The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2010, 19:24
Rond napisał(a):Wyświetl post
Jak wszyscy wiemy Gazeta Wyborcza popiera na każdym kroku PO (napisałbym dlaczego, ale pewnie nie wszystkim chce się to czytać, więc streszczam się ). Na początku października na jej stronie gazeta.pl zorganizowano sondę - kto zostanie prezydentem Warszawy? Wygrał Janusz Korwin Mikke, główny przeciwnik kandydatki PO - Hanny Gronkiewicz Waltz. Sondę więc skasowali i rozpoczęto głosowanie od nowa...

Chcę, żeby internauci pokazali jeszcze raz dobitnie, kogo popierają i że nie są zmanipulowani mediami. Za pierwszym razem nie było takich akcji, jednak GW gra nieczysto. Wejdźcie więc na stronę http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/9,67927,8527746.html i zagłosujcie na JKM.

Aha i jeśli możecie, to napiszcie gdzieś jeszcze o tym i zachęćcie innych do głosowania - żeby przewaga była jeszcze większa niż w poprzednim sondażu (wygrał chyba o 4%).

Widziane na innym forum. Jako, że nie lubię manipulacji, to przekazuje (no i sadze, ze Korwin-Mikke to ciekawy człowiek).
Patrząc na wyniki sondy Pani Waltz ma nawet nie zły elektorat. Zastanawia mnie tylko, czy to prawdziwy elektorat, czy tylko taki składający się z tych którzy odpowiadają w Wyborczej za stronę internetową
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.10.2010, 23:02
Głosowanie w takich sondach to żenada. Ja mogę Ci załatwić przez biuro reklamy, że ten wynik będzie jeszcze lepsza dla JKM, rzędu 80% dla niego. Co to jest kilka tysięcy głosów? Dwa dni roboty kilkunastu osób i będzie "po głosowaniu"
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.10.2010, 10:00
Załatwić sondaż gdzie potrzeba nie kilka tysięcy ale tysiąc, pewnie trudniej ). I nic nie przeszkadza GW pisać "Polacy" wyrazili opinię. A reszcie POmedialnych szaleć z podniecenia (Komorowski 50%), to dopiero najdelikatniej mówiąc żenada.
Hej Nasz TS !!
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 24.10.2010, 11:59
http://www.freedomhouse.org/template.cfm?page=1

Przeczytajcie to sobie, a w szczególnie polecam tą lekturę wyborcom PO
emj10
Senior Member

Stary 24.10.2010, 23:22
Raport jak raport, dla mnie nihil novi. Zgadzam się z nim w większości jeśli chodzi o stan obecnej demokracji w naszym kraju.
http://www.freedomhouse.hu/images/Re...land-final.pdf

Zacząłem czytać ten raport FH i jakoś w połowie postanowiłem z ciekawości sprawdzić kto jest jego autorem. Rzeczywiście człowiek w jakimś tam stopniu związany z PiS, piszący we Frondzie, więc miłości do PO bym się u niego nie spodziewał.
http://arturbazak.salon24.pl/241226,...-freedom-house

Zastanawia mnie czemu taki wielki NGO jak FH nie mógł znaleźć sobie jakiegoś eksperta, który widzi sytuację w naszym kraju z boku i potrafi ją skonfrotnować z sytuacją w innych państwach.

Dziwią mnie również takie różnice między 2001 rokiem, a latami 2007/2008 praktycznie we wszystkich kategoriach. Jakoś nie mogę uwierzyć, że zarówno przebieg wyborów, jak i sądownictwo, a przed wszystkim korupcja od tego czasu uległy takiej przemianie. Wydaje mi się, że w 2001 większość czynników była w rzeczywistości na dużo gorszym poziomie, a ze względu na niedokładność badań, bądź jakieś błędy metodologiczne wyniki są niepoprawne. To wtedy ludzie Dziada wozili się po ulicach i wpadali na imprezy do Tango&Cash, a Pruszków działał sobie w najlepsze. Interesy robiło się legalnie, czyli przez "pośredników od chłopaków", a prawie każda działalność handlowa musiała być dodatkowo "ubezpieczona" Więc jeśli ktoś pisze w raporcie, że korupcja jest obecnie 2x taka jak w 2001 roku to mogę napisać tylko... pfff

Wtedy ten układ działający na styku mafii-polityków-służb działał sobie w najlepsze, a obecnie działa, ale nie tak intensywnie jak kiedyś, bo dzięki skutecznym dziłaniom policji, służbom tj. w pewnej mierze CBA i zwyczajnie zmianie pokoleń część z tych patologii zniknęło. Obecnie haracz za ochronę wyszedł z czarnej strefy i działa "legalnie" pod nazwami Solid Security, Impel, czy Juwentus. Politycy, którzy zostają burmistrzami, prezydentami, czy posłami nie muszą już ukrywać swoich źródeł finansowania, bo bierze się legalnie pieniądze zakładając np. LKW, czyli Lokalny Komitet Wyborczy, albo można się zgłosić jako lobbysta. Korupcja jest w dużej mierze legalna, bo została uregulowana prawnie, co nie znaczy, że w ciągu dekady nastąpił taki regres w tej materii.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.10.2010 o godz. 23:43.
Drozd
Senior Member

Stary 24.10.2010, 23:35
Czyli nie jest dwa razy taka? A Rycho Zbycho i Miro? Myślisz że innych chętnych na budowanie wyciągu nie było?
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 24.10.2010, 23:48
Jak dla mnie nie jest, bo mieszkam całe życie w mieście, w którym załatwianie było czymś normalnym, a obecnie nie jest to tak nagminne z tego co widzę wokół siebie. A co tych Rychów nie było wcześniej? Oni mieli się wtedy równie dobrze, a nawet lepiej. O wiele lepiej, bo nie musieli się wcześniej poniżać i marnować swojego "cennego" czasu na załatwianie jakiś ustaw w Sejmie biegając za czołowymi politykami i liżąc ich po tylnej części ciała. Wtedy politycy chodzili o jednego do drugiego na kolanach, a wszystko już z góry było załatwione. Jestem ciekawy ile ustaw w tym gorącym okresie, gdzieś od połowy lat 90-tych, do roku 2002-2003 jak przyzwolenie na niektóre działania stawało się mniejsze, zostało napisanych na zamówienie.
Drozd
Senior Member

Stary 25.10.2010, 10:25
Nie chodzi mi o formę tylko o skalę. Dzisiaj nic nie zrobisz bez pozwolenia albo koncesji. A jak się nie przypodobasz to będziesz czekał lata albo nie dostaniesz i tyle. A Rycho dostanie. Czy to robotę dla córki czy pozwolenie na wycinkę lasu, dawno już wyciętego.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 25.10.2010, 11:46
W tym aspekcie jak najbardziej zgoda. To jest właśnie to co ja nazywam legalizacją korupcji, nepotyzmu i innych patologicznych zjawisk. Zwykły obywatel musi czekać miesiącami na pozwolenie ba budowę, nie mówiąc już o przyłączach, a taki Rycho, czy Miro jest w stanie załatwić to od ręki wykorzystując koneksje i to, że jest klientem uprzywilejowanym. Jedyna recepta na to jest taka, aby likwidować te słabe ogniwa, czyli chodzi mi szczególnie o urzędników lizodupów, którzy ustalają sobie priorytety względem grubości portfela petenta.
Buziek_LG
Senior Member

Stary 25.10.2010, 14:45
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Zacząłem czytać ten raport FH i jakoś w połowie postanowiłem z ciekawości sprawdzić kto jest jego autorem. Rzeczywiście człowiek w jakimś tam stopniu związany z PiS, piszący we Frondzie, więc miłości do PO bym się u niego nie spodziewał.
http://arturbazak.salon24.pl/241226,...-freedom-house

Zastanawia mnie czemu taki wielki NGO jak FH nie mógł znaleźć sobie jakiegoś eksperta, który widzi sytuację w naszym kraju z boku i potrafi ją skonfrotnować z sytuacją w innych państwach.
Jakie T. Pisuła ma konotacje z PiS-em? Oraz co znaczy "piszący we Frondzie"?

Co zaś do FH to sporządzanie raportów przez tą organizację nie polega na tym że jeden człowiek siada i pisze, a FH firmuje to swoją marką. To co autor raportu napisze jest następnie weryfikowane przez 7-12 osób, a następnie losowo wybrane osoby(w liczbie 10) zaangażowane w FH oceniają poziom poszczególnych "składników demokracji" już na podstawie zweryfikowanego od strony merytorycznej raportu.
emj10
Senior Member

Stary 25.10.2010, 15:36
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Jakie T. Pisuła ma konotacje z PiS-em? Oraz co znaczy "piszący we Frondzie"?
Piszą o tym w wielu miejscach. Były asystent Romaszewskiego, działał wraz z młodzieżówką PiS.
http://niezalezna.pl/artykul/_freedo...zyzaka/40186/1

Dopiero teraz jak zobaczyłem go na zdjęciu to przypomniało mi się, że to ten bubek z ostatniego Pospieszalskiego. W takim razie już mam wyrobioną opinię na temat takiego "raportu"
Buziek_LG
Senior Member

Stary 25.10.2010, 16:03
Czyli odrzucasz udokumentowane argumenty z powodu zdjęcia*? To niezwykle światłe podejście.

Co zaś do Pisuły to nigdy nie był asystentem Romaszewskiego(no chyba że chodzi Ci o to http://www.idee.org/Belarusfinalreport.html to wtedy zgoda) i nigdy nie działał w młodzieżówce PiS-u**. Więc albo zarzuć jakimś linkiem albo przestań pisać bzdury, znam go osobiście i wiem jaki jest jego stosunek do tej partii

---------------------------------------
*jeśli to to zdjęcie z niezależnej.pl to śpieszę Cię rozczarować że to nie jest Pisuła
** jego CV
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 25.10.2010 o godz. 16:11.
emj10
Senior Member

Stary 25.10.2010, 17:27
Przecież wiem, że to nie jego zdjęcia w artykule z niezależnej.pl, aż taki głupi to nie jestem

CV robi wrażenie, ale to nie ma nic wspólnego ze sprawą, gdyż jego działalność nie jest obiektem mojego zainteresowania, a tylko zwróciłem uwagę na to, że jest mu bliżej do PiS-u, więc nic dziwnego, że nie przedstawił PO w pozytywnym świetle.

Jeśli nie działał wraz z młodzieżówką PiS-u (nie mówię, że był jej członkiem) to zwracam honor.

Kojarzę kolesia stąd:
http://www.youtube.com/watch?v=xlAXJa_RO90

Odeszliśmy jednak od meritum, bo jak napisałem w pierwszym poście to generalnie uważam, że raport jest niezły, a nawet dobry, tylko nie wiem na jakiej podstawie dobiera się jego autorów, żeby nie było podejrzeń o stronniczość.

Poza tym nie rozumiem czemu większość wskaźników rośnie od 2005 roku, a osiąga ekstrema (najgorsze wyniki) w latach 2007/2008. Czyżby konstruowanie takiego raportu opierało się wyłącznie na wybieraniu iluś tam przekazów medialnych i tworzeniu z tego spójnej rzeczywistości. Wydaje mi się, że jest to zbytnie uproszczenie, a przyznawanie punktów patrząc przez pryzmat ilości dużych afer w danym roku ma się nijak do stanu realnego. A właśnie tak to odbieram patrząc na to kiedy były poszczególne afery i jaka jest punktacja za dany rok.

2004 - 1.50 (Orlengate)
2005 - 1.75 (dochodzenia w sprawie afer za rządów SLD)
2006 - 2.00 (taśmowa, seksafera, Taśmy Oleksego)
2007 - 2.00 (gruntowa, helska)
2008 - 2.00 (sopocka, seksafera olsztyńska)
2009 - 2.00 (hazardowa, stoczniowa)
2010 - 1.75

Edit: W sumie powinno być przesunięcie o rok do przodu każdej z tych afer z tego powodu, że opisuje się w raporcie z 2010 afery z 2009 roku co zakładam, że jest analogiczne w latach poprzednich.

Ciekawe czy jest pełna wersja tego raportu tzn. poszerzona o własne przemyślenia, dotyczące chociażby stanu samorządów, a nie tylko taki kilkunastrostronicowy dokument?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 25.10.2010 o godz. 17:37.
Drozd
Senior Member

Stary 25.10.2010, 20:41
W tym aspekcie jak najbardziej zgoda. To jest właśnie to co ja nazywam legalizacją korupcji, nepotyzmu i innych patologicznych zjawisk. Zwykły obywatel musi czekać miesiącami na pozwolenie ba budowę, nie mówiąc już o przyłączach, a taki Rycho, czy Miro jest w stanie załatwić to od ręki wykorzystując koneksje i to, że jest klientem uprzywilejowanym. Jedyna recepta na to jest taka, aby likwidować te słabe ogniwa, czyli chodzi mi szczególnie o urzędników lizodupów, którzy ustalają sobie priorytety względem grubości portfela petenta.
Właśnie o to chodzi, tyle że próbując to zrobić możesz skończyć jak ZZ . Wystarczy że sprawę ktoś ( media(ci co mają kasę) ) przedstawi jako farmazon paranoika, zwolennika państwa policyjnego. Bo przecież co komu po kasie jak dzięki niej nie można mieć lepiej, szybciej, pewniej?
Hej Nasz TS !!
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.10.2010, 11:28
Niesiołowski: "Pierwszym politykiem na liście łódzkiej byłem ja"

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._lodzkiej.html

Tak to przepchną w TVN i Wybiórczej, że to był PiSowiec i chciał strzelać do Niesioła. No krakowskim targiem to wariat, który chciał strzelać do wszystkich. Tylko ta feralna wypowiedź Ryszarda C. o tej chęci zabicia Kaczora i nienawiści do PiS. Ale to nic. Ludzie łykną.

O, już się zaczyna na TVN. Reporterka przeprowadza wywiad z jakąś kobietą z PiS. I cytat : "Dziś, po tej sytuacji już wiemy, że Ryszard C. chciał strzelać nie tylko do działaczy PiS". Ja jebe, ten kraj jest chory
Ostatnio edytowane przez SkMk : 26.10.2010 o godz. 11:33.
W życiu ważne są tylko chwile...
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.10.2010, 12:03
Też to widziałem w tvn24. Ta z trudem skrywana radość i wyraźna ulga były bezcenne. Niedługo pewnie dziennikarze z tvn i gw nieoficjalnie dowiedzą się, że to podstawiony PiSowiec a krzyczał, że chce zabić Kaczyńskiego tylko dla zmyłki.
"Lista łódzka" Toż to jakiś zawodowiec.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Drozd
Senior Member

Stary 26.10.2010, 12:06
Nie ten kraj tylko te pi...dolone media. Skoro był w siedzibie PO to dlaczego tam nie strzelał ? Tylko pytał o biuro PiS. I jak tu nie chodzić z pochodniami? A tematem najistotniejszym jest produkcja ludzi z probówek. Ja stawiam że poszedł do Myszkiewicza po błogosławieństwo.
Hej Nasz TS !!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.10.2010, 12:06
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Ja jebe, ten kraj jest chory
Faktycznie, chory w chooj.Trza było ukryć że szukał Millera, polował na kr przedmieściu, a przed atakiem szukał Niesioła - Ja jebie
94 - Allah Akbar!!
Drozd
Senior Member

Stary 26.10.2010, 12:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, chory w chooj.Trza było ukryć że szukał Millera, polował na kr przedmieściu, a przed atakiem szukał Niesioła - Ja jebie
Szukał Millera? Niesiołowskiego tez szukał? A do biura PiS wszedł i zamordował "przypadkowo". Bo tak podała TVN. Ktoś kto wierzy w takie teorie musi mieć nie po kolei albo odpuszcza sobie myślenie. Bo lepiej przecie powielać błyskotliwości medialne. Oczywiście tylko "opiniotwórczych mediów" . Przypomnij moze co ten świr krzyczał do kamery tuż po morderstwie. Oznajmił że chciał cyt. "zmordować" Millera? a może Niesioła? Bo mnie się wydaje ze Kaczyńskiego. Przypomnij proszę.
Hej Nasz TS !!
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 26.10.2010, 12:43
Może niesioła szukał bo nie chciał sam iść?
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 26.10.2010, 12:47
" OOO! Pan Niesiołowski - o pardon, pomyliłem ulice....

Przepraszam najmocniej"

lub też

"......" - dajecie
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Drozd
Senior Member

Stary 26.10.2010, 12:53
Szukał błogosławieństwa i tyle. Kogoś kto utwierdzi go w przekonaniu że zamordować kaczora to dobry uczynek. Kto mu podał gdzie jest biuro PiS? Portier? Hmm. Ciekawe skąd portier to wiedział tak od razu.
Hej Nasz TS !!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.10.2010, 12:54

Wtedy ten układ działający na styku mafii-polityków-służb działał sobie w najlepsze, a obecnie działa, ale nie tak intensywnie jak kiedyś, bo dzięki skutecznym dziłaniom policji, służbom tj. w pewnej mierze CBA i zwyczajnie zmianie pokoleń część z tych patologii zniknęło.

.
Raczej nie zniknęło, tylko działa w inny sposób. Trudniejszy do wykrycia, właśnie dzięki zmianie pokoleń. Sama policja przyznaje,że nie ma środków ani kadr aby wyłapywać przypadki, choćby prania brudnych pieniędzy. A z korupcją tez nie jest tak łatwo. Wyłapują najprostsze przypadki. A co gdy Ty mi dajesz rządowe zlecenie, a ja dwa lata wcześniej opłacam Ci pobyt w Las Vegas. Tudzież rok później,gdy Ty np jesteś już zdymisjonowany?Co najwyżej jest to nieetyczne może budzić podejrzenia. A udowodnić w takim przypadku jest coś niezwykle trudno.

A co do raportów. Transparency International w Berlinie opublikowała raport 178 najbardziej skorumpowanych krajów na świcie. Polska ostatnio zajmowała 49 lokatę,obecnie poszła w górę i jest na 41.
Im wyżej tym lepiej. Bananowa republika pełną gębą.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 26.10.2010 o godz. 14:27.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.10.2010, 19:48
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A co do raportów. Transparency International w Berlinie opublikowała raport 178 najbardziej skorumpowanych krajów na świcie. Polska ostatnio zajmowała 49 lokatę,obecnie poszła w górę i jest na 41.
Im wyżej tym lepiej. Bananowa republika pełną gębą.
Kondominium może od razu? Nie wiem na jakiej podstawie takie wyniki,ale korupcja u nas jest, to oczywiste. CBA zamiast działać zostało umoczone w partyjne rozgrywki.
Tylko Wisła!
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.10.2010, 23:03
Cytat:
Wkrótce kierowcy wożący klientów jako przewóz osób będą musieli zdać i wykupić licencję taksówkową. - Są nieuczciwą konkurencją dla taksówkarzy - uważają posłowie PO i PiS, którzy pracują nad nowelizacją ustawy o transporcie drogowym.
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._taksowka.html

Cytat:
W przeciwieństwie do taksówkarzy nie muszą mieć zaświadczenia o niekaralności, kas fiskalnych i taksometrów ani zdawać egzaminu z topografii miasta. Za przejazdy płaci się na podstawie GPS-a, który pokazuje, jak dojechać z punktu A do punktu B.
Oficjalnie to oczywiście dla naszego dobra. Porównanie do lekarzy i znachorów bezcenne
Pomijam już fakt, że na przykład rano, gdy zależy człowiekowi na czasie, biorę zawsze taryfe ze wzgledu na wydzielony pas ruchu, rachunek mniej wiecej podobny a czasowo znacznie lepiej. No i pytanie, czy w tym przypadku pas ruchu tylko dla taxówek nie jest aby nieuczciwą konkurencją
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.10.2010, 23:54
cpc napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._taksowka.html

Oficjalnie to oczywiście dla naszego dobra. Porównanie do lekarzy i znachorów bezcenne
Pomijam już fakt, że na przykład rano, gdy zależy człowiekowi na czasie, biorę zawsze taryfe ze wzgledu na wydzielony pas ruchu, rachunek mniej wiecej podobny a czasowo znacznie lepiej. No i pytanie, czy w tym przypadku pas ruchu tylko dla taxówek nie jest aby nieuczciwą konkurencją
To jest ciężki temat.Z jednej strony mamy kolesi co często nie znają miasta - wsiadam do przewozu, podaje adres w centrum a nie jakieś obrzeża a ten jedzie .... nie wiadomo którędy, gdzie muszę burzyć bo gość jedzie centralnie dłuższą trasą,z tym swoim gpsem, domyślam się wiedząc dobrze że nie wiezie jakiegoś najebanego turysty ,z drugiej strony taxówki ze swoją żałosna zmową cenową uniemożliwiającą konkurencje a co za tym idzie, niższe ceny
94 - Allah Akbar!!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.10.2010, 08:34
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To jest ciężki temat.Z jednej strony mamy kolesi co często nie znają miasta - wsiadam do przewozu, podaje adres w centrum a nie jakieś obrzeża a ten jedzie .... nie wiadomo którędy, gdzie muszę burzyć bo gość jedzie centralnie dłuższą trasą,z tym swoim gpsem, domyślam się wiedząc dobrze że nie wiezie jakiegoś najebanego turysty ,z drugiej strony taxówki ze swoją żałosna zmową cenową uniemożliwiającą konkurencje a co za tym idzie, niższe ceny

Albo dziennikarz jest debilem albo się nie wyspałem. Firmy działają w 100% zgodnie z prawem - najwidoczniej żyjemy w kraju gdzie jak coś jest tańsze to jest zakazane:

- drogi najdroższe w Europie
- nowe auta jedne z najdroższych w Europie
- kosmetyki jedne z najdroższych w Europie
- ciuchy ceny jak z kosmosu

By żyło się lepiej!

Niech się posłowie zajmą KRUS'em a nie przewozem osób, Boże, jeśli oni zostaną wybrani kiedykolwiek jeszcze raz do Sejmu to będzie to idealna sytuacja z filmu "Idiokracja"
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Drozd
Senior Member

Stary 27.10.2010, 10:21
Cel jest prosty powrót do PRL. 90% obywateli ma zap...alać żeby elyta mogła się pławić w luksusie. I robole w cale nie muszą wszystkiego wiedzieć bo i tak nie zrozumieją. Od oceny co jest dobre a co złe są "ałtorytety" z którymi się nie dyskutuje. Bo oni są nowocześni postępowi i europejscy. Jak oni coś orzekną obywatel ma słuchać i wykonywać inaczej zasady demokracji będą zagrożone. Przewoz osób jest antydemokratyczny bo nie odprowadza haraczu a co najistotniejsze NIE DOSTAŁ POZWOLENIA. Niech zapłaci za pozwolenie, a że wtedy będzie woził za większą kasę, cóż nie stać cie obywatelu jeździj rowerem albo spacerem.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.10.2010, 10:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Cel jest prosty powrót do PRL. 90% obywateli ma zap...alać żeby elyta mogła się pławić w luksusie. I robole w cale nie muszą wszystkiego wiedzieć bo i tak nie zrozumieją. Od oceny co jest dobre a co złe są "ałtorytety" z którymi się nie dyskutuje. Bo oni są nowocześni postępowi i europejscy. Jak oni coś orzekną obywatel ma słuchać i wykonywać inaczej zasady demokracji będą zagrożone. Przewoz osób jest antydemokratyczny bo nie odprowadza haraczu a co najistotniejsze NIE DOSTAŁ POZWOLENIA. Niech zapłaci za pozwolenie, a że wtedy będzie woził za większą kasę, cóż nie stać cie obywatelu jeździj rowerem albo spacerem.
dokładnie,podpisuje sie pod Twoim postem.
Mam prawo jazdy kat. C (ciężarówka) jednak żeby przewozic COKOLWIEK (nawet piasek czy żwir ) to trzeba zapłacic dodatkowe 3,5 tyś zł na kolejny kurs na przewóz rzeczy.
W Unii Europejskiej nic takiego nie ma jak uprawnienia na przewóz rzeczy.
Donek i spółka kasuje ludzi na każdym kroku
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.10.2010 o godz. 11:00.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.10.2010, 12:56
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Szukał błogosławieństwa i tyle. Kogoś kto utwierdzi go w przekonaniu że zamordować kaczora to dobry uczynek. Kto mu podał gdzie jest biuro PiS? Portier? Hmm. Ciekawe skąd portier to wiedział tak od razu.
Portier był jego komórką kontaktową, Ryszard C. otrzymał od niego dalsze instrukcje i broń.

Ponoć Macierewicz jest w posiadaniu filmiku z miejsca katastrofy, na którym też Ryszarda C. ujęto jak chodzi po lesie...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów