The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2014, 23:34
raindog napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Tobą w 100%, tylko obecna sytuacja pokazuje, że jest to niemożliwe, gdyż niektórym nie tyle chodzi o kibicowanie w sensie powszechnym, co walkę o wpływy.
Przepraszam za usunięcie swojego posta - po prostu myślałem, że na tym forum mogłoby to zostać źle odebrane. Dla mnie ten bojkot osobiście bardzo mocno od samego początku śmierdzi. To, że jest to jakaś wredna manipulacja świadczy odwoływanie do wyższych wartości, typu honor, godność etc. Nikt nie odwołuje się do danych, olbrzymiego bieżącego długu, który Wisła musi spłacić, żeby wyjść na prostą, tylko do przywiązania do barw. Skoro to przywiązanie dla barw jest takie ważne, to moim zdaniem ten, który jest prawdziwym kibicem powinien zawiesić szalik na szyi, kupić bilet, zachęcić tylu znajomych ile się da i zapierdalać na stadion kibicując swojej drużynie, zdzierając gardło do ostatniej minuty, a nie .......ić o jakimś bojkocie. Wisła Kraków to nie Bednarz. Wisła Kraków to Wisła Kraków.

wolfy napisał(a):Wyświetl post

Miałem Cię olewać, bo jesteś żałosny, ale mnie zirytowałeś.

Honor to nie jest frazes. Jeżeli łysa pała rodem z klubu nauki jazdy szmaci kibiców Wisły, to naturalnym jest że większość nie puści tego płazem. Te 400 zakazów to było splunięcie w twarz. Nikt normalny nie będzie tego tolerował.
Właśnie tym honorem wycieracie sobie ostatnio "gębę". Taką w sensie iście gombrowiczowskim. Czyż nie przypadkiem Ci, którzy najgłośniej krzyczą "honor", zachowują się ostatnio najmniej honorowo? Niech każdy z osobna, a nie pospołem odpowie sobie na to pytanie.

I właśnie irytacja co do jednego zdania pogłębia moje przekonanie, że częścią ludzi na tym forum można bardzo łatwo manipulować.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 09.05.2014 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.05.2014, 23:56
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam za usunięcie swojego posta - po prostu myślałem, że na tym forum mogłoby to zostać źle odebrane. Dla mnie ten bojkot osobiście bardzo mocno od samego początku śmierdzi. To, że jest to jakaś wredna manipulacja świadczy odwoływanie do wyższych wartości, typu honor, godność etc. Nikt nie odwołuje się do danych, olbrzymiego bieżącego długu, który Wisła musi spłacić, żeby wyjść na prostą, tylko do przywiązania do barw. Skoro to przywiązanie dla barw jest takie ważne, to moim zdaniem ten, który jest prawdziwym kibicem powinien zawiesić szalik na szyi, kupić bilet, zachęcić tylu znajomych ile się da i zapierdalać na stadion kibicując swojej drużynie, zdzierając gardło do ostatniej minuty, a nie .......ić o jakimś bojkocie. Wisła Kraków to nie Bednarz. Wisła Kraków to Wisła Kraków.
Dla egocentryków zadufanych w sobie, takie pojęcia jak honor czy godność to abstrakcja, więc ci się nie dziwie, że nie rozumiesz.

Jak ktoś cię permanentnie oszukuje, ubliża ci, potem cię wyrzuca ze stadionu bo sam nie potrafi sobie poradzić z malutką grupką rozrabiaków, to powiedzmy sobie jasno człowiek który ma godność, honor i szacunek do samego siebie nie da sobie pluć w twarz jakiemuś cieciowi z Chorzowa.
Po pierwsze Bednarz kłamie:
Kłamał wtedy jak grał dobrym PR jak trzeba na jesień było kupić karnety. Udawał, że jest prokibicowski, zależy mu na dobrych stosunkach, rzucił Białą Gwiazdę na koszulki, chcąc pokazać dobry gest. Wszystko to po wydarzeniach pierwszego bojkotu.
Następnie oszukał, w sprawie Sobolewskiego, kiedy ten chciał za pół darmo tutaj dalej grać.
Pokazał swoje oblicze potem, kiedy oszukał SKWK w ustaleniach o złotówce od biletu.
Następnie kłamie cały czas o mafii na stadionie, interesach i narkotykach(oczywiście w oku kamer wielkiego brata, co chyba debil by w to uwierzył)
Między czasie kłamie o komisji Ligi, teraz kłamie o Legii...
Po drugie Bednarz Działa:
1)Rozdaje 500 zakazów bogu ducha winnym ludziom
2)Jeździ na podkomisje sejmowe(a niby dlaczego on?) i opowiada się za cytat: "ograniczeniem wolności konstytucyjnej nawet wtedy, kiedy:(tu bomba) zachodzi najmniejsza poszlaka" Oprócz tego pierdzieli o rozbudowaniu kategorii meczów podwyższonego ryzyka oraz tego, żeby policja bez zgody klubu mogła być na stadionie kiedy chce i gdzie chce: Idiotyzmu nie muszę tłumaczyć?
3)Zakazuje wolnym ludziom, w wolnym kraju kupić sobie bilet na mecz wyjazdowy i to ludziom bez żadnego zakazu.
4)Tnie koszty w klubie, i to całe jego działanie z dziedziny zarządzania: Marketing: leży, Wizerunek: s p ierdolił, dzięki czemu nawet jeśli szuka sponsora: to każdy go śmiechem traktuje. Transfery: Ławkę nam piękną zaproponował(a ponoć taki dobry scauting mamy)
5)Bednarz radzi ludziom, którzy na Wisłę chodzą od XX lat, żeby do końca życia na stadion już nie przychodzili
6)Doprowadził swoimi decyzjami i działaniami, że drużyna straciła atut własnego boiska i wsparcie na wyjazdach
7)Cały czas szkaluje w mediach i psuje wizerunek kibiców. Jego retoryka jest nastawiona tak, aby działać na szkodę ruchu kibicowskiego. I robi to w momencie, gdy na stadionach dzieją się już tylko incydenty nie mające żadnego wpływu na bezpieczeństwo ludzi(po za wyjątkiem na Legii).
8)Wprowadził na stadion policję

Wystarczy ci? Czy żebyś nie czuł się dalej zmanipulowany, mam ci jeszcze wyjaśnić żeby bojkot przestał ci śmierdzieć?
Może potrzebujesz jeszcze jakiegoś argumentu? Być może mam rozwiać twoje wątpliwości, że nie jesteśmy za tym żeby klub zbankrutował?
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.05.2014 o godz. 00:07.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2014, 00:08
I nagle zrobiło się tu "Aktualni pracownicy"... i niedługo będzie kolejne kilkadziesiąt stron pieprzenia głupot.

Nie mówiąc już o tym zakłamywaniu rzeczywistości, że to Bednarz, a nie Cupiał jest inicjatorem całej akcji.
A masz pewność, że to Cupiał? Jakieś dowody?
Nie twierdzę że nie, ale Łysy się pod tym podpisuje i to jest fakt. Reszta to już Twoje podejrzenia.
Cupiał równie dobrze może mieć wywalone na to co się konkretnie dzieje. Wydał polecenie "zrób coś z tym" po racach na spadochronikach, to Jacuś błysnął intelektem i kreatywnością w rozwiązywaniu problemu.

Nie myl rzeczywistości z własnymi projekcjami.

Przy czym ja nie twierdzę, że Cupiał jest cacy, a Jacuś be. Daleko mi do tego. Ale nawet jak na żenujące standardy standardy zarządzania Wisłą (na wszystkich poziomach: sportowym, marketingowym, finansowym) to co odwalił Bednarz jest po prostu dojmująco głupie.

Cała akcja nie zaczęła się od zakazów, tylko od ostentacyjnego rzucenia rac na murawę,
I tu się - jak zwykle - mylisz. Do tego momentu to SKWK miało kłopoty. Po tej akcji już nikogo normalnego nie musieli przekonywać, że łysa pała musi odejść. Ludzi dotąd neutralnych (bądź nie określających się jednoznacznie po którejkolwiek stronie) zalała krew.
Gdyby zakazy dostali tylko Ci co odpalali - nie byłoby konfliktu. Nie na taką skalę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2014 o godz. 00:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 10.05.2014, 00:20
I nagle zrobiło się tu "Aktualni pracownicy"... i niedługo będzie kolejne kilkadziesiąt stron pieprzenia głupot.

Nie mówiąc już o tym zakłamywaniu rzeczywistości, że to Bednarz, a nie Cupiał jest inicjatorem całej akcji.

@bonawentura - trochę bujasz w obłokach. Nie bierzesz pod uwagę, że wielu spośród protestujących nie chodzi o wyniki sportowe. Ich motywacji należy szukać raczej w psychologii stada - ew. patrz psychologię rozwoju i pewne inklinacje dorastającej młodzieży - ich potrzeby, sposoby reakcji na otaczającą rzeczywistość itp. W każdym razie im chodzi o wymiar społeczny kibicowania, nie sportowy.
O Bingo! Tak ciężko zrozumieć, że ludzie tak naprawdę mają też swoje potrzeby wynikające z istoty natury, czyli np. młodzież pełna energii poszukująca ekspresji wolności poczucia wspólnoty będąc w gorszej sytuacji ekonomicznej? Ale są też inne motywacje i należy je rozumieć. Ja rozumiem, że komuś kto ma 70 lat nie chce się przychodzić na stadion buntować się przeciwko rzeczywistości. On ma inne potrzeby. Rozumiem, że są też ludzie dla których Wisła to wynik sportowy lub np. sam mecz nie ważne na jakim poziomie. I to czy będzie zorganizowana społeczność kibicowska, zwarta, lojalna, kreatywna, mocna pod wieloma względami, to ich nie obchodzi, więc walą bojkoty. Ale dosz k urwy nędzy, jak ktoś insynuuje, że motywacją dla ludzi o mniej znanych ci wartościach jest chęć wparcia klub w bankructwo to mi się scyzor w kieszeni otwiera.
Ja nie wiem czy to piszą ludzie, którzy specjalnie prowokują jak swego czasu GrzegorzTS a ostatnio FraMat - to są prowokatorzy z krwi i kości, lubią jak komuś do pi erdolą? czy są po prostu głupi? Na prawdę nie wiem. To jest element psychologii który od pewnego czasu mnie trapi a zarazem fascynuje

Cała akcja nie zaczęła się od zakazów, tylko od ostentacyjnego rzucenia rac na murawę, a później ostrzelania stadionu. To trochę tak, jak napluć komuś w twarz i dziwić się, że ta osoba ją przy następnej okazji zasłania. ...zresztą po co ja to piszę.
No właśnie zastanów się. Po pierwsze nad chronologią i faktami - mniej ważne
Po drugie - ważniejsze.
Można zniszczyć dorobek całego sezonu przez ....a jakieś parę rac rzuconych na murawę To jest mistrzostwo świata. Przypomina mi się takie trafne porównanie: Na Ból głowy - najlepiej ją uciąć ;-) Każdy mądry prezes przecież tak zrobi - to są maniacy! Zniszczyć wizerunek i atmosferę wokół klubu tylko dlatego, że pare rac poleciało na murawę, może tylko maniak! To jest chore! Ci ludzie którzy zamykają stadiony przez te race, to są ludzie chorzy! To są maniacy powtarzam! Ubzdurali sobie coś o tych racach i wkręcili następnych idiotów, którzy niszczą swoje kluby. Brawo! Tak budujemy fundamenty polskiej piłki! Super!
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.05.2014 o godz. 00:33.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.05.2014, 00:26
Na ten moment, jedyna przesłanka sugerująca, iż Cupiał przestał interesować się Wisłą, to jego problemy finansowe. Jest za to wiele przesłanek, że jednak się nią interesuje - otwarcie bazy, rozmowa ze Smudą, z Bednarzem.

Myślisz, że Cupiał Miśka lubi, szanuje, jest mu on obojętny, czy raczej szczerze go nienawidzi? Kim jest Misiek, dla środowisk, które obecnie bojkotują? Jeśli Bednarz mówi - mamy nadzieję, że te osoby nie pojawią się już więcej na Wiślę i jest o tym w każdej gazecie, to twierdzisz, że Cupiał o tym nie wie?
Bardzo możliwe, że kiedy zrozumiał konsekwencje działań Bednarza było już za późno.

I nie wiem co "Misiek" ma wspólnego z racami, ale to już Twój świat. Nie będę się zagłębiał, bo schodzimy z tematu, a o to właśnie Ci chodzi.

Nie twierdzę, że Twoja teoryjka jest nieprawdziwa. Jest prawdopodobna. Na pewno jednak nie jest udowodnionym faktem.

Tak czy siak, czy Jacuś robi za zderzak, czy też jest pomysłodawcą całej akcji - musi odejść. To co zrobił jest nieakceptowalne.
Plus - jest menedżerskim zerem, ale to było już tyle razy poruszane w tylu innych tematach... Co ciekawe, w tej kwestii już mało kto próbuje go bronić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2014 o godz. 00:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.05.2014, 00:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chrzanisz. Takim był niesamowitym idolem, że w poprzednim sezonie był protest i bojkot i dopiero przed tym Bednarz nakłamał, żeby tylko kibice karnety kupili.

O tym że jest łysy, jest legionitą i kawałem bolka wiedzieli wszyscy od początku. Pretensje do Cupiała że takie indywiduum utrzymuje, ale skoro jest miejsce i dla Kapki, i Rogali...

Rozumiem, że SKWK miało od początku łysego bojkotować? W imię czego? Jeden ma pretensje że śmią bojkotować, drugi że nie bojkotują od początku. Schizofrenia...

Tak kolego, "chrzanię" o tym od dawna. Od początku. Gdy naruszał interes Wisły, a nie wtedy, gdy naruszył inicjatywę SKWK. Była kiedyś taka piosenka " trzeba łysych pokryć papą" i tyle komentarza na ten temat. Rogalę zwalczałem od chwili jego zjawienia się w Wiśle i też nie z powodu jego wyglądu głowy, lecz za "persona non grata" w Ruchu. Po usunięciu Bednarza z Legii, nie chciałem go widzieć w Wiśle ani przez chwilę, ale tu na tym forum działacze SKWK walczyli ze mną w obronie Jacka, jak lwy i wtedy, jak i potem, Rogala - promotor Jacka, także im nie przeszkadzał ani przez chwilę. Sam stawałeś w obronie Holendrów, jeśli pamiętam, a potaniacze i klakierzy Jacka bredni na ten temat, chcieli Cię rozerwać Rozumie wymuszoną akceptację wymysłów personalnych Cupiała, ale zażarta obrona Jacka wykraczała dość znacznie poza ten schemat przymusu ( proszę tylko, abyś nie zmuszał mnie do cytatów, bo zajęłoby to ogrom i czasu, w tym mojego i miejsca na tym forum).

Lepiej późno niż wcale i z zadowoleniem przyjmuję zmianę stanowiska SKWK, wreszcie zainteresowanego rozwojem klubu piłkarskiego, na równi z rozwojem sekcji TS. Przecież Wisła jest jedna, tylko ma różnych właścicieli, nieprawdaż ?
Ostatnio edytowane przez kot : 10.05.2014 o godz. 00:42.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.05.2014, 00:40
kot napisał(a):Wyświetl post
Lepiej późno niż wcale i z zadowoleniem przyjmuję zmianę stanowiska SKWK, wreszcie zainteresowanego rozwojem klubu piłkarskiego, na równi z rozwojem sekcji TS. Przecież Wisła jest jedna, tylko ma różnych właścicieli, nieprawdaż ?
Nie jestem z SKWK i łysej pały od dawna nie toleruję. Problem w tym, że wielokrotnie Stowarzyszenie starało się tonować reakcje na kuriozalne pomysły personalne Cupiała (Kojak, Rogala, Kapka, Smuda).
Co im przyświecało? Może liczyli, że sytuacja się kiedyś unormuje? Nie wiem - ich pytaj.

Zatrudniał ich Cupiał. Dlaczego? Nie mam pojęcia - brak racjonalnych przesłanek tłumaczących te persony. Że na szkodę Wisły? Bezapelacyjnie.

To tak jak z Maaskantem - pieniędzy brakowało, ale trenerów się radośnie zwalniało. W pewnym momencie na raz trzech utrzymywaliśmy.
Dlatego już dawno przestałem doszukiwać się sensu w decyzjach właściciela klubu. Szkoda czasu.

Ten mecz, te trzy ostatnie sezony - to efekt wieloletnich nawarstwiających się patologii. Dotąd bujaliśmy się siłą bezwładności, teraz będzie już pewnie ostra jazda w dół.
Ryba psuje się od głowy - Legioniści nie musieli martwic się zaległymi wypłatami, wąska kadrą, konfliktem z kibicami, czy choćby tym czy ich klub będzie jeszcze za rok istniał (na poziomie ekstraklasy). U nas - pospolite ruszenie, kto zdrowy to do składu lub na ławkę.
Zwycięstwa wbrew wszelkiej logice zdarzają się, ale bardzo rzadko seriami.

Chociaż 5-0 to jednak było przegięcie. Maksymalnie trójki się spodziewałem, po cichu liczyłem na bezbramkowy remis po męczeniu buły przez 90 minut.
No, ale nikt nie może z czystym sumieniem powiedzieć "nie zasłużyliśmy".

Kończę już, bo jutro FraMat albo inny wynalazek i tak to wywali. Ku chwale Jacka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2014 o godz. 00:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 10.05.2014, 00:40
kot napisał(a):Wyświetl post
Tak kolego, "chrzanię" o tym od dawna. Od początku. Gdy naruszał interes Wisły, a nie wtedy, gdy naruszył inicjatywę SKWK. Była kiedyś taka piosenka " trzeba łysych pokryć papą" i tyle komentarza na ten temat. Rogalę zwalczałem od chwili jego zjawienia się w Wiśle i też nie z powodu jego wyglądu głowy, lecz za "persona non grata" w Ruchu. Po usunięciu Bednarza z Legii, nie chciałem go widzieć w Wiśle ani przez chwilę, ale tu na tym forum działacze SKWK walczyli ze mną w obronie Jacka, jak lwy i wtedy, jak i potem, Rogala - promotor Jacka, także im nie przeszkadzał ani przez chwilę. Rozumie wymuszoną akceptację wymysłów personalnych Cupiała, ale zażarta obrona Jacka wykraczała dość znacznie poza ten schemat przymusu.

No nie Wisła nie ma żadnych właścicieli. Właścicielami są jej kibice
Być może Bednarz wcześniej nie prowokował przesłanek do tego, że będzie jaki teraz, zresztą raz tu był i jakoś zarzutów wielkich do jego ostatniego pobytu tutaj nie było. Kadra była dobra, wygrali z Barceloną, mało brakło ograć TT budował się stadion... źle nie było. To może uśpiło, zresztą widać, jaki z niego jest doby krętacz i manipulator w mediach. Kilka postów wyżej o tym pisałem w jednym z punktów o jego kłamliwości.
Z całą stanowczością doszło do sytuacji że musi stąd wypierpapier i cieszę się, że jesteśmy z tym zgodni.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.05.2014, 01:43
Dla mnie to mega żenada. nie ma usprawiedliwień żadnych dla Smudy! Masz słabą obronę? Stawiasz autobus w polu karnym (albo nawet dwa!) a nie grasz otwartej piłki! Przeżyłem już jedno upokorzenie jak przegrana z krawaciarzami 5-1 ale tłumaczenie było ze grali po ostrej bibie z okazji zdobycia MP! A gdzie jest patałachu (Smuda) mistrzostwo? Jesteśmy Wisła Kraków i nam nie przystoi tak dupy nadstawiać dla warszawiaków! To zostanie w historii! Czy jakiś inny zespół przegrał w Warszawie tak wysoko w tym sezonie? Czy to patałach Smuda był może prekursorem? Wisła nie może przegrywać tak wysoko z Legią, Lechem, Górnikiem czy Ruchem! Mogą się zdarzyć wpadki z Jaga itd ale nie z zespołami z którymi walczymy o miano najlepszego zespołu w lidze jeśli chodzi o zdobyte MP. Dla mnie mega żenada i mega wstyd! Niech spada ten cały Smuda jak ma kompromitować Wisłę! Nic go nie tłumaczy bo dużo słabsze zespoły przegrały w Wa-wie niżej!

Uff ale jestem w....iony że hej, Smuda Bednarz won!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.05.2014, 01:49
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czy jakiś inny zespół przegrał w Warszawie tak wysoko w tym sezonie?
Nie. Widzew 5-1, Cracovia i Piast 4-1.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 10.05.2014, 01:51
W ramach pokuty za blamaż z legią naszym kopaczom aż do znudzenia a dokładnie do wymiocin pokazywał bym mecz Crystal Palace -Liverpool. Zobaczyli co znaczy Ambicja Honor i Waleczność. Niestety miernoty i tak tego nie pojmą ważne aby kasa się zgadzała.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.05.2014, 06:31
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
W ramach pokuty za blamaż z legią naszym kopaczom aż do znudzenia a dokładnie do wymiocin pokazywał bym mecz Crystal Palace -Liverpool. Zobaczyli co znaczy Ambicja Honor i Waleczność. Niestety miernoty i tak tego nie pojmą ważne aby kasa się zgadzała.
Mylisz sie. Akurat Liverpool ten mecz mógł spokojnie wygrać tylko chcieli strzelić te 6-7 bramek żeby ewentualnie liczyć sie o mistrzostwo, a to że kontry dostali konkretne to inna sprawa.

Wracając do naszego meczu zgadzam sie z Ogryzkiem. No do ....y nedzy, jezeli wiemy ze wychodzimy z taką obroną to siedzmy w tym jebanym polu karnym a'la Chelsea i gramy z kontry. Tak sie teraz gra jak nie widzimy szans , jak kiedyś Valerenga z nami. A my sobie hasamy na 30 metrze od pola karnego i podajemy piłeczke. Nosz ....a... I jeszcze wypowiedź Smudy po meczu rozpierdala mnie na cząsteczki. Ja już bym chcial zeby ten sezon się zakonczył. Za dużo nerwów.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.05.2014, 07:43
Pierwsze 15 minut było spoko, potem Legia zorientowała się że zamiast stoperów mamy dwa kołki.

Łysy zje*** zobacz co sie dzieje jak są kibice. Mecz taki samo jak ten zakonczony 2-2. Tyle ze dzis nie ma 2-2 a wstydliwe 5-0 a moglo by z 7.
Legia nas jebła 5-0 słyszysz łysy .............. ? Chociaż i tak nie rozumiesz.
Legia wydymała Moją Wisłe 5-0. Bo Nasza to ona napewno nie jest
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.05.2014 o godz. 08:11.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.05.2014, 07:55
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
A gadki Smudy po kolejnych kompromitacjach to już apogeum żenady. Ileż ....a można się tłumaczyć słabym składem, kontuzjami, kartkami, złym ułożeniem meczu, złym sędzią i .... wie czym jeszcze. ....a mać, zgodził się chłop zostać trenerem w takich a takich warunkach. Chłop dłużej trenuje niż ja mam lat więc chyba jest na tyle rozgarnięty że mógł przewidzieć co go czeka. Niech więc skończy .......ić, że wszyscy i wszystko jest winne wokół tylko nie jego zajebisty geniusz, który jest jak yeti. Wszyscy słyszeli a nikt nie widział. W dodatku demotywuje młodych chłopaków. Jak ma jaja to niech to rzuci w ....u a nie .......i po każdej przegranej, że on zrobił wszystko co mógł ale zawiodły czynniki od niego niezależne. Ale czego się spodziewać po gościu co mecze ustawiał pod stołem a honor to on zna ze słyszenia. Jak ma jaja to niech mówi sayonara!
No i zgodził się i cel zrealizował; utrzymaliśmy się, do tego zagraliśmy kilka bardzo przyjemnych meczy dla oka u siebie.
Jeśli Ty oczekiwałeś walki o mistrzostwo z obrońcami typu Nalepa czy Czekaj albo Piotr Brożek, którego nikt nie chciał to tylo Twój problem.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2014, 08:17
niestety Legia za mocna na te naszą cieniutką lige.Grajków przynajmniej o klase lepszych sprowadzają a My takich co już nikt nigdzie nie chce albo z piłkarskich nizin (Fabian,Klarić)
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.05.2014, 08:21
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Słabo rozgarnięci czytelnicy to Ci, którzy ślepo wierzą organizatorom bojkotu. Łatwo Wami manipulować. Pożyteczni idioci to z pewnością nie nonkonformiści, którzy chcą by Wisła biła się o największe laury.

Każdy chce czegoś innego - jedni bankructwa, inni wielkiej Wisły. I Ci pierwsi nie mają cywilnej odwagi, by przyznać się do błędu.
Ty chcesz wielkiej Wisły ? Popierasz Bednarza , Smude , Rogale , Kapke , Żurawskiego - Ty chcesz wielkiej Wisły?Kibice Wisły bojkotują jej mecze by zmienić ten klub na lepsze - nam potrzeba ....a wstrząsu by rozwalić tą klikę amatorów rządzących w Naszym klubie.A Ty jeśli tego nie rozumiesz jesteś po prostu debilem.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.05.2014, 08:25
CO do meczu, nie da się wygrać meczu z zawodnikami pokroju Burligi , Czekaja , Nalepy... to nie są zawodnicy na ekstraklasę tylko na 1 ligę. Niestety cudem jest to że gramy w mistrzowskiej 8 a nie walczymy o utrzymanie... z takimi zawodnikami to i Mourinio nic by nie zrobił...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 10.05.2014, 08:36
Może być też tak że bednarz już jest na wylocie tylko w tym momencie jest nietykalny.. w takim momencie nie może przyjść ktoś inny bo i tak w klubie jest bajzel a nowa osoba miałaby problemy żeby ogarnąć się w tym.. zrobi co musi czyli dogra sezon.. dopnie licencje.. piłkarze pojadą na wakacje i wtedy powinien nowy człowiek wejść do klubu.. tak żeby ogarnął się z wierzycielami oraz wszystkimi sprawami w klubie.. oby tylko to była prawda a Cupiał faktycznie tak planował to rozegrać..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.05.2014, 08:46
Serce prawdziwego kibica po takiej klęsce krwawi ale trudno ..
Kibicuję dalej.
Na przekór takim Gwiaździstym którzy obrażają kibiców nie po linii ....
Dla niektórych świat musi być prosty jak budowa cepa:
- jest ten zły: V kolumna Legii świadomie niszczący Wisłę i
- są ci dobrzy - ciemiężeni kibice sektora c na czele z niewiniątkiem Miśkiem .....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 10.05.2014 o godz. 09:19.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 10.05.2014, 08:50
A mógłbyś zamiast bełkotu coś mądrego napisać?Znalazł się cywilizowany, który brata po szalu wysyła na pohybel...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.05.2014 o godz. 08:52.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.05.2014, 09:09
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Łysy zje*** zobacz co sie dzieje jak są kibice. Mecz taki samo jak ten zakonczony 2-2. Tyle ze dzis nie ma 2-2 a wstydliwe 5-0 a moglo by z 7.
Łysy nie uczył kopać piłki Burligi, Czekaja, Nalepy... też mi się wydaje, że gdyby kibice Wisły zostali wpuszczeni Wisła mogła by urwać punkty Legii
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 10.05.2014, 09:17
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A mógłbyś zamiast bełkotu coś mądrego napisać?Znalazł się cywilizowany, który brata po szalu wysyła na pohybel...
Poczytaj jak o kibicach aktualnie kibicujących Wiśle pisze Gwiaździsty .. brat po szalu .....
no może jeden cytat :
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
....... A pożyteczni idioci podtrzymuja ten cyrk swoją obecnościa na stadionie.
Ale może z tym pohybelem przesadziłem .. w sumie Gwiadzisty nie jest jakimś moim wielkim wrogiem ..
zmieniam z "Na pohybel" na "Na przekór"

P.S.: Dziękuj Gwiadzisty za słowo " pożyteczni"
Ostatnio edytowane przez Grantar : 10.05.2014 o godz. 09:31.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.05.2014, 09:23
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Łysy nie uczył kopać piłki Burligi, Czekaja, Nalepy... też mi się wydaje, że gdyby kibice Wisły zostali wpuszczeni Wisła mogła by urwać punkty Legii
nie no nie przesadzajmy. Z kibicami tez bysmy wczoraj nie wygrali, bo bysmy wojskowych nie przekrzyczeli.
Ale widzimy jak obecnosc kibicow podziałała na piłkarzy Legii.
5-0 najniższy wymiar kary, jaki wstyd ja .......e
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.05.2014, 09:33
Historia zatoczyła koło, ostatni taki łomot był przed erą Cupiała.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.05.2014, 09:51
Myślałem, że rano spotka mnie jakaś miła niespodzianka w postaci jakiejś dymisji.
A tutaj bez zmian.

Ja już wolę pierwszą ligę i budowę nowej Wisły przez ludzi którzy będą mieli ten klub w sercu.

Smutna rzeczywistość.
Zastanawia mnie gdzie jest właściciel tego interesu?
Aż się prosi by zajął jakieś stanowisko.
Choć nigdy nie skłonił do publicznych wystąpień to mam nadzieję, że zabierze głos!

Rogala, Kapka, Smuda, Bednarz wypad z Wisły!
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.05.2014, 10:13
Niesamowity jest ten sezon – najpierw notujemy rewelacyjną passę bez porażki, efektowne wygrane z Legią i Lechem, potem 5 porażek z rzędu (po drodze po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy dostajemy 5 goli w Białymstoku), kuriozalny mecz w Warszawie, aż wreszcie największy łomot od czasów przedcupiałowych. Obstawiam, że to wszystko skonczy się jeszcze awansem do pucharów psim swędem. To, że nie ma po co i z czym to już inna sprawa.

Wynik był wkalkulowany, rozmiar niestety konkretnie obniży morale, ale to już w sumie nie ma żadnego znaczenia. Szkoda tych 17 lat tylko, oby nie była to rzeczywiście symboliczna klamra.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.05.2014, 10:16
Ciekawostką w tym meczu jest występ ośmiu wychowanków (Burliga, Czekaj, Nalepa, Piotr Brożek, Uryga, Chrapek, Szewczyk, Paweł Brożek).
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.05.2014, 10:43
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Rogala, Kapka, Smuda, Bednarz wypad z Wisły!
Czy Wy nie widzicie że tego lumpenproletariatu jest w Wiśle coraz więcej? Cupiał nie jest zbyrt mądrym człowiekiem, że otacza się takimi a nie innymi ludźmi. Dawniej był Kapka, potem dochodziła reszta...
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.05.2014, 10:47
laxa napisał(a):Wyświetl post
Ciekawostką w tym meczu jest występ ośmiu wychowanków (Burliga, Czekaj, Nalepa, Piotr Brożek, Uryga, Chrapek, Szewczyk, Paweł Brożek).
Faktycznie z Urygi niezły wychowanek skoro zaczynał w Hutniku.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.05.2014, 11:03
laxa napisał(a):Wyświetl post
Tylko dodaj że Piotr Brożek i Uryga grał 30 minut a Szewczyk 20 i weszli jak było 4-0....

Nie przez naszych wychowanków przegraliśmy tak wysoko ale przez bzdurną taktykę sparciałego Smudy który prawie jak trener parchatych Stawowy zawsze chce grać "do przodu otwartą grę". No i wtedy są takie efekty że zamiast 2-0 dostajemy 5-0...

Kapka, Rogala, Bednarz Smuda WON!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów