|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
chwała Wam za to, że zagraliście, nie to co Unibax Toruń...
wszystko fajnie, tylko szkoda że Wielka Legia, rzucająca na kolana całą ligę w jedenastu meczach ligowych przegrywa z Ruchem, Lechią i.... ![]() ta wasza "dominacja" przypomina mi trochę Man City... Niby kasa jest, niby w lidze znaczą, ale jak wyjadą za wyspy to cieniutko... Taka mała rada: weźcie sobie prysznic na ochłodę. Wierzycie w media, które robią Was alfą i omegą piłkarskiej Polski, a sami (racjonalni) wiecie, że tak nie jest. Yhhh, jak żałuję tego pamiętnego na Toaletowej 3:0, jakby było 6 to może by spokornieli... p.s. tutaj masz przykład dominacji: http://www.90minut.pl/liga/0/liga548.html Powód: (7)
Ostatnio edytowane przez MK85 : 08.10.2013 o godz. 06:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|||||||
![]()
![]()
![]()
wis.la/fwek7
Wielkość miasta, wielkość biznesu, zarobki. To prędzej czy później niestety rzutuje na sport i prowincje puszcza się w skarpetkach. Przecież to widać praktycznie w każdej poważnej lidze Europy. Od paru lat większe miasta są w zdecydowanej ofensywie (poza jakimiś wyjątkami), a mniejsze spadają albo znacznie obniżają loty. Wystarczy popatrzeć co się dzieje np w Londynie, który po kilku latach zapaści odrabia straty, a takie kluby jak Leyton Orient czy Brentford zaczynają grać jak równy z równym z klubami z Sheffield czy Leeds - mimo znacznie mniejszego potencjału kibicowskiego czy marketingowego. No i właśnie dlatego, przy tak miernych piłkarzach siłą rzeczy odstawiamy resztę. Bo reszta ma jeszcze mierniejszych. O ile jeszcze parę lat temu niezle funkcjonowało kilka klubów (głownie przez szalonych bogatych właścicieli) o tyle teraz, gdy Ci właściciele odpuścili lub odeszli - zostaliśmy sami, a reszta popadła w przeciętność. Na 11 meczów wygraliście chyba 5 i już myślicie, że złapaliście Pana Boga za nogi.
Kończę, bo można gadać i gadać. Rozstrzygnięcie w maju. Ja jestem spokojny. Pozdrowienia ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.10.2013 o godz. 19:49.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Legia jak na razie ma prawie identyczny bilans po 11 kolejkach jak w zeszłym sezonie. I absolutnie nie zgadzam się, że w obecnym sezonie mistrzostwo może zdobyć każdy. Pomimo wielu mankamentów zdecydowanym faworytem jest Legia i nie bardzo widzę kto miałby jej zagrozić. To widać gołym okiem i nie ma się co oszukiwać, że jest inaczej. No chyba, że Bogusław Cupiał zdecyduje się na wielkie wzmocnienia w zimie, czego wszystkim tutaj zgromadzonym z całego serca życzę
![]() ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
po 30 kolejkach wjeżdża safety car i wypracowana przewaga bierze w łeb.
ale zgadzam sie, jakbym mial dzis typowac MP to Legia |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|||
Owszem złapaliśmy. Bo jeśli nie my to kto? Cytat:
W odpowiedzi na pytanie 'kto miałby jej zagrozić' użyje dział przeciwnika stwierdzając że pytanie wogóle nie ma racji bytu i nie ma co nim zaprzątać głowy. W końcu Legia zawsze przegrywa przez własne frajerstwo, całkowicie niezasłużenie, po indywidualnych błędach i będąc drużyną zdecydowanie lepszą.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 09.10.2013 o godz. 08:01.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Generalnie trudno się tu z legionistami nie zgodzić. Mimo chujni, jaką grają, są faworytem do mistrza. Nie przesadzałbym, że mają go już w garści (nie takie cuda się w tej lidze działy), ale nie mam za bardzo pomysłu, kto mógłby im zagrozić.
My potrafimy zagrać fajnie, żeby potem wyciągnąć ledwie remis z jakimś chujowym zespołem z dołu tabeli. Górnik podobnie. Amica? Nie sprawiają wrażenia, by mieli zamiar się ogarnąć. U nas dochodzi jeszcze wąska kadra. Nie widzi mi się, żebyśmy mieli seryjnie zdobywać punkty. Zwycięstwa z Legią czy Amicą to trochę za mało. Chyba że będą mityczne pieniążki od Bogusia. Ooo, wtedy jak najbardziej, ale bądźmy poważni... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
Zwykle dowodem na klasę drużyny jest jakiś dobrze zagrany mecz z porządnym przeciwnikiem. Jeżeli takiego nie było od miesięcy to przepraszam ale na to że Legia jest mocna nie ma żadnego dowodu poza rozsiewaną propagandą sukcesu. Warszawiaki są tak zamroczone, że przewidują seryjnie wygrywane mistrzostwo . Dlaczego ? Bo im się wydaje ze skoro Wisła mogła to oni też A na to ze nie potrafią wygrać u siebie z Cypryjczykami i to wcale nie najlepszymi uwagi nie zwracają.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.10.2013 o godz. 10:44.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
To co Drozdzie może tym razem chcesz zakładzik? Wisła MP A.D. 2014?
Oczywiście chodzi o to czy Legia, czy Wisła zdobędzie tytuł w przyszłym roku. Przegrany opuszcza forum. Stoi? ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.10.2013 o godz. 11:41.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nic dodac ,nic ujac ,nie myslac o jakichkolwiek pucharach.....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nam wzmocnienia są bezwzględnie potrzebne. Nawet nie mówię tu o wzmocnieniach jakościowych ( chociaż te są absolutnie jak zawsze pożądane) tylko zwyczajnie ilościowych.
Pod względem jakości nie widzę jakiejś drastycznej różnicy między nami a innymi z czołówki. Ot jak wszędzie jest ze dwóch przyzwoitych, ze 3 solidnych i reszta. Jeżeli chodzi o zaś o ilość to tu niestety jest przepaść i z tym może być na późniejszym etapie problem. Czy mamy szanse na "coś więcej" ? Szczerze - nie wiem. Tak samo możemy być mistrzem jak i możemy być na 8 miejscu. Różnica pomiędzy nami a Legią na tą chwilę wygląda tak, że dla nas uwzględniam przedział 1-8 a dla nich 1-4. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chodziło mi o to że nie potrzebujemy wzmocnień, na puchary obowiązkowo, ale o to, że do walki o najwyższe cele w lidze nie są one niezbędne. Wystarczy żeby Mały złapał formę, Sarki z Donaldem chwycili o co chodzi i brakuje miejsc w składzie. Do tego są młodzi, niech się wykażą. Do wygrywania naszej ligi nie potrzeba wielkich umiejętności tylko ambicji, konsekwencji i zespołu w sensie mentalnym. Taki tworzy się podczas zawodów w których cel jest wyższy niż zakładane możliwości. Jeżeli zespół osiągnie wynik teoretycznie ponad stan, to zaczyna wierzyć w siebie i się rozwija. Taki można wzmocnić dobrym zawodnikiem na kluczowej pozycji i jego możliwości automatycznie rosną. Wzmacnianie drużyny która czuje się słaba na 90% nic nie da, bo wszyscy będą patrzyć co pokaże "wzmocnienie" zamiast grać.
Natomiast do ew zakładu potrzeba wiarygodności, której deficyt uniemożliwia mi rozważenie, nie powiem, kuszącej propozycji.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.10.2013 o godz. 17:20.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuszącej jak najbardziej. Skuteczność moich zakładów nie powiem, ale na tą chwilę na tym forum ma trzycyfrowy wynik (jeden zakład w trakcie, ale jest tuż tuż), więc liczę, że rychło w czas podejmiesz rękawicę, a nie odrzucisz ją i uciekniesz w las.
Zakład pt. "Czy MP A.D 2014 będzie Wisła, czy Legia?" Drozd - Wisła emj10 - Legia Nagroda: Ewakuacja z forum przegranego tj. miał to uczynić bobek po przegranym zakładzie ze mną ![]() Czekam do końca roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Drozd byłby głupi gdyby przyjął zakład na takich warunkach. On jest na forum wiślackim u siebie a ty tu jesteś gościem i wali cię to głęboko czy tu będziesz czy nie. Drozd ma dużo więcej do stracenia niż ty i proponując taki zakład jesteś nie fair. Dla mnie niesymetryczny zakład.
Jeśli już to ty jak przegrasz spadasz z forum legijnego dożywotnio a Drozd wiślackiego po przegranej .BTW Nie możecie się założyć o jakiegoś "łyskacza"? ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz, najpewniej dla gościa, krawaciarza ważniejsze niż ew wygrana łyskacza jest to żebym ja zniknął z forum. Dlaczego? Mam swoje przypuszczenia, ale to nie temat ...
Natomiast mogę się założyć że w kolejnym meczu Legia dostanie karnego . Tak na osłodę. A jak nie dostanie to nie wygra.ps. Jak tam zakład autostradowy? Skoro nawet jako arbiter nie potrafisz być obiektywny to na zakład możesz namówić tylko nieświadomego.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 09.10.2013 o godz. 18:37.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS: Fakt, że punkty będą dzielone na pół i będzie dodatkowe 7 meczów grupy mistrzowskiej niewiele tu zmienia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raz był zakład o "łyskacza" z kim innym, wygrałem, ale słuch po konkurencie zaginął
![]() Także niezależnie, czy jest to łyskacz, czy tak jak w przypadku bobka opuszczenie forum to efekt zwykle jest podobny. W ostatnim zakładzie dotyczącym Vasconcelosa (przepraszam, że z 90minut, ale zupełnie nie wchodzi mi to nazwisko do głowy) również warunki były nieostre i stanęło na tym, że wygrywam jak strzeli on powyżej 5 goli w sezonie, a przegrywam, gdy będzie 5 goli i mniej. Tam też proponowałem remis w pewnych okolicznościach. Jeśli chodzi o zakład Legia vs Wisła to jest on zero-jedynkowy, więc bierzemy pod uwagę jedynie wygraną tego, albo innego klubu. W innych wypadkach zakład uważam za nierozstrzygnięty.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.10.2013 o godz. 19:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Panowie przecież wiedzą że moneta nigdy nie staje na sztorc.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądałem sporo meczów Legii w tym sezonie i jest to jedyna drużyna w Ekstraklasie, która w większości spotkań zwyczajnie dominuje nad przeciwnikiem i potrafi strzelać dużo bramek. Optymizmem w stosunku do Legii bym tego nie nazwał to po prostu twarda rzeczywistość. Co do naszych możliwości i klasy sportowej polecam przeczytanie kilku wypowiedzi Smudy, który twardo stąpa po ziemi i doskonale zdaje sobie sprawę w jakim miejscu się teraz znajdujemy.
Ja oczywiście również mam nadzieje, że będziemy grać coraz lepiej. Bardzo ciekawe będą najbliższe 4 kolejki gdzie gramy z teoretycznie słabszymi rywalami. Jeśli uda nam się zaliczyć serie zwycięstw to może być ciekawie. Natomiast jeśli chcemy myśleć o walce o tytuł to personalnie zwyczajnie musimy być mocniejsi. I powie ci to każda osoba, która jest blisko klubu z piłkarzami i trenerem włącznie. Do tej pory mieliśmy sporo szczęścia jeśli chodzi o kontuzje. Forma poszczególnych zawodników również może się mocno wahać (u Smudy zawsze tak było). Z obecnym składem personalnym zakwalifikowanie się do europejskich pucharów będzie dużym sukcesem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
emj10 napisał(a):
Stoi ? ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wtedy robi się zakład trójstronny
![]() Zgadzam się. Kolej na Drozda, który również powinien się zgodzić, bo ja mniemam może nie respektować zakładu, bo chyba nie jest ubezwłasnowolniony ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolego szorstki jeżeli masz ochotę zakładać się z inicjatorem tego zamieszania proszę bardzo, ale o tym czy będę spadał czy nie to sam zadecyduję. Jeśli można.
A Ty sołtysie zanim nie rozliczysz się z wiadomego zakładu nie masz na co liczyć...
To że punkty się dzieli, daje możliwość większego ryzyka, nawet kosztem kilku punktów i wpuszczania młodych. Jak będą kontuzje to jeszcze młodszych. Tak powinien działać klub, a nie kontraktować mało perspektywicznych zawodników byle tylko zwiększyć pogłowie . Skoro rozegraliśmy większość rundy i jesteśmy w tym miejscu w którym jesteśmy to znaczy, że nas na to stać, a nie żadne szczęście. Gdybyśmy grali równo przez cały mecz to byłoby jeszcze lepiej i to jest przede wszystkim do poprawienia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.10.2013 o godz. 14:01.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
następna średnio-taka sobie po czym następuje już zjazd. Tak było z Meliksonem, tak teraz mają słowiki z tym Węgrem i Finem. Naszym problemem jest za wąska kadra, gdybyśmy mieli tyle kontuzji co Lech czy Legia to wyniki pewnie byłyby jak w zeszłym sezonie. Na razie jest fajnie, ale wiecznie nie będą nas omijały kontuzje, wszyscy wiemy jak często lubi je łapać np Głowacki. Na dzień dzisiejszy poza obroną gdzie zmiennicy prezentują jakiś sensowny poziom jest dramat. Wypada Brożek, Chrapek, Stjepjanovic i na prawdę nie wiem kim byśmy grali. Może jestem pesymistą ale wizja środka Burdeński-Nalepa nie nastraja mnie zbyt optymistycznie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z jakiego zakładu? Wszystkie moje zakłady zostały rozliczone i słuch po dwóch użytkownikach, którzy przegrali zaginął. Zakład autostradowy tyczył się dwóch Panów, którzy się nie dogadali co do warunków zakładu, dlatego aby mieć czyste sumienie umyłem ręce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest temat o zakładach, koleżko. Skoro sam nie pamiętasz to ja za Twój mózg robi nie będę.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|