The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2015, 18:50
Ja nie byłam zwolenniczką zwalniania Smudy i dalej twierdzę, że powinien zostać do końca sezonu. Ktokolwiek nie przyjdzie już teraz kijem Wisły (nomen omen) nie zawróci... A tak pewnie trzeba Franzowi zapłacić jeszcze odprawę, bo przecież jego prawnik nie pójdzie na rękę klubowi.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.03.2015, 18:50
a mi Franca po ludzku szkoda. Nie było wyników a mimo to, decyzja o zwolnieniu nie spowodowała u mnie uśmiechu.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.03.2015, 18:54
Gdyby nie fakt, że Smuda zapieprzyl wieloma wypowiedziami na temat zawodników, jawnie plujac im w twarz, to przypuszczam, że dopiero po ewentualnej porazce w Derbach by go zwolnili. Inną sprawą jest, ze u starego dobrego Cupiala wyleciałby z hukiem po 0-5 na Łazienkowskiej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.03.2015, 18:54
Po udanej jesieni 2013 Smuda miał u wielu ogromny kredyt zaufania. W tym u mnie. Jednak tej wiosny i w końcówce jesieni pogrążył się wieloma rzeczami. Wyniki wynikami, ale sam sobie kopał od jakiegoś czasu grób.

Pierwszy z brzegu przykład. Tak długo bał się postawić na Piotrka Żemło, że teraz (ktoś) musi na niego postawić, pierwszy raz od początku w meczu z Legią. Długo wierzyłem w bajki Smudy, że w Wiśle nie ma utalentowanej młodzieży i faktycznie nie ma na kogo postawić. Może dlatego, łączenie z Wisłą Jana Urbana wcale mnie nie niepokoi. Jako jeden z niewielu polskich trenerów nie boi się stawiać na modych.Na nikogo lepszego nas nie stać, a musimy mieć trenera - strażaka który z miejsca wkomponuje się w nasze realia.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.03.2015, 19:01
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-m,nId,1694115
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.03.2015, 19:15
No to zarabiał u nas o 5 tys. więcej czyli 65 tys. zł/m. Nieźle nas kosztował.
Odpowiedz cytując
dominatorbj
Member

Od: 08.2013

Stary 09.03.2015, 19:29
Tragedia.
Tak to jest jak z g**a robi się wynik, a potem inni oczekują, że to tak zawsze będzie i jeszcze poprzeczkę będziemy podnosić bez inwestycji, wymiany kadry itp.

Jak przyszedł Pan Robert Gaszyński to się cieszyłem. Naobiecywał, naopowiadał bajki a potem:
- Kłótnia z kibicami
- Brak obiecanego sponsora
- Brak kasy na wzmocnienia
- Brak wzmocnień w okresie przygotowań
- Wzmocnienia na szybko w tym 2ch kontuzjowanych piłkarzy
- Bajki o grach w pucharach
- Wywalenie Smudy

Dosyć ponury obraz zmian.

Można Smudy nie lubić, ale w mojej opinii umiał on do większości trafić i wykrzesać z nich więcej niż potrafią stąd taki dobry wynik w zeszłym sezonie i na półmetku tego.
Teraz napompowano balonik (transfery, sponsor, wzmocnienia), który pękł i w mojej opinii to główna przyczyna formy zespołu. Zamydlono oczy, a król nagi.

Chciałbym aby było inaczej, ale dzisiaj 9 marca jestem w stanie postawić kasę na to, że do 8 się nie zakwalifikujemy czy na trenera dostaniemy Mourinho czy innego Urbana.

I nie przez Smude, bo dzięki Smudzie mieliśmy szanse się jakoś w niej znaleść.

Może to i jednak dobrze, bo jak to wszystko padnie a my będziemy walczyć o utrzymanie to ktoś postanowi sprzedać ten klub dla jego dobra.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2015, 20:34
Wywiad Białońskiego z Dyzmą w Interii to szczyty autopropagandy w wykonaniu Dyzmy.

A już twierdzenie, że Cupiał zwalnia Dyzmę, bo ten nie dał rady z awansem do LM w tym roku to chyba jakiś ktoś mocno napruty ziołami mógł wymyślić.

Idź już Dyzma i mam nadzieję, że więcej o Tobie nie będzie słychać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.03.2015, 20:36
Może następca będzie gorszy? Może spotkają nas jeszcze inne nieszczęścia? Ale z okazji wywalenia Smudy otwarłem browca po przyjściu z pracy

Ja tam za "sparciałym" Frankiem "0-5 Legia" - płakał nie będę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.03.2015, 21:26
No to teraz Urban albo Kasperczak Z deszczu pod rynnę
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 09.03.2015, 21:41
Ciągle czytam o tych cudach smudy, bo awansowaliśmy do pierwszej 8. Przed dyzma skład był lepszy? Przecież prze dyzma tez byliśmy w 8. Gdzie te czary, cuda? Ludzie obudzcie się. On nie osiągnął kompletnie nic. A na obecne warunki 65 tys. za takie cos? No sory ale to chyba jakies nieporozumienie.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.03.2015, 22:46
dominatorbj napisał(a):Wyświetl post
Tragedia.
Tak to jest jak z g**a robi się wynik, a potem inni oczekują, że to tak zawsze będzie i jeszcze poprzeczkę będziemy podnosić bez inwestycji, wymiany kadry itp.
Amen

Dodać można,że jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie nim w Polsce zrozumie wreszcie przeciętny kibic,właściciel itp,że trener potrzebuje czas i materiał do obróbki.
Życzę sobie od dekady:Cupiale odejdź w pierony!
Odpowiedz cytując
dominatorbj
Member

Stary 09.03.2015, 23:03
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Ciągle czytam o tych cudach smudy, bo awansowaliśmy do pierwszej 8. Przed dyzma skład był lepszy? Przecież prze dyzma tez byliśmy w 8. Gdzie te czary, cuda? Ludzie obudzcie się. On nie osiągnął kompletnie nic. A na obecne warunki 65 tys. za takie cos? No sory ale to chyba jakies nieporozumienie.
Nazwiska typu Sobolewski, Wilk, Jaliens, Melikson, Kirm, Illiev czy Genkov jakoś gdy przychodził Smuda lepiej brzmiały niż Bunoza, Burliga, Uryga, Chrapek czy potem Brożek i Dudka. Pamiętajmy, że jak Smuda przychodził to większość chłopaków którzy dziś grają w 1 składzie prosto kopnąć piłki nie potrafiła, a co dopiero stworzyć jakąś składną akcje. Bunoza, Burliga czy Chrapek mocno obrywali od kibiców.

Pewnie przy przyjściu Smudy i uszczupleniu kadry stawiałeś tak jak większość ekspertów, że zajmiemy jedno z 3 ostatnich miejsc w tabeli. Artykuły i prognozy do zobaczenia w necie.

Początek obecnego sezonu to zachwyty nad tym, że Wisła gra najładniejsza piłkę w lidze. I pewnie graliby dalej jakby ktoś dolał obiecanego paliwa wtedy kiedy było potrzebne.
1 solidny napastnik a spokojnie mogliśmy mieć 6 pkt za 2 ostatnie mecze.

Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 09.03.2015, 23:17
No i okazuje sie ze wymiana walut pod peweksem i pewne umiejetnosci nie wystarcza do osiagniecia sukcesu w sporcie. Mozna tlumaczyc to roznymi wzgledami pozasportowymi, ktore sprawiaja ze w Polsce nie da sie zrobic sredniej jakosci ligii ale... ale patrzac na to co sie dzieje wokol Wisly od 18 lat to stwierdzic trzeba, ze z tym klubem nie bylo po bozemu juz od momentu wpompowania kupy jak na realia lat 90 pieniedzy.

W momencie zwolnienia Lazarka widac bylo ze dyletanckie towarzystwo ma bardzo blade pojecie o pilce noznej. Wpompowanie kasy plus rachunek prawdopodobienstwa spowodowal, ze pare malutkich sukcesikow przez te 18 lat bylo, jednakze ten rachunek na tyle zawyzal progi klubu, ze nie byl w stanie osiagnac nic wiecej.

Czy Franek byl innym trenerem Wisly niz za poprzednich kadencji? nie byl. Czy Wisla Tf jest cos w stanie jeszcze osiagnac .Nie moze, nie mogla i nie bedzie mogla. Niestety.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.03.2015, 23:41
dominatorbj napisał(a):Wyświetl post
Nazwiska typu Sobolewski, Wilk, Jaliens, Melikson, Kirm, Illiev czy Genkov jakoś gdy przychodził Smuda lepiej brzmiały niż Bunoza, Burliga, Uryga, Chrapek czy potem Brożek i Dudka. Pamiętajmy, że jak Smuda przychodził to większość chłopaków którzy dziś grają w 1 składzie prosto kopnąć piłki nie potrafiła, a co dopiero stworzyć jakąś składną akcje. Bunoza, Burliga czy Chrapek mocno obrywali od kibiców.

Tyle w temacie.
Melikson jechał na oparach, ewidentnie chciał nas opuścić. O Genkovie nawet nie piszę, bo nasi górnicy mogliby się od niego nauczyć strajkować. Iliev to taki Stilić tylko jeszcze bardziej chimeryczny. Jaliens na pewno nie wypada lepiej od Guzmicsa.

Smuda kilku zawodników postawił na nogi, ale w grze nie widać postępów w skali roku. Każda runda powinna być coraz lepsza. Tak nie było.

Ponadto zarząd uznał, że Smuda nie gwarantuje realizacji celów i nie ma znaczenia czy ktos inny poradziłby sobie lepiej. Nie sprostał to musi odejść - proste.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.03.2015, 03:52
Za Franka oglądanie gry Wisły przestało być katorgą i za to mu dziękuję.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.03.2015, 06:57
http://www.livesports.pl/druzyna/wis...b20Q2Q/wyniki/ zobaczcie jak to wygladalo ...
Odpowiedz cytując
dominatorbj
Member

Stary 10.03.2015, 09:17
piotek napisał(a):Wyświetl post
Smuda kilku zawodników postawił na nogi, ale w grze nie widać postępów w skali roku. Każda runda powinna być coraz lepsza. Tak nie było.

Ponadto zarząd uznał, że Smuda nie gwarantuje realizacji celów i nie ma znaczenia czy ktos inny poradziłby sobie lepiej. Nie sprostał to musi odejść - proste.
Zgadzam się każda runda powinna być lepsza jednak tylko w sytuacji gdy:
a) dostajemy realne wzmocnienia zespołu
b) z zespołu można wycisnąć coś więcej niż w poprzedniej rundzie

Po poprzednim udanym sezonie odeszli Misiek, Bunoza czy Chrapek czyli na 3 pozycjach bodaj 3 niemal najmocniejsze punkty.
Przed tym sezonem znowu wróżono nam spadek.
Dostaliśmy Dudke, Stilica,Sadloka czy Jankowskiego. Zawodników wypalonych i niechcianych. Jak długo Smuda może z nich robić zawodników grających ponad stan? Oczywiscie trzeba założyć, że zawodnicy pokroju Brożka, Burligii czy Głowackiego nadal będą utrzymywać formę życia (poprzedni sezon).

U Smudy mieliśmy 1 rundę zdecydowanie ponad stan i drugą runde na normalnym poziomie (czyli to co oni normalnie potrafią grać).

Czy to jest fakt czy nie okaże się zaraz. Nowy trener, nowe spojrzenie, nowe paliwo dla piłkarzy.
Jeżeli do końca sezonu okaże się, że zespół gra na poziomie. To widocznie Smudy koncepcja się wypaliła.
Jeżeli skończymy na 8 miejscu lub niżej to okaże się, że Smuda robił wynik ponad stan.

Ja jestem bliżej tej drugiej opcji i myślę, że 10 miejsce to maks na co możemy liczyć w tym sezonie.

Cele trzeba zakładać realnie. Dla mnie ta dla tej kadry realny cel to walka o 8 miejsce.
Cel zawyżony to 7 miejsce.

Cel dla Smudy został ustawiony nie realnie przy takiej kadrze i wzmocnieniach. Generalnie on został ustawiony z informacją, że klub dostanie sponsora a Smuda 4 zawodników. Nie dostał. Jak Moskal nie osiągnie celu pucharów to ktoś kto zakładał ten cel dla klubu i piłkarzy powinien odpowiedzieć za nieumiejętność i brak kompetencji. Tym sposobem robi się krzywdę chłopakom i mydli się oczy fanom, a klub prowadzi się na dno.

Nazwiska nie grają, a chłopaki mają schyłek kariery.
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.03.2015, 09:28
Ja zauważyłem, pewną prawidłowość w pracy Smudy. Runda jesienna, była zawsze w miarę przyzwoita, zaś wiosenna... zdecydowanie gorsza. Dalej, niektórzy zawodnicy na początku współpracy ze Smudą, mieli błysk formy ( Brożek, Stilic, Sadlok, Donald czy nawet Garguła i Uryga, nawet Jankowski i Stępiński pierwsze mecze mieli lepsze) wszyscy zdecydowanie lepiej grali po pierwszy miesiącach współpracy ze Smudą, niż później. Później to równia pochyła... Zauważył ktoś podobną prawidłowość?
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2015, 10:50
Bąbel napisał(a):Wyświetl post
Ja zauważyłem, pewną prawidłowość w pracy Smudy. Runda jesienna, była zawsze w miarę przyzwoita, zaś wiosenna... zdecydowanie gorsza. Dalej, niektórzy zawodnicy na początku współpracy ze Smudą, mieli błysk formy ( Brożek, Stilic, Sadlok, Donald czy nawet Garguła i Uryga, nawet Jankowski i Stępiński pierwsze mecze mieli lepsze) wszyscy zdecydowanie lepiej grali po pierwszy miesiącach współpracy ze Smudą, niż później. Później to równia pochyła... Zauważył ktoś podobną prawidłowość?
Nie. Nikt na tym forum nie zdawał sobie do tej pory z tego sprawy. Nie wiedzieli o tym też kibice Amiki czy Legii.

ps. poczytaj swoją sygnaturkę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.03.2015, 12:05
W tym klubie chyba nigdy nie będzie normalne. Trzeba było zatrudnić Kazka już w 2013 roku zamiast Smudy, albo zaproponować taki kontrakt Smudzie że w KAŻDEJ chwili będzie go można rozwiązać bez jakichkolwiek konsekwencji. Nie dość, że mamy same kłopoty to teraz jeszcze dwóch trenerów na utrzymaniu.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.03.2015, 13:31
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
a mi Franca po ludzku szkoda. Nie było wyników a mimo to, decyzja o zwolnieniu nie spowodowała u mnie uśmiechu.

ojojoj.. Twój Franek nie rozwiazal umowy za porozumieniem stron i Wisla bedzie mu musiala placic pensje za pierdy w fotel.
Ma w dupie Ciebie, mnie i Wisłę, ktora boryka sie z problemami finansowymi. Pozbyc sie go i tak trzeba bylo bo byl jak wrzod na zdrowym organizmie czlowieka i coraz bardziej psul atmosfere w klubie i druzynie.
"Chce pomoc temu klubowi" - Franciszek Smuda.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 10.03.2015 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 10.03.2015, 13:49
aNouc napisał(a):Wyświetl post
ojojoj.. Twój Franek nie rozwiazal umowy za porozumieniem stron i Wisla bedzie mu musiala placic pensje za pierdy w fotel.
Ma w dupie Ciebie, mnie i Wisłę, ktora boryka sie z problemami finansowymi. Pozbyc sie go i tak trzeba bylo bo byl jak wrzod na zdrowym organizmie czlowieka i coraz bardziej psul atmosfere w klubie i druzynie.
"Chce pomoc temu klubowi" - Franciszek Smuda.
Trochę nie fair jest takie stawianie sprawy. Na pewno każdy z tego forum nie zrezygnowałby z pensji od Wisły, szczególnie tak wysokiej. Każdy z nas byłby w....iony za wywalenie z pracy i każdy nie byłby zdolny do rezygnacji z 65 tys. zł. Także mówienie, że Franz jest zły, bo kłamał, nie chce pomóc klubowi rezygnując z wynagrodzenia jest śmieszne. Podobnie jest ze stawianiem sprawy przez Gaszyńskiego, który mówi że ruch należy do trenera odnośnie rozwiązania za porozumieniem stron. Wywołał tym kolejne napięcia na linii Smuda - kibice, kolejne po "chłamie", a nie grze. Smuda nie może mówić, że ma piłkarzy za 5 zł, a Gaszyński może mówić o chłamie nie grze?
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 10.03.2015, 13:52
a graliśmy coś innego niż chłam - zresztą Gaszyński przeprosił i powiedział że nie tak chciał powiedzieć. A przy okazji nie uważasz że szanujący się trener po takiej wtopie jak mecz z Zawiszą nie powinien się oddać do dyspozycji klubu. Co by nie powiedzieć Probierz o wiele młodszy i pewnie mniej majętny potrafił
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.03.2015 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 10.03.2015, 13:55
Nie uważam, według mnie zawodnicy powinni to zrobić. Nie Smuda nie trafiał z metra na pustaka. Z resztą było, minęło, teraz będziemy oceniać Kazika
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.03.2015, 13:59
Ze jak ? Zawodnicy do dyspozycji klubu sie powinni oddac?
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 10.03.2015, 14:01
Specjalnie egzageruję. Chodzi mi o to, że im powinno być wstyd, że Smudę wywalili
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.03.2015, 14:03
Wstydem to bylo jego zatrudnienie ale kazdy ma swoje zdanie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.03.2015, 14:03
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
a graliśmy coś innego niż chłam - zresztą Gaszyński przeprosił i powiedział że nie tak chciał powiedzieć. A przy okazji nie uważasz że szanujący się trener po takiej wtopie jak mecz z Zawiszą nie powinien się oddać do dyspozycji klubu. Co by nie powiedzieć Probierz o wiele młodszy i pewnie mniej majętny potrafił
Smuda powinien wyciągnąć całą kasę od Wisły co do ostatniej złotóweczki, bo mu się zwyczajnie należy. Taki miał kontrakt.

Inna sprawa jest taka, iż wygląda na to, że nie wyleciał nie tylko za wyniki, ale w dużej mierze za niewyparzoną gębę. Wyobrażam się Cupiała, witającego się już z LM, który ni stąd ni zowąd usłyszał, że Wisła jest słaba, a "wzmocnienia" to ogórki za 5 pln.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 10.03.2015, 14:12
Wyleciał
po pierwsze za wyniki
po drugie za to że zupełnie nie widział co dalej (chociaż twierdził co innego)
po trzecie za zupełny brak porozumienia z piłkarzami (mówiąc bardzo delikatnie a mówiąc wprost po awanturach za bluzgowe ,,motywowanie "piłkarzy
i dopiero po czwarte za bzdurne wywiady
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów