewnie będzie manto, ale chciałbym, żeby piłkarze przy ew. porażce mogli zejść z boiska z podniesioną głową - oczekuję walki.
|
Oby z nowym ustawieniem czyli 4-4-2
|
Licze na walke a przegrac po walce to nic strasznego, zwłaszcza z Legia w Warszawie. Wygrac derby to juz rzecz swieta. A moze zadziała efekt nowej miotły i nie bedzie tak zle? zobaczymy
|
Jeśli się naszym piłkarzom zechce i nogi im na to pozwolą (czytaj: nie będą odczuwać trudów zimowych przygotowań), to obstawiam 3:1 dla Wisły. A co! Skoro Zawisza może wygrać w Krakowie, to my nie możemy w Warszawie?
|
Będę trzymał kciuki za powodzenie Wisły i jej nowego trenera.
Niestety, z daleka. Dwa najbliższe mecze mnie ominą. Jak @Grisza1 obstawiam niespodziankę. Panowie piłkarze nie muszą się spinać, mistrzostwo na razie nam nie grozi, a nikt nie będzie ich wypuszczał na boisko z hasłem: zap...ać kopacze za 5 zł. Zagrają spokojnie. To Legia będzie atakowała. A może Berg będzie znowu rotował składem? |
Cytat:
|
Cytat:
Skoro dostaliśmy u siebie w czapkę od ostatniej drużyny, to właśnie dlatego wygramy z pierwszą na wyjeździe. |
Zaczynamy nowy rozdział ale.. za ten poprzedni ktoś jednak musi nam zapłacić :mysli:
Tak mi przykro, że lanko dostanie akurat przesłynny uczestnik LM obecnego sezonu :D |
może remis?
|
W tym roku będzie lepiej... 4:1 dla wojskowych
|
4 punkty w dwóch najbliższych meczach biorę w ciemno :D
Chociaż wolałbym się mile rozczarować...:D P.S. Wiosna idzie pesymiści skończcie już z tym dołowaniem... |
A ja chce podpytac,czy ktos z Was wie co jest z Ostoją (pytałem w temacie Nasi piłkarze,ale bez odzewu) ?
Wg zapowiedzi juz od zeszłego poniedziałku miał trenowac a pełnych obrotach(myslałem ,ze zagra z połówke z Zawisza),a tu cisza..... Odnosnie meczu,to uważam ,ze prawie wszystkie scenariusze sa mozliwe. 1.Remis-Legia nas oleje,a my sie naprawdę sprężymy. 2.Przegramy-ale nie znacznie i po nie brzydkim meczu,dzieki zaangazowaniu zawodników,innym zestwieniu i szansy dla niektórych,wpłuwu efektu "nowej miotły". 3.Przegramy znacznie-przez eksperymentalne zestawienie obrony i brak Arka. Osobiscie najblizej mi do wersji nr.2 i niestety 3 |
Widziałem na żywo ostatnie dwa mecze Śląska z Legią - pucharowy i ligowy - mimo tego, że to Śląsk grał ładnie w piłkę, Legia była ultra skuteczna (Śląsk kompletnie sobie nie radził z kryciem) - trochę mnie to martwi w kontekście braku Arka Głowackiego - ale jednocześnie słabiutka jeżeli chodzi o samą grę, więc może jakaś szansa chociażby na remis jest. Bądźmy dobrej myśli.
|
Będzie tak jak kiedyś, skazani na pożarcie, pod wodzą Kazia, który z Legią potrafi:
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=80635 |
Dostaniemy w czapę, pytanie ile?
|
Na jesieni byliśmy w znacznie lepszej formie i przegralismy u siebie 0-3, teraz po przygotowaniach Frania i jego metodach "na nos", generalnie fizycznie jesteśmy w Rowie Mariańskim, także każdy wynik, poniżej smudowego 0-5 bedzie ogromnym sukcesem. W dodatku nie ma Arka, a co to oznacza to każdy się chyba domyśla.
Polityka Frania niedawania nawet kilku minut w lidze Żemle, skończyła się tym, że chłopak wlaściwie w swoim debiucie wyjdzie na Dudę i Sa. Trzymam kciuki, zeby zagrał tak dobrze jak kiedyś w Poznaniu, ale podejrzewam że będzie to dla niego ciężki wieczór, który pójdzie w całości na konto Franciszka. Nigdy tego nie robie, ale ja bym zagrał tak: Miśkiewicz - Jović, Żemło, Guzmics, Burliga - Dudka - Guerrier, Boguski, Stilić, Barrientos - Brożek |
Liczę że to będzie fajny mecz. Jednak wiele się spodziewać nie można... Wisła skoku jakościowego nie zanotuje bo i nie ma ku temu powodów. Legia nie zagra żadnego wybitnego spotkania bo tez nie ma powodów by tak myśleć.
Na plus Wisły przemawia brak Smudy, "nowa" miotła, brak ciśnienia i rotacja Berga. Na plus Legii przemawia stadion, szersza kadra i Duda. Śmierdzi mi remisem. Jeszcze jak Zawisza zagra to co w tym roku i wygra/zremisuje z Lechem to remis na 100%. Nic nie pozwala przypuszczać, że będzie 2:0 lub 0:2. Męczenie buły i remisik albo 1:0,0:1 Na moje 1:1 po kopaninie. |
Nigdy tego nie robie, ale ja bym zagrał tak:
Miśkiewicz - Jović, Żemło, Guzmics, Burliga - Dudka - Guerrier, Boguski, Stilić, Barrientos - Brożek[/QUOTE] dopiero co wyrzuciliśmy jednego, któremu zarzucano robienie skrzydłowych z napastników, może już nie róbmy z Burego lewego obrońcy ?? |
A widziałeś z Zawiszą jak grał Dudka na LO :) ?
|
Kaziu musi dokładnie przeanalizować ostatni mecz Legii ze Śląskiem w PP, by chociaż spróbować znaleźć jakiś sposób na nich. Co do naszego składu, to prawdopodobnie Burliga zostanie przesunięty na lewą strone, bo i tak nie będzie za często przekraczał środek boiska, więc "brak' lewej nogi ma mniejsze znaczenie.
Jović oczywiście prawa obrona. Guzmics i Żemło na środku (brak innego wyjścia). Boguski na pewno nie zagra na def.pom., bo byłby rozdeptany przez Jodłowca i Vrdoljaka. Jak zatrzymać Dudę, to nie mam zielonego pojęcia :>. Rzecz jasna Murzynki na skrzydła i... :alleluja: PS. Rzecz jasna Stilić ława. Garguła na rozegraniu, a za jego plecami Dudka i Uryga (a nóż widelec). Brożek "bicz na Legię" atak i jazda, jazda Biała Gwiazda! |
|
@Smuga, sam Uryga na Jodłowca i Vrdoljaka? Czarno to widzę.
|
Cytat:
|
O dziwo jestem spokojny o wynik. 2:1 dla Legii
|
Cytat:
A dlaczego ma nie wystawić najmocniejszej? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No ale jeśli zachowa rotację to na nas właśnie wyjdzie najmocniejszy skład. Myślę, że w meczu z nami w pierwszej 11 wyjdzie trzech zawodników z pierwszej 11 meczu ze Śląskiem- Jodłowiec, Vrdoljak i Rzeźniczak. Czyli kręgosłup. |
Dlatego wystawianie samego Urygi byłoby kompletnym samobójstwem. Jedyny, który mógłby sobie w takim ustawieniu poradzić, który przychodzi mi do głowy to Sobolewski za najlepszych lat.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl