The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MK85
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2013, 06:17
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie gra Kuciak, Astiz, Bereszyński, Kosecki, Radovic i Saganowski
chwała Wam za to, że zagraliście, nie to co Unibax Toruń...
wszystko fajnie, tylko szkoda że Wielka Legia, rzucająca na kolana całą ligę w jedenastu meczach ligowych przegrywa z Ruchem, Lechią i....
ta wasza "dominacja" przypomina mi trochę Man City... Niby kasa jest, niby w lidze znaczą, ale jak wyjadą za wyspy to cieniutko...
Taka mała rada: weźcie sobie prysznic na ochłodę. Wierzycie w media, które robią Was alfą i omegą piłkarskiej Polski, a sami (racjonalni) wiecie, że tak nie jest.
Yhhh, jak żałuję tego pamiętnego na Toaletowej 3:0, jakby było 6 to może by spokornieli...

p.s. tutaj masz przykład dominacji: http://www.90minut.pl/liga/0/liga548.html
Powód: (7)
Ostatnio edytowane przez MK85 : 08.10.2013 o godz. 06:22.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 08.10.2013, 06:24

Masz jakiegoś faworyta?

Nie mam faworyta. Jak od dawna powtarzam - u nas każdy może wygrać z każdym. Owszem Legia na początku sezonu wyglądała na takowego ale z każdym kolejnym meczem przestaje nim być.

Co z tego, że aktualnie jest liderem jak różnicy punktowej nie ma już prawie żadnej a dodatkowo będzie ten cały podział? Dodatkowo pewnie nadejdzie tradycyjny warszawski okres obrażania się wszystkich na wszystkich. Jeszcze ze dwa oklepy w LE plus jakiś w lidze i pożegnacie Urbana. I co przyjdzie Mourinho? Z próżnego i Salomon nie naleje a kadra Legi wcale nie taka mocna - owszem liczna ale czy to wystarczy? My tez przerabialiśmy okres mocnej ( głównie w poborach) kadry i jak to się skończyło wszyscy pamiętamy. Dodatkowo my jednak zarabialiśmy na tej LE a nie dokładaliśmy do każdego meczu.

Każdy kto wejdzie do grupy mistrzowskiej będzie na starcie faworytem.

Czy takie choćby Wronki nie mogą się obudzić na wiosnę? Może akurat raz Górnik zagra cały sensowny sezon? Jakkolwiek nawet dla mnie by to dzisiaj absurdalnie nie brzmiało - czy Wisła po tych mitycznych zimowych zakupach nie będzie miała szans? A Śląsk? Czy on znowu taki gorszy od tego który uciułał mistrzostwo?

Nie wiem, wiem jedno - Legia jest mocna głownie w mediach a koronowanie kogokolwiek na tym etapie sezonu jest zwykłym wróżeniem z fusów.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 08.10.2013 o godz. 06:31.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.10.2013, 08:07
Według mnie kompletnie się mylisz, choćby dlatego, że ani Wisła ani Polonia nie były silne. Po prostu wykorzystujemy wreszcie swój potencjał na tyle, że reszta może marzyć by z nami rywalizować....
A skąd macie ten potencjał? Dlaczego akurat taki a nie mniejszy czy większy?

Przecież on powstał czy był budowany po to by przerwać hegemonię Wisły i dominację finansową Wojciechowskiego. Nota bene Józek płacił tak że Wisła miękła, Legia i Lech też. Dopiero jak zwinął Polonię a Wisła z Lechem miała zadyszkę to zrobiliście na tym niezły interes. Dwaliszwili jest doskonałym przykładem.

Do czego zmierzam - piłką rządzi ekonomia. Budżet jakim dysponujecie jest pozostałością po rywalizacji z Wisłą i Polonią, a potencjał piłkarski jest efektem upadku Wojciechowskiego, Waszej pracy u podstaw oraz słabości Wisły. Chyba że jesteście na plusie i bez długów - wtedy zwracam honor.

Z powyższego też płynie prosty wniosek - jeśli Wisła czy Lech się nie wzmocni, a reszta nie nawiąże z Wami walki to i budżet Wam spadnie i poziom sportowy zjedzie. Nikt nie chce wydać więcej niż musi by osiągnąć swój cel. ITI też.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.10.2013, 19:39
MK85 napisał(a):Wyświetl post
wszystko fajnie, tylko szkoda że Wielka Legia, rzucająca na kolana całą ligę w jedenastu meczach ligowych przegrywa z Ruchem, Lechią i....
I co z tego? Z tego co kojarzę to Wy za Kasperczaka wygrywając mistrzostwo przegrywaliście np. w Wodzisławiu. No, bywa - przecież nie mówię, że nasi piłkarze to jakieś grajki za miliony euro. Ale na ten kabaret wystarczą. Tutaj Hiszpan z 3 ligi, czyli Astiz bywa najlepiej grającym taktycznie obrońcą, więc o czym mowa? Powiem więcej - jeszcze pewnie przegramy w Bielsku albo w Zabrzu albo u siebie z Koroną. Ponawiam jedynie pytanie - co z tego? Skoro wicelider (ktokolwiek nim będzie) będzie miał takich wpadek pewnie ze 20-30% więcej? Mam się tym martwić?

ta wasza "dominacja" przypomina mi trochę Man City... Niby kasa jest, niby w lidze znaczą, ale jak wyjadą za wyspy to cieniutko...
Normalka - polski mistrz 9 na 10 przypadków (a może 10 na 9 przypadków) wypada cieniutko w pucharach.

Taka mała rada: weźcie sobie prysznic na ochłodę. Wierzycie w media, które robią Was alfą i omegą piłkarskiej Polski, a sami (racjonalni) wiecie, że tak nie jest.
Myślę, że wystarczy, że jakaś drużyna w lidze się ogarnie i nam na poważnie zagrozi. Nie widzę tego na razie, więc.... bąbelki

Yhhh, jak żałuję tego pamiętnego na Toaletowej 3:0, jakby było 6 to może by spokornieli...
Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że czasami nawet 6 nie załatwia pokory

p.s. tutaj masz przykład dominacji: wis.la/ipkrh
Według mnie tutaj lepszy - jeśli odwołujemy się już do prehistorii.

wis.la/fwek7

rafkur napisał(a):Wyświetl post
Czy takie choćby Wronki nie mogą się obudzić na wiosnę? Może akurat raz Górnik zagra cały sensowny sezon? Jakkolwiek nawet dla mnie by to dzisiaj absurdalnie nie brzmiało - czy Wisła po tych mitycznych zimowych zakupach nie będzie miała szans? A Śląsk? Czy on znowu taki gorszy od tego który uciułał mistrzostwo?
Stoję na stanowisku, że wszystkie te kluby się kompletnie posypią w formacie 37 meczów. A my dogramy ligę jakimiś smiesznymi Żyrami czy innymi Łukasikami. Paradoksalnie nawet oni są w stanie wyciągnąć jakieś 5-2 z Koroną czy inne bombardowanie leszczy.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
A skąd macie ten potencjał? Dlaczego akurat taki a nie mniejszy czy większy?
Wielkość miasta, wielkość biznesu, zarobki. To prędzej czy później niestety rzutuje na sport i prowincje puszcza się w skarpetkach. Przecież to widać praktycznie w każdej poważnej lidze Europy. Od paru lat większe miasta są w zdecydowanej ofensywie (poza jakimiś wyjątkami), a mniejsze spadają albo znacznie obniżają loty. Wystarczy popatrzeć co się dzieje np w Londynie, który po kilku latach zapaści odrabia straty, a takie kluby jak Leyton Orient czy Brentford zaczynają grać jak równy z równym z klubami z Sheffield czy Leeds - mimo znacznie mniejszego potencjału kibicowskiego czy marketingowego.

Do czego zmierzam - piłką rządzi ekonomia.
No i właśnie dlatego, przy tak miernych piłkarzach siłą rzeczy odstawiamy resztę. Bo reszta ma jeszcze mierniejszych. O ile jeszcze parę lat temu niezle funkcjonowało kilka klubów (głownie przez szalonych bogatych właścicieli) o tyle teraz, gdy Ci właściciele odpuścili lub odeszli - zostaliśmy sami, a reszta popadła w przeciętność. Na 11 meczów wygraliście chyba 5 i już myślicie, że złapaliście Pana Boga za nogi.

Z powyższego też płynie prosty wniosek - jeśli Wisła czy Lech się nie wzmocni, a reszta nie nawiąże z Wami walki to i budżet Wam spadnie i poziom sportowy zjedzie. Nikt nie chce wydać więcej niż musi by osiągnąć swój cel. ITI też.
U nas i tak już się wydaje gdzieś o 10 razy za dużo w stosunku do wyników, więc niech spada.

Kończę, bo można gadać i gadać. Rozstrzygnięcie w maju. Ja jestem spokojny.

Pozdrowienia
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.10.2013 o godz. 19:49.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.10.2013, 21:48
Legia jak na razie ma prawie identyczny bilans po 11 kolejkach jak w zeszłym sezonie. I absolutnie nie zgadzam się, że w obecnym sezonie mistrzostwo może zdobyć każdy. Pomimo wielu mankamentów zdecydowanym faworytem jest Legia i nie bardzo widzę kto miałby jej zagrozić. To widać gołym okiem i nie ma się co oszukiwać, że jest inaczej. No chyba, że Bogusław Cupiał zdecyduje się na wielkie wzmocnienia w zimie, czego wszystkim tutaj zgromadzonym z całego serca życzę
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.10.2013, 07:43
po 30 kolejkach wjeżdża safety car i wypracowana przewaga bierze w łeb.

ale zgadzam sie, jakbym mial dzis typowac MP to Legia
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 09.10.2013, 07:57
Wielkość miasta, wielkość biznesu, zarobki. To prędzej czy później niestety rzutuje na sport i prowincje puszcza się w skarpetkach.
Pierwsze zdecydowanie tak drugie nie. Dlaczego takiego dystansu nie będzie - pisałem.

Na 11 meczów wygraliście chyba 5 i już myślicie, że złapaliście Pana Boga za nogi.
Owszem złapaliśmy. Bo jeśli nie my to kto?

Cytat:
Kończę, (...) Pozdrowienia
Ano, zobaczymy jak będzie. Pewnie jak zawsze coś po środku.

Arked napisał(a):Wyświetl post
Legia jak na razie ma prawie identyczny bilans po 11 kolejkach jak w zeszłym sezonie. I absolutnie nie zgadzam się, że w obecnym sezonie mistrzostwo może zdobyć każdy. Pomimo wielu mankamentów zdecydowanym faworytem jest Legia i nie bardzo widzę kto miałby jej zagrozić. (...)
Patrząc na ten sezon owszem, natomiast patrząc na dwa czy trzy do przodu - jak tak dalej pójdzie to nadrobiliśmy do L z rok. I tutaj można powtórzyć wszystkie argumenty 022 - choćby z racji na wielkość miasta skazani jesteśmy na walkę z stolicą, tak samo jak Poznań czy Wrocław. Jeśli nie dziś to jutro. I nie tylko na polu sportowym.

W odpowiedzi na pytanie 'kto miałby jej zagrozić' użyje dział przeciwnika stwierdzając że pytanie wogóle nie ma racji bytu i nie ma co nim zaprzątać głowy. W końcu Legia zawsze przegrywa przez własne frajerstwo, całkowicie niezasłużenie, po indywidualnych błędach i będąc drużyną zdecydowanie lepszą.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 09.10.2013 o godz. 08:01.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.10.2013, 08:13
Generalnie trudno się tu z legionistami nie zgodzić. Mimo chujni, jaką grają, są faworytem do mistrza. Nie przesadzałbym, że mają go już w garści (nie takie cuda się w tej lidze działy), ale nie mam za bardzo pomysłu, kto mógłby im zagrozić.

My potrafimy zagrać fajnie, żeby potem wyciągnąć ledwie remis z jakimś chujowym zespołem z dołu tabeli. Górnik podobnie. Amica? Nie sprawiają wrażenia, by mieli zamiar się ogarnąć. U nas dochodzi jeszcze wąska kadra. Nie widzi mi się, żebyśmy mieli seryjnie zdobywać punkty. Zwycięstwa z Legią czy Amicą to trochę za mało. Chyba że będą mityczne pieniążki od Bogusia. Ooo, wtedy jak najbardziej, ale bądźmy poważni...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.10.2013, 10:34
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Dobra oprawa medialna + stabilny budżet + jako takie wyniki w lidze + pozycja lidera od początku sezonu.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Nie pytałem o medialną klakę, budżet który nie gra, czy wsparcie czarnoty, którego pochodną są wyniki i pozycja.

Zwykle dowodem na klasę drużyny jest jakiś dobrze zagrany mecz z porządnym przeciwnikiem. Jeżeli takiego nie było od miesięcy to przepraszam ale na to że Legia jest mocna nie ma żadnego dowodu poza rozsiewaną propagandą sukcesu. Warszawiaki są tak zamroczone, że przewidują seryjnie wygrywane mistrzostwo . Dlaczego ? Bo im się wydaje ze skoro Wisła mogła to oni też A na to ze nie potrafią wygrać u siebie z Cypryjczykami i to wcale nie najlepszymi uwagi nie zwracają.

Legia jak na razie ma prawie identyczny bilans po 11 kolejkach jak w zeszłym sezonie. I absolutnie nie zgadzam się, że w obecnym sezonie mistrzostwo może zdobyć każdy. Pomimo wielu mankamentów zdecydowanym faworytem jest Legia i nie bardzo widzę kto miałby jej zagrozić. To widać gołym okiem i nie ma się co oszukiwać, że jest inaczej. No chyba, że Bogusław Cupiał zdecyduje się na wielkie wzmocnienia w zimie, czego wszystkim tutaj zgromadzonym z całego serca życzę
A po co "wielkie" wzmocnienia? Wystarczy grać ambitnie całe mecze, a nie połówki i żadnych wzmocnień nie trzeba, a na pewno nie po to żeby móc rywalizować z Legią. Wiadomo że jak sie przytrafią to sukces będzie pewniejszy, ale i bez nich nie jesteśmy bez szans, nawet biorąc po uwagę sędziowanie. Nasza drużyna w obecnym składzie ma jeszcze spore rezerwy. Wziąwszy pod uwagę, że wszystko rozstrzygnie się dopiero w ostatnich siedmiu meczach mamy na progres czasu, a czasu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.10.2013 o godz. 10:44.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.10.2013, 11:38
To co Drozdzie może tym razem chcesz zakładzik? Wisła MP A.D. 2014?

Oczywiście chodzi o to czy Legia, czy Wisła zdobędzie tytuł w przyszłym roku. Przegrany opuszcza forum. Stoi?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.10.2013 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.10.2013, 11:41
Drozd napisał(a):Wyświetl post
po co "wielkie" wzmocnienia? Wystarczy grać ambitnie całe mecze, a nie połówki i żadnych wzmocnień nie trzeba, a na pewno nie po to żeby móc rywalizować z Legią. Wiadomo że jak sie przytrafią to sukces będzie pewniejszy, ale i bez nich nie jesteśmy bez szans, nawet biorąc po uwagę sędziowanie. Nasza drużyna w obecnym składzie ma jeszcze spore rezerwy. Wziąwszy pod uwagę, że wszystko rozstrzygnie się dopiero w ostatnich siedmiu meczach mamy na progres czasu, a czasu.
I to są bardzo mądre słowa. Nawet bez wzmocnień, patrząc na dotychczasowe wyniki i styl gry Wisły możemy powalczyć z Legią. Zbytnio się nie napalam na transfery, gdyż średnio wierzę w nie. Ostatnim zakupem gotówkowym był chyba Melikson, albo wykupienie Chaveza w 2011. Pozostałe to były albo wolne transfery, albo wypożyczenia.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.10.2013, 12:28
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
I to są bardzo mądre słowa. Nawet bez wzmocnień, patrząc na dotychczasowe wyniki i styl gry Wisły możemy powalczyć z Legią. Zbytnio się nie napalam na transfery, gdyż średnio wierzę w nie. Ostatnim zakupem gotówkowym był chyba Melikson, albo wykupienie Chaveza w 2011. Pozostałe to były albo wolne transfery, albo wypożyczenia.
Nie zgadzam się - bez wzmocnień to możemy wygrać z Legią pojedynczą bitwę, na pewno nie wojnę.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.10.2013, 13:48
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam się - bez wzmocnień to możemy wygrać z Legią pojedynczą bitwę, na pewno nie wojnę.
Nic dodac ,nic ujac ,nie myslac o jakichkolwiek pucharach.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.10.2013, 13:55
Nam wzmocnienia są bezwzględnie potrzebne. Nawet nie mówię tu o wzmocnieniach jakościowych ( chociaż te są absolutnie jak zawsze pożądane) tylko zwyczajnie ilościowych.

Pod względem jakości nie widzę jakiejś drastycznej różnicy między nami a innymi z czołówki. Ot jak wszędzie jest ze dwóch przyzwoitych, ze 3 solidnych i reszta. Jeżeli chodzi o zaś o ilość to tu niestety jest przepaść i z tym może być na późniejszym etapie problem.

Czy mamy szanse na "coś więcej" ? Szczerze - nie wiem. Tak samo możemy być mistrzem jak i możemy być na 8 miejscu. Różnica pomiędzy nami a Legią na tą chwilę wygląda tak, że dla nas uwzględniam przedział 1-8 a dla nich 1-4.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.10.2013, 17:10
Nie chodziło mi o to że nie potrzebujemy wzmocnień, na puchary obowiązkowo, ale o to, że do walki o najwyższe cele w lidze nie są one niezbędne. Wystarczy żeby Mały złapał formę, Sarki z Donaldem chwycili o co chodzi i brakuje miejsc w składzie. Do tego są młodzi, niech się wykażą. Do wygrywania naszej ligi nie potrzeba wielkich umiejętności tylko ambicji, konsekwencji i zespołu w sensie mentalnym. Taki tworzy się podczas zawodów w których cel jest wyższy niż zakładane możliwości. Jeżeli zespół osiągnie wynik teoretycznie ponad stan, to zaczyna wierzyć w siebie i się rozwija. Taki można wzmocnić dobrym zawodnikiem na kluczowej pozycji i jego możliwości automatycznie rosną. Wzmacnianie drużyny która czuje się słaba na 90% nic nie da, bo wszyscy będą patrzyć co pokaże "wzmocnienie" zamiast grać.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
To co Drozdzie może tym razem chcesz zakładzik? Wisła MP A.D. 2014?

Oczywiście chodzi o to czy Legia, czy Wisła zdobędzie tytuł w przyszłym roku. Przegrany opuszcza forum. Stoi?
Jak Ci tak zależy żebym opuścił forum to złóż ofertę ...

Natomiast do ew zakładu potrzeba wiarygodności, której deficyt uniemożliwia mi rozważenie, nie powiem, kuszącej propozycji.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.10.2013 o godz. 17:20.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.10.2013, 17:59
Kuszącej jak najbardziej. Skuteczność moich zakładów nie powiem, ale na tą chwilę na tym forum ma trzycyfrowy wynik (jeden zakład w trakcie, ale jest tuż tuż), więc liczę, że rychło w czas podejmiesz rękawicę, a nie odrzucisz ją i uciekniesz w las.

Zakład pt. "Czy MP A.D 2014 będzie Wisła, czy Legia?"
Drozd - Wisła
emj10 - Legia

Nagroda: Ewakuacja z forum przegranego tj. miał to uczynić bobek po przegranym zakładzie ze mną

Czekam do końca roku.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.10.2013, 18:14
Drozd byłby głupi gdyby przyjął zakład na takich warunkach. On jest na forum wiślackim u siebie a ty tu jesteś gościem i wali cię to głęboko czy tu będziesz czy nie. Drozd ma dużo więcej do stracenia niż ty i proponując taki zakład jesteś nie fair. Dla mnie niesymetryczny zakład.

Jeśli już to ty jak przegrasz spadasz z forum legijnego dożywotnio a Drozd wiślackiego po przegranej.

BTW
Nie możecie się założyć o jakiegoś "łyskacza"?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.10.2013, 18:31
Widzisz, najpewniej dla gościa, krawaciarza ważniejsze niż ew wygrana łyskacza jest to żebym ja zniknął z forum. Dlaczego? Mam swoje przypuszczenia, ale to nie temat ...

Natomiast mogę się założyć że w kolejnym meczu Legia dostanie karnego . Tak na osłodę. A jak nie dostanie to nie wygra.

ps. Jak tam zakład autostradowy? Skoro nawet jako arbiter nie potrafisz być obiektywny to na zakład możesz namówić tylko nieświadomego.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.10.2013 o godz. 18:37.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.10.2013, 18:34
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Kuszącej jak najbardziej. Skuteczność moich zakładów nie powiem, ale na tą chwilę na tym forum ma trzycyfrowy wynik (jeden zakład w trakcie, ale jest tuż tuż), więc liczę, że rychło w czas podejmiesz rękawicę, a nie odrzucisz ją i uciekniesz w las.

Drozd - Wisła
emj10 - Legia

Nagroda: Ewakuacja z forum przegranego tj. miał to uczynić bobek po przegranym zakładzie ze mną

Czekam do końca roku.
Jeśli mistrzem zostanie Górnik to obaj odchodzicie?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 09.10.2013, 18:48
A po co "wielkie" wzmocnienia? Wystarczy grać ambitnie całe mecze, a nie połówki i żadnych wzmocnień nie trzeba, a na pewno nie po to żeby móc rywalizować z Legią. Wiadomo że jak sie przytrafią to sukces będzie pewniejszy, ale i bez nich nie jesteśmy bez szans, nawet biorąc po uwagę sędziowanie. Nasza drużyna w obecnym składzie ma jeszcze spore rezerwy. Wziąwszy pod uwagę, że wszystko rozstrzygnie się dopiero w ostatnich siedmiu meczach mamy na progres czasu, a czasu.
Nie. To absolutnie nie wystarczy do walki o mistrzostwo (na puchary być może). Legia spokojnie zdobędzie w sezonie zasadniczym ponad 60 punktów tak jak w zeszłym sezonie. Wąską ale ambitną kadrą moglibyśmy walczyć ze Śląskiem sprzed 2 lat, który wygrywał tytuł z nędznymi 56 punktami (podobnie jak my rok wcześniej). Moim zdaniem z obecną Legią bez dużych wzmocnień nie mamy żadnych szans. Nie wiem skąd u ciebie aż taki optymizm. Owszem, trudno nie być być zadowolonym z naszej postawy w obecnym sezonie, ale do tej pory nie udało nam się jeszcze wygrać nawet 2 meczów z rzędu! To o czymś niestety świadczy.

PS: Fakt, że punkty będą dzielone na pół i będzie dodatkowe 7 meczów grupy mistrzowskiej niewiele tu zmienia.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.10.2013, 19:20
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
BTW
Nie możecie się założyć o jakiegoś "łyskacza"?
Raz był zakład o "łyskacza" z kim innym, wygrałem, ale słuch po konkurencie zaginął

Także niezależnie, czy jest to łyskacz, czy tak jak w przypadku bobka opuszczenie forum to efekt zwykle jest podobny.

Karamazow napisał(a):Wyświetl post
W ostatnim zakładzie dotyczącym Vasconcelosa (przepraszam, że z 90minut, ale zupełnie nie wchodzi mi to nazwisko do głowy) również warunki były nieostre i stanęło na tym, że wygrywam jak strzeli on powyżej 5 goli w sezonie, a przegrywam, gdy będzie 5 goli i mniej. Tam też proponowałem remis w pewnych okolicznościach.

Jeśli chodzi o zakład Legia vs Wisła to jest on zero-jedynkowy, więc bierzemy pod uwagę jedynie wygraną tego, albo innego klubu. W innych wypadkach zakład uważam za nierozstrzygnięty.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.10.2013 o godz. 19:25.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 09.10.2013, 22:55
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Panowie przecież wiedzą że moneta nigdy nie staje na sztorc.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.10.2013, 23:59
Nie. To absolutnie nie wystarczy do walki o mistrzostwo (na puchary być może). Legia spokojnie zdobędzie w sezonie zasadniczym ponad 60 punktów tak jak w zeszłym sezonie. Wąską ale ambitną kadrą moglibyśmy walczyć ze Śląskiem sprzed 2 lat, który wygrywał tytuł z nędznymi 56 punktami (podobnie jak my rok wcześniej). Moim zdaniem z obecną Legią bez dużych wzmocnień nie mamy żadnych szans. Nie wiem skąd u ciebie aż taki optymizm. Owszem, trudno nie być być zadowolonym z naszej postawy w obecnym sezonie, ale do tej pory nie udało nam się jeszcze wygrać nawet 2 meczów z rzędu! To o czymś niestety świadczy.

PS: Fakt, że punkty będą dzielone na pół i będzie dodatkowe 7 meczów grupy mistrzowskiej niewiele tu zmienia.
Po pierwsze nie wiem skąd Twój optymizm w stosunku o Legii? W czym była lepsza od Pogoni? Jedynie w poczuciu własnej wartości. Które nawet Ruch jak pobiega potrafi sprowadzić do poziomu adekwatnego. Po drugie ja zakładam, że będziemy grać co raz lepiej tym co mamy. Wszyscy wiedzą, że maja okazję coś udowodnić, a z racji na krótką ławkę szans może być wiele więc będą się starać na treningach. Jeżeli Smuda czegoś się nauczył zbierając bęcki w kadrze to ma możliwość się wykazać. Dlatego uważam że ostatnie siedem gier będzie decydowało bo odbędą się za pół roku, a wtedy jak sądzę będziemy całkiem inną drużyną niezależnie od personaliów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 10.10.2013, 09:59
Oglądałem sporo meczów Legii w tym sezonie i jest to jedyna drużyna w Ekstraklasie, która w większości spotkań zwyczajnie dominuje nad przeciwnikiem i potrafi strzelać dużo bramek. Optymizmem w stosunku do Legii bym tego nie nazwał to po prostu twarda rzeczywistość. Co do naszych możliwości i klasy sportowej polecam przeczytanie kilku wypowiedzi Smudy, który twardo stąpa po ziemi i doskonale zdaje sobie sprawę w jakim miejscu się teraz znajdujemy.

Ja oczywiście również mam nadzieje, że będziemy grać coraz lepiej. Bardzo ciekawe będą najbliższe 4 kolejki gdzie gramy z teoretycznie słabszymi rywalami. Jeśli uda nam się zaliczyć serie zwycięstw to może być ciekawie. Natomiast jeśli chcemy myśleć o walce o tytuł to personalnie zwyczajnie musimy być mocniejsi. I powie ci to każda osoba, która jest blisko klubu z piłkarzami i trenerem włącznie. Do tej pory mieliśmy sporo szczęścia jeśli chodzi o kontuzje. Forma poszczególnych zawodników również może się mocno wahać (u Smudy zawsze tak było). Z obecnym składem personalnym zakwalifikowanie się do europejskich pucharów będzie dużym sukcesem.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.10.2013, 12:01
emj10 napisał(a):
Drozd - Wisła
emj10 - Legia
Nagroda: Ewakuacja z forum przegranego
To ja biorę ten zakład – jak MP będzie Wisła to jednego krawata mniej, jak Legia to spada Drozd. A jak wygra Górnik albo kto inny to emj stawia skrzynkę wódki na Reymonta. Jakby nie patrzeć … chyba warto.
Stoi ?
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 10.10.2013, 12:51
Wtedy robi się zakład trójstronny

Zgadzam się. Kolej na Drozda, który również powinien się zgodzić, bo ja mniemam może nie respektować zakładu, bo chyba nie jest ubezwłasnowolniony
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.10.2013, 13:37
Kolego szorstki jeżeli masz ochotę zakładać się z inicjatorem tego zamieszania proszę bardzo, ale o tym czy będę spadał czy nie to sam zadecyduję. Jeśli można.

A Ty sołtysie zanim nie rozliczysz się z wiadomego zakładu nie masz na co liczyć...

Oglądałem sporo meczów Legii w tym sezonie i jest to jedyna drużyna w Ekstraklasie, która w większości spotkań zwyczajnie dominuje nad przeciwnikiem i potrafi strzelać dużo bramek. Optymizmem w stosunku do Legii bym tego nie nazwał to po prostu twarda rzeczywistość. Co do naszych możliwości i klasy sportowej polecam przeczytanie kilku wypowiedzi Smudy, który twardo stąpa po ziemi i doskonale zdaje sobie sprawę w jakim miejscu się teraz znajdujemy.

Ja oczywiście również mam nadzieje, że będziemy grać coraz lepiej. Bardzo ciekawe będą najbliższe 4 kolejki gdzie gramy z teoretycznie słabszymi rywalami. Jeśli uda nam się zaliczyć serie zwycięstw to może być ciekawie. Natomiast jeśli chcemy myśleć o walce o tytuł to personalnie zwyczajnie musimy być mocniejsi. I powie ci to każda osoba, która jest blisko klubu z piłkarzami i trenerem włącznie. Do tej pory mieliśmy sporo szczęścia jeśli chodzi o kontuzje. Forma poszczególnych zawodników również może się mocno wahać (u Smudy zawsze tak było). Z obecnym składem personalnym zakwalifikowanie się do europejskich pucharów będzie dużym sukcesem.
A co ma Smuda mówić? Że ma samograja i trenerem mógłby być owczarek podhalański? Ja wzmocnienie rozumiem przez gościa który wchodzi do szatni i po tygodniu nie wiać po nim, że jest nowy. A na boisku bierze na siebie grę i widać różnicę. Nasza liga jest tak słaba, że można kupić dobrego grajka, który po miesiącu zapomni jak sie gra. Dlatego uważam że teraz ważniejsze niż rozglądanie się za wzmocnieniami jest wyciśnięcie maksa z tego co mamy. Bo jak nie podniesiemy poziomu drużyny jako całości to wzmocnienia g... dadzą, w pojedynkę nikt meczu nie wygra nawet Messi.

To że punkty się dzieli, daje możliwość większego ryzyka, nawet kosztem kilku punktów i wpuszczania młodych. Jak będą kontuzje to jeszcze młodszych. Tak powinien działać klub, a nie kontraktować mało perspektywicznych zawodników byle tylko zwiększyć pogłowie .

Skoro rozegraliśmy większość rundy i jesteśmy w tym miejscu w którym jesteśmy to znaczy, że nas na to stać, a nie żadne szczęście. Gdybyśmy grali równo przez cały mecz to byłoby jeszcze lepiej i to jest przede wszystkim do poprawienia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.10.2013 o godz. 14:01.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 10.10.2013, 14:47
Cytat:
Nasza liga jest tak słaba, że można kupić dobrego grajka, który po miesiącu zapomni jak sie gra.
Z miesiącem to się trochę rozpędziłeś, przeważnie jest pierwsza runda dobra, kiedy dostaje się status ,,gwiazdy"
następna średnio-taka sobie po czym następuje już zjazd. Tak było z Meliksonem, tak teraz mają słowiki z tym Węgrem i Finem.

Naszym problemem jest za wąska kadra, gdybyśmy mieli tyle kontuzji co Lech czy Legia to wyniki pewnie byłyby jak w zeszłym sezonie. Na razie jest fajnie, ale wiecznie nie będą nas omijały kontuzje, wszyscy wiemy jak często lubi je łapać np Głowacki. Na dzień dzisiejszy poza obroną gdzie zmiennicy prezentują jakiś sensowny poziom jest dramat. Wypada Brożek, Chrapek, Stjepjanovic i na prawdę nie wiem kim byśmy grali. Może jestem pesymistą ale wizja środka Burdeński-Nalepa nie nastraja mnie zbyt optymistycznie...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 10.10.2013, 16:01
A Ty sołtysie zanim nie rozliczysz się z wiadomego zakładu nie masz na co liczyć...
Z jakiego zakładu? Wszystkie moje zakłady zostały rozliczone i słuch po dwóch użytkownikach, którzy przegrali zaginął. Zakład autostradowy tyczył się dwóch Panów, którzy się nie dogadali co do warunków zakładu, dlatego aby mieć czyste sumienie umyłem ręce.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.10.2013, 16:06
To nie jest temat o zakładach, koleżko. Skoro sam nie pamiętasz to ja za Twój mózg robi nie będę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów