The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2014, 17:29
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Ci "szalikowcy" od tygodnia nie potrafią zapełnić swojego sektora. Tacy zmobilizowani?
Pogonili Cie z "Nibylandii", to teraz tutaj siejesz zamęt? To jest temat polityczny, swoje żale i frustracje na "złych kiboli" wylewaj gdzie indziej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.12.2014, 17:53
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
temat polityczny więc chyba źle trafiłeś ale odpowiem offtop. Martw się żeby pikniki zapełniły swoje sektory na meczach z Piastem czy Bełchatowem. O niedzielę się nie martw pamietam mecze z ŁKS jak lecieliśmy do 2 ligi -dziwne że pikników wtedy nie widziałem a jedynym "sponsorem" klubu wtedy i wcześniej a także kiedy zimno ,pada deszcz a grajki olewają było Towarzystwo z X-tki ,dzisiaj z C
Z ekipy z X-tki została garstka. Dzis na C chodzi w większości niewyżyci z gimnazjum. Czy pisanie, że ten czy tamten jest Żydem czy masonem pasuje do tematu politycznego?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pogonili Cie z "Nibylandii", to teraz tutaj siejesz zamęt? To jest temat polityczny, swoje żale i frustracje na "złych kiboli" wylewaj gdzie indziej.
Pisałem o czym innym, ale Ty widzisz tylko to, co Cię najbardziej boli. Jeśli wyrażanie swojego zdania uważasz za sianie zamętu, cofnij się do PRL-u. Tam mógłbyś współpracować z odpowiednimi organami oceniając, czy ktoś sieje zamęt czy nie
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 03.12.2014, 18:11
http://biznes.interia.pl/gieldy/news...=business_news

i to cieszy , i to raduje , gdyby nie kroplówka urbanoplatfusów byliby na dnie
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.12.2014, 18:30
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Pisałem o czym innym, ale Ty widzisz tylko to, co Cię najbardziej boli. Jeśli wyrażanie swojego zdania uważasz za sianie zamętu, cofnij się do PRL-u. Tam mógłbyś współpracować z odpowiednimi organami oceniając, czy ktoś sieje zamęt czy nie
siemstein napisał(a):
Ci "szalikowcy" od tygodnia nie potrafią zapełnić swojego sektora. Tacy zmobilizowani?
Może rozwiniesz swoją myśl i wyjaśnisz nam jak Twój post ma się do tematu?

I swego czasu to ja byłem "odpowiednimi organami" na tym forum, więc mniej więcej się orientuję w poruszanej kwestii Rozkręcanie kolejnej wojny, tylko w innym temacie jest bardzo słabym pomysłem.

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
http://biznes.interia.pl/gieldy/news...=business_news

i to cieszy , i to raduje , gdyby nie kroplówka urbanoplatfusów byliby na dnie
Wszystkie gazety codzienne (poza "Faktem") zaliczają duże spadki sprzedaży. To medium się kończy - zabija je internet, funkcję przejmują portale, serwisy video (youtube) i blogi tematyczne.
Kroplówka ze spółek skarbu państwa to jedna sprawa. Inna, że "Agora" to całkiem spory koncern medialny.

Co nie zmienia faktu, że nie są już tak mocni jak byli jeszcze pięć lat temu, ale sami się mocno wyautowali wieloma nadużyciami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.12.2014 o godz. 18:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.12.2014, 18:33
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.12.2014, 18:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Może rozwiniesz swoją myśl i wyjaśnisz nam jak Twój post ma się do tematu?

I swego czasu to ja byłem "odpowiednimi organami" na tym forum, więc mniej więcej się orientuję w poruszanej kwestii Rozkręcanie kolejnej wojny, tylko w innym temacie jest bardzo słabym pomysłem.
Rozkręcam wojnę pisząc o rasiźmie? Czyli jestem przedstawicielem mniejszości "nierasistowskiej" na tym forum? A co do tematu politycznego; rozmowa zeszła na to, kto jest Żydem, a kto nie. To trochę trąci zboczeniem z tematu, zakończyłem rozważania, możecie przejść dalej do polityki
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.12.2014, 19:19
Nie jest to żadne zboczenie z tematu, a listy Żydów, polonica.net oraz inne wypociny Leszka Bubla zawsze były immanentną cechą tego tematu, gdy jeszcze do niego nie zaglądałeś

emj miałem Cię za osobę która ma jako taką wiedzę o funkcjonowaniu środowisk politycznych w Polsce ale naprawdę teraz to mnie zaskoczyłeś. Akurat SLD via SdPR via PZPR uwłaszczyło największy majątek w tym kamienice czy gazety, wcisnęło najwięcej swoich "towarzyszy" do spółek i spółeczek, to oni byli powiązani z działaniami służb postkomunistycznych zakładających polonijne społki będące przykrywkami dla różnych dealów, to oni są bohaterami niesławnej pożyczki moskiewskiej i wielu innych spraw.
Odczuwam nieodparte wrażenie że jesteś przysłany na to forum przez kogoś żeby robić krecią robotę tłumacząc naiwnym że nieważne jest to że "tamci"(PO,PSL,SLD) skręcili MILIARDY, uwłaszczyli setki przedsiębiorstw, robią ustawy będące wprost na rękę pani Merkel i innym "europejczykom" a Polska "ma się poświęcieć" jak powiedział Krul ver. 2.0. ale największym problemem jest że jakiś SKOK śmiał sponsorować pisowców, no i jest Srebrna - "powiązana" z Kaczyńskim i jest zapleczem PIS-u. Dowodem też jest Sasin bo w Wołominie zatrudnił swoich .SKANDAL ! przecież PSL nie zatrudnia nikogo (nikogo powyzej 150% zapotrzebowania w danym urzędzie). SLD i PO też nie zatrudnia choć przyznam że PSL to rekordzista świata. A jakoś kandydowałeś do zielonych ludków...no tak jak się chciało do koryta to się jakoś to wytłumaczyło teraz to każdy NIEZALEŻNY. Jak palikociarze w Wadowicach
Przepraszam za zwłokę, ale szukałem moich cytatów z dawnych rozmów, których nie mogę jednak odnaleźć, a dotyczących konkretnie uwłaszczenia się obozu postsolidarnościowego, które prawdopodobnie prowadziłem z Sędzią, albo Jędrkiem.

Panie Arapaho rozumiem, że pojawiające się epitety są objawem bezsilności, ale z tego co pamiętam wcześniej ta bezradność nigdy nie przychodziła w naszych dyskusjach aż tak szybko. No cóż latka lecą

Pouczanie w stylu "miałem Cię za osobę..." też pojawiało się zwykle dopiero przy którejś tam odpowiedzi, gdy nerwy trzymane na wodzy powoli popuszczały i pozwalały puścić wodze fantazji z takim "górnolotnym" słownictwem. Tym razem mamy do czynienia z odmienną sytuacją, gdzie zamiast odpowiedzi w dyskusji obserwujemy od razu taką sieczkę słowną.

Nic jednak na to wszystko nie poradzę, bo u mnie wciąż wiosna młodości trwa i ani myślę kończyć dyskusje w ten sposób zaśmiecając sobie umysł pejoratywnie nacechowanymi emocjami.

Wracając do meritum to odniosę się do czterech bardziej merytorycznych części ww. cytatu:

1) Odnośnie SLD to nie jest to moja opinia dotycząca bogactwa obecnego SLD, a jeśli dobrze pamiętam p. Czarzastego, który ma to do siebie, że lubi drwić nawet ze swojej opcji politycznej, a czasem formułuje kuriozalne tezy, które nie muszą być z góry fałszywe. Nie wiem jak stoi finansowo SLD w chwili obecnej, ale śmiem się założyć, że są w zdecydowanie gorszym położeniu niż PO, czy PiS, które nie musiały sprzedawać swojej siedziby, aby ratować się przed ryzykiem braku funduszy na kolejną kampanię wyborczą. Czas ich prosperity finansowego minął dekadę temu i nawet wspomnienia o pożyczce moskiewskiej, czy bankierze lewicy i zagranicznych kontach dawnych ludzi z PZPS nie budują u mnie obrazu mlekiem i miodem płynącego ugrupowania. Chyba, że chcesz się zapisać do SLD skoro tak jest tam dobrze?

2) Odnośnie uwłaszczenia się obozu postsolidarnościowego to próbowałem odnaleźć posty z dawnych dyskusji, ale zagubiły się gdzieś w na stronicach tego tematu i odnalazłem jedynie krótki wzmianki. Nie znam żadnych rzetelnych badań, które pozwolą ustalić kto nakradł więcej, czy kacykowie PRL-owscy, czy baronowie postsolidarnościowcy, ale z pewnością jedni i drudzy mają wiele za uszami jeśli chodzi o uwłaszczenie się na majątku narodowym, a PO i PiS wraz ze wcześniejszymi formami tych partii wiodą w tym prym, a konkurować z nimi może jedynie szeroka lewica z SdRP i SLD na czele.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Kto był marionetką to był, prezydenci nie zawsze mieli do powiedzenia więc niż radni, a nawet jak mieli to w przypadku zakładów pracy decydowały również związki, wojewódzkie centralne partyjne oraz góra zarówno partyjna, jak i rządowa. Przecież nie od dziś wiadomo, że Elbląg wraz z Łodzią to miasta, którym najbardziej dostało się po tyłku przez ostatnie dwie dekady, a duży udział miały w tym wszystkim ludzie z byłej "Solidarności" (nigdzie nie napisałem, że komuchy są czyste), którzy tak jak rozkładali i rozkradali wołomińską Hutę Szkła i Stolarkę tak dołożyli nie jedną cegiełkę do zniszczenia przemysłu w Elblągu. Następnie Elbląg stał się w pewnym sensie kolebką PO i PIS, Kaczyńscy oraz Tusk upodobali sobie tak to miasto, że nawet jeden z nich startował z tego miasta w wyborach (Jarek), a KLD-owcy wytrenowali się na Elblągu w rozkradaniu całej Polski.

Piękny życiorys pani poseł z PO, która startowała ze wspólnej listy PO-PiS "Czas na Elbląg" w 2002 roku.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZIlM2HJsFHoJ:mamprawowiedziec.pl/strona/polityk/30959/glosowania%3F%26q%3D%26p%3DG.1d,2d,3d.140,20%26pn% 3DG..120%26w%3D+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
Zwrócić Polskę nam miała Solidarność z Maryją na sztandarach, a do rozkradania wyciągnęli łapy jako pierwsi jeszcze przed komuchami. Stolarkę i Hutę Szkła w Wołominie szybko przetrawili i wypluli, a teraz zostały zgliszcza. W całej Polsce działo się to na mniejszą, albo większą skalę, a właśnie teraz brakuje tych średnich i dużych zakładów, na których całe familie się uwłaszczały, a teraz krzyczą, że mało, bo za komuny było i tak lepiej.
3) Odnośnie partyjnych cwaniaczków, aparatczyków przysłanych na to forum oraz trolli, którzy wciąż je okupują doskonale powinieneś się orientować kto jest kim skoro niemal od samego początku śledzimy i aktywnie uczestniczymy w tym i podobnych tematach na tym forum tworząc pod drodze pokaźną ilość postów, a co ważne co w moim i Twoim przypadku zwykle merytorycznych postów. Sporo różnych person przewinęło się przez te tematy, ale agitatorzy zwykle albo opuścili ten przydział pod dokończeniu swojego odcinka pracy, albo niechybnie muszą odcierpieć bana.

4) Odnośnie formułowanego kolejny raz pomówienia mnie o kandydowanie do PSL to jest to nie tyle żenujące co śmieszne

PSL odkąd się interesuję polityką na poważnie, a będzie to przeszło 10 lat od kiedy zacząłem działać w radach młodzieżowych, radach osiedlowych i później w radzie miejskiej od zawsze był konkurentem politycznym, więc raczej nie pałałem nigdy chęcią do wstępowania do "zielonych ludków", mimo tego, że w skali ogólnokrajowej przyglądałem się ich działaniom, gdyż tak jak wielokrotnie pisałem obecny prezes PSL jest znajomym rodziny ze studiów, którego wciąż uważam za jednego z nielicznych uczciwego i znającego się na rzeczy polityka.

Mam o tyle komfortową sytuację, że nigdy nie należałem do żadnej partii politycznej, a jedynie brałem udziałem przy organizowaniu KWW, że przez resztę życia nie będzie mi ciążyła legitymacja członkowska PO, PiS, SLD, PSL, czy innej lewicowej formacji.

Zresztą tłumaczone to było po stokroć, ale jest to mówienie jak do ściany.

PS. Jako, że za moment ważna chwila i tysięczna strona tego tematu to mógłbym prosić trolli o wzięcie urlopu w trollowaniu, bo nie chce mi się już czytać stron, gdzie połowa treści jest niewidoczna
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.12.2014 o godz. 19:32.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.12.2014, 23:22
Reasumując SLD ma się teraz finansowo gorzej z czym się zgodzę - tyle tylko że nie jest to wynik mniejszego uwłaszczenia a mniejszych dotacji z budżetu spowodowanych takimi a nie innymi wynikami wyborczymi.
Jeżeli jednak nadal twierdzisz że PiS jest w porównywalnym stopniu beneficjantem przemian - do UW/KLD/PO/SLD to jestes w grubym błędzie a już powtarzanie od wielu lat tego samego sloganu opartego na Srebrnej czy Telegrafie a obecnie jeszcze SKOKach które z uwłaszczeniami nie miały nic wspólnego może tylko nasuwać myśl że pisze to osoba z nadania a nie bezstronny obserwator polityczny.
Zakładając nawet korzystną dla Ciebie wersję zdarzeń że w/w spółki trafiły w ręcę Kaczyńskich w niejasnych okolicznościach to miej proporcje mocium Panie. W pierwszych wersach powinieneś atakować PO/PSL i SLD - zjechać ich tu z góry na dół i ich liczne przypadki niejasnych spraw dot.finansowania. Ale jednak nie. O dziwno chłopcem do bicia jest PiS- który rządził całe 18 m-cy i który NAWET jeśłi -zyskał stosunkowo najmniej. Z uporem godnym lepszej sprawy toczysz boje choćby tak kluczowe jak to że Wołominie Sasin załatwił posady swoim a nie Waszym.
Jak tam emj sprawa zakładów o autostrady na Euro ? Odświeżyłbym temat bo A4 chyba nie doleciała jeszcze na Ukrainę Wiem że to nie tak ważna sprawa jak wołomińskie boje ale tak nieśmiało spytam?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 04.12.2014, 12:10
Kolejnemu prawemu powinęła się noga
Poseł Zbigniew Girzyński odchodzi z klubu i partii PiS
Mnie to nie dziwi. Przecież nauki pobierał u samego Rydza Hochsztaplera.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...l#BoxSlotI3img
Cytat:
Do wyników audytu dotarł tygodnik "Polityka". Z dokumentu wynika, że Zbigniew Girzyński, który "oprócz wyprawy madryckiej jeździł w tych samych dniach i do tych samych miejsc co" niesławni "posłowie podróżnicy", czyli Hofman, Kamiński i Rogacki.
Wychodzi że do tego samego gangu Hofmana należał.

Osobiście to żal mi chłopa, no ale skoro nas okradał...

Cóż taka to partia
Pierwszym elementem interesu była spółka Telegraf, którą dzięki hojnym `datkom' z państwowej kiesy przekształcono w imperium finansowe : Fundacja Prasowa Solidarności,Solidarna Wieś, Nowe Państwo, Silna Polska w Europie oraz pięć spółek: Srebrna sp. z o.o., Srebrna-Media sp.z o.o., Celsa sp. z o.o., Air Link sp. z o.o., Inter- Poligrafia SA. W ostatnim czasie do interesu dołączył Instytut im L.Kaczyńskiego. Ich fundatorami, członkami władz i pracownikami byli w różnych okresach: Jarosław Kaczyński, Sławomir Siwek, Marek Dziubek, Krzysztof Wyszkowski, Adam Lipiński, Ludwik Dorn, Marek Suski, Jolanta Szczypińska, Krzysztof Czabański (i jego żona), Przemysław Gosiewski i inni. W sumie w interes zaangażowanych jest kilkadziesiat prominentnych działaczy PIS wraz z rodzinami.
Ostatnio edytowane przez york09 : 04.12.2014 o godz. 12:27.
emj10
Senior Member

Stary 04.12.2014, 12:41
Czyli tysięczną stronę można uznać za otwartą wątkiem jakże ambitnym

Co do złodzieja Girzyńskiego to nikt nie powinien żałować ludzi tego pokroju, którzy nie dość, że byli na garnuszku państwa przez wiele lat to jeszcze wyciągali łapy po więcej. Kiedyś za to ucinano łapy, a teraz powinno się zabierać takim krętaczom mandaty poselskie.

Liczę, że wywalą z sejmu wszystkich, którzy kradli w biały dzień pieniądze podatników.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.12.2014, 12:45
Pisowcy pląsają na urodzinach Radia Maryja :

https://www.youtube.com/watch?v=4TCtalr8j4I#t=30

york09
Banita

Stary 04.12.2014, 12:56
Girzyński zapowiada, że pozostanie posłem niezrzeszonym. Cóż, powinien po prostu przestać być posłem. Dziś Girzyński bowiem żadnych obywateli reprezentować nie ma prawa.

Jak Zbigniewa z partii wyrzucają. A mówi że sam odszedł
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.12.2014, 13:01
Ja się mogę założyć ,że w bliższej lub dalszej przyszłości Hofman , Girzyński i Kamiński , wrócą na łono PISu
york09
Banita

Stary 04.12.2014, 13:21
"Nie wiem, jakie dokładnie były intencje posła Girzyńskiego, ale jego zachowanie traktuje jako modelowe - powiedział szef klubu PiS. " Tak zachowanie modelowe to kantowanie na delegacji ale chyba tylko dla PIS-u. Jak się wyda to szybko wywalamy gościa ( albo sam odchodzi ) i trąbimy jakie to mamy wysokie standardy itp . No proszę, to w taki sposób trzeba dbać o dobre imię prezesiej partii.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.12.2014, 14:28
york09 napisał(a):Wyświetl post
"Nie wiem, jakie dokładnie były intencje posła Girzyńskiego, ale jego zachowanie traktuje jako modelowe - powiedział szef klubu PiS. " Tak zachowanie modelowe to kantowanie na delegacji ale chyba tylko dla PIS-u. Jak się wyda to szybko wywalamy gościa ( albo sam odchodzi ) i trąbimy jakie to mamy wysokie standardy itp . No proszę, to w taki sposób trzeba dbać o dobre imię prezesiej partii.
Zachowanie posła jest zachowaniem honorowym - powiedział w Sejmie Mariusz Błaszczak. Szef klubu PiS podkreślił, że poseł podjął samodzielną decyzję o opuszczeniu partii i klubu. - Tu chodzi o przyzwoitość. Chodzi o to, że tak trzeba się zachowywać w takich sytuacjach.

co za .......eni.e ... kradł i się tego nie wypiera - więc jest honorowy i odchodzi

nie komentuje tego jako pocisk na PiS. Niech nie ........ą i odejdą wszyscy co tak robili, bo na mandat posła w tym wypadku nie zasłużyli.

Girzyński to największa świetojebliwość w TV TRWAM. Jak on z teog się wytłumaczy?
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.12.2014, 14:30
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Pisowcy pląsają na urodzinach Radia Maryja :

https://www.youtube.com/watch?v=4TCtalr8j4I#t=30

to jest sekta.
york09
Banita

Stary 04.12.2014, 15:45
Ten filmik też pokazuje jaki to wysoki poziom łgarstwa a PISie
http://www.tvn24.pl/pis-mowi-o-falsz...,495536,s.html
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2014, 15:58
coraz więcej samobójstw z biedy w POlandii http://wpolityce.pl/kryminal/224615-...poty-finansowe 8 tyś to bardzo dużo....To syndrom zielonej wyspy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.12.2014 o godz. 16:03.
york09
Banita

Stary 04.12.2014, 16:04
AYALA napisał(a):Wyświetl post
coraz więcej samobójstw z biedy w POlandii
Nie każdy może tak CHonorowo i uczciwie dorabiać jak robią to politycy PIS.
Arapaho
Senior Member

Stary 04.12.2014, 16:11
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Masz wyprany mózg żydowskim pisem. Jakbyś poświęcił trochę czasu to byś znalazł w internecie informacje, to nie jest żadna wiedza tajemna. Takie są fakty są na to wszystko dokumenty.

"Akt erekcyjny pod budowę muzeum został podpisany 26 czerwca 2007 przez: prezydenta Lecha Kaczyńskiego"

Mamy żydowską marionetkę na Wawelu która gnoiła Polaków i ośmieszała katolików, ale i tak są naiwni ludzie którzy uważają go za bohatera albo nawet za świętego
skróć bajere lewacka mendo - jak poświece trochę czasu na "internecie" to znajdę "informacje" że wszyscy polscy polityce są żydami -zaczynając od Korwina przez Kwaśniewskiego i Kaczyńskiego po całą czołówkę Platfusów. A na koniec znajdę info że imć "kamikaze" z matki Żyd z ojca cygan jest naturalizowanym turkiem.
p.s. ( trzymam się poziomu interlokutora-żeby nie było)
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 04.12.2014 o godz. 16:25.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.12.2014, 16:21
Nie każdy może tak CHonorowo i uczciwie dorabiać jak robią to politycy PIS.
Odpowiecie za zbrodnie przeciwko Narodowi Polskiemu przed trybunałem w Hadze.Takie rzeczy rzadko uchodzą na sucho
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.12.2014 o godz. 16:27.
Arapaho
Senior Member

Stary 04.12.2014, 16:25
Czyli tysięczną stronę można uznać za otwartą wątkiem jakże ambitnym

Co do złodzieja Girzyńskiego to nikt nie powinien żałować ludzi tego pokroju, którzy nie dość, że byli na garnuszku państwa przez wiele lat to jeszcze wyciągali łapy po więcej. Kiedyś za to ucinano łapy, a teraz powinno się zabierać takim krętaczom mandaty poselskie.

Liczę, że wywalą z sejmu wszystkich, którzy kradli w biały dzień pieniądze podatników.
emj - szukam i szukam Twoich wpisów o wyciągających łapy po nie swoje : Nowaku,Sawickiej,Chlebowskim ,Palikocie,Kwaśniewskim, Burym ,Drzewieckim czy Piskorskim i nie mogę znaleźć. Może admin Ci je blokuje, weź to zgłoś chłopie bo musi być cenzura chyba. TY taki jedyny sprawiedliwy ,znaczy obok yorka i szpenia ( gdzie chłopaki wasze wpisy o wyżej wymienionych ?) Gdzie Wasze wpisy o Piterze strażniczce Teksasu ( pogromczyni rachunków za dorsza), o analfabecie "bul" Komorowskim, o klerykofobie Armandzie "Diablo" Ryfińskim, o kursancie klubu wałgajskiego ,gościu Wołodii Putina p. Rozenku?
Cała banda złodzieji, analfabetów albo zdrajców a Wy chłopaki ogarnięci pisofobią piszecie o Giżyńskim który pokazał wyżej wymienionym jak zachowuje się polityk z klasą który być może zachował sie nieuczciwie.
Wiem , zatkało kakao bo cóż możecie napisać - zwykłe ogólniki z podręcznika małego lewaka typu złodziej, pisuar,łgarz. NIedawno Palikot płacił za takie posty 5 zł - nie wiem jak teraz - w każdym razie możecie nieźle dorobić
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 04.12.2014, 16:28
@AYALA, @Arapaho Panowie, po co wdajecie się w jałowe dyskusje z agitatorami? Jest takie fajne powiedzenie: "Nie rusz gówna, bo śmierdzi". Warto tracić nerwy? Niedoszły radny z Wołomina mający uraz do PiS, tropiciel wszelkiego objawu żydostwa człek o nicku rodem z Japonii oraz pozostali wielbiciele Partii Oszustów na czele z yorkusiem, który już dawno został zdemaskowany. Dyskutując z kimś takim dokarmiacie ich tylko i dajecie bodziec do działania.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 07.12.2014 o godz. 23:33.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Arapaho
Senior Member

Stary 04.12.2014, 16:37
Smuga - no wybacz ale wejdzie tu na forum ktoś z zewnątrz - np. panienki z drugiej strony Błoń i pomyślą że Wiślacy to palikociarze albo platfusy i będą wklejać te ich wypociny po fejsach czy innych twitterach.Tak to przynajmniej dajemy odpór atakom ludzi spod Wołomina i wyznawców "sztukmistrza z Biłgoraju"
emj10
Senior Member

Stary 04.12.2014, 17:30
Co ja poradzę na to, że czterech posłów PiS-u okazało się drobnymi krętaczami i zwykłymi złodziejami. Jakoś nie widzę, abyś chwalił się tym na forum, bo przecież o złych informacjach na PiS nie piszesz podobnie jak nie robią tego Sakiewicz i Karnowscy, którzy żyją z ręki prezesa i jemu podległych spółek. W końcu to wszystko zadaniowcy

emj - szukam i szukam Twoich wpisów o wyciągających łapy po nie swoje : Nowaku,Sawickiej,Chlebowskim ,Palikocie,Kwaśniewskim, Burym ,Drzewieckim czy Piskorskim i nie mogę znaleźć. Może admin Ci je blokuje, weź to zgłoś chłopie bo musi być cenzura chyba. TY taki jedyny sprawiedliwy ,znaczy obok yorka i szpenia ( gdzie chłopaki wasze wpisy o wyżej wymienionych ?) Gdzie Wasze wpisy o Piterze strażniczce Teksasu ( pogromczyni rachunków za dorsza), o analfabecie "bul" Komorowskim, o klerykofobie Armandzie "Diablo" Ryfińskim, o kursancie klubu wałgajskiego ,gościu Wołodii Putina p. Rozenku?
Cała banda złodzieji, analfabetów albo zdrajców a Wy chłopaki ogarnięci pisofobią piszecie o Giżyńskim który pokazał wyżej wymienionym jak zachowuje się polityk z klasą który być może zachował sie nieuczciwie.
Wiem , zatkało kakao bo cóż możecie napisać - zwykłe ogólniki z podręcznika małego lewaka typu złodziej, pisuar,łgarz. NIedawno Palikot płacił za takie posty 5 zł - nie wiem jak teraz - w każdym razie możecie nieźle dorobić
Słabo coś wysiliłeś się z szukaniem tych moich postów skoro na nic nie mogłeś trafić.

HGW
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=22348

Następnie wypadałoby przytoczyć odzyskane nieruchomości przez Polaków w Warszawie. Trochę tego jest, ale jako pierwsza na myśl przychodzi mi sprawa HGW. Wiadomo, że pisowcy i cały ten obóz ma ją za żydówkę, ale raczej mało ma to wspólnego z prawdą, choć przeszła ona podobne podobne postępowanie jak ma miejsce w przypadku potomków rodzin żydowskich mieszkających w Polsce przed IIWŚ. Otóż sprawa dotyczyła kamienicy na Noakowskiego vis a vis Politechniki Warszawskiej, do której rodzina Waltzów rościła sobie prawa. Wersje były dwie. Albo wujek Waltzowej był współwłaścicielem tej kamienicy przed wojną, albo kupił od szmalcowników papiery potwierdzające fakt posiadania przez rodzinę żydowską udziałów w tej kamienicy, które niby odkupił. Spraw związanych ze szmalcownikami jest od groma, szczególnie na Mazowszu, więc prawdy pewnie nigdy nie poznamy, ale Waltzowie odzyskali kamienicę w 2006 roku (za rządów PiS żeby nie było) i od razu sprzedali ją Fenix Group, która w tej prestiżowej okolicy zrobiła z tej kamienicy apartamentowiec.
Schetyna & Rokita
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=26498

Grzesiu już za czasów studenckich miał ciągoty do różnych zgrywów i frywolnego podejścia do życia co objawiało się jego słynnym i donośnym "na miękko". Czy zmienił się tego nie wiem, ale zawsze taki sprawdzony trop trzeba brać pod uwagę.

Co do Rokity to z tego co pamiętam z folksdojszczką Lufthansą wygrał w sądzie nie takie znowu drobne na waciki, więc kolejny raz te nagrania niczego nieświadomych paparazzich na nic się nie zdały, ale "Niemcy mnie biją", czy werbalne heilowanie mogą przejść annałów polskiego folkloru w powietrznych stosunkach polsko-niemieckich
Nowak & Schetyna
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=25024

Oczywiście, że takie sprawy wychodzą zwykle "przypadkowo". Nie od dziś wiadomo, że przy zegarkach Nowaka i przecieku do "Wprost" Latkowskiego (skądinąd bandziora z wyrokiem i sąsiada z klatki moich dziadków z Elbląga o czym kiedyś już pisałem) maczali palce ludzie Schetyny, którzy myśleli, że tak utrącą przed wyborami wewnętrznymi jednego z głównych baronów Tuska. Utrącili, ale za późno, gdyż mleko się wylało, a Schetyna jest prawie poza partią.

Podobnie rzecz miała się z Hofmanem, który mimo, że miał poparcie twardego elektoratu PiS (choć o po aferach elbląskiej i rozporkowej mniejsze niż kiedyś) to jednak przez to, że był tak blisko Kaczyńskiego musiał mieć kilku wrogów. W międzyczasie awansowali w partii Błaszczak, Brudziński i Macierewicz co może pokazywać, gdzie byli autentyczni wrogowie Hofmana, czyli pierwszej i najmłodszej twarzy starego zakonu PC prowadzonego niegdyś przez Adama Lipińskiego.

PS. Gdzie Wipler, a gdzie Hofman? Zupełnie inne zaplecze, poglądy i poziom. Mimo ogromnej wpadki Wiplera łączenie go z Hofmanem to potwarz.

Tutaj to już nawet nie chce mi się nazwisk wypisywać:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=11651

Masz rację, że może za bardzo wziąłem sobie do serca wartość merytoryczną deklaracji Balcerowicza i próbowałem sobie wytłumaczyć racjonalnie dlaczego tak a nie inaczej, ale muszę przyznać, że mimo tego wiadra pomyj jakie na niego wylałem w tym komentarzu to kiedyś prof. Balcerowicza darzyłem sporym jeśli nie powiedzieć dużym szacunkiem. Często mijałem go na korytarzach uczelni i chodziłem na jego wykłady z okazji różnych seminariów naukowych. Poza tym autentycznie lubiłem słuchać tego pana na wykładach, przyznam się, że Oleksego też lubiłem słuchać (o zgrozo ), gdyż prowadzili duże lepsze otwarte wykłady w przeciwieństwie do Rosatiego, żony Balcerowicza czy ich podobnym. Zawsze miałem wrażenie, że choć politycznie pan Balcerowicz czasem nie działał w interesie naszego państwa to jednak w kwestiach gospodarczych i temu podobnych jego poglądy były często tożsame z moimi. A tu proszę taki kwiatek.

O tym, że Balcerowicz jest reprezentantem swoich kolegów z OFE pisałem kilka dni temu (tylko nie pamiętam na którym forum, więc nie będę szukał) dlatego nie dziwiło mnie to, że poszedł w ostry spór z Tuskiem i swoim dawnym kolegą deweloperem Vincentem. Jednak nie spodziewałem się, że przygotuje taki bubel jak ten z wczorajszego wystąpienia.

Strasznie ciekawi mnie jak rozegrają sprawę Grabarczyka. Tusk wie, że jak Grabarczyk poleci to jego notowania w partii spadną, ba to będzie oznaczało, że Schetyna, Ludwiczuk i cała ich ekipa zacznie rosnąć w siłę. Wczoraj właśnie rozmawiałem o sytuacji w Pzkoszu, gdzie interweniuje nawet Schetyna i może być w najbliższych dniach bardzo ciekawie

Ja z całą pewnością mogę stwierdzić, że te różne przecieki... to nie jest przypadek.
na Schetynę - afera wałbrzyska
na Tuska - Grabarczyk i jego świta

Dzisiaj nowy kwiatek z tematu o aferach piłkarskich. Ciekawe

PS. W temacie dzisiejszych haków na Grabarczyka
http://www.wpolityce.pl/view/6539/Os...tformy___.html
Rycho & Miro:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=10962

W tym aspekcie jak najbardziej zgoda. To jest właśnie to co ja nazywam legalizacją korupcji, nepotyzmu i innych patologicznych zjawisk. Zwykły obywatel musi czekać miesiącami na pozwolenie ba budowę, nie mówiąc już o przyłączach, a taki Rycho, czy Miro jest w stanie załatwić to od ręki wykorzystując koneksje i to, że jest klientem uprzywilejowanym. Jedyna recepta na to jest taka, aby likwidować te słabe ogniwa, czyli chodzi mi szczególnie o urzędników lizodupów, którzy ustalają sobie priorytety względem grubości portfela petenta.
Mamy nawet listę afer PO:
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=10966

Poza tym nie rozumiem czemu większość wskaźników rośnie od 2005 roku, a osiąga ekstrema (najgorsze wyniki) w latach 2007/2008. Czyżby konstruowanie takiego raportu opierało się wyłącznie na wybieraniu iluś tam przekazów medialnych i tworzeniu z tego spójnej rzeczywistości. Wydaje mi się, że jest to zbytnie uproszczenie, a przyznawanie punktów patrząc przez pryzmat ilości dużych afer w danym roku ma się nijak do stanu realnego. A właśnie tak to odbieram patrząc na to kiedy były poszczególne afery i jaka jest punktacja za dany rok.

2004 - 1.50 (Orlengate)
2005 - 1.75 (dochodzenia w sprawie afer za rządów SLD)
2006 - 2.00 (taśmowa, seksafera, Taśmy Oleksego)
2007 - 2.00 (gruntowa, helska)
2008 - 2.00 (sopocka, seksafera olsztyńska)
2009 - 2.00 (hazardowa, stoczniowa)
2010 - 1.75

Edit: W sumie powinno być przesunięcie o rok do przodu każdej z tych afer z tego powodu, że opisuje się w raporcie z 2010 afery z 2009 roku co zakładam, że jest analogiczne w latach poprzednich.

Zajęło mi to 3 minuty szukania. Jak chcesz to mogę wrzucić dużo więcej takich cytatów, ale pewnie są tam też cytaty o aferałach z PiS-u, a o takich rzeczach wolałbyś nie czytać

Panie Arapaho na następny raz proponuję nie mierzyć innych swoją miarą

PS. O nie znalazłem i dopisałem jeszcze Rycha & Mira, a także listę afer PO. Jak to możliwe, że napisałem złe słowo o PO?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.12.2014 o godz. 17:48.
emj10
Senior Member

Stary 04.12.2014, 18:21
Smuga napisał(a):Wyświetl post
@AYALA, @Arapaho Panowie, po co wdajecie się w jałowe dyskusje z agitatorami? Jest takie fajne powiedzenie: "nie rusz gówna, bo śmierdzi". Warto tracić nerwy? Niedoszły radny z Wołomina mający uraz do PiS, tropiciel wszelkiego objawu żydostwa człek o nicku rodem z Japonii oraz pozostali wielbiciele Partii Oszustów na czele z yorkusiem, który już dawno został zdemaskowany. Dyskutując z kimś takim dokarmiacie ich tylko i dajecie bodziec do działania.
Trudno czyta się taki post będący zlepkiem wyrzucanych bez ładu niezwiązanych ze sobą słów.

Nie wiem o jakich agitatorach piszesz. Jeden z nich Drozd ma chyba obecnie bana, druki yorkuś działa ostro na wszystkich możliwych forach, a trzeci coś dzisiaj zniknął, gdyż może posłuchał mojej prośby z wczoraj, aby nie trollował na kolejnych stronach tego tematu.

Co do opisu mojej osoby to brzmi to jak zabawa w głuchy telefon. Ani nie jestem niedoszłym radnym, ani nie mam nicku rodem z Japonii, gdyż etymologię swojego nicku tłumaczyłem tutaj kilka razy, ani też nie jestem tropicielem wszelkiego żydostwa, a wręcz odwrotnie starałem się zwykle wyśmiewać takich tropicieli tj. uczyniłem to na poprzedniej stronie.

Także jakieś pomieszanie z poplątaniem jest w tym ww. poście.

Pozdrawiam
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 04.12.2014, 18:31
A Pan niedoszły radny sympatyzujący z PSL umie czytać ze zrozumieniem, czy ma problemy ze wzrokiem? Między opisem Pana prawie radnego, a opisem innego chętnie się tu udzielającego agitatora jak byk widoczny jest znak interpunkcyjny. Drozd agitatorem? Hehehe Jak to mówią: "Przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli".
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
emj10
Senior Member

Stary 04.12.2014, 18:47
Właśnie ja tu widzę jakieś problemy ze zrozumieniem własnego tekstu pisanego, który jest pełny nieścisłości i pomówień.

Gdzie jest widoczny jakikolwiek znak interpunkcyjny? Moja skromna osoba udziela się na tym forum od przeszło 8 lat, z czego w temacie politycznych jakieś 5 lat, a agitatorzy zwykle zaczynali później i wcześnie kończyli. Wśród świeżych uczestników tego tematu można wymienić trolla/agitatora yorka, czy innego Drozda/kerima, a także Pana Smugę, który uczestniczy w tym temacie od niedawna.

Kto w takim razie jest agitatorem w tym temacie? Może AS82, albo Szpen? Raczej nie, bo oni udzielają się od lat. Nawet Gwiaździstego o to nigdy nie podejrzewałem

PS. Faktycznie przyznaję rację, bo nie widziałem znaku interpunkcyjnego. Chyba wzrok już nie ten.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.12.2014 o godz. 18:55.
york09
Banita

Stary 04.12.2014, 18:59
Dla mnie złodziej to złodziej
A Arapaho tłumaczy że ci z PISu są lepsi bo honorowi. Albo jak Błaszczak mówi "zachował się w sposób wzorowy, modelowy".
Standard wzorcowy PiS - kraść wolno o ile po złapaniu się przeprosi. Modelowy doprawdy przykład moralności PiS'u
Kto to powiedział i poręczył za swoich oraz tolerował
"Wybierajcie tych ludzi, oni reprezentują wyższe wartości".
Ostatnio edytowane przez york09 : 04.12.2014 o godz. 19:04.
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.12.2014, 19:34
Ten filmik też pokazuje jaki to wysoki poziom łgarstwa a PISie
http://www.tvn24.pl/pis-mowi-o-falsz...,495536,s.html
MAsakra nie sadzilem ze ktos tu jeszcze wklei link do Stron TVN , GW lub Pudelka.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów