The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2014, 17:35
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że nikt nie ma z tym problemu. Firmy państwowe lokują swoje pieniądze w takich tytułach jak "GW", "Polityka", czy "Newsweek", a prywatne kasy oszczędnościowe SKOK finansują media Karnowskich (wpolityce i wsieci) oraz zależną od PiS grupę medialną Sakiewicza.

Wystarczy pisać jak jest faktycznie i nie będzie problemu

PS. Od tego uproszczenia są jednak pewne wyjątki. Chociażby w "Uważam Rze" w pewnym momencie dosyć mocno reklamowały się spółki skarbu państwa.
Co znaczy "zależną od PIS". Kasa którą otrzymuje PIS z budżetu jest wydawana tylko na określone cele i np. nie mogą finansować mediów zewnętrznych. NIe uznaje się za to finansowanie reklam wyborczych i nikt tu nie miałby pretensji do reklam wyborczych PO i PSL w GW i TVN. Chodzi o reklamy bieżaće . SKOK tu nie ma nic do tego mogą sobie robić co chcą, tak samo Twoja firma czy moja. Chesz reklamujesz PSL nie to nie. Orlen,PGNIG czy KGHM nie są prywatnym majątkiem partii władzy a reklamują się na polityczny prikaz i tyle. Różnica jest zasadnicza
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.12.2014, 17:54
Co do spółek skarbu państwa to jest podobny problem do finansowania klubów sportowych. Niby nie powinny, a robią i dalej będą to robić.

Jak pewnie dobrze pamiętasz spółka Srebrna, która jest mocno powiązana z PiS-em zawiaduje ich nieruchomościami m.in. na ul. Srebrnej i na Al. Jerozolimskich w Warszawie, a od dwóch lat jest właścicielem spółki, która wydawała do tej pory "Gazetę Polską".

Mówiąc szczerze dzisiejsza informacja, że Putin rezygnuje z South Stream to spory szok i ogromny problem dla Węgier, które silnie naciskały na ten projekt. Zamiast South Stream może powstać Jamał 2, o którym kilkukrotnie pisałem wcześniej
http://www.defence24.pl/analiza_umar...h-zyje-jamal-2

Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.12.2014 o godz. 18:27.
Arapaho
Senior Member

Stary 02.12.2014, 22:21
Co do spółek skarbu państwa to jest podobny problem do finansowania klubów sportowych. Niby nie powinny, a robią i dalej będą to robić.

Jak pewnie dobrze pamiętasz spółka Srebrna, która jest mocno powiązana z PiS-em zawiaduje ich nieruchomościami m.in. na ul. Srebrnej i na Al. Jerozolimskich w Warszawie, a od dwóch lat jest właścicielem spółki, która wydawała do tej pory "Gazetę Polską".
Co znaczy mocno powiązana? Ja nie wnikam jakie spółki ma prywatnie Palikot np.deweloperskie czy inne cypryjskie i czy finansuje nimi swoje ulubione "Fakty czy mity" i "Nie", jakie spółki mają żony i kochanki działaczy Platformy czy PSL-u i kogo z nich finansują. O ile nie łamią prawa jak w/w Palikot to mogą robić co chcą a całą centro-lewą stronę sceny politycznej boli spółka Srebrna i SKOKI . Najlepiej dla nich /Was jakby media prawicowe finansowane były ze składek babć z kółka różańcowego a każdy polityk PiSu,KNP czy RN był biedny jak mysz kościelna. Wtedy nie byłoby problemu i można byłoby wciskać ludziom kity na lewo i prawo. I tak wciskacie ale już nie idzie tak łatwo
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Stary 02.12.2014, 23:04
Ja natomiast wnikam w te sprawy i interesuje mnie jak gdańscy liberałowie aferałowie i zakon PC uwłaszczyli się na państwowym mieniu.

Wbrew pozorom literatura na ten temat jest naprawdę uboga i dalej tematem tabu dla wielu dziennikarzy oraz pisarzy politycznych są kulisy powstania dwóch najpotężniejszych partii tego 25-lecia, zarówno liczbowo, jak i finansowo.

Nie pamiętam kto już o tym mówił, pewnie Czarzasty, że SLD nigdy nawet nie pomyślało, że można zbić taki majątek na polityce jaki zbiło PO i PiS. Idzie to miliony, jeśli nie miliardy patrząc na fundacje i spółki zależne od PO oraz SKOK-i, Telegraf, Srebrną i kilka fundacji będących zapleczem PiS.

Patrząc na początki PSL-u, który nie miał siedziby na początku lat 90-tych, czy SLD, które wysłano na Rozbrat po wygnaniu z KC to PO i PiS mieli eldorado. Tusk siedział w apartamencie w Mariocie, a Kaczyńscy nie wiedzieli już co zatrzymać, a co sprzedawać z tego co dostali w spadku.

Jakby nie było ci politycy są nieprzerwanie od 25 lat na naszym garnuszku, a pojęcia bezrobocie, bieda, czy poszukiwanie pracy znają tylko z telewizji.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.12.2014 o godz. 23:19.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.12.2014, 08:11
Czasami odnoszę wrażenię, że naprawdę Kaczyński z Tuskiem mają układ w ramach programu "dziel i rządź".

Nigdy tego nie zrozumiem jakim cudem, gdy PiS zaczyna mieć wyraźną słupkową tendencję wzrostową- bo merytorycznie punktuje, jeździ po ludziach i normalnie z nimi rozmawia, zatrudnia ekspertów i daje konkretne programy, NAGLE .......nie czymś takim co wszystko w partii załamuje.
Na dobrą sprawę to Kaczyński wybory w 2011 przegrał na własną prośbę- to samo może się stać za rok.
Nawet jak ma swoje przekonania to jako stary i inteligentny polityk powinien trzymać nerw na wodzy i w populistyczno cwaniacki sposób wpasowywać się w nastroje społeczne, by pózniej- gdy obejmie władze, spokojnie i krok po kroku realizować swoje cele poltyczne.

Tymczasem aż ciężko mi uwierzyć, że Kaczyński jest taki głupi. Zaraz po wyborach dominowała narracja o "Zafałszowaniiu" nie "sfałszowaniu "wyborów-Tym sloganem posługiwała się koalicja prawicy jak i nawet SLD- to wyszedł pózniej Kaczor na mównice i pojchał z grubej rury.
Kompletnie ....a nie wiem o co w tym wszystkim chodzi...
On chyba faktycznie nie chce dojść do władzy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
emj10
Senior Member

Stary 03.12.2014, 09:20
Przecież on faktycznie rządzi dostając grube wielomilionowe dotacje dla partii politycznych. Tak więc po co mu więcej stresu na fotelu premiera jak obecnie ma komfortową pozycję wiecznej opozycji ze szklanym sufitem nad sobą
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.12.2014, 09:23
O nadbliżającej wojnie w Europie, gdzie możemy być głównym polem bitwy, do czego ciągnie nas obecny rząd i opozycja
http://pikio.pl/premier-slowacji-mam...-calej-europy/

PO to agentura Niemiecka, PIS - agentura USA SLD - byłego ZSRR... To oni nas wpędzają w konflikt.

Pablo84-
Po co ma PIS rządzić? Jak już z góry wiadomo w kuluarach co będzie więc rządzenie PISowi w tej chwili nic nie da i jest nie na rękę, tylko same straty i łapanie liści po rządach ich poprzedników i niewygodny dla ich agentury czas. Strategia jest prosta. "Złobić koryto ile się da a konsekwencje niech ponosi inna agentura, my wejdziemy jak przyjdzie na to odpowiedni czas"

A tu jeszcze ciekawostka dla palaczy
http://pikio.pl/wielki-brat-jak-daleko-sie-posunie/
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.12.2014 o godz. 09:35.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 03.12.2014, 10:27
Zawsze mnie ciekawiło czemu pisze się, że PiS to agentura USA? O PO to wiemy, że Tusk to kaszub i ten dziadek Niemiec oraz o dobrych relacjach z Merkel? Natomiast o PiS wiemy mało oprócz tego, że kilku członków miało żydowskie korzenie m.in. Dorn, wspierano kultywowanie tradycji żydowskiej w Polsce z mocnym wsparciem amerykańskiej Polonii, która zawsze wspierała PiS. Poza tym widoczne było dążenie do objęcia Polski programem tarczy rakietowej, a także parcie na zakupy bronii z USA co ma teraz miejsce przy okazji zakupu śmigłowców, gdzie PiS mocno lobbuje za Black Hawkami.

Wydaje mi się, że to jeszcze mało do tej tezy o proamerykańskości.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 03.12.2014, 10:33
york09 napisał(a):Wyświetl post
Nie mieszaj klubu z pislamem. W herbie Wisły jest biała gwiazda!, a nie biała kaczka.

Działania IV RP
http://www.tvn24.pl/kulisy-napadu-na...,494434,s.html
yorkuś coś dla Twoich wypocin , zaręczam że będziesz zdziwiony jeszcze bardziej jak sprawa się rozwinie , paradne " IV RP" w akcji

http://wpolityce.pl/gospodarka/22442...ok-iem-wolomin

i coś jeszcze dla "niezorientowanych" http://wpolityce.pl/polityka/224460-...isji-wyborczej
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 03.12.2014 o godz. 10:38.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 03.12.2014, 10:44
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Tymczasem aż ciężko mi uwierzyć, że Kaczyński jest taki głupi. Zaraz po wyborach dominowała narracja o "Zafałszowaniiu" nie "sfałszowaniu "wyborów-Tym sloganem posługiwała się koalicja prawicy jak i nawet SLD- to wyszedł pózniej Kaczor na mównice i pojchał z grubej rury.
Kompletnie ....a nie wiem o co w tym wszystkim chodzi...
On chyba faktycznie nie chce dojść do władzy.
Też mam odczucie że on nie chce władzy. Przecież po I turze wyborów mógł okrzyknąć się zwycięzcą, a zrobił z tego klęskę
Marsz 13 grudnia też mu punktów nie doda. W ogóle to nie wiem jaki cel ma ten marsz.
Teraz jeszcze doszło pomówienie Dunów o pedofilię.
Cytat:
Młodzi Duńczycy są wściekli za słowa Jarosława Kaczyńskiego, że w ich kraju pedofilia nie jest karana. Domagają się odpowiedzi prezesa PiS na list ambasadora. Grożą, że w przeciwnym razie w czasie kampanii wyborczych w Polsce będą namawiać rówieśników, by nie głosowali na "kłamców".
Dose zapowiada, że w wypadku milczenia Jarosława Kaczyńskiego organizacja, którą kieruje, postara się podczas przyszłorocznych kampanii wyborczych przeprowadzić akcję w Polsce: ostrzegać polskich rówieśników przed głosowaniem na - jak powiedział - kłamców rozpowszechniających fałszywe pomówienia, oskarżenia i wzbudzających niechęć pomiędzy Polską a Danią.
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/...rotestami.html
Może te fałszywe pomówienia Dunów przeraziły, u nas to już norma w wykonaniu prezesa.

Sefan Jaworski, szef PKW, były prezes ZSL w Słupsku, po obaleniu rządu Jana Olszewskiego, jako szef Prokuratury Wojewódzkiej w Warszawie nadzorował śledztwa wymierzone w Jarosława Kaczyńskiego, Antoniego Macierewicza oraz w prawą stronę sceny politycznej. Później z ramienia PSL zasiadał w Trybunale Konstytucyjnym - donosi „Gazeta Polska”.
Kerim ,to dlatego Jarek i Antoś się wywinęli (rączka rączkę myje)
Ostatnio edytowane przez york09 : 03.12.2014 o godz. 11:04.
kerim1906
Banita

Stary 03.12.2014, 11:12
Też mam odczucie że on nie chce władzy. Przecież po I turze wyborów mógł okrzyknąć się zwycięzcą, a zrobił z tego klęskę
Marsz 13 grudnia też mu punktów nie doda. W ogóle to nie wiem jaki cel ma ten marsz.
Teraz jeszcze doszło pomówienie Dunów o pedofilię.

Może te fałszywe pomówienia Dunów przeraziły, u nas to już norma w wykonaniu prezesa.

Sefan Jaworski, szef PKW, były prezes ZSL w Słupsku, po obaleniu rządu Jana Olszewskiego, jako szef Prokuratury Wojewódzkiej w Warszawie nadzorował śledztwa wymierzone w Jarosława Kaczyńskiego, Antoniego Macierewicza oraz w prawą stronę sceny politycznej. Później z ramienia PSL zasiadał w Trybunale Konstytucyjnym - donosi „Gazeta Polska”.
Kerim ,to dlatego Jarek i Antoś się wywinęli (rączka rączkę myje)
i po co promujesz homosiowe lewactwo , co ty masz z tymi dunami ? kompleks jakiś czy co ? w Polsce normalny człowiek to zlewa , a ty duny i duny , to już jest nudne, a ostatnie zdanie , zapytaj dunów czy tak samo myślą i czy będą protestować
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.12.2014, 11:19

DZIĘKUJEMY !
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.12.2014 o godz. 11:30.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.12.2014, 11:25
http://wpolityce.pl/polityka/224301-...ie-europejskim

http://wpolityce.pl/gospodarka/22440...is-nasz-wywiad

Tak dba się o polskie interesy w UE ... Ale czego można spodziewać się po ku.... z PO ...

Ostatnio edytowane przez heoij : 03.12.2014 o godz. 11:33.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.12.2014, 11:35
Zawsze mnie ciekawiło czemu pisze się, że PiS to agentura USA? O PO to wiemy, że Tusk to kaszub i ten dziadek Niemiec oraz o dobrych relacjach z Merkel? Natomiast o PiS wiemy mało oprócz tego, że kilku członków miało żydowskie korzenie m.in. Dorn, wspierano kultywowanie tradycji żydowskiej w Polsce z mocnym wsparciem amerykańskiej Polonii, która zawsze wspierała PiS. Poza tym widoczne było dążenie do objęcia Polski programem tarczy rakietowej, a także parcie na zakupy bronii z USA co ma teraz miejsce przy okazji zakupu śmigłowców, gdzie PiS mocno lobbuje za Black Hawkami.

Wydaje mi się, że to jeszcze mało do tej tezy o proamerykańskości.
choćby rozdawanie naszych pieniędzy izraelskim kombatantom za zbrodnie hitlerowskie... kto głosował?
również PIS
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 03.12.2014, 11:38
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
co ty masz z tymi dunami ? kompleks jakiś czy co ? w Polsce normalny człowiek to zlewa , a ty duny i duny , to już jest nudne, a ostatnie zdanie , zapytaj dunów czy tak samo myślą i czy będą protestować
Właśnie do Dunów nic nie mam a co ma prezes że kłamliwie posądził o to że pedofilia u nich dozwolona.
Czy on musi cały świat przeciw sobie postawić.
Widzę że takie pomówienia kłamliwe popierasz (boisz się że prezesowi się narazisz)
kerim1906
Banita

Stary 03.12.2014, 11:50
Właśnie do Dunów nic nie mam a co ma prezes że kłamliwie posądził o to że pedofilia u nich dozwolona.
Czy on musi cały świat przeciw sobie postawić.
Widzę że takie pomówienia kłamliwe popierasz (boisz się że prezesowi się narazisz)
tak boję się Prezesa, przejrzałeś mnie , kumplujemy się od lat i nie chcę się narazić , trudno rozgryzłeś mnie koncertowo, szacun
kerim1906
Banita

Stary 03.12.2014, 11:53
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
http://wpolityce.pl/polityka/224301-...ie-europejskim

http://wpolityce.pl/gospodarka/22440...is-nasz-wywiad

Tak dba się o polskie interesy w UE ... Ale czego można spodziewać się po ku.... z PO ...

ten "program" jest prowadzony od lat , urbanoplatfusy stosują to wszędzie gdzie wierni poddani ich nie miłują miłością dozgonną , prośba , nie wklejaj dorszówki, psujesz dobry smak na długi czas
Arapaho
Senior Member

Stary 03.12.2014, 12:52
Ja natomiast wnikam w te sprawy i interesuje mnie jak gdańscy liberałowie aferałowie i zakon PC uwłaszczyli się na państwowym mieniu.

Wbrew pozorom literatura na ten temat jest naprawdę uboga i dalej tematem tabu dla wielu dziennikarzy oraz pisarzy politycznych są kulisy powstania dwóch najpotężniejszych partii tego 25-lecia, zarówno liczbowo, jak i finansowo.

Nie pamiętam kto już o tym mówił, pewnie Czarzasty, że SLD nigdy nawet nie pomyślało, że można zbić taki majątek na polityce jaki zbiło PO i PiS. Idzie to miliony, jeśli nie miliardy patrząc na fundacje i spółki zależne od PO oraz SKOK-i, Telegraf, Srebrną i kilka fundacji będących zapleczem PiS.

Patrząc na początki PSL-u, który nie miał siedziby na początku lat 90-tych, czy SLD, które wysłano na Rozbrat po wygnaniu z KC to PO i PiS mieli eldorado. Tusk siedział w apartamencie w Mariocie, a Kaczyńscy nie wiedzieli już co zatrzymać, a co sprzedawać z tego co dostali w spadku.

Jakby nie było ci politycy są nieprzerwanie od 25 lat na naszym garnuszku, a pojęcia bezrobocie, bieda, czy poszukiwanie pracy znają tylko z telewizji.
emj miałem Cię za osobę która ma jako taką wiedzę o funkcjonowaniu środowisk politycznych w Polsce ale naprawdę teraz to mnie zaskoczyłeś. Akurat SLD via SdPR via PZPR uwłaszczyło największy majątek w tym kamienice czy gazety, wcisnęło najwięcej swoich "towarzyszy" do spółek i spółeczek, to oni byli powiązani z działaniami służb postkomunistycznych zakładających polonijne społki będące przykrywkami dla różnych dealów, to oni są bohaterami niesławnej pożyczki moskiewskiej i wielu innych spraw.
Odczuwam nieodparte wrażenie że jesteś przysłany na to forum przez kogoś żeby robić krecią robotę tłumacząc naiwnym że nieważne jest to że "tamci"(PO,PSL,SLD) skręcili MILIARDY, uwłaszczyli setki przedsiębiorstw, robią ustawy będące wprost na rękę pani Merkel i innym "europejczykom" a Polska "ma się poświęcieć" jak powiedział Krul ver. 2.0. ale największym problemem jest że jakiś SKOK śmiał sponsorować pisowców, no i jest Srebrna - "powiązana" z Kaczyńskim i jest zapleczem PIS-u. Dowodem też jest Sasin bo w Wołominie zatrudnił swoich .SKANDAL ! przecież PSL nie zatrudnia nikogo (nikogo powyzej 150% zapotrzebowania w danym urzędzie). SLD i PO też nie zatrudnia choć przyznam że PSL to rekordzista świata. A jakoś kandydowałeś do zielonych ludków...no tak jak się chciało do koryta to się jakoś to wytłumaczyło teraz to każdy NIEZALEŻNY. Jak palikociarze w Wadowicach
kerim1906
Banita

Stary 03.12.2014, 13:11
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
emj miałem Cię za osobę która ma jako taką wiedzę o funkcjonowaniu środowisk politycznych w Polsce ale naprawdę teraz to mnie zaskoczyłeś. Akurat SLD via SdPR via PZPR uwłaszczyło największy majątek w tym kamienice czy gazety, wcisnęło najwięcej swoich "towarzyszy" do spółek i spółeczek, to oni byli powiązani z działaniami służb postkomunistycznych zakładających polonijne społki będące przykrywkami dla różnych dealów, to oni są bohaterami niesławnej pożyczki moskiewskiej i wielu innych spraw.
Odczuwam nieodparte wrażenie że jesteś przysłany na to forum przez kogoś żeby robić krecią robotę tłumacząc naiwnym że nieważne jest to że "tamci"(PO,PSL,SLD) skręcili MILIARDY, uwłaszczyli setki przedsiębiorstw, robią ustawy będące wprost na rękę pani Merkel i innym "europejczykom" a Polska "ma się poświęcieć" jak powiedział Krul ver. 2.0. ale największym problemem jest że jakiś SKOK śmiał sponsorować pisowców, no i jest Srebrna - "powiązana" z Kaczyńskim i jest zapleczem PIS-u. Dowodem też jest Sasin bo w Wołominie zatrudnił swoich .SKANDAL ! przecież PSL nie zatrudnia nikogo (nikogo powyzej 150% zapotrzebowania w danym urzędzie). SLD i PO też nie zatrudnia choć przyznam że PSL to rekordzista świata. A jakoś kandydowałeś do zielonych ludków...no tak jak się chciało do koryta to się jakoś to wytłumaczyło teraz to każdy NIEZALEŻNY. Jak palikociarze w Wadowicach
Arapaho , pisze od dawna że to zadaniowiec , to co napisałeś o komuchach od pzpr do sld wie każdy kto trochę interesuje się polityką, tacy ludzie jak warszawiaczek emj10 są na wszystkich forach , zawsze gotowi z wklejką , z tabelką , nikt normalny który tutaj pisze nie ma takiej "łatwości " jak emj10 z materiałami, każdy jakby chciał coś znależć musiało by to trochę czasu potrwać , na salon 24 jest taki podobny gostek o nicku józef moneta , taki sam typ oddelegowany na front
Arapaho
Senior Member

Stary 03.12.2014, 13:11
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominaj o Kaczyńskich i o ich zasługach dla narodu wybranego. Kto zablokował ekshumacje w Jedwabne, zainicjował Hanukę w pałacu prezydenckim, wybudował muzeum żydów polskich, popierał żydomasońską Bnai Brith. Pis czy może lepiej Pisrael to najbardziej żydowska partia w Polsce i bardzo szkodliwa dla Polski.
Nie wiedziałem że w 2014 roku kiedy otwarto oficjalnie muzeum rządził PIS...
Natomiast inicjatywa powstała w 1995 za rządów Oleksego i powołano go do życia w 2005 roku .Za stroną Muzeum :
" Dzięki wsparciu indywidualnych oraz instytucjonalnych darczyńców z całego świata w 1995 r. możliwe było rozpoczęcie prac nad projektem muzeum i kontynuowanie ich – jako inicjatywy społecznej – aż do roku 2005 r., gdy oficjalnie powołano do życia Muzeum Historii Żydów Polskich. Patronat nad tworzeniem muzeum objął Prezydent RP Aleksander Kwaśniewski."

Więc z łaski swojej nie pleć tu farmazonów bo zarówno powstanie inicjatywy (1995), ani patronat (Kwaśniewski) ani wybudowanie (2014) niemiało związku z PISem. Jedynie przy podpisaniu umowy trójstronnej w 2005 brał udział L.Kaczyński jako prezydent Warszawy, gdzie drugą stroną był minister kultury z ramienia rządu Belki.
Jakby tak żydzi kochali Kaczorów to by raczej gadzinówka wyborcza czy krytyka polityczna ubóstwiały PIS.
Reszta tzn.:zainicjował,zablokował,popierał to Twoje odczucia a nie dowody. Równie dobrze mogę powiedzieć że Kwaśniewski z Michnikiem zainicjowaili prace poszukiwawcze żołnierzy państwa podziemnego na Łączce a teraz popierają przeniesienie leżących tam komunistów w inne miejsce
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.12.2014 o godz. 13:17.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.12.2014, 13:51
Nie wiedziałem że w 2014 roku kiedy otwarto oficjalnie muzeum rządził PIS...
Natomiast inicjatywa powstała w 1995 za rządów Oleksego i powołano go do życia w 2005 roku .Za stroną Muzeum :
" Dzięki wsparciu indywidualnych oraz instytucjonalnych darczyńców z całego świata w 1995 r. możliwe było rozpoczęcie prac nad projektem muzeum i kontynuowanie ich – jako inicjatywy społecznej – aż do roku 2005 r., gdy oficjalnie powołano do życia Muzeum Historii Żydów Polskich. Patronat nad tworzeniem muzeum objął Prezydent RP Aleksander Kwaśniewski."

Więc z łaski swojej nie pleć tu farmazonów bo zarówno powstanie inicjatywy (1995), ani patronat (Kwaśniewski) ani wybudowanie (2014) niemiało związku z PISem. Jedynie przy podpisaniu umowy trójstronnej w 2005 brał udział L.Kaczyński jako prezydent Warszawy, gdzie drugą stroną był minister kultury z ramienia rządu Belki.
Jakby tak żydzi kochali Kaczorów to by raczej gadzinówka wyborcza czy krytyka polityczna ubóstwiały PIS.
Reszta tzn.:zainicjował,zablokował,popierał to Twoje odczucia a nie dowody. Równie dobrze mogę powiedzieć że Kwaśniewski z Michnikiem zainicjowaili prace poszukiwawcze żołnierzy państwa podziemnego na Łączce a teraz popierają przeniesienie leżących tam komunistów w inne miejsce
co chwila popierda.lał w mycce
emj10
Senior Member

Stary 03.12.2014, 14:14
Może do twarzy mu było?

Oczywiście to żarty, gdyż nie on jeden został uchwycony na takiej fotografii.

Nie ma co. Doborowe towarzystwo
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.12.2014 o godz. 14:18.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.12.2014, 14:22
Przed wojną w Bełchatowie było parę rodzin o nazwisku Tusk. Mendel Tusk z Lejzorem Warszawskim mieli dwie fabryczki. Chaim Tusk miał też fabryczkę i zatrudniał 50 osób i płacił robotnikom 15 kopiejek na dzień, co starczało na dwa kg chleba.http://www.mpolska24.pl/post/4174/tu...szywy-zyciorys
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.12.2014, 15:28
Kur.a ludzie, zastanówcie się co Wy piszecie. Żyd, nie Żyd, czarnuch, żółty, białas, masoni. Nie dziwię się, że środowisko kibiców jest pariasem, marginesem społecznym, skoro według kibiców takie rzeczy jak rasa, kolor skóry czy wyznanie decydują o tym czy ktoś jest "gitem czy frajerem". Zaraz zostanę zwyzywany od lewaków, tęczowców czy ch.j wie od czego, dlatego zaznaczam, że nie jestem ani jednym, ani drugim. Chcę tylko wyrazić żal, że środowisko, do którego chyba wszyscy należymy, poprzez poglądy mniejszości jest wykluczane społecznie. Ja mam w dupie czy na mecze chodzą masoni, czarnuchy, białasy, skośnoocy, Żydzi, Muzułmanie, Katolicy i mam też w dupie czy reprezentanci tych ras grają w zespole! A przez takie dyskusje jak wyżej czy sytuacje jak w Lokeren (i nie tylko), utwierdzają wszystkich w przekonaniu, że kibice to sami antysemici i rasiści. A szkoda, super byłoby, gdyby te zachowania zniknęły kompletnie. Może i więcej ludzi przychodziłoby na mecze?
emj10
Senior Member

Stary 03.12.2014, 15:54
Pewnie więcej pikników przychodziłoby na mecze. To prawda, ale czy tego chcemy? Śmiem wątpić

Kilka razy wypowiadałem się już na temat osób żydowskiego pochodzenia. Mam kilku znajomych w Polsce, którzy przyznają się do swoich żydowskich korzeni i zupełnie mi to nie przeszkadza. Zwykle są to potomkowie praktykujących rodziców, bądź dziadków, a sami są zazwyczaj ateistami, a także często przeszli podobnie jak rodzice na wiarę katolicką.

W 1939 roku mniej więcej co 10 mieszkaniec Polski był Żydem, a biorąc pod uwagę koneksje rodzinne nawet co drugi Polak miał w rodzinie osobę pochodzenia żydowskiego. Trudno nie zauważyć tego, że losy Polaków i Żydów są ze sobą mocno powiązane mimo blisko 70 lat od zakończenia II WŚ, a osób mieszkających w Polsce z korzeniami żydowskimi jest zdecydowanie więcej niż kilka tysięcy podawane w różnych statystykach.

Z mojej strony nie mam nic do części ludności żydowskiej i tzw. Żydów Polskich, ale już do niektórych diaspor żydowskich i samego państwa Izrael mam duże zarzuty.

PS. Szukałem pewnej dyskusji gdzieś sprzed 4-5 lat i wpadła mi przypadkowo w łapy moja prognoza co do II tury wyborów prezydenckich w 2010 roku. Muszę przyznać, że naprawdę niewiele się wtedy pomyliłem. Wynik Kaczyńskiego trafiłem niemal idealnie, a co do Komorowskiego to nie uwzględniłem mobilizacji lemingów

Cytat:
Podsumowanie prognozy:
6,981 + 1,772 - 0,287 = 8,466 mln - głosy na Komorowskiego
6,128 + 1,929 - 0,131 = 7,926 mln - głosy na Kaczyńskiego
Cytat:
Wynik wyborów:
Bronisław Maria Komorowski 8 933 887

Jarosław Aleksander Kaczyński 7 919 134
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=8528
Cytat:
24.06.2010, 12:56

Zrobiłem sobie subiektywną prognozę na II turę wyborów na podstawie wyników I tury i kilku innych czynników. Założenia są takie, że frekwencja będzie na niższym poziomie ze względu na sezon wakacyjny, a do urn pójdą w większości ci sami wyborcy co poprzednio.

Wyniki I tury (w mln):
6,981 - Komorowski
6,128 - Kaczyński
Różnica: 853 tys. głosów

Reszta głosów (3,696 mln), w tym (w mln):
2,299 - Napieralski (remis po 50% głosów)
0,416 - JKM (remis po 50% głosów)
0,294 - Pawlak (2/3 dla Kaczyńskiego - elektorat wiejski)
0,242 - Olechowski (2/3 dla Komorowskiego - wiadomo dlaczego)
0,214 - Lepper (2/3 dla Kaczyńskiego - elektorat wiejski)
0,177 - Jurek (2/3 dla Kaczyńskiego - elektorat skrajnie prawicowy)
0,029 - Ziętek (remis po 50% głosów)
0,021 - Morawiecki (2/3 dla Kaczyńskiego - elektorat skrajnie prawicowy)

+1,772 tys. głosów dla Komorowskiego
+1,929 tys. głosów dla Kaczyńskiego
Różnica: 157 tys. głosów na korzyść Kaczyńskiego

Cytat:
Zastosowałem tutaj taką zasadę, że w przypadku gdy zadeklarowano poparcie któregoś z kandydatów w II turze, bądź oczywistym wydaje się poparcie danego kandydata (vide wyborcy Olechowskiego głosują na Komorowskiego, czy wyborcy Jurka i Morawieckiego na Kaczyńskiego) to przydzielam głosy w stosunku 2/3 do 1/3. Gdy trudno rozstrzygnąć kogo poprze elektorat danego kandydata daję po 50% głosów każdemu.
Obliczę teraz jaka liczba głosujących będzie 4 lipca poza domem ze względu na wyjazd wakacyjny.
Założenia:
~ 1,5 mln - liczba Polaków w wieku 15,16,17 lat co się równa 4% populacji kraju, jednak jeśli chodzi o turystów to jest to najczęściej podróżująca grupa, dlatego stanowią 10% wszystkich turystów
1/10 - część miesiąca przy wyjazdach krótkoterminowych
1/5 - część miesiąca przy wyjazdach długoterminowych
20% turystów pochodzi ze wsi, a 80% z miast
55% - procent turystów głosujących w I turze
2/3 - wyborcy Komorowskiego
1/3 - wyborcy Kaczyńskiego
~50 tys. ludzi będzie bawiło się w niedzielę na Openerze (powiedzmy -25 tys. głosów dla Komorowskiego)

Krótkookresowe wyjazdy krajowe Polaków w lipcu 2009 (2-4 dni, liczę średnio 3 dni) - 1,55 mln osób
0,1 * 0,9 * 1,55 = 139 tys. wyborców
Długookresowe wyjazdy krajowe Polaków w lipcu 2009 (5 dni i więcej, liczę średnio 6 dni) - 2,6 mln osób
0,2 * 0,9 * 2,6 = 468 tys. wyborców
Długookresowe wyjazdy zagraniczne Polaków w lipcu 2009 - 0,6 mln osób
0,2 * 0,9 * 0,60 = 108 tys. wyborców

Suma: 715 tys. potencjalnych wyborców, z których w I turze głosowało 393 tys.
- 262 tys. wyborcy Komorowskiego
- 131 tys. wyborcy Kaczyńskiego
Różnica: 131 tys. głosów na korzyść Kaczyńskiego

na podstawie danych Instytutu Turystyki m.in. http://www.intur.com.pl/inne/wyjazdy_polakow2009.pdf

Podsumowanie
6,981 + 1,772 - 0,287 = 8,466 mln - głosy na Komorowskiego
6,128 + 1,929 - 0,131 = 7,926 mln - głosy na Kaczyńskiego

Publicyści mają jednak rację, że rozegra się walka o każdy głos wyborców Napieralskiego gdyż ani wyborcy innych kandydatów, ani sezon wakacyjny ani inne czynniki nie przeważą szali zwycięstwa na stronę Kaczyńskiego. Jarek musi być bardziej lewicowy niż Komorowski, to jedyna szansa na sukces.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.12.2014 o godz. 16:02.
siemstein
Senior Member

Stary 03.12.2014, 15:59
Pewnie więcej pikników przychodziłoby na mecze. To prawda, ale czy tego chcemy? Śmiem wątpić .
W obecnej sytuacji to pikniki utrzymują ten klub. Na C niech sobie przychodzi te 5000 ludzi, ale trzeba jeszcze 25 tysięcy pikników, żeby zapełnić stadion
Arapaho
Senior Member

Stary 03.12.2014, 16:29
siemstein napisał(a):Wyświetl post
W obecnej sytuacji to pikniki utrzymują ten klub. Na C niech sobie przychodzi te 5000 ludzi, ale trzeba jeszcze 25 tysięcy pikników, żeby zapełnić stadion
tak... oczywiście i dlatego zarząd wystrzelił w kosmos Bednarza i dogadywał się z SKWK mało wiesz.
Pikniki byłyby istotne jakby Wisła kupiła kilku kopaczy po 5 mln euro i grała w LM. W każdej innej opcji piknikami nikt się nie będzie przejmował bo po kilku słabszych meczach jest ich 3/4 mniej na trybunach a obrót robią "szalikowcy" vel kibole
Arapaho
Senior Member

Stary 03.12.2014, 16:30
Szpen napisał(a):Wyświetl post
co chwila popierda.lał w mycce
Co chwila to ty bzdury piszesz.
Chwała Bogu że nie wkleiłeś takiego zdjęcia
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.12.2014 o godz. 16:32.
siemstein
Senior Member

Stary 03.12.2014, 16:43
tak... oczywiście i dlatego zarząd wystrzelił w kosmos Bednarza i dogadywał się z SKWK mało wiesz.
Pikniki byłyby istotne jakby Wisła kupiła kilku kopaczy po 5 mln euro i grała w LM. W każdej innej opcji piknikami nikt się nie będzie przejmował bo po kilku słabszych meczach jest ich 3/4 mniej na trybunach a obrót robią "szalikowcy" vel kibole
Ci "szalikowcy" od tygodnia nie potrafią zapełnić swojego sektora. Tacy zmobilizowani?
Arapaho
Senior Member

Stary 03.12.2014, 17:25
temat polityczny więc chyba źle trafiłeś ale odpowiem offtop. Martw się żeby pikniki zapełniły swoje sektory na meczach z Piastem czy Bełchatowem. O niedzielę się nie martw pamietam mecze z ŁKS jak lecieliśmy do 2 ligi -dziwne że pikników wtedy nie widziałem a jedynym "sponsorem" klubu wtedy i wcześniej a także kiedy zimno ,pada deszcz a grajki olewają było Towarzystwo z X-tki ,dzisiaj z C

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów