The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Derby zakończą się:
ZWYCIĘSTWEM! 47 20,98%
ZDECYDOWANYM ZWYCIĘSTWEM! 177 79,02%
Głosujących: 224. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2014, 23:56
Wróciłem. Oj warto było

Chyba dalej czujemy w nogach obóz przygotowawczy bo znów stanęliśmy między 60 a 80 minutą.

Dzisiaj na ogromny plus: Piotrek Brożek, Semir Stilić i oczywiście Spiker

Trochę chosu na początku i szkoda że nie udało nam się skończyć tego meczu na początku drugiej połowy.
Ostatnio edytowane przez nemox007 : 24.02.2014 o godz. 00:04.
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 23.02.2014, 23:57
Obejrzałem mecz... obejrzałem powtórki... no więc trochę komentarza teraz...
Strasznie irytują mnie skrzydła... Wrzutek nie ma, dryblingów też nie ma, dużo szarpania, gra na aferę, chaos...
Donald gra strasznie niechlujnie jak podaje to nie wiadomo do kogo więc najczęściej próbuje sam i dupa z tego wychodzi... Sugerują obejrzeć akcje gdzie Garguła strzela i zobaczyć jak podaje Donek...
Bardzo podobała mi się akcja bramkowa nr 2. Szczególnie podobało mi się zgranie głową do Brożka. Oglądając polską ligę strasznie często zdarza się że zawodnik główkuje i właściwie nie wiadomo w jakim celu... O dokładnym zgraniu praktycznie nigdy nie ma mowy chyba że przez przypadek...
Gol po stałym fragmencie i fantastyczna główka Głowy... szacun...
Stilic to mam wrażenie troche taki gracz "event'owy" na chwilę obecną... Niby gra ale go nie widać i nagle ŁUP... A to asysta, a to gol... a później znowu go nie ma...
To co Garguła wyrabia w tym sezonie to się w głowie nie mieści... Pamiętam ostatnie sezony to czego się nie dotknął to s.......ił, a teraz? Może wszystkiego czego się dotknie w złoto nie zamienia ale...

A to że standardowo pół meczu nie gramy to już chyba standard...
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.02.2014, 00:04
Mecz piłkarsko mógł się podobać, kibicowsko jak zwykle dużo bluzgów z obu stron, choć nie wiem czy parchy zaintonowały cokolwiek innego niż wrzuty na nas. Bardzo dobra, pomysłowa oprawa, ale doping jak gra naszych piłkarzy miał fazy. Po sektorówce z mojego miejsca (E22) kilka razy usłyszałem gości. Inna sprawa to frekwencja. Zastanawia mnie co zrobić żeby po takim meczu czy po meczu z Legią kiedy był komplet sprawić, żeby na kolejnym meczu było ponad 20 tysi...
Co do meczu: na początku craxa grała w piłkę a my się czailiśmy za podwójną gardą. 60% posiadania piłki (na oko) i zero strzałów w światło bramki. Później raz-dwa Stilić-Głowa-Brożek (autorzy bramek i asystenci) i gdyby Semir strzelił na 3-0, całą drugą połowę mielibyśmy fiestę. Nie mniej jednak wyglądało to naprawdę dobrze. A trójkąt ofensywny Brozio-Semir-Guła może być groźny i to cholernie dla każdego. Niepokoi jednak, że pozwoliliśmy craxie po nokdaunie w pierwszej połowie powrócić do gry i zagrozić nam. Zamiast to skończyć efektownym ko w pierwszej lub drugiej połowie, prawie zremisowaliśmy wygrany mecz. Kogo by obchodziło, że w 85 minucie po rogu parch faulował Miśkiewicza w polu bramkowym? Na szczęście Pietia wybił to i po chwili craxa praktycznie sama sobie strzeliła gola. Mielibyśmy bez tego baaardzo nerwową końcówkę. Zastanawiam się czy to wynik minimalizmu, irracjonalnego strachu, obawy (gra paniczna długą piłkę na Brożka się skończyła gdy wszedł Guła, który potrafił akcję zwolnić, przyspieszyć, przytrzymać piłkę, klepnąć. Zaczęliśmy się utrzymywać przy piłce i znów zrobiliśmy się groźni)... a może to wynik słabości fizycznej, bo wydawało mi się, że craxa zaczyna nam odjeżdżać fizycznie. Tak czy siak to mnie zaniepokoiło. Dobry mecz w craxie zagrał ten ty z nr 40. Co do nas to bardzo słabo nasze "czarne skrzydła", szczególnie Sarki, który w dodatku ślizgał się jakby grał w trampkach. Donald dużo złych decyzji i podań nie w tempo. Katastrofalnie prezentuje się Dudka, który biegał jednostajnym tempem cały czas asystując jedynie na boisku. Za to wielki plus dla całej obrony, Stilicia, Chrapka, Ostoi Stjepnaovicia (chyba miejsca w pierwszym składzie nie odda za darmo), Guły no i Brożka za ciężką walkę i super asystę. W przerwie wszyscy spodziewali się łatwego 3-0 i 4-0, tymczasem mieliśmy sporo szczęścia. Oczywiście za kilka dni nikt tego nie będzie pamiętać, a ja mam nadzieję, że złapiemy serię zwycięstw, która prędko się nie skończy...
Do what you mean and mean what you do.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.02.2014, 00:22
Dawno nie pisałem -bywa, no ale derby, szczególnie u siebie...AJ przez 90 minut - rewelacja, co do meczu, dawno nie widziałem takiego meczu by % posiadania piłki kompletnie nie przekładał się na styl, bo przynajmniej w pierwszej połowie, to oni na naszej połowie nie byli.Potem nasi wysiedli no i było jak było, zamiast 2-2, gdzie starali się by tak było, 3-1
Zawsze nad wami!
94 - Allah Akbar!!
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.02.2014, 00:35
Walić styl, w derbach liczy się tylko zwycięstwo! Oficjalnie będzie to już 84 wygrana i trzeba licznik nabijać dalej!

Gratulacje dla całej drużyny, gracze meczu jak dla mnie to Pietia i Arek. To był piękny dzień!

"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.02.2014, 01:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dawno nie pisałem -bywa, no ale derby, szczególnie u siebie...AJ przez 90 minut - rewelacja, co do meczu, dawno nie widziałem takiego meczu by % posiadania piłki kompletnie nie przekładał się na styl, bo przynajmniej w pierwszej połowie, to oni na naszej połowie nie byli.Potem nasi wysiedli no i było jak było, zamiast 2-2, gdzie starali się by tak było, 3-1
Zawsze nad wami!

Iq2 to Ty

Witam po dlugiej przerwie

Cracovia nie miala nic do stracenia wiec w 2 polowie poszli na zywiol,a noz sie uda.I byli blisko,gdyby zdajsie Marciniak tam glowe włozył

A tak super snajper Gargula tylko sobie znanym sposobem strzelil gola i zakonczyl mecz,a tymczasem rozpoczal fieste

TIMEEEE TO SAYY GOODBYEEEEEEE))
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.02.2014, 08:45
Garguła co wyrabia to ja nie mam pytań. Taki lekki sie czuje, jakby miał X lat mniej.

fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.02.2014, 09:04
Swoją drogą ciekawe czy przychód z meczu derbowego wystarczy na pokrycie kary za wrzucenie rac , nie liczę ewentualnej straty wynikającej z zamknięcia trybuny na następny mecz .
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.02.2014, 09:38
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą ciekawe czy przychód z meczu derbowego wystarczy na pokrycie kary za wrzucenie rac , nie liczę ewentualnej straty wynikającej z zamknięcia trybuny na następny mecz .
Jeśli zamkną trybunę to mamy jeszcze ponad 25 tys na stadionie,na mecz z ruchem wystarczy. Do tego ruch najprawdopodobniej dostanie zakaz za wczorajszy Wrocław
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.02.2014, 10:14
Kara za wrzucenie rac to będzie kilkadziesiąt tysięcy złotych (40.000 jeśli dobrze pamiętam za podobny tego typu "wyczyn"). Przychód z dnia meczowego jest pewnie sporo większy, niemniej jednak szkoda tych pieniędzy - szczególnie teraz, kiedy się w Wiśle nie przelewa.
westersyl
Guest

Stary 24.02.2014, 10:17
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Garguła co wyrabia to ja nie mam pytań. Taki lekki sie czuje, jakby miał X lat mniej.
Garguła gra bardzo dobrze trzeba mu to oddać... dodatkowo on ma jakiegoś masakrycznego farta w tym sezonie. Czasami mam wrażenie że nawet jak będzie mierzył gdzieś na aut to ta piłka wpadnie do siatki.
Dla przypomnienia mecz w Kielcach - pierwszy gol to średniej jakości strzał rykoszet i gol. Druga bramka w tym meczu, Łukasz strzela, jest zblokowany ale ta piłka odbija się tak że ma okazje do poprawki. Mecz przeciwko Zagłębiu, Gliwa przepuszcza piłkę w kuriozalny sposób po uderzeniu Garguły z wolnego. Mecz przeciwko Górnikowi Zabrze, dośrodkowuje i Steinbnos wbija sobie piłkę do bramki. Mecz przeciwko Śląskowi Wrocław, Garguła strzela blokuje strzał bodajże Kazmierczak i piłka po rykoszecie trafia do bramki. Teraz w Derbach nie wiem czy on chciał tak strzelić... jeśli mu zeszła to tylko świadczy o tym, że ten fart jest nadal z nim.
fanfan
Senior Member

Stary 24.02.2014, 10:23
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Jeśli zamkną trybunę to mamy jeszcze ponad 25 tys na stadionie,na mecz z ruchem wystarczy. Do tego ruch najprawdopodobniej dostanie zakaz za wczorajszy Wrocław
Gorzej jak zamkną cały stadion ...
jaro1985r
Senior Member

Stary 24.02.2014, 10:32
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Gorzej jak zamkną cały stadion ...
Może tak być ale miejmy nadzieję,że jednak tego nie zrobią. Wczorajsze derby były bardzo spokojnie ale kto wie co te łby wymyślą
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.02.2014, 10:38
Jeszcze jedno a może by tak jednak przemóc się i z raz krzyknąć Franek Smuda.
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.02.2014, 10:41
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno a może by tak jednak przemóc się i z raz krzyknąć Franek Smuda.
Lepiej Patryk Malecki!
Puchar jest na5z!
jaro1985r
Senior Member

Stary 24.02.2014, 10:42
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Kara za wrzucenie rac to będzie kilkadziesiąt tysięcy złotych (40.000 jeśli dobrze pamiętam za podobny tego typu "wyczyn"). Przychód z dnia meczowego jest pewnie sporo większy, niemniej jednak szkoda tych pieniędzy - szczególnie teraz, kiedy się w Wiśle nie przelewa.
Garbatych było tylu że za sprzedane im bilety można karę spłacić ;-) tak to można podsumować z przymrużeniem oka. Cieszmy się bo wynik,pozycja w tabeli,fajne oprawy,dobra średnia ludzi na trybunach prowadzą Wisłę w każdym aspekcie w dobrą stronę! Ku chwale WIELKIEJ WISŁY!
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 24.02.2014, 10:48
Atmosfera, oprawa, wynik, wszystko super Brakowało mi tylko wczoraj jakiś pozdrowień dla Marko
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2014, 10:56
Całą radość ze zwycięstwa popsuło prymitywne zachowanie niektórych "kibicujących inaczej" z sektorów C i niesmak pozostał .
Konsekwencje oczywiście będą a jakie okaże się niebawem.
Oczywiście "kibicujący inaczej" mają to w dupie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.02.2014, 11:00
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Lepiej Patryk Malecki!
I tutaj upatrywałbym naszą lepszą jakość Nikt nie kaleczy, nie ciągnie piłki jak grubasy z A-klasy i nie gra pod swoją publiczkę, bo Małecki zagrał tylko 6 miesięcy dobrze w Wiśle i nic więcej ;]
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.02.2014, 11:06
kristos napisał(a):Wyświetl post
Całą radość ze zwycięstwa popsuło prymitywne zachowanie niektórych "kibicujących inaczej" z sektorów C i niesmak pozostał .
Konsekwencje oczywiście będą a jakie okaże się niebawem.
Oczywiście "kibicujący inaczej" mają to w dupie.
Ja mam nadzieje, że jak zamkną C to klub każe zapłacić im za bilety na inne sektory i nie będzie uwzględniał karnetów w tym wypadku. Wówczas jak tak będą musieli zrobić kilka razy to w końcu jeden drugiemu zacznie patrzeć na ręce i będzie spokój z tymi głupawymi racami. Race na murawie, więc z dymem idzie możliwość zakontraktowania przyzwoitego zawodnika. Znowu będzie płacz odnośnie testowania "ogórów".
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.02.2014, 11:06
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Garbatych było tylu że za sprzedane im bilety można karę spłacić ;-) tak to można podsumować z przymrużeniem oka. Cieszmy się bo wynik,pozycja w tabeli,fajne oprawy,dobra średnia ludzi na trybunach prowadzą Wisłę w każdym aspekcie w dobrą stronę! Ku chwale WIELKIEJ WISŁY!
właściwie to masz racje, niechby faktycznie ich było te 2 koła x 30 bilet = 60 tys. zł. Nie sądzę żeby mieli nam wpieprzyć np. 100 k (chociaż co te łby wymyślą to nie wiadomo). Tak z przymrużeniem oka - żydy nam się zrzuciły na kare
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.02.2014, 11:10
to z innej strony ale wciąż Wisła / Cracovia http://www.przegladsportowy.pl/pilka...546,1,727.html
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.02.2014, 11:13
Race na stadionach były, są i będą, nawet głupie zakazy tego nie zmienią. Tak jest w całej europie, nie tylko w Polsce.
A co do wczorajszego, nie chcieli mieć rac na trybunach to mają na murawie.
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.02.2014, 11:33
To weź Kucharz teraz zrzuć się na tą karę, skoro race były są i będą. Ja rozumiem jakbyśmy mieli kupę pieniędzy, że taka kara to "koszt" widowiska ale my nie śmierdzimy groszem a konsekwencje dla nas będą nieubłagane. To, że kilka chłopaków wrzuciło race to teraz uważają się za lepszych ? Czemu walczą z durnymi przepisami za czyjeś pieniądze ?
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.02.2014, 11:43
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
Jesteś debilem.

Myślisz, że klub nie chce rac?

Taka prawda, że władzom Wisły pewnie to nie przeszkadza.
Nie przeszkadza dopóki nie muszą bulić za nie horrendalnych kar. To gówno nie jest tego warte. Co masz już tak nasrane, że bez podpalania fajerwerków się zesrasz w gacie na meczu?

Zakaz używania rac jest zakazem sankcjonowanym przez UEFA i wszystkie ligi się do tego dostosowują.
Twój dziecinny protest i to co napisałeś ma taki wpływ na sprawę zakazu używania pirotechniki jak kwilenie pierwszoklasisty, który nie chce iść do szkoły na globalny nakaz edukacji dzieci. Nikt tego nie weźmie na poważnie, nikt nie zniesie zakazu odpalania rac nawet jakby w ramach protestu na wszystkich stadionach każdy kibic odpalił po 1szt. racy.

Pogódź się z tym. I oszczędź klubowi niepotrzebnych kosztów przez własną głupotę. Może ty zabulisz za karę z własnej kieszeni cwaniaku? Co? Już nie jesteś taki mądry?
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2014, 11:46
Race na stadionach były, są i będą, nawet głupie zakazy tego nie zmienią. Tak jest w całej europie, nie tylko w Polsce.
To zes błysnął , jak byś chociaż raz zapłacił gotowka za swoją głupotę to może byś coś w życiu zrozumial
,
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 24.02.2014, 11:57
To dzięki takim przypadkom (IQ50) jest obecnie moda w zachodnich krajach na legalizację eutanazji?...
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.02.2014, 12:06
Nie ma co więcej dywagować,bo zaczynamy się drzeć między sobą. Skończy się jak zwykle czyli zamkną C na Ruch,Ruch dostanie zakaz pewnie i przenosimy się na G.

Zawsze nad Wami !!!!!!!!
fanfan
Senior Member

Stary 24.02.2014, 12:07
Gdyby osoba która rzuci racę w stronę innych kibiców albo murawy dostawała po kieszeni to jestem przekonany ,że nikt by nawet o tym nie pomyślał a tak łatwo być odważnym jak ktoś inny będzie płacił .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.02.2014 o godz. 12:11.
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.02.2014, 12:12
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jesteś debilem.

Myślisz, że klub nie chce rac?

Taka prawda, że władzom Wisły pewnie to nie przeszkadza.
Nie przeszkadza dopóki nie muszą bulić za nie horrendalnych kar. To gówno nie jest tego warte. Co masz już tak nasrane, że bez podpalania fajerwerków się zesrasz w gacie na meczu?

Zakaz używania rac jest zakazem sankcjonowanym przez UEFA i wszystkie ligi się do tego dostosowują.
Twój dziecinny protest i to co napisałeś ma taki wpływ na sprawę zakazu używania pirotechniki jak kwilenie pierwszoklasisty, który nie chce iść do szkoły na globalny nakaz edukacji dzieci. Nikt tego nie weźmie na poważnie, nikt nie zniesie zakazu odpalania rac nawet jakby w ramach protestu na wszystkich stadionach każdy kibic odpalił po 1szt. racy.

Pogódź się z tym. I oszczędź klubowi niepotrzebnych kosztów przez własną głupotę. Może ty zabulisz za karę z własnej kieszeni cwaniaku? Co? Już nie jesteś taki mądry?
A może ty poprostu przestaniesz tutaj mędrkować, bo pewnie poza netem to taki ostry nie jesteś i sam zpłacisz tą karę którą jeszcze nawet nie otrzymaliśmy?

Stało się i trudno. Na nic twój lament i tobie podobnym płacz tutaj nie pomorze.

Nie podoba się? To zapraszam do odpowiednich osób i przedstaw swoj punkt widzenia, a jak masz nasrane w gaciach zeby podjac dialog w realnym swiecie, to się ....a zrzuc z innym światowcem na karę albo najlepiej zapłać ja sam w całości cwaniaczku !

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów