The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2014, 00:03
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
To po kiego grzyba firmuje to swoim nazwiskiem? Teraz się obudził? Jak sie udawało to śmietankę spijał a teraz sra w gacie?
Nie sra w gacie, bo się utrzymaliśmy. W dużej mierze dzięki niemu.
Bardzo możliwe, że to jego ostatni klub w karierze, więc wątpię żeby mu zależało na opinii mediów i kibiców.

Obiektywnie - w obecnej Wiśle najlepszy jest trener. Chcecie szukać problemów, proponuję zacząć gdzie indziej. Smudzie kontrakt skończy się na długo przed tym, nim ktokolwiek w klubie zacznie je rozwiązywać.
To nawet nie są nowe problemy, tylko obecna sytuacja finansowa dodatkowo je uwidoczniła. Marketing, skauting, szkolenie młodzieży, kontakty z kibicami... Można tak długo. Idziemy drogą wspomnianego Widzewa.

Obecna seria Wisły to efekt patologicznego zarządzania kadrą pierwszej drużyny. Przerwanie jej fartownym zwycięstwem z Widzewem czy PBB niczego by nie zmieniło.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wiem też, że zawsze chcesz miec ostatnie słowo i pokazać swoją wiedzę i znajomość piłki.
Przynajmniej - w odróżnieniu od Ciebie - się nie ośmieszam. Niby niewiele, ale już coś.

Klopp ma asystentów od nadzorowania rozwoju technicznego i fizycznego piłkarzy. Ma dietetyków. Ma sztab medyczny. Co nie zmienia faktu, że zajmuje się rozwojem swoich piłkarzy. Nie musi tego robić osobiście. Od tego ma sztab.
U nas z powodu oszczędności odpuszczono specjalistę od przygotowania fizycznego. Sam Smuda to przyznał.

I tu jest właśnie różnica. Wspomniałem, że jesteś zakłamany i nadal się tego trzymam. Całkowicie rozmyślnie zniekształcasz rzeczywistość. Problem w tym, że w obecnej sytuacji klubu Twoje chrzanienie już tylko irytuje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.04.2014 o godz. 00:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.04.2014, 00:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Przynajmniej - w odróżnieniu od Ciebie - się nie ośmieszam. Niby niewiele, ale już coś.
Grunt to Twoje dobre samopoczucie

Klopp ma asystentów od nadzorowania rozwoju technicznego i fizycznego piłkarzy. Ma dietetyków. Ma sztab medyczny. Co nie zmienia faktu, że zajmuje się rozwojem swoich piłkarzy.
U nas z powodu oszczędności odpuszczono specjalistę od przygotowania fizycznego. Sam Smuda to przyznał.
A Smuda nie ma nikogo.
Ba, on nie chce mieć nikogo - jego matka dała by radę robić to, co u Kloppa robią asystenci od nadzorowania rozwoju technicznego i fizycznego piłkarzy, dietetycy, sztab medyczny.

Po namyśle przyznaję Ci rację - trener jest od uczenia. Zwłaszcza gdy nie ma, bo nie chce, miec asystentów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.04.2014, 00:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Po namyśle przyznaję Ci rację - trener jest od uczenia. Zwłaszcza gdy nie ma, bo nie chce, miec asystentów.
Jesteś kłamcą.

Są na TWSD cytaty z pierwszych konferencji Smudy. Wprost powiedział na nich, że nie ma asystenta od przygotowania fizycznego, ponieważ klub nie zgodził się na jego zatrudnienie. Z przyczyn finansowych. Że zaczynamy "ze sztabem mniejszym niż to się zazwyczaj robi i być może od następnej rundy się on powiększy" (cytat z pamięci, oddaje sens wypowiedzi). Nie chce mi się tego szukać, może jakaś dobra dusza Ci podrzuci.

Jest zasadnicza różnica między nie chce, a nie może. Jeżeli już szukasz argumentów pod tezę, to przynajmniej trzymaj się prawdy. Napisz coś o serii przegranych, nie wiem. Wisi mi to, o ile będziesz pisał prawdę.

A potem się dziwisz, że wszyscy z Ciebie leją na forum...

EDIT:
Kończę temat, bo szkoda na Ciebie czasu.
Nie jestem fanem Smudy. Ba, bliżej mi do jego przeciwników. Nie uważałem wymiany Kulawika na niego za jakiś skok jakościowy. Nie uważam go za dobrego taktyka. Ogólnie - nie jest to mój wymarzony trener. Nie jest nawet blisko.
Jednak istnieją jakieś granice przyzwoitości w krytyce.
Poza tym, jak wspomniałem - akurat trener to u nas najczęściej wymieniany element układanki. Cały ten cyrk już dawno przestał być nawet śmieszny.
To co, zmieńmy Franza na Wieczorka, albo Motykę. Stanislav Levy też jest jeszcze chyba wolny. Albo jakiś mityczny trener z drugiej Bundesligi, który zgodzi się prowadzić zespół bez sztabu. Przy nich Szewczyk zacznie ładować bramki a Boguski przestanie łapać kontuzje. Bo wiecie, Brożek, Garguła czy Miśkiewicz mają wolną rękę w poszukiwaniu klubów.

Reasumując - zmieńmy se trenera. Fani Ojrzyńskiego, Kretka czy kogo tam chcecie - dawajcie. Z nimi na pewno bylibyśmy na pudle.

EDIT 2:
To jeszcze na koniec dodam, że nie bronię Smudy. Bronię resztek zdrowego rozsądku.
I tego się będę trzymał
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.04.2014 o godz. 00:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 27.04.2014, 01:05
Są na TWSD cytaty z pierwszych konferencji Smudy. Wprost powiedział na nich, że nie ma asystenta od przygotowania fizycznego, ponieważ klub nie zgodził się na jego zatrudnienie. Z przyczyn finansowych. Że zaczynamy "ze sztabem mniejszym niż to się zazwyczaj robi i być może od następnej rundy się on powiększy" (cytat z pamięci, oddaje sens wypowiedzi). Nie chce mi się tego szukać, może jakaś dobra dusza Ci podrzuci.
Potwierdzam.

"- Chcemy trochę zaoszczędzić i w tej chwili ten sztab będzie trochę okrojony, nie tak obszerny. Najprawdopodobniej w grudniu, gdy dojdziemy do jakiegoś normalnego punktu, to na pewno ten sztab powiększymy - dodał nowy trener Wisły."

http://www.youtube.com/watch?v=FuLwd...e=share&t=7m5s
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.04.2014, 06:16
Franz nie potrzebuje asystenta od przygotowania fizycznego bo jak sam mówi wszytsko robi na nosa.

Kazek Moskal może będzie wolny bo GKS-owi słabo idzie...Ja bym na niego jeszcze raz postawił.Coś tam u Petrescu podpatrzył jak był jego asystentem.Wyniki z Termaliką miał przyzwoite.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.04.2014, 08:55
Nie sra w gacie, bo się utrzymaliśmy. W dużej mierze dzięki niemu.
Większej głupoty dawno nie słyszałem... Utrzymaliśmy sie pomimo Smudy i jego świetnych metod. Ostatnie budujące wyniki udowadniają to ostatecznie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.04.2014, 08:56
utrzymalismy sie pomimo Smudy, ale dostajemy w dupke dzięki Smudzie? Bez jaj, odstaw to.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.04.2014, 09:10
Dostajemy w dupkę w dużej mierze w wyniku pracy Smudy. Może nie dostrzegłeś ale utrzymanie to efekt wyników z czasu kiedy Smuda nie skaził jeszcze atmosfery. Kto mu kazał gadać o słynnych trzech punktach, których do dzisiaj nie zdobyliśmy. Ile to już ? 8 meczy?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.04.2014, 09:20
Być może na początku brak trenera przygotowania fizycznego był wynikał z przyczyn budżetowych. Zwłaszcza, że w letniej przewie nie jest on tak bardzo istotny. W międzyczasie jednak zatrudniliśmy kogoś.
Co by było korzystniejsze dla zespołu: zapłacić Stilicowi czy w zamian trenerowi od przygotowania fizycznego i jakiemuś "uzupełnieniaczowi składu" ?

Ostatnia konferencja jasno jednak wskazuje, że trenera nie ma, bo Smuda uważa się za tak świetnego we wszystkim, że nikogo nie potrzebuje.
Po mitycznej "teściowej Cupiała" mamy teraz "matkę Smudy".

To, że przegraliśmy ostatni mecz spowodów kadrowych to jasne. Graliśmy jednak wiosną inne mecze z pełną kadrą i było dokładnie to samo.
Mityczny mecz z sąsiadką wyglądął dokładnie tak samo jak wszystkie inne. Koszmarne wejście w mecz, potem dobre trzydzieści minut i wznoszenie modlitw do Boga by dotrzymać do końca. To, że wygraliśmy z drużyną na poziomie I ligi nic nie zmienia. Gdyby nie to, że Garguła nie umie prosto kopnąć piłki skończyło by się remisem, bo ostatnie pół godziny nasi oddychali rękawami.

Wpadamy ze skrajności w skrajność. Najpierw mieliśmy luzackie treningi teraz mamy rzyganie. Obie postawy łączy jedno. Amatorskie podejście do spraw przygotowania fizycznego.

Inną sprawą są względy taktyczne, ustawienie drużyny itd. Wydawało mi się, że za Maaskanta czy zwłaszcza za Kulawika to leży, ale jeżeli tak było to teraz jest to utopione głęboko w mule.

Czy zmieniać Smudę. Nie znam szczegółów kontraktu, ale pewnie się tego nie opłaca robić. Inna sprawa, że Maaskanta tez się nie opłacało, a jednak.
I kto by tu chciał przyjść ?
Czy mogliśmy mieć lepszego ? Jeżeli prawdą jest to co pisze się o jego zarobkach to pewnie, że tak.

