|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Derby zakończą się: | |||
| ZWYCIĘSTWEM! |
|
47 | 20,98% |
| ZDECYDOWANYM ZWYCIĘSTWEM! |
|
177 | 79,02% |
| Głosujących: 224. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Wróciłem. Oj warto było
Chyba dalej czujemy w nogach obóz przygotowawczy bo znów stanęliśmy między 60 a 80 minutą. Dzisiaj na ogromny plus: Piotrek Brożek, Semir Stilić i oczywiście Spiker Trochę chosu na początku i szkoda że nie udało nam się skończyć tego meczu na początku drugiej połowy.
Ostatnio edytowane przez nemox007 : 24.02.2014 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Obejrzałem mecz... obejrzałem powtórki... no więc trochę komentarza teraz...
Strasznie irytują mnie skrzydła... Wrzutek nie ma, dryblingów też nie ma, dużo szarpania, gra na aferę, chaos... Donald gra strasznie niechlujnie jak podaje to nie wiadomo do kogo więc najczęściej próbuje sam i dupa z tego wychodzi... Sugerują obejrzeć akcje gdzie Garguła strzela i zobaczyć jak podaje Donek... Bardzo podobała mi się akcja bramkowa nr 2. Szczególnie podobało mi się zgranie głową do Brożka. Oglądając polską ligę strasznie często zdarza się że zawodnik główkuje i właściwie nie wiadomo w jakim celu... O dokładnym zgraniu praktycznie nigdy nie ma mowy chyba że przez przypadek... Gol po stałym fragmencie i fantastyczna główka Głowy... szacun... Stilic to mam wrażenie troche taki gracz "event'owy" na chwilę obecną... Niby gra ale go nie widać i nagle ŁUP... A to asysta, a to gol... a później znowu go nie ma... To co Garguła wyrabia w tym sezonie to się w głowie nie mieści... Pamiętam ostatnie sezony to czego się nie dotknął to s.......ił, a teraz? Może wszystkiego czego się dotknie w złoto nie zamienia ale... A to że standardowo pół meczu nie gramy to już chyba standard... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Mecz piłkarsko mógł się podobać, kibicowsko jak zwykle dużo bluzgów z obu stron, choć nie wiem czy parchy zaintonowały cokolwiek innego niż wrzuty na nas. Bardzo dobra, pomysłowa oprawa, ale doping jak gra naszych piłkarzy miał fazy. Po sektorówce z mojego miejsca (E22) kilka razy usłyszałem gości. Inna sprawa to frekwencja. Zastanawia mnie co zrobić żeby po takim meczu czy po meczu z Legią kiedy był komplet sprawić, żeby na kolejnym meczu było ponad 20 tysi...
Co do meczu: na początku craxa grała w piłkę a my się czailiśmy za podwójną gardą. 60% posiadania piłki (na oko) i zero strzałów w światło bramki. Później raz-dwa Stilić-Głowa-Brożek (autorzy bramek i asystenci) i gdyby Semir strzelił na 3-0, całą drugą połowę mielibyśmy fiestę. Nie mniej jednak wyglądało to naprawdę dobrze. A trójkąt ofensywny Brozio-Semir-Guła może być groźny i to cholernie dla każdego. Niepokoi jednak, że pozwoliliśmy craxie po nokdaunie w pierwszej połowie powrócić do gry i zagrozić nam. Zamiast to skończyć efektownym ko w pierwszej lub drugiej połowie, prawie zremisowaliśmy wygrany mecz. Kogo by obchodziło, że w 85 minucie po rogu parch faulował Miśkiewicza w polu bramkowym? Na szczęście Pietia wybił to i po chwili craxa praktycznie sama sobie strzeliła gola. Mielibyśmy bez tego baaardzo nerwową końcówkę. Zastanawiam się czy to wynik minimalizmu, irracjonalnego strachu, obawy (gra paniczna długą piłkę na Brożka się skończyła gdy wszedł Guła, który potrafił akcję zwolnić, przyspieszyć, przytrzymać piłkę, klepnąć. Zaczęliśmy się utrzymywać przy piłce i znów zrobiliśmy się groźni)... a może to wynik słabości fizycznej, bo wydawało mi się, że craxa zaczyna nam odjeżdżać fizycznie. Tak czy siak to mnie zaniepokoiło. Dobry mecz w craxie zagrał ten ty z nr 40. Co do nas to bardzo słabo nasze "czarne skrzydła", szczególnie Sarki, który w dodatku ślizgał się jakby grał w trampkach. Donald dużo złych decyzji i podań nie w tempo. Katastrofalnie prezentuje się Dudka, który biegał jednostajnym tempem cały czas asystując jedynie na boisku. Za to wielki plus dla całej obrony, Stilicia, Chrapka, Ostoi Stjepnaovicia (chyba miejsca w pierwszym składzie nie odda za darmo), Guły no i Brożka za ciężką walkę i super asystę. W przerwie wszyscy spodziewali się łatwego 3-0 i 4-0, tymczasem mieliśmy sporo szczęścia. Oczywiście za kilka dni nikt tego nie będzie pamiętać, a ja mam nadzieję, że złapiemy serię zwycięstw, która prędko się nie skończy... ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dawno nie pisałem -bywa
, no ale derby, szczególnie u siebie...AJ przez 90 minut - rewelacja , co do meczu, dawno nie widziałem takiego meczu by % posiadania piłki kompletnie nie przekładał się na styl, bo przynajmniej w pierwszej połowie, to oni na naszej połowie nie byli.Potem nasi wysiedli no i było jak było, zamiast 2-2, gdzie starali się by tak było, 3-1Zawsze nad wami! ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Walić styl, w derbach liczy się tylko zwycięstwo! Oficjalnie będzie to już 84 wygrana i trzeba licznik nabijać dalej!
Gratulacje dla całej drużyny, gracze meczu jak dla mnie to Pietia i Arek. To był piękny dzień! ![]() ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Iq2 to Ty Witam po dlugiej przerwie ![]() Cracovia nie miala nic do stracenia wiec w 2 polowie poszli na zywiol,a noz sie uda.I byli blisko,gdyby zdajsie Marciniak tam glowe włozył A tak super snajper Gargula tylko sobie znanym sposobem strzelil gola i zakonczyl mecz,a tymczasem rozpoczal fieste ![]() TIMEEEE TO SAYY GOODBYEEEEEEE ))![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Garguła co wyrabia to ja nie mam pytań. Taki lekki sie czuje, jakby miał X lat mniej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Swoją drogą ciekawe czy przychód z meczu derbowego wystarczy na pokrycie kary za wrzucenie rac , nie liczę ewentualnej straty wynikającej z zamknięcia trybuny na następny mecz .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jeśli zamkną trybunę to mamy jeszcze ponad 25 tys na stadionie,na mecz z ruchem wystarczy. Do tego ruch najprawdopodobniej dostanie zakaz za wczorajszy Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kara za wrzucenie rac to będzie kilkadziesiąt tysięcy złotych (40.000 jeśli dobrze pamiętam za podobny tego typu "wyczyn"). Przychód z dnia meczowego jest pewnie sporo większy, niemniej jednak szkoda tych pieniędzy - szczególnie teraz, kiedy się w Wiśle nie przelewa.
|
|
|
|
Guest
|
|
Dla przypomnienia mecz w Kielcach - pierwszy gol to średniej jakości strzał rykoszet i gol. Druga bramka w tym meczu, Łukasz strzela, jest zblokowany ale ta piłka odbija się tak że ma okazje do poprawki. Mecz przeciwko Zagłębiu, Gliwa przepuszcza piłkę w kuriozalny sposób po uderzeniu Garguły z wolnego. Mecz przeciwko Górnikowi Zabrze, dośrodkowuje i Steinbnos wbija sobie piłkę do bramki. Mecz przeciwko Śląskowi Wrocław, Garguła strzela blokuje strzał bodajże Kazmierczak i piłka po rykoszecie trafia do bramki. Teraz w Derbach nie wiem czy on chciał tak strzelić... jeśli mu zeszła to tylko świadczy o tym, że ten fart jest nadal z nim. |
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jeszcze jedno a może by tak jednak przemóc się i z raz krzyknąć Franek Smuda.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Lepiej Patryk Malecki!
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Garbatych było tylu że za sprzedane im bilety można karę spłacić ;-) tak to można podsumować z przymrużeniem oka. Cieszmy się bo wynik,pozycja w tabeli,fajne oprawy,dobra średnia ludzi na trybunach prowadzą Wisłę w każdym aspekcie w dobrą stronę! Ku chwale WIELKIEJ WISŁY!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Atmosfera, oprawa, wynik, wszystko super
Brakowało mi tylko wczoraj jakiś pozdrowień dla Marko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Całą radość ze zwycięstwa popsuło prymitywne zachowanie niektórych "kibicujących inaczej" z sektorów C i niesmak pozostał .
Konsekwencje oczywiście będą a jakie okaże się niebawem. Oczywiście "kibicujący inaczej" mają to w dupie. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
I tutaj upatrywałbym naszą lepszą jakość
Nikt nie kaleczy, nie ciągnie piłki jak grubasy z A-klasy i nie gra pod swoją publiczkę, bo Małecki zagrał tylko 6 miesięcy dobrze w Wiśle i nic więcej ;]![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje, że jak zamkną C to klub każe zapłacić im za bilety na inne sektory i nie będzie uwzględniał karnetów w tym wypadku. Wówczas jak tak będą musieli zrobić kilka razy to w końcu jeden drugiemu zacznie patrzeć na ręce i będzie spokój z tymi głupawymi racami. Race na murawie, więc z dymem idzie możliwość zakontraktowania przyzwoitego zawodnika. Znowu będzie płacz odnośnie testowania "ogórów".
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
to z innej strony ale wciąż Wisła / Cracovia http://www.przegladsportowy.pl/pilka...546,1,727.html
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Race na stadionach były, są i będą, nawet głupie zakazy tego nie zmienią. Tak jest w całej europie, nie tylko w Polsce.
A co do wczorajszego, nie chcieli mieć rac na trybunach to mają na murawie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
To weź Kucharz teraz zrzuć się na tą karę, skoro race były są i będą. Ja rozumiem jakbyśmy mieli kupę pieniędzy, że taka kara to "koszt" widowiska ale my nie śmierdzimy groszem a konsekwencje dla nas będą nieubłagane. To, że kilka chłopaków wrzuciło race to teraz uważają się za lepszych ? Czemu walczą z durnymi przepisami za czyjeś pieniądze ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jesteś debilem.
Myślisz, że klub nie chce rac? Taka prawda, że władzom Wisły pewnie to nie przeszkadza. Nie przeszkadza dopóki nie muszą bulić za nie horrendalnych kar. To gówno nie jest tego warte. Co masz już tak nasrane, że bez podpalania fajerwerków się zesrasz w gacie na meczu? Zakaz używania rac jest zakazem sankcjonowanym przez UEFA i wszystkie ligi się do tego dostosowują. Twój dziecinny protest i to co napisałeś ma taki wpływ na sprawę zakazu używania pirotechniki jak kwilenie pierwszoklasisty, który nie chce iść do szkoły na globalny nakaz edukacji dzieci. Nikt tego nie weźmie na poważnie, nikt nie zniesie zakazu odpalania rac nawet jakby w ramach protestu na wszystkich stadionach każdy kibic odpalił po 1szt. racy. Pogódź się z tym. I oszczędź klubowi niepotrzebnych kosztów przez własną głupotę. Może ty zabulisz za karę z własnej kieszeni cwaniaku? Co? Już nie jesteś taki mądry? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To zes błysnął , jak byś chociaż raz zapłacił gotowka za swoją głupotę to może byś coś w życiu zrozumial
![]() ,
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To dzięki takim przypadkom (IQ50) jest obecnie moda w zachodnich krajach na legalizację eutanazji?...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie ma co więcej dywagować,bo zaczynamy się drzeć między sobą. Skończy się jak zwykle czyli zamkną C na Ruch,Ruch dostanie zakaz pewnie i przenosimy się na G.
Zawsze nad Wami !!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby osoba która rzuci racę w stronę innych kibiców albo murawy dostawała po kieszeni to jestem przekonany ,że nikt by nawet o tym nie pomyślał a tak łatwo być odważnym jak ktoś inny będzie płacił .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.02.2014 o godz. 12:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Stało się i trudno. Na nic twój lament i tobie podobnym płacz tutaj nie pomorze. Nie podoba się? To zapraszam do odpowiednich osób i przedstaw swoj punkt widzenia, a jak masz nasrane w gaciach zeby podjac dialog w realnym swiecie, to się ....a zrzuc z innym światowcem na karę albo najlepiej zapłać ja sam w całości cwaniaczku ! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|