|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Artykuł niewiele mający wspólnego z rzeczywistością bo dane są nieprawdziwe.
Polecam poniżej. Volume indices of GDP per capita Polecam zobaczyć gdzie są Czechy a Polska powyżej. Poza tym - widzę że kompletnie nie rozumiesz czemu np. Czechy tak bardzo idą do przodu a Polska stoi w miejscu już od ponad 5 lat. To raz, a dwa - również nie rozumiesz że i Czechy i Polska są krajami postkomunistycznymi i startowały z tego samego poziomu - dlatego są idealnym porównaniem czym kończy się zarządzanie przez naszą obecną ekipę a ekipę rządzącą w Czechach. Jeszcze jeden link: wis.la/gxrwz 34 44
Ostatnio edytowane przez Kocur : 27.03.2013 o godz. 10:28.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
ciesze się, że chociaż potrafisz znależć wskażniki. Szkoda tylko, że nie potrafisz z nich korzystać.
Pomogę Ci. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Szpen : 27.03.2013 o godz. 12:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Co tak nagle przestałeś bzdurzyć o cenach paliwa w Anglii tylko się do Rumunii porównujesz? Myślisz lemingu, że kogoś pocieszy że w Rumunii jest gorzej? Zaręczam ci, że jeżeli to jedynie odmóżdżonych kretynów. Tych co wybierali cudaka jako "mniejsze zło" a teraz sami siebie oszukują... Dlatego do dyskutowania z kimś kto jest święcie przekonany o swojej nieomylności, choć bredzi jak po kleju, raczej nie tęsknię. Zdejmij klapy z oczu, przyznaj przed samym sobą ze dałeś się wydymać, przypomnij sobie dawno zanikłą umiejętność myślenia to szybko przestaniesz się porównywać do Rumunii i zrozumiesz jak sie ośmieszałeś... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Faktycznie jest coraz lepiej. Te procenty to ktoś chyba z etykiety wyborowej wziął ![]() List of countries by future GDP (PPP) per capita estimates wis.la/pnlo7 Prognoza na kolejno 2014 2015 2016 2017 Czech Republic 28,818 30,245 31,816 33,540 Poland 22,562 23,626 24,870 26,273 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Wiecie co, jak wyciągacie dane statystyczne i prognozy bez związku z czymkolwiek a tylko żeby wykazać że moja racja jest mojsza, to zaczyna być to zabawne a nawet żenujące. Ten temat rzadko jest merytoryczny, ale pokazaliście że nawet konkretne dane statystyczne można zdezawuować i przekrzyczeć.
A potem jeden z użytkowników określa, że dane statystyczne to "słupki, sondaże, ratingi". Początkowo takie określenie mnie raziło, a teraz dochodzę do wniosku że jest w sumie słuszne. Zatem w temacie: Nikt z was nie ma racji bo rację mam ja. Wskazują na to ostatnie badanie COBOS. Na pytanie: Kto ma rację? 82,5 % odpowiedziało "JA" 14,5 % "NIKT" 2 % "ONI" Odpowiedzi: "TY", "LATAJĄCY POTWÓR SPAGETTI", oraz "DAJCIE MI WSZYSCY ŚWIĘTY SPOKÓJ" mieszczą się poniżej błędu statystycznego. Howgh! ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kolejny raz pokazujesz, że wskaźniki umiesz znaleźć, ale za nic z nich nie potrafisz wyciągnąć.
Polska: http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?v=67&c=pl&l=en Czechy: http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?v=67&c=ez&l=en Podusmowując: polska na dziś jest biedniejsza niż Czechy, ale biorąc pod uwagę bazę startową i osiągniecia z ostatnich 20 lat to bijemy ich na glowe jak i wszystkich innych w regionie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Naprawdę macie siłę jeszcze dyskutować z naczelnym mitomanem tego forum?
Na początku tej strony wrzucił smroda (standardowo jak na siebie) o cenie pomidorów i wywołał Drozda do tablicy. Ten mu odpowiedział jednocześnie go ośmieszając i co? Temat rozmyty i kolejny wrzut na zupełnie inny temat. Tak się właśnie "dyskutuje" ze Szpenem. P.S. Ja na posty Szpena i zaczepki już po prostu nie odpowiadam. To samo polecam Wam. Szybciej z forum przynajmniej zniknie albo pojawi się pod nowym nickiem.
Ostatnio edytowane przez hunter : 27.03.2013 o godz. 13:48.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Bazę startową mieliśmy IDENTYCZNĄ jak Czechy z taką różnica że oni w jeden dzień się pozbyli potomków poprzedniego ustroju a u nas tacy rządzą do dzisiaj. Jak widać po wskaźnikach które właśnie wrzuciłeś różnicy jaką sobie Czesi wypracowali nie dogonimy za naszego życia ![]() EDIT: Hunter - bo to zabawne jest. Gość sam wkleja wartość 20K $ i twierdzi że jest większe od 26K $ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Obecnej ekipy rządzącej bronią dwie grupy ludzi: debile i opłacane aparatczyki. Widząc przemyślane działanie dyskusyjne Szpena najpewniej jest opłacanym pracownikiem.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
O czym wy w ogóle gadacie?
Ostatnio znajomy obcokrajowiec zadał mi pytanie, "czemu wy nie jesteście potęgą gospodarczą europy tak jak niemcy czy francuzi?" Przecież warunki mamy równie dobre. Duży kraj z dużymi pokładami surowców (węgiel, miedź, gaz), z dostępem do morza, będący jedyną opcją dla tranzytu na wschód. Turystycznie ciekawy morze, góry, jeziora - bogata historia. Bardzo dobre warunki do uprawiania rolnictwa, rybołóstwa, ogrodnictwa. 90% kraju to niziny - idealne to budowy całej infrastruktury (porównajcie sobie trudność budowy dróg w polsce, a we włoszech). Jako obywatele jesteśmy niesamowicie pracowici, niemców/francuzów/włochów bijemy na głowę w tym elemencie. Nawet gdy jedziemy za granicę mało kto szuka zasiłku, prędzej drugiej pracy. Większość młodych ludzi zna przynajmniej jeden język obcy. Nie mamy większych problemów ze zoorganizowaną przestępczością (przy najmniej nie ma u nas czegoś na wzór cosa nostry), nie mamy też jakiś problemów z imigrantami (cyganów jest u nas zdecydowanie mniej niż w takiej Słowacji, czy Węgrzech). Takża nasz dyskusja powinna brzmieć co zrobić aby zbliżyć się do Brytyjczyków, Niemców, jak odskoczyć Włochom czy Hiszpanom, a nie ....a czy kupimy litr mleka więcej od Bułgarów cy Rumunów za średnią pensję! Rządacy na każdym kroku rzucają nam kłody w postaci nowych podatków, zwiększania kar, obowiązkowych ubezpieczeń/licencji .... wie czego jeszcze. W więzieniach siedzą ludzie za jazdę po pijanemu rowerem, czy przeklinanie na stadionie... Z moich znajomych połowa już jest za granicą, druga połowa się waha czy wyjechać... A tu ....a jest jeszcze ktoś, kto twierdzi że nie jest źle, bo wyprzedziliśmy Rumunie czy inna Słowację... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie dyskusja ze szpenem tylko z wyimaginowaną rzeczywistością bezmózgich lemingów. Dla których liczy się po pierwsze to że kaczor jest odsunięty, po drugie że jest ciepła woda w kranie i po trzecie że w Rumunii mają gorzej. Te trzy fakty utrzymują leminga w niesłabnącej ekstazie, która pozwala nie dostrzegać rzeczywistego obrazu syfu i degrengolady która postępuje odkąd banda cudaka rządzi czyli od nocnej zmiany.
Media wciskają zakompleksionym nieukom, że Polska to zaścianek, że Polak to złodziej pijak i leń, a najlepiej by było o Polsce zapomnieć bo po co się wstydzić. Czy tak urobiony leming nie będzie się cieszył, że ma lepiej niż Rumun? Będzie, mało tego będzie to uważał za niebywały sukces. Jedyna szansa to nazywać rzeczy po imieniu, bez kurtuazji.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.03.2013 o godz. 14:14.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konrad,
Nie jesteśmy potęgą bo nasz kraj zniszczyła najpierw II Wojna Światowa i pół wieku komunizmu. A potem doszły do tego mniej lub bardziej socjalne rządy. Prawda jest taka że mamy możliwości których nie mieliśmy bardzo dawno. Ważne żeby je odpowiednio wykorzystywać. Narzekacie na Unię, ale ilość pieniędzy wpompowywanych w gospodarkę na podstawowym poziomie działalności gospodarczej jest nieporównywalna z niczym wcześniej. Owszem jest zyliard utrudnień, które jedynie komplikują życie i działanie. Ale okazuje się że przedsiębiorczość w Polakach nie wyginęła, a co jest fenomenem ilość kobiet otwierających działalność gospodarczą jest najwyższa w Europie. I zanim mi ktoś odpowie że to efekt umów śmieciowych to jedno zdanie: Sam to przeżyłem i nigdy nie wrócę do pracy na etacie. Nasze narzekanie nic nie pomoże, trzeba się wziąć do roboty. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, że wierzę w to co sobie wymyślę. To mnie różni od ciebie. Ty wierzysz tylko w to co komsomoł zatwierdzi. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Że co?
Słiuchaj, nie gadaj mi tu, żebym się wziął do roboty, bo wyjdę z siebie... Mam pomysł na firmę która będzie mi przynosiła 3 tysiące złotych zysku miesięcznie. Mi to wystarczy za 1,5 mam mieszkanie, reszte na zycie. Ale nie mogę jej w tym kraju prowadzic, bo musze zaplacic 1 tys zus, plus zaliczke na podatek dochodowy i cały .... mi zostanie. Dlatego z kraju musiałem wyjechać. A już jebany rolnik mający ponad 300 ha, płaci rocznie wszystkich składek 1500 zl... No ja .......e... O wspaniałej pomocy z unii też mi nie pisz. Bo w cenie paliwa 60% to różnego rodzaju podatku (w tym podatek drogowy!), a na DROGI musimy brać kredyt na procent w europejskim banku... I jeszcze rząd śmie przedstawić to jako ich sukces, że ktoś pożyczył im pieniądze na drogi! Mimo, że obywatele pożyczają im te pieniądze ju od 20 lat... Ide do roboty bo nie chce się w....iać. Jeszcze mi ktoś napisze, żebym sie "wziął do roboty"... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak wszystko odbierasz tak personalnie to faktycznie masz problem. Piszę ogólnie, że ciężko jest ale żyć z czegoś trzeba, a za pisanie postów (wbrew sugestiom niektórych) nikt mi nie płaci. Nie wiem jaki masz pomysł na biznes ale czemu w takim razie się za niego nie weźmiesz? 15 tys. albo 40 tys. na start jest do wyciągnięcia - znam to z autopsji (moja żona) i od kilku znajomych. + rok czasu ulgowego ZUS-u + do załatwienia ewentualna pomoc na pracowników. Na początek wystarczy, a dzięki temu jest czas na rozwinięcie przedsięwzięcia. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Co do tego jak rządzi PO i jak zadłużyli kraj to jestem pewien niemal w 100% ,że jakby rządził PIS to zadłużyłby ten kraj tak samo albo jeszcze bardziej , bo skoro PIS rządził w czasach prosperity i nie przeprowadził żadnych zmian , nie odchudził administracji a jedyne co zrobił to obniżył podatki najbogatszym ,to świadczy to jedynie o tym że są takimi samymi ekonomicznymi troglodytami jak PO ,dla których co roczne zadłuzanie Polski to norma, ważne ,że kasa w ich portfelu sie zgadza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przepraszam, ze bez polskich znakow, ale pisze z tostera.
Dyskusja o wskaznikach ekonomicznych oderwanych od rzeczywistosci i fundamentow jest o tyle smieszna i straszna, ze z jednej strony wrzuca sie GDP per capita (PPP), gdzie dochodzi do takich przeklaman, ze Brunei wyprzedza USA, a Gwinea Rownikowa jest o oczko wyzej niz UK co chyba kazdy przyzna, ze ma malo wspolnego z realna roznica dobrobytu miedzy tymi krajami, a z drugiej mamy sytuacje gdzie wrzuca sie porowanie wzrostu gospodarczego krajow CEE bez odniesienia do placy minimalnej, mediany sredniego wynagrodzenia, poziomu cen, inflacji, zamoznosci poszczegolnych regionow, czy dysproporcji w zamoznosci poszczegolnych regionow, czy porowania "miasto-wies". Zrobcie sobie cala taka tabelke z roznymi danymi, a nie obrzucajcie blotem, bo ani jeden ani drugi nie ma racji. Spodobal mi sie ten komentarz, gdyz jest wywazony i rozsadny, dlatego sprobuje sie odniesc ciut krytycznie i z innej perspektywy do kazdego z tych punktow. Pozwolilem dopisac sobie numery akipitow w cytacie.
2. Wydaje nam sie, ze jestesmy pracowici. Czesto slysze, ze Polak sie przepracowuje, wypruwa sobie zyly, ale jak sie porozmawia z kims z zewnatrz to opinie sa zupelnie odmienne. Polakow brakuje nie tylko wiedzy praktycznej, ale rowniez teoretycznej, gdyz nie ucza sie tego co potrzeba, a zamiast podchodzic specjalizacyjnie juz od szkoly sredniej do przyszlego zawodu to wciaz stac nas na ksztalcenie w systemie uniwersyteckim i to jeszcze najlepiej w stylu humanistycznym. Powoduje to, ze wydajnosc i produktywnosc naszej gospodarki od lat jest w ogonie Europy, wczesne emerytury, pomostowki, mizerny wskaznik zatrudnionych po 50 roku zycia (szczegolnie kobiet) i najwieksza armia rencistow na swiecie ciagna nas w przepasc w zetknieciu z obecnym nizem demograficznym. Proste wytlumaczeni dlaczego jestesmy tam gdzie jestesmy ciagle w tym doborowym towarzystwie. ![]() PS. Troche doswiadczenia w HR mam i jakos tej doborowej znajomosci jezyka nie widze. Ludzie sie ucza 15 lat od podstawowki angielskiego, a pozniej na rozmowie kwalifikacyjnej, gdzie podstawa to 1000 euro za ktore mlodzi Hiszpanie nie chca pracowac dukaja tak jakby to byl chinski, czy tajski, a nie jezyk bez ktorego nie mozna sie obejsc. Zdecydowanie lepiej wypadaja kandydaci z niemieckim, czy rosyjskim. Poludniowe jezykie tez leza. 3, My wlasnie powinnismy miec problemy z imigrantami z Bialorusi, Ukrainy, Gruzji, Kazachstanu i innych postsowieckich krajow, aby myslec o dogonieniu Niemiec, czy Francji. Bez tego ani rusz co oczywiscie bedzie odebrane jako atak na miejsca pracy dla Polakow podobnie jak wspominalem kiedys, ze powinno brac sie pracownikow w zaleznosci od kompetencji, a nie narodowosci. 4. Z tym punktem jak najbardziej zgadzam sie. Restrykcje jakie sa w tym kraju dotykaja zwykle ludzi niewinnych, albo Bogu ducha winnych, a nie tych co naprawde powinny dotykac. Wynika to glownie z tego, ze organy panstwowe, a w tym glownie policja i caly wymiar sadownictwa zostaly w poprzedniej epoce co dobrze widac przy probach poluzowania tego skostnialego systemu przez Gowina. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wybacz ale obniżenie kosztów prowadzenia działalności gospodarczej nie można, po prostu nie można nazwać ekonomicznym troglodytyzmem. Ja do PiS mam pretensje, że nie poszli zdecydowanie dalej mając dobry czas i miejsce na zrobienie odważnych reform wolnorynkowych. Co do zadłużania. Czemu do jasnego ch*ja w tym kraju nikt nie pójdzie po rozum do głowy i chociaż raz nie spróbuje ciąć wydatków, zamiast narzucać obciążenia fiskalne na każdego podatnika? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mniej pieniędzy przepływających przez państwo = mniej pieniędzy do rozkradania.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Milton Friedman: "Polska – nie powinna naśladować bogatych krajów zachodnich, bo nie jest bogatym krajem zachodnim. Polska powinna naśladować rozwiązania, które kraje zachodnie stosowały, gdy były tak biedne, jak Polska..." Kilka dni temu był raport że podwyżka akcyzy na papierosy do jednej z najwyższych w Europie spowodowała, że co czwarty papieros sprzedawany jest na czarno - 25% !! W tym samym raporcie informacja, że podwyżka VAT'u o 1% sprawiła dużo mniejsze wpływy niż zakładano - firmy uciekają do szarej strefy. Propozycja Rostowskiego sprzed 2 dni - auto służbowe będzie liczone jako przychód, w zależności od silnika 45 albo 90 zł miesięcznie będzie płacił pracownik. Gonimy Czechy, gonimy ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
- założenie przez niego firmy - mimo, że jest już zatrudniony na etacie,z tytułu tej działalności odprowadzanie składki zdrowotnej w wysokości 260 zł miesięcznie (czyli po raz drugi, bo składkę odprowadza też jego pracodawca). Alternatywnie jest możliwość podpisywania z każdym kupcem programu umowy o dzieło, ale to się wiąże z koniecznością np wysłania przez kupującego pita pod koniec roku(!) itp. Czyli odpada. Biorąc pod uwagę że koszt tej składki zdrowotnej w wielu miesiącach pożerałby koszty jego przychodu, albo i gorzej, znajomy na razie odpuścił sobie pisanie programu. Bo gdyby chciał nim handlować legalnie, to większość lub cały zarobek musiałby wydać na opłacenie składki zdrowotnej, mimo że jest już ubezpieczony. Taki drobny przykład, ale pokazujący beznadzieję przepisów i "wspieranie" przedsiębiorczości przez Państwo. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Alternatywa to zawieszenie działalności - Twój znajomy może pozbierać zamówienia, otworzyć działalność, zrobić sprzedaż w 1 miesiącu, po czym zawiesić na taki czas na jaki będzie potrzebował a potem odwiesić, znów 1 miesiąc sprzedaży itd. Trochę papierków ale da się. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
70% mojego kapitału kradnie mi armia urzędników (celowo nie piszę, że okrada mnie państwo). Już w zarodku duch przedsiębiorczości zostaje zduszony i mimo pieprzenia o tym przez wielu od wielu lat, nic lub bardzo niewiele się zmienia. Dopóki ten system nie grzmotnie z wielkim hukiem, dopóki ktoś na górze nie dostanie fizycznie w mordę i zacznie się liczyć z utrapieniami obywateli, dopóty będzie tak jak jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
Ten film opisuje tylko 3 ludzi a skala niszczenia młodych przedsiębiorczych ludzi jest ogromna. Zresztą jak ma być w Polsce dobrze skoro przy żłobie są tacy ludzie jak Borusewicz: Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 27.03.2013 o godz. 19:13.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
"Dzień Dobry, Tak, program jest do kupienia za 80 zł. Musi Pan tylko podać swoje dokładne dane, a ja Panu listem poleconym wyślę dwa egzemplarze umowy o dzieło wraz z rachunkiem. Jak Pan podpisze, proszę o odesłanie jednego egzemplarza wraz z rachunkiem pocztą lub kurierem oraz dokonanie wpłaty na moje konto. Wówczas wyślę Panu program wraz z licencją. Jak dobrze pójdzie, to już za tydzień będzie Pan się cieszył programem. Aha, tylko niech Pan nie zapomni o odprowadzeniu zaliczki podatku do urzędu skarbowego, bo będą problemy. I jeszcze bym zapomniał, do końca lutego następnego roku musi Pan wypełnić i przesłać mi pocztą PITa-11, bo inaczej dojedzie Pana skarbówka. A tak poza tym to życzę miłego użytkowania programu!". lub: "Witam! Dziękujemy za zainteresowanie programem, niestety jesteśmy na etapie zawieszenia działalności i będzie Pan musiał poczekać kilka miesięcy aż zbierze się więcej klientów. Trochę cierpliwości, a na pewno będzie Pan zadowolony!" Znajomy może wypełnić i tysiąc umów i papierków. Tylko pytanie, czy klientowi będzie się również chciało, albo czy będzie czekał 3 miesiące na program za kilkadziesiąt złotych. Mało prawdopodobne. lazy napisał(a):
Cytat:
A wielu pozostałych robi za stawki kilka razy mniejsze niż na Zachodzie i coraz częściej dostrzega, że wpływ na to ma także kto rządzi, a nie tylko "niewidzialna ręka rynku". Bo ta niewidzialna ręka rynku jakoś niespecjalnie chce wyrównać poziom zarobków w Polsce z zarobkami w takich Niemczech...![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Wymiękam. Naprawdę wymiękam. Czyli ogólnie zachęcasz do swoistego oszustwa podatkowego? Dobrze mi się wydawało, że jak się wczoraj na telebimie stadionowym pojawił JE Donald Tusk to cały stadion zaczął gwizdać? Ciekawe. "Sondaże" i tak pokazują, że ma wysokie społeczne poparcie. Ale trzeba jakoś przekazać lemingom co mają myśleć i rozpowiadać dalej. Ewentualnie to była garstka kiboli. Nakaz zamknięcia stadionów już idzie do wojewodów.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 27.03.2013 o godz. 20:19.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Wkurzają mnie ludzie, którzy tego nie widzą i w nosie mam, że 1 na 100, 1000 czy nawet 10 się uda bo jest zaradniejszy bo to nadal oznacza, że normalny, szary człowiek, który chciałby tylko pracować i dostać godną płacę za to, aby mógł żyć na normalnym poziomie nadal musi tyrać jak osioł ZA NIC! Całe życie płaci jak debil ZUS i składki zdrowotne a jak przyjdzie co do czego to dostaje na emeryturze grosze, które mu starczą na leki i jedzenie a o skorzystanie z opieki społecznej musi sie prosić i musi drżeć o to czy mu pomogą, bo może akurat trafi na taki dzień, że karetka nie bedzie chciała przyjechać, że nie będzie miejsc w szpitalu, a jeśli chce mieć operację np na biodro - bo to obecne, chore utrudnia mu funkcjonowanie to najpierw musi kilak lat spędzić w kolejce, a najlepiej to iść prywatnie i wybulić fundusze z własnej kieszeni. Jak już w Polsce pracujesz w przeciętnej pracy to jesteś niewolnikiem, który dostaje jałmużną. No i opłaca sie w Polsce brać do roboty? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|