|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
POdobno nastąpił "przełom". Więc brać się do roboty, bo tych też trzeba będzie opłacić:
![]() http://wpolityce.pl/wydarzenia/50061...wojna-swiatowa |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie wiedziałem że Polska w 39-tym napadła na Izrael że im się należą od nas odszkodowania ...
Ten naród mnie bardziej wk...wia niż pokemony spod znaku rudego. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
http://wpolityce.pl/wydarzenia/49511...wtedy-piosenki ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie ma co się śmiać, ale skutki dekretu Bieruta będą jeszcze śmierdzieć latami i pewnie kiedyś przyjdzie moment, że będziemy musieli wyasygnować te kilkadziesiąt mld zł odszkodowania skoro oczekuje tego od nas zarówno USA, jak i kraje europy zachodniej. Najśmieszniejsze jest to, że nasze odszkodowania - kraju, który był największą ofiarą IIWŚ - tak żywotnie interesują Niemców, czy USA, a ichniejsze zobowiązania, czy odszkodowania są kompletnym tematem tabu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyasygnować kilkadziesiąt mld ? dla kogo ? Żeby jeszcze dla spadkobierców ale jak powszechnie wiadomo oni chcą kasę nawet za tych co ich nie mają (spadkobierców) Poza tym byli obywatelami Polski a więc w sytuacji kiedy nie ma się spadkobierców majątek przechodzi na Skarb Państwa. Czy majatek Polaka, który zmarł w USA i nie ma spadkobierców wysyłany jest do Polski ?
PO zaczyna kontrolować ....sny :http://wpolityce.pl/wydarzenia/50084...ietym-lbem-hgw Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 28.03.2013 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiesz co to jest dekret Bieruta Dekretu o własności i użytkowaniu gruntów na obszarze m. st. Warszawy? W dużej mierze pół Warszawy jest zablokowane pod inwestycje właśnie ze względu na roszczenia strony żydowskiej. Nie są to roszczenia bezpodstawne, a w dużej mierze zasadne. Pojedyncze przypadki zostały już rozstrzygnięte na niekorzyść Skarbu Państwa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"strony żydowskiej" tzn . kogo ? własność jest kogoś konkretnie z imienia i nazwiska. Widać, że nie jarzysz tematu. Żydzi domagają się "odszkodowań" tzn. chcą wyłudzić od Polski pieniądze nawet za własność osób, które nie mają spadkobierców. jeszcze raz napiszę bo widać, ze nie rozumiesz:
To byli obywatele polscy, których majątek jeśli nie mają spadkobierców przechodzi na Skarb Państwa. Nie wiem dlaczego jakiekolwiek pieniądze mają z tego tytułu trafić do Izraela ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że nie masz pojęcia o temacie i dlatego posługujesz się wyłącznie ogólnikami. Żydzi oczekują zwrotów, bądź odszkodowań za mienie poniemieckie na ziemiach odzyskanych przez Polskę, a także patrząc przez pryzmat batalii sądowych powołują się na ustawy i dekrety z lat 40-tych, po których nastąpiło przejęcie znaczącej części mienia głównie w dużych miastach na rzecz Skarbu Państwa. Nie chce mi się szukać dokładnych nazw dekretów, ale z tego co pamiętam było ich 3-4 i właśnie na nie skarżą się potomkowie rodzin (zarówno polskich, niemieckich i żydowskich), a w szczególności na ten słynny dekret, który podałem w poprzednim komentarzu, a także na "Dekret o majątkach opuszczonych i poniemieckich".
Mnie nie musisz przekonywać o zagrożeniach z tego wynikających, gdyż doskonale z autopsji znam kilka takich spraw. Pierwsza z nich dotyczy mojej rodziny w Łodzi, która kilka lat temu straciła dwa mieszkania w kamienicy na ul. Wigury w Łodzi po tym jak znalazł się właściciel, czyli amerykański żyd - potomek właściciela kamienicy. Sprawa trwała blisko dekadę, właściciel pozwolił przez kilka lat mieszkać jeszcze w tej kamienicy (ciotka zmarła kilka lat temu), ale jak byłem kilka miesięcy temu w tej kamienicy to powstała już tam przychodnia medyczna, kancelaria radcowska i jeszcze kilka punktów usługowych. Część mieszkalna na dziedzińcu kamienicy widać, że częściowo jest jeszcze zamieszkiwana, ale odnowiony jest tylko front i część usługowa, a dziedziniec pamięta początki PRL. Oczywiście rodzina nie ma ani grosza z tych mieszkań, przypadły one właścicielowi - zgodnie z prawem co powtarzam. Kolejną sprawą, którą znam z autopsji dotyczy rodziny żydowskiej, która ubiega się od lat o zwrot działki przy Teatrze Wielkim. Kiedyś nawet zajmowałem się tą działką (jedna z najwyższych cen z metr w Warszawie z jakimi się spotkałem), ale jej sytuacja prawna, a także obostrzenia związane z koniecznością wydania majątku zarówno na działkę, a także na badania archeologiczne oraz fakt, że leży ona w Osi Saskiej praktycznie do zera ograniczają możliwość jej zbycia. Jedyną możliwością, aby załatwić tą sprawę jest powrót do wizji odbudowy Pałacu Saskiego i zabudowań takich jakie stały tam przed IIWŚ. Wizja mało realna, ale może kiedyś... Następnie wypadałoby przytoczyć odzyskane nieruchomości przez Polaków w Warszawie. Trochę tego jest, ale jako pierwsza na myśl przychodzi mi sprawa HGW. Wiadomo, że pisowcy i cały ten obóz ma ją za żydówkę, ale raczej mało ma to wspólnego z prawdą, choć przeszła ona podobne podobne postępowanie jak ma miejsce w przypadku potomków rodzin żydowskich mieszkających w Polsce przed IIWŚ. Otóż sprawa dotyczyła kamienicy na Noakowskiego vis a vis Politechniki Warszawskiej, do której rodzina Waltzów rościła sobie prawa. Wersje były dwie. Albo wujek Waltzowej był współwłaścicielem tej kamienicy przed wojną, albo kupił od szmalcowników papiery potwierdzające fakt posiadania przez rodzinę żydowską udziałów w tej kamienicy, które niby odkupił. Spraw związanych ze szmalcownikami jest od groma, szczególnie na Mazowszu, więc prawdy pewnie nigdy nie poznamy, ale Waltzowie odzyskali kamienicę w 2006 roku (za rządów PiS żeby nie było) i od razu sprzedali ją Fenix Group, która w tej prestiżowej okolicy zrobiła z tej kamienicy apartamentowiec. Na koniec przypomnę dokument "Powrót do Łodzi", gdzie angielscy żydzi przyjeżdżają do Polski i chcą zobaczyć swoją kamienicę na Gdyńskiej 89. Okazuje się, że kamienica należy obecnie do wojska, więc nie mogą jej zobaczyć od środka. Dowiadują się, że dziadek głównego bohatera ukrył na terenie posesji "skarby", więc postanawiają zrobić podkop. Całość dokumentu. wis.la/l0ace Oj życie pisze takie scenariusze. Właśnie pojawiło się info dotyczące miliardów jakie wybulimy za Dekret Bieruta. wis.la/kw8si Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.03.2013 o godz. 12:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Nikogo nie namawiam do przekraczania przepisów. Ale trzeba kreatywnie wykorzystywać narzędzia prawne dopuszczone przez państwo. @BBudowniczy Nie ma problemu z przesłaniem na adres kupującego umowy o dzieło wraz z rachunkiem na 1 stronie. Nawet skan dołączony do emaila powinien być wystarczający. Odpowiednie formularze do znalezienia w sieci. @pozostali "oburzeni" "Się nie da" - to standardowa wymówka, byle nie ryzykować, nie narobić się itd. Tu nie chodzi o wykształcenie tylko o kreatywność. Masz pomysł to go realizuj zanim ubiegną cię inni. A jeśli potrzebujesz pomocy prawnej/ organizacyjnej itp to jest sporo instytucji które się zajmują doradztwem, pomocą dla początkujących przedsiębiorców itd. Jak ktoś ma konkretne pytania to zapraszam na priv, w miarę możliwości czasowych postaram się pomóc. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.mpolska24.pl/blogi/post/4...propozycja-ofe
Nieco o astronomicznych emeryturach dla tych, którym uda się ich dożyć... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
lazy, pisałem jakiś czas temu o tym, że "co nie jest zabronione jest dozwolone" w obecnych czasach ma się nijak do rzeczywistości, ale faktycznie liczba kruczków i możliwości prawnych, które stwarzają obowiązujące przepisy prawne wciąż pozwala na wiele. Oczywiście chodzi o osoby zorientowane i te które nie boją podjąć się ryzyka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poczytaj coś o słynnej w Krakowie sprawie przejęcia przez Żydów kilkunastu kamienic przy pomocy usłużnych sądów. Sprawy ich prowadziła nowojorska żydowaka kancelaria prawna, gdzie fałszowano dokumenty, w kilku przypadkach rąbnięto się z datami rzekomych spadkobierców, z których wynikało, że powinni mieć np. 150 lat i dla tzw. "polskich" sądów było to OK. W ten sposób wyprowadzono z Polski (Krakowa) pieniądze za kilkanaście kamienic. Zrujnowano życie mieszkajacych tam osób i obecnie cicho sza na ten temat. Były pieniadze i ich nie ma, oszyści są i działaja dalej. Sprawa wrzucona ad acta.Tak będzie m.in. wygladać sprawa tzw. "odszkodowań" tzn. nowych wyłudzeń. Oczywiście przy dalszej POmocy tzw. "wymiaru he,he,he sprawiedliwości". |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Szkoda ,że taki gorliwy nie byłeś przy działalności kościelnej Komisji Majątkowej ,jak sobie w zamkniętym gronie ,za zamknietymi drzwiami przyznawali nieruchomości bez pytania o zdanie samorządu i jak się później okazało wszystko było legalne , to znaczy szwindle się zdarzały ,ale główny szwindel czyli samą Komisje usłużni klerowi politycy do społki z Trybunałem Konstytucyjnym zamietli pod dywan .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby nie twoje komuchy to nie powstałaby wogóle Komisja Majątkowa, bo by nie musiała. Nie trzeba było przy ochronie sowieckich czołgów zabierać majatki ludziom i instytucjom. Wtedy nie płakałbys na forum. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Jakie moje komuchy co ty bredzisz ? Jak im zabrali majątki to powinni jak każdy obywatel tego kraju pójść do Sądu domagać sie zwrotu ,tak żeby oni stali po jednej stronie jako wnioskodawcy ,z drugiej strony reprezentant Skarbu Państwa , a Sąd rozstrzyga w sposób jawny, a nie jakieś złodziejskie Komisje gdzie sie 12 osób zamknęło i po cichu rozszabrowali ziemie i budynki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ogromny minus dla Gazety Polskiej za dzisiejszy artykuł uderzajacy w Ruch Narodowy..
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
chodzi Ci o tekst judasza Muchy Wojciecha?
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Guardian 2011r
"Tusk jest miły, a Kaczyński to aktor" Cytat:
Traktowano by nas z przymrużeniem oka. No bo kto by na zachodzie Jarka traktował poważnie jak on wszędzie zamachowców widzi. (kondominium, smoleńsk i inne bzdety). Ciekawe czy w zagranicznych mediach można coś pochwalnego o Kaczyńskim znaleźć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Biurokracja w Polsce i Wielkiej Brytanii. Na przykładzie czynności wystawienia faktury: http://www.wykop.pl/link/1457893/fak...kiej-brytanii/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam zamiaru udowadniać, że nie ma przewałek jeśli chodzi o odzyskiwanie znacjonalizowanych nieruchomości (dobrze wiem, że są, bo sam bawiłem się w takie
), ale sprawa nie dotyczy promila tych "śmierdzących" jak w Krakowie, czy ws. kamienicy HGW, ale dziesiątków tysięcy nieruchomości wartych dziesiątki, jeśli nie setki miliardów złotych będących jedną wielką tykającą bombą. Jeśli tej sprawy nie załatwi się szybko to z roku na rok mogą nas czekać jeszcze większe problemy z tym związane, a od 25 lat nikt nie ma na tyle odwagi żeby to załatwić. Patrząc na sam Dekret Bieruta to można to rozwiązać w ten sposób, że przygotowuje się ustawę, które rozszerza możliwości funduszu reprywatyzacyjnego i ustala pulę nieruchomości do zwrotu, a także w wypadku ich braku zagospodarowanie odpowiedniej sumki do zwrotu. Jakby rozłożyło się zwroty na 10-15 lat to można to zrobić bez większego zagrożenia dla budżetu. Dodatkowo w ustawie trzeba zapisać, że właściciele winni w danym okresie zainwestować w tą nieruchomość pod rygorem przepadnięcia jej na cele społeczne.Noblista i znany bloger ekonomiczny Paul Krugman wziął się tym razem za Polskę. Mając minimalną wiedzę o naszym kraju i umieszczając ją geograficznie gdzieś pomiędzy Mongolią, a Turcją próbuje wyperswadować naszym politykom chęć przejścia na EURO sugerując, że jedynie waluta krajowa może przyczynić się do rozwoju naszego kraju. Argumentacja na poziomie gimnazjalisty, choć fakt zajęcia się Krugmana gospodarką Polski (dobra reklama patrząc na ilość cytować i poczytność jego bloga) należy odnotować. Po angielsku: http://krugman.blogs.nytimes.com/201...-not-yet-lost/ Streszczenie po polsku: http://www.wykop.pl/ramka/1459799/pa...ro-to-pulapka/ ![]() Ładnie to wygląda, choć wolałbym perspektywę dekady, gdzie szału już nie ma. Jak to mówią: "dobrze skalibrowany wykres pokaże wszystko". ![]() Śmieszne, że Krugman akurat wkleił ten wykres, bo pokazuje on właśnie, że Polska spokojnie mogłaby być w korytarzu ERM2 w latach 2007-2013 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam identyczne odczucia po tym jakże okrutnym tekście
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
||||
![]() Witaj propagandzisto. Witaj Jurij ![]() Forum legionistów: Jurij Czerwona kartka Dołączył 03.2013 Posty 25 SmutnyRomantyk vel Jurij napisał(a):
Pewnie jedno i drugie. Tam już dostałeś bana, tu pewnie też długo nie zagościsz.Linkers, trzeci post od końca chociaż wcześniejszą radosną twórczość Pana jurija-smutnego romantyka też można poczytać Śmiech to zdrowie.http://forum.legionisci.com/showthre...4397&page=1177
Ostatnio edytowane przez Wizard : 28.03.2013 o godz. 21:56.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
u donia na etacie biedak pewnie dorabia haha
zdecyduj sie jak mamy mowic: jurij czy romantyk, dawno dawno temu w ekstradycji był pewien jurij
Ostatnio edytowane przez Kolumbus : 28.03.2013 o godz. 22:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba przyznać, że tekst z The Guardiana niesamowicie analityczny wręcz naukowy , wskazujący na wyjątkowego profesjonalistę
i w dodatku psychologa. Artykuł powstał zapewne po lunchu z Radkiem Zdradkiem. Poziom gimnazjalisty. "Tusk jest miły" W zachodniej prasie kilkadziesiąt lat temu pisali , że to Stalin jest miły a Polacy niewdzięczni. Naprawdę można się tu dobrze pośmiać,Podobno (teraz na poważnie) takim Jurijom partia "postępu" potrafi zapłacić nawet do 4 tys. mieisęcznie za POlityczne trolowanie ku chwale ryżego wodza. Oczywiści po uprzedniej weryfikacji dostępu pod wskazanym nickiem. Potem już jego twórczość jest monitorowana a kasa wpływa na jego konto. Jak widać nasila się walka elektroniczna. P.S. Ksywka Jurij też daje dużo do myślenia ![]() Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 28.03.2013 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Albowiem każdy przecież wie, że w Polsce od 2007 roku mamy przyjaznych obywatelom urzędników, uproszczono zasady działania firm, obniżono koszty pracy, zmniejszono biurokrację. Ogólnie rzecz ujmując - jest wspaniale, ale z dnia na dzień będzie lepiej! Każdy kto śmie uważać inaczej jest po prostu PiSowskim oszołomem, który słyszy strzały. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
na "podobno" i "wiem, ale nie powiem" Twoja partia zbija niezły kapitał. A Twój szef, to już jest mistrzem w tej dziedzinie. Powinien dostać nobla, jak opisany powyżej Krugman.
Gratuluje drogi zgodnej z duchem partii.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 28.03.2013 o godz. 22:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
A pamiętacie absurd ze składaniem wydrukowanych faktur? Albo wcześniej z podpisami na fakturze? Coś się poprawia ale tempo jest takie że znaczących zmian doczekamy się za 25 lat. Oczywiście reformy będą tak rozwleczone, że i tak nikt nie zauważy że coś się zmienia. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Chodzilo mi o tekst Sakiewicza, do znalezienia na niezalezna.pl, zarzucił bym linkiem ale pisze z telefonu. Pokazuje on jaki ogromny rozdzwiek jest pomieszy PiS i RN.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|