Smuda ma w Wiśle niezła synekurkę. Bojkot go zakonserwował na stanowisku. Choć i bez tego ciężko byłoby go ruszyć.
Trzeba się przyzwyczaić do jego beznamiętnej miny na ławce i pierdół na konferencjach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2014, 09:21
a no tak, bo jakby nie powiedział o tych trzech punktach dajacych utrzymanie to bysmy dalej sie bili o majstra.taaaa

chłopie nastąpiło zmęczenie materiału i tyle. Smuda wyciagnał z tej druzyny ile mogl.
Zreszta ja juz Ciebie w ogole nie rozumiem, wczesniej twierdziłes ze cala liga jest ustawiona a teraz cos piszesz o efektach pracy trenera, ktore na ustawiona lige przeciez nie maja wplywu. Moze czas zaczac sie martwic czy przypadkiem na pustyni nie ma za dużo piasku?
Wystarczyło kilka dobrych wynikow i dla Ciebie np. taki Burliga to już jest piłkarz na miarę pucharów co ? heh. przykro mi ale na ambicji to można walczyć o utrzymanie a nie puchary

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.04.2014, 09:53
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dostajemy w dupkę w dużej mierze w wyniku pracy Smudy. Może nie dostrzegłeś ale utrzymanie to efekt wyników z czasu kiedy Smuda nie skaził jeszcze atmosfery.
Pewnie, jechaliśmy wtedy jeszcze na przygotowaniu drużyny przez Kulawika
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.04.2014, 10:42
Zmieńmy trenera bo go nie lubimy, chooj z tym, że jest najmniejszym problemem Było kiedyś narzekanie, że Cupiał zmienia trenerów jak rękawiczki, a sami do tego teraz dążycie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.04.2014, 11:18
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, jechaliśmy wtedy jeszcze na przygotowaniu drużyny przez Kulawika
Ja mam swoją teorię na czym wtedy jechaliśmy, ale pewnie dla wielu jest zbyt szokująca. Natomiast odkąd Smuda stwierdził dwa miesiące temu, że potrzebuje jeszcze tylko trzech punktów dostajemy wszystko w pałę. Przypaek? Nie sądzę.

Tak jak już mówiłem,potrzeba nam trenera Hindusa z jakiejś niewielkiej prowincji, który porozumiewa się rzadkim dialektem.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
a no tak, bo jakby nie powiedział o tych trzech punktach dajacych utrzymanie to bysmy dalej sie bili o majstra.taaaa

chłopie nastąpiło zmęczenie materiału i tyle. Smuda wyciagnał z tej druzyny ile mogl.
Zreszta ja juz Ciebie w ogole nie rozumiem, wczesniej twierdziłes ze cala liga jest ustawiona a teraz cos piszesz o efektach pracy trenera, ktore na ustawiona lige przeciez nie maja wplywu. Moze czas zaczac sie martwic czy przypadkiem na pustyni nie ma za dużo piasku?
Wystarczyło kilka dobrych wynikow i dla Ciebie np. taki Burliga to już jest piłkarz na miarę pucharów co ? heh. przykro mi ale na ambicji to można walczyć o utrzymanie a nie puchary
Oczywiście że tak. Ale powiedział i efekt jest znany. Może przypomnisz mamy te trzy punkty upragnione od dwóch miesięcy czy nie?

Jakie zmęczenie materiału? Po pół roku? To niech Smuda wyp...ala byle dalej, może materiał odpocznie.

I dalej twierdzę że jest ustawiona, dlatego Smuda bredził o tych trzech punktach. Bo dobrze wiedział że nic więcej nie ugra. A tu sie okazało, że nawet trzech mu nie dali. Na jesieni wygrywaliśmy wszystko ale tylko u siebie. Myślisz ze to przypadek? Nie rozśmieszaj mnie.

Podstawowym powodem dla którego Smuda to porażka jest właśnie jego uwikłanie, tak całkowite, że nawet trenerem kadry go swego czasu zrobili. Zwyczajnie szkoda gadać...

Co ty mi pieprzysz o pucharach? W Podbeskidziu czy Widzewie są lepsi niż Burliga? Nie. A w ....ę dostajemy. Co Miśkiewicz zrobił w Lubinie żebyśmy czasem nie wygrali. Jakie zmiany Smuda zrobił przy jakżesz spokojnym wyniku 1:0 po jedynym celnym strzale. Myślisz, że wszyscy są ślepi?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.04.2014 o godz. 11:20.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2014, 11:31
Co ty mi pieprzysz o pucharach? W Podbeskidziu czy Widzewie są lepsi niż Burliga? Nie. A w ....ę dostajemy. Co Miśkiewicz zrobił w Lubinie żebyśmy czasem nie wygrali. Jakie zmiany Smuda zrobił przy jakżesz spokojnym wyniku 1:0 po jedynym celnym strzale. Myślisz, że wszyscy są ślepi?

Miśkiewicz zrobił to samo co kiedyś Boruc czy Przyrowski.U bramkarza fatalnie grającego nogami coś takiego moze sie przydarzyć.
p.s po czym oceniasz ze w Widzewie czy Bielsku sa piłkarze gorsi od Burligi ?

Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 27.04.2014, 11:33
Ja mam swoją teorię na czym wtedy jechaliśmy, ale pewnie dla wielu jest zbyt szokująca. Natomiast odkąd Smuda stwierdził dwa miesiące temu, że potrzebuje jeszcze tylko trzech punktów dostajemy wszystko w pałę. Przypaek? Nie sądzę.

Tak jak już mówiłem,potrzeba nam trenera Hindusa z jakiejś niewielkiej prowincji, który porozumiewa się rzadkim dialektem.

Oczywiście że tak. Ale powiedział i efekt jest znany. Może przypomnisz mamy te trzy punkty upragnione od dwóch miesięcy czy nie?

Jakie zmęczenie materiału? Po pół roku? To niech Smuda wyp...ala byle dalej, może materiał odpocznie.

I dalej twierdzę że jest ustawiona, dlatego Smuda bredził o tych trzech punktach. Bo dobrze wiedział że nic więcej nie ugra. A tu sie okazało, że nawet trzech mu nie dali. Na jesieni wygrywaliśmy wszystko ale tylko u siebie. Myślisz ze to przypadek? Nie rozśmieszaj mnie.

Podstawowym powodem dla którego Smuda to porażka jest właśnie jego uwikłanie, tak całkowite, że nawet trenerem kadry go swego czasu zrobili. Zwyczajnie szkoda gadać...

Masz 12 godzin na przedstawienie dowodów na to, że Wisła zamieszana jest w ustawianie meczów. W innym wypadku przeprosiny, albo wypad.
Ostatnio edytowane przez maaarcin : 27.04.2014 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.04.2014, 11:39
Jest dla mnie oczywisty najazd na tych pajacow czy to Smude czy Jacunia ale ustawianie meczow i tym podobne kombinacje to już nie...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.04.2014, 11:47
To nie czekaj panie moderator 12 godzin zasłoń oczka uszka i raduj się.

Pierwsza bramka dla zagłębia w Lubine jest najlepszym dowodem.

Masz 12 godzin żeby udowodnić, że zachowanie bramkarza było przypadkowe.

Brednie Smudy są dowodem, sam powiedział że potrzebuje trzech punktów i więcej nie zdobył.

Cisza w krawaciarskich mediach jest dowodem. Normalnie po takiej serii kompromitacji bylibyśmy bezustannym pośmiewiskiem, a tu cisza.

Więc straszyć to sobie możesz gołębie na dachu...

Nie pozdrawiam.

ps. Pojmij naiwny panie moderator, że to nie Wisła ustawia mecze. Wisła tylko realizuje założenia z góry zaproponowane i gówno ma do gadania.

Miśkiewicz zrobił to samo co kiedyś Boruc czy Przyrowski.U bramkarza fatalnie grającego nogami coś takiego moze sie przydarzyć.
p.s po czym oceniasz ze w Widzewie czy Bielsku sa piłkarze gorsi od Burligi ?
Jaki Boruc. Bramka na 3:1 nic mnie nie interesuje. Ja mówię o bramce na 1:1. Mówisz ze gdzieś grałeś, pogadaj ze znajomym bramkarzem to może Ci wyjaśni o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.04.2014 o godz. 11:59.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 27.04.2014, 12:12
Nie uważam że Wisła jest jakimś spisku czy coś ... ale wypowiedzi że MP będzie w Warszawie lub Poznaniu o co mi chodzi o to że jak taki ruch chorzów nagle zacznie teraz przegrywać żeby nie zająć 2 miejsca przypadkiem to dziwne będzie ...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2014, 12:14
https://www.youtube.com/watch?v=OWnwn21geWU

a bramka na 1-0 w 91 minucie meczu? I to od Wojciechowskiego kupilismy mecz!!
Rozumiem też ze Michał Gliwa puszczał babole nie ze wzlędu na umiejętności (które dla Ciebie nie maja znaczenia jak sam pisałes) tylko dlatego ze grał w ustawionych meczach. Mariusz Pawełek puszczał "pawełki" bo dostawał sygnał z bazy w odpowiedniej minucie ze musi puścic bo jest zły wynik dla .....

no własnie? Dla kogo jest to ustawianie czyli dla kogo Wisłą realizuje te założenia z góry zaproponowane w ktorych gówno ma go gadania jak sam napisałes? Kto w tej grze jeist Królem bo pionków juz nam przedstawiłeś

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.04.2014, 12:32
darean napisał(a):Wyświetl post
Nie uważam że Wisła jest jakimś spisku czy coś ... ale wypowiedzi że MP będzie w Warszawie lub Poznaniu o co mi chodzi o to że jak taki ruch chorzów nagle zacznie teraz przegrywać żeby nie zająć 2 miejsca przypadkiem to dziwne będzie ...
Zdziwię się jeśli Ruch skończy na pudle.
Ja na to wszystko patrzę przez pryzmat sytuacji organizacyjno-finansowej, więc w tym kontekście - 1-2 - L, Amica, a 3 miejsca nie zdobędą golasy z długami (Wisła, Ruch, Górnik) bo to najprawdopodobniej tylko pogłębiłoby ich problemy. Zawisza - budżet na poziomie 12 baniek (wg Osucha w święta w cafe futbol) - no też bez jaj.
Zostaje więc paprykarz i Lechia. 4pkt różnicy i lepszy skład więc wychodzi mi paprykarz.
A najśmieszniej będzie jak wszyscy zaczną się bronić rękami i nogami przed 3 miejscem - przegrywać z L&A i remisować między sobą albo przegrywać w kuriozalny sposób. Można w 1 lidze to można i wyżej...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.04.2014, 12:35
Ciekawe co powiecie, jak Smuda sam poda się do dymisji, bo mam nadzieje, że tak zrobi, jeśli ma jeszcze choć odrobinę wstydu i honoru. Kogo wtedy znajdziecie do bicia, aby tylko nie Jacka ? Smudy cudów starczyło na 1 rundę i więcej już ich nie będzie ( historia jego trenerskiej pracy o tym dowodzi). Definitywnie jednak cuda te uratowały Wisłę przed spadkiem, bo wystarczy sobie wyobrazić brak tych cudów jesienią i ewentualną walkę o spadek teraz. Cudem było to, że potrafił paru parapiłkarzy wznieść na swoje wyżyny i ściągnął Stilica, czyli kilka punktów ligowych z jego krótkiej gry. Wiadomo, że trenerem jest żadnym, jak większość polskiej myśli piłki amatorskiej, jednak potrafię docenić jego cud nad umierającą Wisłą, choć dalej już nie chcę go w Wiśle oglądać. Pamiętam, jak łudził się wzmocnieniami, ostatecznie oszukany przez Bednarza i Cupiała, ale jeśli odpowiada mu obecna prowizorka sportowa, to niech spada jak najszybciej, by lepiej nie kaleczyć dalej i Wisly i siebie i odejść, zanim zostanie się wyrzuconym przez winnych tego wszystkiego potaniaczy, chętnie zrzucających winę na innych..

A może najwyższy czas rozliczyć Bednarza z jego pseudo pracy a właściwie samych kłamstw. Od 3 lat zwala winę na mitycznych Holendrów, a teraz wydłuża sobie pensje Cupiała, jego osobistym wyłącznie, sztucznym konfliktem z kibicami, być może uzgodnionym z RN ?. No bo po tylu już latach, trzeba wreszcie kimś zastąpić tych mitycznych Holendrów, czyli tak naprawdę swoją indolencję i partactwo oraz redukcję budżetu, prawie o 1906 %. Od niedawna za mitycznych Holendrów robią mityczni "kibole", choć 99,8 % z nich, nawet o tym nie wiedzą.

Co rok kłamał o wyjściu na prostą finansową, a obecnie Wisła miała mieć już tylko kłopot bogactwa. Jak widzę ten jego słynny szyderczy uśmiech, to dochodzę do wniosku po jego ostatnim czarnym PR wobec Wisły w sprawie ciągu dalszego biedy i długów Wisły, że słowa o kłopocie bogactwa, to nawet nie kabaret czy słynna już "szopka", lecz najgorsza z najgorszych szydera w jego wydaniu - z Wisły i jej "infantylnych" kibiców. Wystarczy skonfrontować publiczne i dostępne słowa prezesa Bednarza z jego kolejnymi słowami w tych samych sprawach oraz z rzeczywistością, aby nie tylko kibice, ale każda normalna RN klubu czy właściciel, zadali takiemu bajkopisarzowi, przysłowiowego "kopa" w tylną część ciała. A tu proszę, nic z tego. Bednarz jest pupilkiem RN i ma ich przyzwolenie na tą szyderę. Pierdoły, że na silę "wyreżyserowany" konflikt z kibicami przyspawał Bednarza czy Smudę do stołków są dobre dla frajerów najwyżej. Oni wszyscy razem konfabulują, ale po co, to trzeba się zastanowić ?

A co robi SKWK i kumaci. Nic. Dali przyzwolenie Bednarzowi na ciąg dalszy dewastacji klubu i tyle. Poza atutami do jego rąk w postaci rac, nie są w stanie wyrazić swojego zdania w żaden inny cywilizowany sposób, oczywiście czynny i nie koniecznie ze stadionu, a nie bierny ( oświadczenia i list proszalny do Cupiała). Zresztą im 1 czy 4 liga nigdy nie przeszkadzała. Zawsze też dotąd byli ręka w rękę z RN, Zarządem i kolejnymi prezesami Cupiała, a potaniacz Bednarz ( i jego "darmowa" filozofia zarządzania) to nawet do niedawna był ich idolem. Pikiniki natomiast, podpuszczone przez Bednarza na znienawidzonych "smyków" z SKWK , nawet gdyby teraz Bednarz Wisłę przerabiał na Skisłę, będą mu klaskać, choćby mieli sobie odmrozić uszy, niby na złość tym "smykom", a tak naprawdę - na złość Wiśle. Ot cwany Bednarz.

Wisła jest samotna i opuszczona przez kibiców oraz właściciela ( nieaktualne już dzięki Bednarzowi, są słowa - CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM) - pozostawiona w rękach faceta demolki, którego jedyną domeną jest stwierdzenie, że za darmo jest taniej, a RN która go zatrudniła, jest z jego filozofii zadowolona. Uważają oni razem, że klienci będą teraz płacić drożej i tłumami przychodzić na Wisłę klejoną za darmo ze słynnych już Jacka - "testów" studentów, a nie piłkarzy. Filozofia działań a`la Jacek prowadzi donikąd. Dalsze potanianie skończy się niewydolnością całkowitą Wisły i jej degradacją.

Wstyd mi za centusiów z Krakowa i tyle ( przepraszam, ale słowo to najlepiej oddaje moje odczucia). Wszystkich - od Cupiała po kibiców. Wisła piłkarska, jako klub, nie tylko ta "Wielka Cupiała" - umiera na naszych oczach i za naszą zgodą. Jedno wiem na pewno - wolę by przy umierającej był jakiś Wiślak albo nawet murzyn, ale nie "krwawy" Jacek. Gdyby Cupiał postawił Wiśle warunek " być z Jackiem albo nie być wcale", to wybieram to drugie, gdyż dalej być z Jackiem, to to samo, jakby nie być wcale lub być całe życie umierającym.
Ostatnio edytowane przez kot : 28.04.2014 o godz. 01:06.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.04.2014, 12:51
kot napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co powiecie, jak Smuda sam poda się do dymisji, bo mam nadzieje, że tak zrobi, jeśli ma jeszcze choć odrobinę wstydu i honoru. Smudy cudów starczyło na 1 rundę i więcej już ich nie będzie ( historia jego trenerskiej pracy o tym dowodzi). Definitywnie jednak cuda te uratowały Wisłę przed spadkiem, bo wystarczy sobie wyobrazić brak tych cudów na jesień i ewentualną walkę o spadek teraz. Cudem było to, że potrafił paru parapiłkarzy wznieść na swoje wyżyny i ściągnął Stilica, czyli kilka punktów ligowych z jego krótkiej gry. Wiadomo, że trenerem jest żadnym, jak większość polskiej myśli piłki amatorskiej, jednak potrafię docenić jego cud nad umierającą Wisłą. Pamiętam, jak łudził się wzmocnieniami, ostatecznie oszukany przez Bednarza i Cupiała.

A może najwyższy czas rozliczyć Bednarza z jego pseudo pracy a właściwie samych kłamstw. Od 3 lat zwala winę na mitycznych Holendrów a teraz wydłuża sobie pensje Cupiała, jego osobistym wyłącznie, sztucznym konfliktem z kibicami.

Co rok kłamał o wyjściu na prostą finansową a obecnie Wisła miał mieć już tylko kłopot bogactwa. Jak widzę ten jego słynny szyderczy uśmiech, to dochodzę do wniosku po jego ostatnim czarnym PR wobec Wisły w sprawie ciągu dalszego biedy i długów Wisły, że słowa o kłopocie bogactwa to nawet nie kabaret lecz najgorsza z najgorszych szydera z Wisły i jej infantylnych kibiców. Wystarczy skonfrontować publiczne i dostępne słowa prezesa Bednarza z jego kolejnymi oraz z rzeczywistością, aby nie tylko kibice, ale każda normalna RN klubu czy właściciel, zadali takiemu bajkopisarzowi kopa w tylną część ciała. A tu proszę, nic z tego. Bednarz jest pupilkiem RN i ma ich przyzwolenie na tą szyderę. Pierdoły, ze konflikt z kibicami przyspawał bednarz czy Smudę do stołków są dobre dla frajerów najwyżej.

A co robi SKWK i kumaci. Nic. dali przyzwolenie bednarzowi na ciąg dalszy dewastacji klubu i tyle. Zresztą im 1 czy 4 liga nigdy nie przeszkadzała. Pikiniki natomiast, podpuszczone przez Bednarza na znienawidzonych smyków z SKWK , choćby Bednarz Wisłę przerabiał na Skisłę, będą mu klaskać, choćby mieli sobie odmrozić uszy.

Wisła została samotna i opuszczona przez kibiców ( nieaktualne już dzięki Bednarzowi, cała Wisła zawsze razem) w rękach faceta demolki, którego jedyną domeną jest stwierdzenie, że za darmo jest taniej i RN która go zatrudniła, jest z jego filozofii zadowolona. Uważają oni, ze klienci będą teraz płacić drożej i tłumami przychodzić na Wisłę klejoną za darmo ze słynnych już Jacka testów studenckich.

Wstyd mi za centusiów z Krakowa i tyle. Wszystkich - od Cupiała po kibiców. Wisła umiera na naszych oczach i za naszą zgodą.
Na pewno się poda (i lekką ręką odpuści przeszło bańkę złotych), tak jak się podał po euro (a były tylko 2 pensje do odpuszczenia, nie przeszło 20).
Cóż..nieprzyjaciele Wisły przejęli rządy, Cupiał to wszystko zlewa, Bednarz robi głupotę za głupotą, Smuda i kopacze się ośmieszają, a kibice bez sensu walczą ze sobą. Czy można sobie wyobrazić smutniejszą sytuację na ten moment? Tj. niestety prosta i bezproblemowa droga w przepaść.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 27.04.2014, 13:05
Są na TWSD cytaty z pierwszych konferencji Smudy. Wprost powiedział na nich, że nie ma asystenta od przygotowania fizycznego, ponieważ klub nie zgodził się na jego zatrudnienie. Z przyczyn finansowych. Że zaczynamy "ze sztabem mniejszym niż to się zazwyczaj robi i być może od następnej rundy się on powiększy" (cytat z pamięci, oddaje sens wypowiedzi). (...) Jest zasadnicza różnica między nie chce, a nie może.
@wolfy problem tylko w tym, że w klubie jest osoba, która bez problemu mogłaby się zająć przygotowaniem fizycznym zawodników i nie trzeba ściągać nikogo z zewnątrz. Tą osobą jest wspomniany już przeze mnie Musiał. Zajmował się zresztą wespół z Bahrem tym aspektem treningu kilka lat temu w sztabie Nawałki. Na potwierdzenie cytat: „ Maciej Musiał został kierownikiem zespołu Wisły w grudniu 2006 roku, gdy drużynę objął trener Adam Nawałka. Jednocześnie był asystentem fizjologa Andrzeja Bajra.” Smuda przychodząc do Wisły nie mógł włączyć Maćka do sztabu jako fizjologa? Dlaczego uznał, że lepszymi asystentami będą Kmiecik i syn jego kumpla, czyli Broniszewski? Obsadzenie roli trenera rezerw nie stanowiłoby większego problemu, bo w klubie byli/są ludzie, którzy od ręki przejęliby prowadzenie II drużyny (Czerwiec, Marzec, Matyja, Regulski). Jeżeli chciał wysokiej klasy fachowca, to nie mógł zgodzić się na obniżkę swojej pensji? Nie łudźmy się, że Franio pracuje w Wiśle charytatywnie. Dla chcącego nic trudnego. Niestety, Smuda jest niereformowalny i wygląda na, to, że alfą i omegą trenerki, to on już pozostanie do końca swojej kariery w tej branży.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.04.2014, 14:27
https://www.youtube.com/watch?v=OWnwn21geWU

a bramka na 1-0 w 91 minucie meczu? I to od Wojciechowskiego kupilismy mecz!!
Rozumiem też ze Michał Gliwa puszczał babole nie ze wzlędu na umiejętności (które dla Ciebie nie maja znaczenia jak sam pisałes) tylko dlatego ze grał w ustawionych meczach. Mariusz Pawełek puszczał "pawełki" bo dostawał sygnał z bazy w odpowiedniej minucie ze musi puścic bo jest zły wynik dla .....

no własnie? Dla kogo jest to ustawianie czyli dla kogo Wisłą realizuje te założenia z góry zaproponowane w ktorych gówno ma go gadania jak sam napisałes? Kto w tej grze jeist Królem bo pionków juz nam przedstawiłeś
Co innego farfocel taki jak na filmiku czy taki jak trzecia w Lubinie, a co innego niczym nie wymuszonym zachowaniem ułatwiać przeciwnikowi zdobywanie bramek.

Umiejętności nie mają znaczenia jeżeli rozmawiamy o naszej buraczanej lidze. Bo poziom jest tak żenujący że byle junior posiada porównywalne. Jeżeli dodamy do tego, że drukarnia działa to problem braku umiejętności całkowicie znika.

Co do Pawełka nie wiem ale pamiętam jak przegraliśmy mistrzostwo z Lechem. Pamiętasz?

Dla kogo? Dowiesz się na koniec ... a mnie nie pytaj skąd mam wiedzieć pewnie dla Podbeskidzia . A do gadania masz tyle ile masz honoru, ambicji i odwagi. Wspominałem już kiedyś o Górniku Kasperczaka. To się w głowach nie mieściło
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2014, 16:01
rozumiem Drozd ze dla Ciebie w tej lidze jest tylko jeden trener który mógłby prowadzić Wisłę z sukcesami......Janusz W.

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.04.2014, 16:50
@Drozd idąc Twoim tokiem rozumowania... wszystkie MP za czasów Cupiała zostały najprawdopodobniej kupione. Tak więc, na chooj się wkurzać teraz na Smude? Na piłkarzy? Na Jacka?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.04.2014, 16:50
Dlaczego? Kasperczak tez miał wyniki, ale on był i jest porządnym trenerem i układy miał w dupie. Nie pamiętasz jak za jego czasów nas kręcili sędziowie? Ile było meczów do 70 minuty 0:0 a potem 3:0. Ile karnych nam nie gwizdnęli.

To teraz ja Cię zapytam.

Czy uważasz, że w naszej lidze o wynikach decydują umiejętności? Czy uważasz że sędziowie są uczciwi? Z czego wynika dramatyczny poziom?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2014, 17:02
dlaczego Kasper w Wiśle miał wyniki ?
a) miał najlepszych piłkarzy w PL
b) potrafił zmotywować (p.s. wiem jak wyglądały treningi i odprawy przed meczami)

Tak w lidze decydują umiejętności oraz ich wykorzystywanie.
Ilekroć wychodziłem na boisko uważałem że sędzia niewazne jaki by był, jest jednakowy dla obu zespołów.

Z czego wynika dramatyczny poziom ? Z ...naszej mentalności. Z tego ze jestesmy minimalistami i nie mamy wystarczajaco ambicji. Z tego ze Profesjonalizm to teoria u Nas tylko znana z opowieści.
I przede wszystkim z tego ze w pewnym momencie trzeba bylo odstawic picie i przejsc na wyższy poziom. My nie przeszliśmy, ale wiele lig przeszło.
ale ogolnie problem leży w głowie i mysli trenerskiej typu : najważniejsze zero z tyłu.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.04.2014, 17:02
silver03 napisał(a):Wyświetl post
@Drozd idąc Twoim tokiem rozumowania... wszystkie MP za czasów Cupiała zostały najprawdopodobniej kupione.
Chyba żartujesz. Za Kasperczaka mieliśmy po 15 punktów przewagi po co było tracić kasę na kupowanie? Zresztą to nie jest kwestia kupowania. A moim zdaniem dogadywania się. W ten sposób cwaniaczki eliminują pierwiastek nieprzewidywalności, który w prawdziwym sporcie jest nieodzowny i stanowi o atrakcyjności sportu dla kibiców. Wiadoma jest ostateczna kolejność ale wszystko co do tej ostatecznej kolejności prowadzi można dowolnie reżyserować. Stąd "podnoszące atrakcyjność niespodzianki", "każdy może wygrać z każdym", "suma szczęścia i pomyłek sędziów zawsze równa się zero" czy serie porażek przeplatane seriami wygranych.

To czy drużyna osiągająca jakiś sukces w lidze jest coś warta, pokazują puchary. Pokazują czy ligowy sukces był pokłosiem umiejętności czy niekoniecznie.

dlaczego Kasper w Wiśle miał wyniki ?
a) miał najlepszych piłkarzy w PL
b) potrafił zmotywować (p.s. wiem jak wyglądały treningi i odprawy przed meczami)

Tak w lidze decydują umiejętności oraz ich wykorzystywanie.
Ilekroć wychodziłem na boisko uważałem że sędzia niewazne jaki by był, jest jednakowy dla obu zespołów.

Z czego wynika dramatyczny poziom ? Z ...naszej mentalności. Z tego ze jestesmy minimalistami i nie mamy wystarczajaco ambicji. Z tego ze Profesjonalizm to teoria u Nas tylko znana z opowieści.
I przede wszystkim z tego ze w pewnym momencie trzeba bylo odstawic picie i przejsc na wyższy poziom. My nie przeszliśmy, ale wiele lig przeszło.
ale ogolnie problem leży w głowie i mysli trenerskiej typu : najważniejsze zero z tyłu.
Smuda z tymi piłkarzami mistrzostwa nie potrafił obronić.
W Górniku Kasper zapomniał jak motywować?

Właśnie. Nie umiejętności tylko ich wykorzystanie decyduje. Dlatego kiedy problemem jest podanie po ziemi na pięć metrów to trudno mówić o braku umiejętności.

Jednakowa dla obu zespołów to jest murawa , coś Ci się chyba pomyliło.

Jak Wisła w 98' grała w pucharach to mieliśmy inną mentalność? Bo nie rozumiem. Popatrz sobie na skład Parmy i na wynik dwumeczu. Przez ostatnie 15 lat mentalność nam się, aż tak zmieniła?

A co ja mówię od początku, że to nie kwestia umiejętności tylko nastawienia i chęci. Chęci o treningu, wygrywania, gry dla samej gry. Jak to jest to pojawia sie ambicja, przy stracie bramki jest chęć rewanżu, pokazania się. Tego dzisiaj nie ma. Mówisz, że to kwestia mentalności, ja podejrzewam że stan mentalność to pochodna rzeczywistości. Skrzeczącej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.04.2014 o godz. 17:43.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.04.2014, 20:37
Powiedz jak? Ciekawy po prostu jestem. Bez żadnej spiny pytam lub podejrzeń.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów