The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2015, 09:43
https://www.youtube.com/watch?v=X1Ug9dlG8L4
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.03.2015, 10:02
Sędzia był chujowy. Wisła ładnie zagrała. Legia grała piach ale jak musiała to coś tam zagrała*
Wisła może czuć niedosyt.
Jedna i drugie drużyna może mieć pretensje o błędy sędziego i to mi się podoba. Podoba się bo każdy może być tak cholernie obiektywny i powiedzieć " Ale była ręka ! " albo "Ale był karny " ewentualnie "Powinna być kartka". Ręka tu, wejście na połamanie tam...oczywiście obiektywizm warszawski albo krakowski jest jaki jest
Jestem ciekawy Wasi tak na stałe czy znowu z Cracovią wejdą na swój poziom.
Nie prezesi zwalniają trenerów a piłkarze

* - Ewentualnie pomogli jej sędziowie bo jak wiadomo kupiliśmy wszystko i wszystkich w tym kraju.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.03.2015, 10:20
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Własnie to jak dzis zagrali,potwierdziło,ze po prostu nie było im po drodze ze Smuda,a nie jest to efektem kilkudniowej pracy Moskala,który druzyne zestawił prawie jak Smuda(tylko defrensywa wymusiła roszady).
Ten mecz nie jest dowodem na nic. Rok temu osiągnęliśmy w rundzie zasadniczej to samo w 10. Legia nie różni się niczym od innych rodzimych drużyn. To minimaliści, którzy najchętniej wygrywaliby wszystko na leżąco.

Prawdziwa weryfikacja przyjdzie po meczach z drużynami, które zagrają z determinacją w obronie i będą myślały głównie o przeszkadzaniu. To one powodują zwykle spadek nastrojów na forum, a nie Lech czy Legia.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.03.2015, 10:53
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Ten mecz nie jest dowodem na nic. Rok temu osiągnęliśmy w rundzie zasadniczej to samo w 10. Legia nie różni się niczym od innych rodzimych drużyn. To minimaliści, którzy najchętniej wygrywaliby wszystko na leżąco.

Prawdziwa weryfikacja przyjdzie po meczach z drużynami, które zagrają z determinacją w obronie i będą myślały głównie o przeszkadzaniu. To one powodują zwykle spadek nastrojów na forum, a nie Lech czy Legia.
OK, ale nie zauważyłeś że jakoś tak naszym zawodnikom się "bardziej chciało"?

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.03.2015, 11:42
krasny napisał(a):Wyświetl post
OK, ale nie zauważyłeś że jakoś tak naszym zawodnikom się "bardziej chciało"?
Pewnie zawsze na początku, gdy przychodzi nowy trener, zawodnikom chce się bardziej. Drugą sprawą jest przeciwnik. Legia zawsze wyzwala w piłkarzach, nie tylko naszych, coś ekstra. Zobaczymy co wyzwolą w nas zawodnicy Górnika, Podbeskidzia, Jagielloni czy Korony. Mamy akurat bardzo dobrą okazję i przeciwników, żeby odpowiedzieć sobie, w jakim miejscu jesteśmy i o co gramy. Wtedy będzie można spokojnie oceniać.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 16.03.2015, 11:57
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Mialem nadzieje ze w Lidze+ a raczej Legii + (bo tyle razy ile herb warszawiakow byl prezentowany w czasie programu juz bral mnie na wymioty) pokaza czy nie bylo spalonego przy 2 bramce w momencie podania na skrzydlo - bodajrze do Ziru. Ma to ktos moze na video ? Bo tak na szybko to wydawalo mi sie ze sytuacja stykowa ?

PS. Pomijam juz sposob prowadzenia tego programu. Jedna bramka ewidentnie przekrecona a Ci pozal sie boze dziennikarze podsmiechuja sie czy go reka nie boli. Kolejny to ten Lodzki judasz co go w przerwie ten pajac o podejrzanej orientacji przepytuje i w sumie nie wie czy byla reka czy nie jak by powtorki nie mogl obejrzec. Mam szczera nadzieje ze C+ nie wygra kolejnego rozdania bo odechciewa sie tego ogladac.
mam podobne odczucia , palant o "podejrzanej orientacji" jak piszesz ze związanym szaliczkiem pod szyją prawi że nie widział powtórki , a w czasie meczu p..i jak to bodajże Stepiński zmienia buty, obowiązkiem gogusia jest przejrzenie obrazu klatka po klatce i rzetelne stwierdzenie , tak drewnożyrski zagrał piłkę reką , bramka nieprawidłowa , kartka dla drewniaka , ale lepiej ściemniać bo nie wiadomo jaka będzie linia legii + extra, czy ktoś ma screena do bramki na 2:2 ? mam wątpliwości co do spalonego ?

kreseq już ci pisałem , twój kpiarski styl się wyczerpał, zmień płytę bo się ośmieszasz
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 16.03.2015 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.03.2015, 12:06
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
mam podobne odczucia , palant o "podejrzanej orientacji" jak piszesz ze związanym szaliczkiem pod szyją prawi że nie widział powtórki , a w czasie meczu p..i jak to bodajże Stepiński zmienia buty, obowiązkiem gogusia jest przejrzenie obrazu klatka po klatce i rzetelne stwierdzenie , tak drewnożyrski zagrał piłkę reką , bramka nieprawidłowa , kartka dla drewniaka , ale lepiej ściemniać bo nie wiadomo jaka będzie linia legii + extra, czy ktoś ma screena do bramki na 2:2 ? mam wątpliwości co do spalonego ?

kreseq już ci pisałem , twój kpiarski styl się wyczerpał, zmień płytę bo się ośmieszasz
Co do bramki na 2:2 to chyba spalonego nie było. A co do tego dziennikarza, to byłem w szoku jak można zadawać tak tendencyjne pytania. Już nie pamiętam komu, chyba Broziowi w przerwie: "Czy plan był taki, żeby dać się wyszumić Wiśle w pierwszej połowie". No jebnięty.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 16.03.2015, 12:16
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Co do bramki na 2:2 to chyba spalonego nie było. A co do tego dziennikarza, to byłem w szoku jak można zadawać tak tendencyjne pytania. Już nie pamiętam komu, chyba Broziowi w przerwie: "Czy plan był taki, żeby dać się wyszumić Wiśle w pierwszej połowie". No jebnięty.
a nie był "wychylony" drewnożyrski 23 cm jak Brozio w ostatniej akcji przy 2:2 rok temu ?. nie widziałem co by chłoptasie smokowski i twarowski pokazali tę akcje i rysowali linie , były tylko żarty z ręki drewniaka
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.03.2015, 12:21
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to nie takie jednoznaczne. Blowa troszke jak by wystaje - juz nie takie spalone widzialem ze byly gwizdane i dalo sie to uzasadnic.

Nawet jezeli nie bylo spalonego to jest to sprawa kontrowersyjna - duzo bardziej niz sprawa z domniemanym faulem.

Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 16.03.2015 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 16.03.2015, 13:40
Tam sobie rękę uciąć przy samej głowie, ze w odwrotnej sytuacji byłaby gadka lygionystow:

"Zawodnik jest za linia obrony, niewazne ile, wiec jest spalony i nie ma dyskusji|"
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 16.03.2015, 14:56
No wreszcie widziałem Wisłę taką jaką bym chciał oglądać najczęściej. Mądra gra sprawiła, że prawie wywieźliśmy ze Stolicy te upragnione 3 punkty. Nie udało się niestety, ale, mimo wszystko ogromne brawa dla chłopaków. Czy ktoś przed meczem przypuszczał, iż w ogóle podniesiemy tą rękawicę rzuconą przez Legię? Mając w pamięci poprzednie jednostronne pojedynki nikt nie śnił o tym, że możemy być równorzędnym rywalem dla lidera tabeli. Jestem przekonany o tym, że, gdyby Smuda dalej prowadził Wisłę nastroje byłyby zupełnie inne. Kazik pokazał mu miejsce w szeregu. Dość już powtarzania jak mantry, że Wiśle potrzeba trenera z nazwiskiem. Czasy się zmieniają. W każdym sporcie następuje zmiana pokoleniowa. Smuda sukcesy odnosił wieki temu. Od dłuższego czasu, podobnie jak Kasperczak upaja się dawnym splendorem w ogóle nie zważając na, to, że piłka od tego czasu poszła do przodu, a wiele rzeczy się zmieniło i nadal zresztą zmienia. Indywidualnie nikogo wyróżniał nie będę, bo dobrze zagrała cała drużyna. Na upartego wkleję tylko, to:

Cytat:
Jedenastka 24. kolejki:
Drągowski (Jagiellonia) - Wójcicki (Zawisza), Janicki (Lechia), Kosznik (Górnik Z.) - Bonin (Górnik Ł.), Alan Uryga (Wisła), Semir Štilić (Wisła), Chmiel (Podbeskidzie) - Śpiączka (Podbeskidzie), Piątkowski (Jagiellonia), Kiełb (Korona).
Osobne słówko o Stępińskim. Mimo wszystko dałbym mu szansę w kolejnych meczach. Nie zagrał tak źle jakby się wydawało. Jankowski (przynajmniej na chwilę obecną) nie wydaje się być dla niego równorzędnym rywalem o miejsce w wyjściowym składzie.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2015, 15:17
najsłabsi we wczorajszym meczu
Stępiński za granie bez głowy, co piłka to strata i nie radził sobie z jeszcze słabszym Guilherme, ten gościu nie pasuje na skrzydło, nie umie przedryblować, dośrodkować, a jego gra z głową w dół mnie rozpi*rdala

Buchalik po prostu nie nadaje się do gry w Wiśle, jak dla mnie to on zaje*ał bramkę po której padł samobój, bo po co wychodził jak tej piłki nie sięgnął? wogóle jego gra na przedpolu to gra V ligowa, bez jakikolwiek wyjść co dowodem były choćby rzuty rożne, od kiedy to wrzutki są na piąty metr i bramkarz stoi na linii i nic sobie z tym nie robi? żadnych wybić, piąstek nic. Ten chłopak nigdy nie wybroni nam meczu (Ruchowi też nie wybronił choć zagrał tam ponad 25 spotkań) i nie przeskoczy pewnego poziomu, jest słaby i to widać gołym okiem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 16.03.2015, 15:20
trudno rozstrzygnąć , ale nie mam wątpliwości jakby to było w druga stronę to machał by chorągiewką jak na 1 maja za komuny , kanalowcy cisza ? pewnie cos jest na rzeczy, jakby to był w miarę obiektywny program to dla higieny narysowali by linię , a tak domysły , spokojnie mógł być wychylony

http://ekstraklasa.tv/bramki/legia-w...w-samej/33m128
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.03.2015, 15:26
Buchalik przestraszył się Sa i odpuścił tę piłkę. Stępiński faktycznie słabo. Jedyna pozycja dla niego, to ta zajęta przez Brożka. Jest jednak za słaby technicznie, by być jakąś poważną opcją. Ambicja to za mało.
Ciekawe, gdzie Moskal ostatecznie ustawi Burligę. Mimo, że jedna próba się nie powiodła na prawej pomocy, to chyba jeszcze raz spróbuje.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.03.2015, 15:36
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Płaczki warszawskie poszli na skarge hehehehehe
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
Można poprosić Starucha żeby raz jeszcze jebnal Rzezniczaka bo to co mi gość działa na nerwy to ja .......e...
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.03.2015, 15:40
Nie chce pisać, że piłkarze sabotowali mecze by spuścić smudę bo tego nie wiem i uważam, że to jest nie w porządku.... Wiem na pewno , że przyszedł Moskal i zagraliśmy bardzo dobry mecz - z ambicją z pomysłem, brakło trochę szczęścia i tyle ( a może doświadczenia )
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2015, 16:16
https://www.youtube.com/watch?v=v-ke9vc4bh8

szmaciarz nawet się do tego nie przyznał przed kamerami
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.03.2015, 17:15
enzo napisał(a):Wyświetl post
Ehe. Świetny przechwyt w środku pola i płynnie wyprowadzony kontratak ze ściągnięciem uwagi dwóch obrońców, plus podanie idealnie w tempo do Stilica. Faktycznie - nic dobrego o jego grze powiedzieć nie można.

Zanim skomentujesz, pomyśl. Warto.
Kandydat do złotej piłki jak malowany...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.03.2015, 17:18
A ja o dopingu na meczu. Mam nadzieję, że po kolejnym już mezu z Legią, zamilkną raz na zawsze ci co każdy niemiły Legii komentarz czy hasło gasili gadkami o jakichś niby kompleksach względem nich. O kompleksach to można mówić u tych warszawskich ćwokach. 80 % ich przyśpiewek to bluzganina na Wisłę. Nie ma w lidze takiego drugiego klubu, który by tak opluwali. Przerobili nawet hit śpiewany w całej Polsce w latach 80 tych "CWKS, CWKS Legia k...a je..ł ją pies". Czas może odkurzyć u nas znane szlagiery (np. Centralne Wojskowe Ku....sko Spotowe) bo mało kto je zna jak widać przy wieloletniej już legijnej poprawności na Wiśle, a u nich jak widać dalej je pielęgnują, do tego stopnia, ze zmieniają nazwy.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 16.03.2015, 18:03
Przychodzi kibic do sklepu sportowego:
-Dzień dobry, są koszulki Legii?
-Oczywiście, mamy komplet bramkarski, domowy, wyjazdowy i sędziowski...
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.03.2015, 18:19
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A ja o dopingu na meczu....
Zaczęła się konkretna jazda po 23 minucie. Wcześniej było tyle samo wjazdów na Was co jest na całą resztę "ulubionych" klubów. Nie wiem czy nie słyszeliście, czy mieliście sprawę w dupie ale to był powód. Nie żadne kompleksy.
To tak gwoli ścisłości.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.03.2015, 18:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A ja o dopingu na meczu. Mam nadzieję, że po kolejnym już mezu z Legią, zamilkną raz na zawsze ci co każdy niemiły Legii komentarz czy hasło gasili gadkami o jakichś niby kompleksach względem nich. O kompleksach to można mówić u tych warszawskich ćwokach. 80 % ich przyśpiewek to bluzganina na Wisłę. Nie ma w lidze takiego drugiego klubu, który by tak opluwali. Przerobili nawet hit śpiewany w całej Polsce w latach 80 tych "CWKS, CWKS Legia k...a je..ł ją pies". Czas może odkurzyć u nas znane szlagiery (np. Centralne Wojskowe Ku....sko Spotowe) bo mało kto je zna jak widać przy wieloletniej już legijnej poprawności na Wiśle, a u nich jak widać dalej je pielęgnują, do tego stopnia, ze zmieniają nazwy.
Byłem na meczu incognito i podobne mam odczucia.
Natomiast po meczu L rzadko śpiewała o swoim klubie - przez godzinę w autobusie śpiewali o wielu klubach i Wisła nie była ich ulubionym adresatem - to miano dzierżyli Widzew, Lech i Polonia. Są tak anty, że nawet o gumiorach była przyspiewka, co konkretnie mnie zdziwiło.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.03.2015, 19:45
My też święci nie jesteśmy, więc nie bądźmy hipokrytami i nie wytykajmy, że Legia jest anty, kiedy tak samo wiele bluzgów na drużyny rywali można usłyszeć na naszym stadionie... Łatwo jest kogoś skrytykować, ale trzeba patrzeć przede wszystkim na siebie.

Co do meczu - gra bardzo dobra, bez kompleksów, piłkarze ewidentnie chcieli wygrać. I wygraliby gdyby nie pech. Szkoda, że się nie udało, pozostaje lekki niedosyt, ale patrząc na nastroje przedmeczowe raczej nie ma tragedii.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.03.2015, 19:54
gypsy napisał(a):Wyświetl post
My też święci nie jesteśmy, więc nie bądźmy hipokrytami i nie wytykajmy, że Legia jest anty, kiedy tak samo wiele bluzgów na drużyny rywali można usłyszeć na naszym stadionie... Łatwo jest kogoś skrytykować, ale trzeba patrzeć przede wszystkim na siebie.

Co do meczu - gra bardzo dobra, bez kompleksów, piłkarze ewidentnie chcieli wygrać. I wygraliby gdyby nie pech. Szkoda, że się nie udało, pozostaje lekki niedosyt, ale patrząc na nastroje przedmeczowe raczej nie ma tragedii.
Nie pech - tylko sędzia - trzymajmy się faktów. Pech to byłby gdybyśmy obstrzelali słupki albo poprzeczki. Tu był typowy "błąd" sędziowski na korzyść warszawian. Typowy bo to już prawo serii. 3 kolejny mecz przeciw krawaciarzom i 3 nieprawidłowy gol dla nich.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.03.2015, 20:01
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Kandydat do złotej piłki jak malowany...
Szczerze? Nie lubię Boguskiego, ale jeszcze bardziej nie lubię takiego ogólnikowego pieprzenia od rzeczy. Bo po tej akcji powinno być 1:3 i dobranoc. Jeśli udupienie Legii na Łazienkowskiej ma jakąś wartość - a dla mnie ma - to może być i warte złotej piłki.
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.01.2016 o godz. 02:05.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2015, 21:22
A tak sobie przypomniałem...

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Legia w obecnej formie jest do pyknięcia praktycznie przez każdy zespół ekstraklasy.

Jakościowo mają najlepszych piłkarzy, ale to jest piłka i nie trzeba wiele, żeby ich ograć.
Jak na to jakie pieniądze są w nich pompowane i jaki mają pijar to grają przeciętną piłkę.

Wisła, gdy miała taką przewagę budżetową nad resztą stawki grała o wiele efektywnej i efektowniej.

Wszystko zależy jak się mecz ułoży na początku, faworytem jest Legia, ale nie ma co załamywać rąk przed meczem. Wystarczy trochę szczęścia, albo żeby Paweł z Semirem wreszcie zagrali dobry mecz i Legia będzie mieć kłopot.
Jeśli jednak nasze duo nadal będzie tak kaszanić jak ostatnio to możemy nawet 3:0 w papę zebrać, proste.

Trochę niepokoi gra obronna bez Głowackiego mimo wszystko. Ja trzymam kciuki, mam nadzieję, że postaramy się o niespodziankę Nawet stosunek prawdopodobieństwa jest po naszej stronie, bo nie da się ciągle grać źle.
silver03 napisał(a):Wyświetl post

tysiacpindzetznakof
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
kolego s1mone - to wlasnie Wisla teraz jest do pykniecia przez kazda ligiowa druzyne , taka Korona, Zawisza czy Zydy graja o klase lepiej od naszych leniwych , zmanierowanych bezambicjonalnych gwiazdek ....wiec proponuje troche szacunku ( tfu !!) do LetFootballWin-ow bo dzis przewiduje niezly wpi...ol z hokejowym wynikiem
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Jak Legia jest w obecnej formie do pyknięcia przez każdy zespół ekstraklasy to ja nawet nie chce wiedzieć kto nas może pyknąć w obecnej formie.

Niesamowite rzeczy można tu czasami przeczytać.
Pozdrawiam kolegów znawców.

Cała prawda. Legia jest w tym momencie najrówniejsza z równych, nie jest w stanie zdominować tej ligi, nie ma to ani piłkarzy, ani stylu, ani na tyle jakości. Jest bardziej wypromowana w mediach niż naprawdę mocna, taki kolos na glinianych nogach. Fakty są niezaprzeczalne, to nie Legia odjechała Wiśle czy Lechowi, to zarówno Wisła i Lech punktują dużo słabiej niż kiedyś.

Nawet najgorszy mistrz w historii Polski (bodajże tytuł nadany przez weszlo.com) czyli drużyna Maskantaa punktowała średnio podobnie w meczu jak dzisiejszy 'najlepszy zespół wszechczasów Legia Warszawa'.

Najprawdopodobniej wygrają ligę, bo grają w miarę równo. Jednakże praktycznie każda mistrzowska Wisła (poza teamem Maskaanta) jakością i przewagą kultury gry nad resztą stawki zwyczajnie Legię deklasowała. Także nadal podtrzymuje. Legii wpierdól może spuścić każdy, zaczynając od Wisły na Zawiszy kończąc. Co nie zmienia faktów, że to najrówniej grająca drużyna naszej ligi.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.03.2015 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.03.2015, 22:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Pozdrawiam kolegów znawców.
Również pozdrawiam kolegę po fachu.

Pozostaje nadal przy swoim zdaniu tzn. nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem, że "Legia w obecnej formie jest do pyknięcia praktycznie przez każdy zespół ekstraklasy.". Póki co w obecnej formie zostali pyknięci jedynie przez Jagę, my byliśmy blisko, ale się nie udało. Mogę się zgodzić, że mają chwilowy zjazd formy i z Lechem mogą zaliczyć wtopę... W końcu otrząsną się po Ajaxie i przypuszczam, że w rundzie finałowej raczej nie będą mieć większych problemów.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 16.03.2015 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 16.03.2015, 22:49
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Ja tak powiem.

Własnie to jak dzis zagrali,potwierdziło,ze po prostu nie było im po drodze ze Smuda,a nie jest to efektem kilkudniowej pracy Moskala,który druzyne zestawił prawie jak Smuda(tylko defrensywa wymusiła roszady).

Czyli jednocześnie mówisz, że trener nie gra, a w następnym zdaniu przyznajesz, że jednak tak....

Czy drużyna była taka jak u smudy. Kiedy to Sarki grał od początku może mi przypomnij. Stepiński również poprosze o przypomnienie. No i Gargułe jakbyś mógł. Kiedy to Jović grał na obronie, a na lewej obronie Burliga. Tylko te informacje mi podaj i przyznam Ci racje, jeżeli smuda tak grał.

Wymuszone to fakt. Ale mógł lepic lewą Dudką nie ryzykując. Mógł naszą ostoje boguskiego wystawić jak to miał smuda w zwyczaju. Mógł gnoić Sarkiego. Mógł wpuszczać bezproduktywnego Jankowskiego zamiast ryzykować Gargułe. Tylko nasuwa się pytanie. Po co? On wysunął więcej wniosków w 4 dni niz dyzma przez całą jesień i 4 kolejki wiosenne.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2015, 23:54
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Również pozdrawiam kolegę po fachu.

Pozostaje nadal przy swoim zdaniu tzn. nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem, że "Legia w obecnej formie jest do pyknięcia praktycznie przez każdy zespół ekstraklasy.". Póki co w obecnej formie zostali pyknięci jedynie przez Jagę, my byliśmy blisko, ale się nie udało. Mogę się zgodzić, że mają chwilowy zjazd formy i z Lechem mogą zaliczyć wtopę... W końcu otrząsną się po Ajaxie i przypuszczam, że w rundzie finałowej raczej nie będą mieć większych problemów.
Oglądasz ich mecze w ogóle?
Niczym nie imponują. Są solidni. Nic poza tym. Często walą głową w mur z takim Podbeskidziem czy innym wynalazkiem. Wizualnie grają dużo gorzej niż Wisła na początku sezonu. Po prostu zwykłe meczybułstwo, dość solidne przyznam. 46 punktów w 24 meczach to żaden wyczyn. To nawet nie są dwa punkty w meczu. Jakby wrzucić w tą tabelę którąkolwiek Wisłę Cupiałową wcześniejszą (pre-maskantową) to by miała w tym momencie z 10-15 punktów przewagi nad Legią. Nie ma co porównywać. Ot, solidny zespół i tyle. Bardzo przereklamowany mimo wszystko.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 16.03.2015, 23:56
pomyliłem tematy... proszę usunąć
Powód: pomyłka tematu
Ostatnio edytowane przez ArturBarlinek : 16.03.2015 o godz. 23:57.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów