|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Generalnie dziwi mnie zamknięcie tematu o działaczach. To tak na wstępie. Nie wiem - czy ktoś tutaj chce ukryć prawdę na temat bojkotu? Historia "Miśka" robi wrażenie. Myślę, że jest paru ludzi, którzy robią z innych pożytecznych idiotów i w głębi duszy liczą na to, że Wisła wyląduje w tej A-klasie...
Natomiast, co do meczu - moim zdaniem tragiczne zmiany Smudy. Tragiczny sam wybór Nalepy na środek obrony. Tyle że ciężko powiedzieć, kto za niego? Moim zdaniem powinni byli zagrać Dudka na środku obrony i Guerrier na lewej stronie. Do tego na skrzydło mógłby wejść i grać Szewczyk, Klaric lub Piotr Brożek. Byle nie na lewej obronie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dokladnie lysy to ma wyjebane ...on taki Wislak jak ja Warszawiak...
Rozpierolcie to do końca to wstyd... Mam nadzieje ze skonczyla się podnieta po 5-0 z paprykarzem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Dobrze ze skonczylo sie na 5-0 . Brakuje nam 3 obroncow z podstawowego skladu a n zmiane mamy totalnych amatorow. Musimy to zmienic bo bedziemy dostawac takie wyniki.
Mnie wynik nie dziwi. Zadne inne zestawienie przez Smude obrpny nie gwarantowaloby ze przegralibysmy mniejsza iloscia bramek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ale nas przegonili. I nie mówie tu o dzisiejszym meczu. Organizacyjnie, jakościowo, finansowo, kontakt z kibicami - oni są po prosu teraz "galacticos", a my szarą myszką. A przecież każdy z nas ma wrażenie, jakby te seryjnie zdobywane mistrzostwa przez nas były raptem rok czy dwa temu.
Mam wrażenie, że nas zahibernowano na jakieś 10 lat. Albo że Legia zrobiła jakiś skok w przyszłość. Przecież patrząc teraz na cały oraz tych zespołow, pracowników klubów, właścicieli - to przepaść jak z ekstraklasy do 3-ligi. Wiem, że może być gorzej, że możemy zacząć od A-klasy i wcale szybko do najwyżej ligi nie wrócić. Ale przyjamniej będzie to klub zarządzany i kierowany przez ludzi, którym zależy na dobru Wisły.
Ostatnio edytowane przez Elendil : 09.05.2014 o godz. 21:42.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Jakich kpin? Silna drużyna wygrała ze słabą, co w tym dziwnego? Wysoko? Zdobywając mistrza przegrywaliśmy tam podobnie.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
To też wina lewackich władz Krakowa które pozwalają na takie działania.. wszyscy przeciwko Wiśle :( no ale jak się nie chce igrzysk bo za drogo ? Uj.. tam że większość siana poszłaby z Unii..
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Co najbardziej uderzyło, to różnica w przygotowaniu fizycznym, motorycznym. Smuda PO RAZ KOLEJNY zawalił przygotowania w zimie. Już to kiedyś widziałem - podczas czasie jego kadencji w Lechu, gdzie jesienią cisnęli jak cholera, a wiosną niesamowicie obniżyli loty. Czy biegowe, czy siłowe - wszystkie starcia dla Legii.
Odnośnie taktyki. Zabrakło szybkości w linii defensywnej. Oprócz Łukasza Burligi, żaden z pozostałych obrońców nie miał prawa wygrywać pojedynków biegowych z Żyro, Dudą czy Rado. W podstawie powinien wyjść Piotr Brożek. Najlepiej na stoperze. Nadrobiłby trochę sprintami. Każda długa piłka za obrońców, pachniała golem. Taka prawda, niestety. Nalepa miał dobre mecze, zwłaszcza te ostatnie przed urazem, daleki jestem od krytykowania chłopaka. Wy też zluzujcie. Czekaj po dłuższym rozbracie z piłką zbawicielem nie będzie, przynajmniej na razie. Dobrze, że powróci Arek Głowacki. Jak mówił Żyro po meczu, mecz wygrali przez środek pola. Zdominowali nas fizycznie. Ostoja dziwnie ospały, nie nadążał zarówno z ogarnianiem swojej roboty, jak i z asekuracją kolegów. Chrapek i Stilić nie mają żadnej szybkości. Semir musi dostać piłkę do nogi, podobnie Michał, chociaż ten gra głębiej i jest go więcej w grze. Starał się, ale to było takie szarpane, dużo chaosu w jego grze. Naszą przewagą miały być skrzydła. Czy były? NIE. Sarki szarpnął kilka razy, zwłaszcza na początku, a potem zgasł, jak i cała drużyna. Nikt nie dał impulsu. Drugi z "wingerów" - Guerrier pokazał się chyba tylko raz, gdzie wygrał pojedynek z Żyro. Paweł w ataku był osamotniony. Zdominowany przez Rzeźniczaka, miał niewiele do powiedzenia. Przy wrzutkach Sarkiego najczęściej był sam w polu karnym, a wokół 3/4 obrońców. Masakra. Na koniec odniosę się do dyskusji z forum. Kamikaze napisał, że "Smuda, mając trochę honoru, podałby się do dymisji". Koleś, słabo. To już nie są czasy, że Wisła to kraina mlekiem i miodem płynąca. Jesienią zrobiliśmy wynik ponad stan, wszyscy utonęli w euforii, a Smuda mówił, że zrobili więcej niż mogli i że wiosną przy kontuzjach i krótkiej ławce, będzie problem. I taki jest! Kontuzji zwaliło się w jednym czasie mnóstwo. Co los dał jesienią, zabrał wiosną. Dodaj do tego konflikt z kibicami, frekwencję po 4 tysiące na meczu, fatalną atmosferę wokół klubu, brak widoków na lepsze jutro. Naprawdę nie trener jest tutaj problemem. Popatrzcie szerzej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. A pożyteczni idioci podtrzymuja ten cyrk swoją obecnościa na stadionie.P.S. Tchórz Smuda nie miał cywilnej odwagi udzielić wywiadu na temat meczu i wysłał zastepcę. Nie chciał przyjać na klatę tego blamażu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jest młody Uryga, jest Piotrek Brożek, a Smuda wstawia na stopera chłopaka, który nie umie grać w piłkę...
Jeszcze do ogródka Łysego chuja wrzucę: To był mecz, gdzie brakowało właśnie takiego piłkarza jak Sobol... który nie da się przepchnąć jak panienka(pije do Stjepanovica, Chrapka Burligi Szewczyka i Nalepy) Gość chciał tu grać za pół darmo... Póki co czas się zastanowić, czy dalej będziemy patrzeć jak ten pustobaniakowy przygłup z Chorzowa obcina... nam głowy ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z parą Nalepa - Czekaj to trzeba się oswoić, bo to będzie nasza podstawowa para w przyszłym sezonie.
Jak kilka lat temu po boisku biegał niejaki Kew Jaliens to modne było w pewnych kręgach bardzo najeżdżanie na niego (bo blokuje miejsce) i hasło dawania szansy młodym Polakom. Takim jak Nalepa i Czekaj. Dużo niektórzy pisali, że to nasza przyszłość. No i sprawdziło się. ![]() Pomijając naszą przyszłościową parę stoperów to wróciła dobra Smudowa Wisła. Szkoda nawet powtarzać opis wciąż tych samych braków. Dyletant na stołku prezesa. Zadufany w sobie amator na ławce trenerskiej. Żadnej mąki z tego nie będzie. Tyle tylko, że dziś mamy efekt wieloletnich błędów Cupiała. A obydwaj panowie są tylko jednymi z wielu tych błędów. Inna spawa, że dla Cupiała żadnej realnej alternatywy nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Michał Chrapek to na chwilę obecną najlepszy piłkarz w Wisły. Obawiam się, że w letnim oknie transferowym go stracimy. Ale umówmy się, jeśli jest dobry zawodnik, którego najlepszymi cechami są radzenie sobie w tłoku z piłką przy nodze, niekonwencjonalne podania, ale nie ma on szybkości, to jeśli chcemy oprzeć kiedykolwiek grę na Chrapku musi mieć obok siebie przynajmniej jednego piłkarza, który będzie wybiegany.
Coś niesamowitego, jak Chrapek jest słaby wydolnościowo. Pod względem czysto technicznym - człowiek na którego można liczyć, ale to jak człapie po boisku, nie wraca po straconej piłce - nie da się na to patrzeć. A czemu? Bo nikt nie asekuruje, nasza gra zespołowa w obronie nie istnieje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Na długi czas- wszystko co dobre już za Wisłą
![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wilde-Donald Guerrier pozostaje więc zawodnikiem Wisły do 30 czerwca 2018.
tyle z dobrych wiadomości dnia.. na pewno Wisła potem za niego zarobi.. ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Każdy chce czegoś innego - jedni bankructwa, inni wielkiej Wisły. I Ci pierwsi nie mają cywilnej odwagi, by przyznać się do błędu. |
|
|
|
Guest
|
|
|
[QUOTE=ProMateo;1360487]
Nalepa jak będzie miał obok 3 dobrych obrońców to będzie miał parę piłek do wybicia/przecięcia to to zrobi. Liderem defensywy na poziomie extra nigdy i nigdzie nie będzie... chyba że poziom zjedzie na poziom dzisiejszej 2 ligi. Podobnie Czekaj, choć ten może ciut lepszy za to bardziej szklany. Trzeba było dać Dudkę zamiast Nalepę, a na lewą Donalda... może skończyłoby się "tylko" 2-3 w plecy, może nie, wiem - każdy mądry po fakcie. Łysy, odpuść przedłużenie z Nalepą, zaoszczędź kasę na Miśka albo kogoś innego. Nie dla drugoligowców w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez arti : 09.05.2014 o godz. 22:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Pewnie ze sie stało, to wiecej niz blamaz czy kompromitacja. To samo zło, ale sprowadzone przez nieudolny zarząd. Teraz kolejna seria porazek, bo gawiedź uspokoiła sie Pogonią i przerwano serię wpie.rdoli. Do końca sezonu nie zdobędziemy 5 pkt. Załozymy się?
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ci, którzy nie cieszą się z rozbioru Wisły i bojkotują mecze to sabotażyści. I od razu zastrzegam, że nie zamierzam wchodzić w polemikę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak można tolerować takie posty? To jest skandal. Na moim forum miałbyś dożywotniego bana. Mam nadzieje, że zostaniesz obficie "wynagrodzony" za to szkalowanie i insynuacje m.in mnie.
"dotrzymaj słowa i najlepiej nie wchodź tutaj do końca swoich dni"
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.05.2014 o godz. 22:12.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Przestancie sie tutaj wyzywac
Wstyd jak h.u.j i nic tego nie zmieni.Jakich ta Legia to ma asow ze nasi tak bezlistosnie przegrali. Ale jak sie gra z takimi stoperami,oddaje Fryca czy nawet nie wpuszcza sie Piotrka od poczatku ,to ja wogole nie mam pytan. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Przeczytaj o proteście BBB Dinama Zagrzeb a później podziel się ze mną swoimi przemyśleniami. |
|
|
|
Guest
|
|
![]() Jestem zdania, ze walczymy o jak najwyższe miejsce... poniżej 3+go, wiec 5pkt. to rzeczywiscie mogloby byc za dużo.
Ostatnio edytowane przez arti : 09.05.2014 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ ja mam dokładnie taki sam punkt widzenia. Dlatego nie będę się zakładał, bo wiem, ze tak będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko się nie popłacz...
![]() p.s skorzystaj z rady ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
bonawentura napisał(a):
No i zmartwię Cię: z Bednarzem i jego klakierami Wisła będzie jechać tylko w doł. Tyle odnośnie Twoich marzeń o Wielkiej Wiśle. Za to z ludzi, którzy noszą Białą Gwiazdę w sercu, można zacząć wszystko od nowa, na zdrowych zasadach. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale jesteście śmieszni. Jeszcze tydzień temu, piłkarze byli dla was bogami, a Czekaj już ponoć gotowy na ekstraklasę, a Piotrek nagle nie just już łamagą, którego trzeba się pozbyć po sezonie bo większość bramek z jego winy. Dobrze pisałem, że po tygodniu wychwalania wszystkich, teraz tydzień wylewania pomyj. Chorągiewki.
Ostatnio edytowane przez JacobCFC : 09.05.2014 o godz. 22:19.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|