|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co do spółek skarbu państwa to jest podobny problem do finansowania klubów sportowych. Niby nie powinny, a robią i dalej będą to robić.
Jak pewnie dobrze pamiętasz spółka Srebrna, która jest mocno powiązana z PiS-em zawiaduje ich nieruchomościami m.in. na ul. Srebrnej i na Al. Jerozolimskich w Warszawie, a od dwóch lat jest właścicielem spółki, która wydawała do tej pory "Gazetę Polską". Mówiąc szczerze dzisiejsza informacja, że Putin rezygnuje z South Stream to spory szok i ogromny problem dla Węgier, które silnie naciskały na ten projekt. Zamiast South Stream może powstać Jamał 2, o którym kilkukrotnie pisałem wcześniej ![]() http://www.defence24.pl/analiza_umar...h-zyje-jamal-2 ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.12.2014 o godz. 18:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja natomiast wnikam w te sprawy i interesuje mnie jak gdańscy liberałowie aferałowie i zakon PC uwłaszczyli się na państwowym mieniu.
Wbrew pozorom literatura na ten temat jest naprawdę uboga i dalej tematem tabu dla wielu dziennikarzy oraz pisarzy politycznych są kulisy powstania dwóch najpotężniejszych partii tego 25-lecia, zarówno liczbowo, jak i finansowo. Nie pamiętam kto już o tym mówił, pewnie Czarzasty, że SLD nigdy nawet nie pomyślało, że można zbić taki majątek na polityce jaki zbiło PO i PiS. Idzie to miliony, jeśli nie miliardy patrząc na fundacje i spółki zależne od PO oraz SKOK-i, Telegraf, Srebrną i kilka fundacji będących zapleczem PiS. Patrząc na początki PSL-u, który nie miał siedziby na początku lat 90-tych, czy SLD, które wysłano na Rozbrat po wygnaniu z KC to PO i PiS mieli eldorado. Tusk siedział w apartamencie w Mariocie, a Kaczyńscy nie wiedzieli już co zatrzymać, a co sprzedawać z tego co dostali w spadku. Jakby nie było ci politycy są nieprzerwanie od 25 lat na naszym garnuszku, a pojęcia bezrobocie, bieda, czy poszukiwanie pracy znają tylko z telewizji.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.12.2014 o godz. 23:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czasami odnoszę wrażenię, że naprawdę Kaczyński z Tuskiem mają układ w ramach programu "dziel i rządź".
Nigdy tego nie zrozumiem jakim cudem, gdy PiS zaczyna mieć wyraźną słupkową tendencję wzrostową- bo merytorycznie punktuje, jeździ po ludziach i normalnie z nimi rozmawia, zatrudnia ekspertów i daje konkretne programy, NAGLE .......nie czymś takim co wszystko w partii załamuje. Na dobrą sprawę to Kaczyński wybory w 2011 przegrał na własną prośbę- to samo może się stać za rok. Nawet jak ma swoje przekonania to jako stary i inteligentny polityk powinien trzymać nerw na wodzy i w populistyczno cwaniacki sposób wpasowywać się w nastroje społeczne, by pózniej- gdy obejmie władze, spokojnie i krok po kroku realizować swoje cele poltyczne. Tymczasem aż ciężko mi uwierzyć, że Kaczyński jest taki głupi. Zaraz po wyborach dominowała narracja o "Zafałszowaniiu" nie "sfałszowaniu "wyborów-Tym sloganem posługiwała się koalicja prawicy jak i nawet SLD- to wyszedł pózniej Kaczor na mównice i pojchał z grubej rury. Kompletnie ....a nie wiem o co w tym wszystkim chodzi... On chyba faktycznie nie chce dojść do władzy. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież on faktycznie rządzi dostając grube wielomilionowe dotacje dla partii politycznych. Tak więc po co mu więcej stresu na fotelu premiera jak obecnie ma komfortową pozycję wiecznej opozycji ze szklanym sufitem nad sobą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
O nadbliżającej wojnie w Europie, gdzie możemy być głównym polem bitwy, do czego ciągnie nas obecny rząd i opozycja
http://pikio.pl/premier-slowacji-mam...-calej-europy/ PO to agentura Niemiecka, PIS - agentura USA SLD - byłego ZSRR... To oni nas wpędzają w konflikt. Pablo84- Po co ma PIS rządzić? Jak już z góry wiadomo w kuluarach co będzie więc rządzenie PISowi w tej chwili nic nie da i jest nie na rękę, tylko same straty i łapanie liści po rządach ich poprzedników i niewygodny dla ich agentury czas. Strategia jest prosta. "Złobić koryto ile się da a konsekwencje niech ponosi inna agentura, my wejdziemy jak przyjdzie na to odpowiedni czas" ![]() A tu jeszcze ciekawostka dla palaczy http://pikio.pl/wielki-brat-jak-daleko-sie-posunie/
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.12.2014 o godz. 09:35.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawsze mnie ciekawiło czemu pisze się, że PiS to agentura USA? O PO to wiemy, że Tusk to kaszub i ten dziadek Niemiec oraz o dobrych relacjach z Merkel? Natomiast o PiS wiemy mało oprócz tego, że kilku członków miało żydowskie korzenie m.in. Dorn, wspierano kultywowanie tradycji żydowskiej w Polsce z mocnym wsparciem amerykańskiej Polonii, która zawsze wspierała PiS. Poza tym widoczne było dążenie do objęcia Polski programem tarczy rakietowej, a także parcie na zakupy bronii z USA co ma teraz miejsce przy okazji zakupu śmigłowców, gdzie PiS mocno lobbuje za Black Hawkami.
Wydaje mi się, że to jeszcze mało do tej tezy o proamerykańskości. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
![]() http://wpolityce.pl/gospodarka/22442...ok-iem-wolomin i coś jeszcze dla "niezorientowanych" http://wpolityce.pl/polityka/224460-...isji-wyborczej
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 03.12.2014 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
||
Marsz 13 grudnia też mu punktów nie doda. W ogóle to nie wiem jaki cel ma ten marsz. Teraz jeszcze doszło pomówienie Dunów o pedofilię. Cytat:
Sefan Jaworski, szef PKW, były prezes ZSL w Słupsku, po obaleniu rządu Jana Olszewskiego, jako szef Prokuratury Wojewódzkiej w Warszawie nadzorował śledztwa wymierzone w Jarosława Kaczyńskiego, Antoniego Macierewicza oraz w prawą stronę sceny politycznej. Później z ramienia PSL zasiadał w Trybunale Konstytucyjnym - donosi „Gazeta Polska”. Kerim ,to dlatego Jarek i Antoś się wywinęli (rączka rączkę myje)
Ostatnio edytowane przez york09 : 03.12.2014 o godz. 11:04.
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() DZIĘKUJEMY !
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.12.2014 o godz. 11:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
http://wpolityce.pl/polityka/224301-...ie-europejskim
http://wpolityce.pl/gospodarka/22440...is-nasz-wywiad Tak dba się o polskie interesy w UE ... Ale czego można spodziewać się po ku.... z PO ... ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.12.2014 o godz. 11:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
również PIS ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
Czy on musi cały świat przeciw sobie postawić. Widzę że takie pomówienia kłamliwe popierasz (boisz się że prezesowi się narazisz) |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odczuwam nieodparte wrażenie że jesteś przysłany na to forum przez kogoś żeby robić krecią robotę tłumacząc naiwnym że nieważne jest to że "tamci"(PO,PSL,SLD) skręcili MILIARDY, uwłaszczyli setki przedsiębiorstw, robią ustawy będące wprost na rękę pani Merkel i innym "europejczykom" a Polska "ma się poświęcieć" jak powiedział Krul ver. 2.0. ale największym problemem jest że jakiś SKOK śmiał sponsorować pisowców, no i jest Srebrna - "powiązana" z Kaczyńskim i jest zapleczem PIS-u. Dowodem też jest Sasin bo w Wołominie zatrudnił swoich .SKANDAL ! przecież PSL nie zatrudnia nikogo (nikogo powyzej 150% zapotrzebowania w danym urzędzie). SLD i PO też nie zatrudnia choć przyznam że PSL to rekordzista świata. A jakoś kandydowałeś do zielonych ludków...no tak jak się chciało do koryta to się jakoś to wytłumaczyło teraz to każdy NIEZALEŻNY. Jak palikociarze w Wadowicach![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast inicjatywa powstała w 1995 za rządów Oleksego i powołano go do życia w 2005 roku .Za stroną Muzeum : " Dzięki wsparciu indywidualnych oraz instytucjonalnych darczyńców z całego świata w 1995 r. możliwe było rozpoczęcie prac nad projektem muzeum i kontynuowanie ich – jako inicjatywy społecznej – aż do roku 2005 r., gdy oficjalnie powołano do życia Muzeum Historii Żydów Polskich. Patronat nad tworzeniem muzeum objął Prezydent RP Aleksander Kwaśniewski." Więc z łaski swojej nie pleć tu farmazonów bo zarówno powstanie inicjatywy (1995), ani patronat (Kwaśniewski) ani wybudowanie (2014) niemiało związku z PISem. Jedynie przy podpisaniu umowy trójstronnej w 2005 brał udział L.Kaczyński jako prezydent Warszawy, gdzie drugą stroną był minister kultury z ramienia rządu Belki. Jakby tak żydzi kochali Kaczorów to by raczej gadzinówka wyborcza czy krytyka polityczna ubóstwiały PIS. Reszta tzn.:zainicjował,zablokował,popierał to Twoje odczucia a nie dowody. Równie dobrze mogę powiedzieć że Kwaśniewski z Michnikiem zainicjowaili prace poszukiwawcze żołnierzy państwa podziemnego na Łączce a teraz popierają przeniesienie leżących tam komunistów w inne miejsce ![]()
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.12.2014 o godz. 13:17.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może do twarzy mu było?
Oczywiście to żarty, gdyż nie on jeden został uchwycony na takiej fotografii. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie ma co. Doborowe towarzystwo ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.12.2014 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przed wojną w Bełchatowie było parę rodzin o nazwisku Tusk. Mendel Tusk z Lejzorem Warszawskim mieli dwie fabryczki. Chaim Tusk miał też fabryczkę i zatrudniał 50 osób i płacił robotnikom 15 kopiejek na dzień, co starczało na dwa kg chleba.http://www.mpolska24.pl/post/4174/tu...szywy-zyciorys
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Kur.a ludzie, zastanówcie się co Wy piszecie. Żyd, nie Żyd, czarnuch, żółty, białas, masoni. Nie dziwię się, że środowisko kibiców jest pariasem, marginesem społecznym, skoro według kibiców takie rzeczy jak rasa, kolor skóry czy wyznanie decydują o tym czy ktoś jest "gitem czy frajerem". Zaraz zostanę zwyzywany od lewaków, tęczowców czy ch.j wie od czego, dlatego zaznaczam, że nie jestem ani jednym, ani drugim. Chcę tylko wyrazić żal, że środowisko, do którego chyba wszyscy należymy, poprzez poglądy mniejszości jest wykluczane społecznie. Ja mam w dupie czy na mecze chodzą masoni, czarnuchy, białasy, skośnoocy, Żydzi, Muzułmanie, Katolicy i mam też w dupie czy reprezentanci tych ras grają w zespole! A przez takie dyskusje jak wyżej czy sytuacje jak w Lokeren (i nie tylko), utwierdzają wszystkich w przekonaniu, że kibice to sami antysemici i rasiści. A szkoda, super byłoby, gdyby te zachowania zniknęły kompletnie. Może i więcej ludzi przychodziłoby na mecze?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Pewnie więcej pikników przychodziłoby na mecze. To prawda, ale czy tego chcemy? Śmiem wątpić
![]() Kilka razy wypowiadałem się już na temat osób żydowskiego pochodzenia. Mam kilku znajomych w Polsce, którzy przyznają się do swoich żydowskich korzeni i zupełnie mi to nie przeszkadza. Zwykle są to potomkowie praktykujących rodziców, bądź dziadków, a sami są zazwyczaj ateistami, a także często przeszli podobnie jak rodzice na wiarę katolicką. W 1939 roku mniej więcej co 10 mieszkaniec Polski był Żydem, a biorąc pod uwagę koneksje rodzinne nawet co drugi Polak miał w rodzinie osobę pochodzenia żydowskiego. Trudno nie zauważyć tego, że losy Polaków i Żydów są ze sobą mocno powiązane mimo blisko 70 lat od zakończenia II WŚ, a osób mieszkających w Polsce z korzeniami żydowskimi jest zdecydowanie więcej niż kilka tysięcy podawane w różnych statystykach. Z mojej strony nie mam nic do części ludności żydowskiej i tzw. Żydów Polskich, ale już do niektórych diaspor żydowskich i samego państwa Izrael mam duże zarzuty. PS. Szukałem pewnej dyskusji gdzieś sprzed 4-5 lat i wpadła mi przypadkowo w łapy moja prognoza co do II tury wyborów prezydenckich w 2010 roku. Muszę przyznać, że naprawdę niewiele się wtedy pomyliłem. Wynik Kaczyńskiego trafiłem niemal idealnie, a co do Komorowskiego to nie uwzględniłem mobilizacji lemingów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.12.2014 o godz. 16:02.
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i dlatego zarząd wystrzelił w kosmos Bednarza i dogadywał się z SKWK mało wiesz.Pikniki byłyby istotne jakby Wisła kupiła kilku kopaczy po 5 mln euro i grała w LM. W każdej innej opcji piknikami nikt się nie będzie przejmował bo po kilku słabszych meczach jest ich 3/4 mniej na trybunach a obrót robią "szalikowcy" vel kibole ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co chwila to ty bzdury piszesz.
Chwała Bogu że nie wkleiłeś takiego zdjęcia ![]()
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.12.2014 o godz. 16:32.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
temat polityczny więc chyba źle trafiłeś ale odpowiem offtop. Martw się żeby pikniki zapełniły swoje sektory na meczach z Piastem czy Bełchatowem. O niedzielę się nie martw
pamietam mecze z ŁKS jak lecieliśmy do 2 ligi -dziwne że pikników wtedy nie widziałem a jedynym "sponsorem" klubu wtedy i wcześniej a także kiedy zimno ,pada deszcz a grajki olewają było Towarzystwo z X-tki ,dzisiaj z C![]()
|
|