The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2013, 17:58
PitM napisał(a):Wyświetl post
Bardzo fajny pomysł ale słabym punktem jest dzielenie drużyn na grupy 1-8 i 9-16 na podstawie tradycyjnego punktowania. Mogłoby się bowiem okazać że drużyny z miejsc 7-8 większość punktów zdobyły na słabych (z dołu tabeli) zespołach a drużyna np.9 na tych z góry ale nie ma to znaczenia przy załapaniu się do mistrzowskiej i spadkowej, przy czym gdyby 9-tce policzyć punkty po zasadach z grupy mistrzowskiej mogłaby się okazać lepszą drużyną niż np 8-ma po zasadniczej części.
Faktycznie, nie pomyślałem o tym. Mogłoby wyglądać dziwnie, że 9. drużna w grupie spadkowej ma więcej punktów niż 8 w grupie mistrzowskiej ale nie uważam aby to był problem. Dzielenie punktów następowałoby po sezonie zasadniczym kiedy wszyscy mieli równe szanse na załapanie się do pierwszej ósemki. Drużyna z 9. miejsca nawet jeśli miałby więcej punktów niż 8. po podziałce, nie miałaby prawa czuć się w jakikolwiek sposób poszkodowana. Myślę, że jednak rzadko miałaby miejsce taka sytuacja.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2013, 19:10
thechris napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, nie pomyślałem o tym. Mogłoby wyglądać dziwnie, że 9. drużna w grupie spadkowej ma więcej punktów niż 8 w grupie mistrzowskiej ale nie uważam aby to był problem. Dzielenie punktów następowałoby po sezonie zasadniczym kiedy wszyscy mieli równe szanse na załapanie się do pierwszej ósemki. Drużyna z 9. miejsca nawet jeśli miałby więcej punktów niż 8. po podziałce, nie miałaby prawa czuć się w jakikolwiek sposób poszkodowana. Myślę, że jednak rzadko miałaby miejsce taka sytuacja.
Moim zdaniem twój pomysł nie trzyma się kupy i jest mocno niesprawiedliwy, bo ostatecznie to na którym miejscu znajdzie się drużyna X zależne jest od postawy innych drużyn. Załóżmy że Wisła zdobywa 6 pkt na Koronie i 1 na Zagłębiu, i teraz od miejsca Zagłębia i Korony zależeć będzie czy Wisła będzie miała ostatecznie 7 pkt czy 4. Teraz pomnóż to przez kilka takich przypadków a tabela okaże się dziełem przypadku i do ostatniej kolejki nikt nie będzie wiedział na którym jest miejscu. Bezsens.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.10.2013, 08:50
thechris napisał(a):Wyświetl post
ale to w ogóle nie ma sensu liczenie punktów tylko w 1 połówce.
teraz jest ciągłość wiadomo kto jest pierwszy, drugi, trzeci, punkty się zdobywa normalnie nawet jak ich waga jest mniejsza.

A w pomyśle liczenia tylko dla połówki:
- trzeba by robić alternatywną tabelę, to byłoby bez sensu ze względów praktycznych. tu jesteś pierwszy a tu 4, jak to w ogóle ogarniać
- 1 mecz dwóch obcych drużyn może spowodować, że w drugiej tabeli nagle tracisz 5 punktów, bezsensu
- mecze o nic - pierwszy gra z ostatnim - mecz który całkowicie można olać, nie ma żadnego znaczenia
- taki scenariusz, ost kolejka bardziej opłaca nam się przegrać, żeby rywal wypadł do innej połówki zamiast zespołu z którym zdobyliśmy 6 wcześniej

Teraz jest bardzo ok. Po co coś zmieniać jak jest dobre, logiczne.

I ogólnie reforma na plus. Np Śląsk mimo ogromnej straty do Legii nadal ma realne szanse na mistrza, a starym systemie już mogli by marzyć tylko o pucharach.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 05.10.2013 o godz. 08:58.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.10.2013, 21:09
Gratuluję wygranej.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.10.2013, 21:34
Zastanawiam się czemu większość kibiców Legii traktuje nasz klub jak najgorszy szrot i zrównuje do ekip z dołu tabeli. Jeśli będziemy mieli trochę szczęścia do końca rundy i nie będzie kontuzji, a w zimie nastąpi wzmocnienie składu, można zakładać, że walka o puchary jest realna.

W tej chwili bardziej niestabilną formę prezentują inni pretendenci. Lech, Śląsk, Lechia. Co do Legii nie mam jeszcze zdania, zobaczymy jak zagrają październikowe mecze w lidze. Jak wróci Radović, Kosecka to będzie to chyba inaczej wyglądało. Byłbym ostrożny z mówieniem, że są w mega kryzysie.
What's new?

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 06.10.2013, 21:49
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się czemu większość kibiców Legii traktuje nasz klub jak najgorszy szrot i zrównuje do ekip z dołu tabeli.
Ja Was tak nie traktuję, chociaż jako poważnego rywala - wybaczcie szczerość - też nie. Myślę, że jest to związane z aż dwoma latami poza czołówką w tej zupełnie kabaretowej lidze.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.10.2013, 04:56
Zastanawiam się czemu większość kibiców Legii traktuje nasz klub jak najgorszy szrot i zrównuje do ekip z dołu tabeli. Jeśli będziemy mieli trochę szczęścia do końca rundy i nie będzie kontuzji, a w zimie nastąpi wzmocnienie składu, można zakładać, że walka o puchary jest realna.

W tej chwili bardziej niestabilną formę prezentują inni pretendenci. Lech, Śląsk, Lechia. Co do Legii nie mam jeszcze zdania, zobaczymy jak zagrają październikowe mecze w lidze. Jak wróci Radović, Kosecka to będzie to chyba inaczej wyglądało. Byłbym ostrożny z mówieniem, że są w mega kryzysie.
Skąd takie wnioski? W ogóle dziwne myśli cię frapują.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 07.10.2013 o godz. 05:02.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.10.2013, 09:51

W naszej lidze, wystarczy że Brożka i Głowackiego będą omijały kontuzje i będziemy się bili o mistrza.
Co do Legii, to moim zdaniem najbardziej przereklamowana i przepłacona drużyna w Polsce w ostatnich latach.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.10.2013, 11:42
Wiadomo, pierwszy etap promocyjny, drugi to powołania za frajer, a trzeci klaka w mediach. Jeżeli sie przegrywa u siebie z szóstą drużyną ligi cypryjskiej to co tu więcej gadać. Wystarczy sie cofnąć i jeżeli sędzia nie gwizdnie karnego to Legia bez sztycha.

Jedyne co im czasem wychodzi to kontra, zwłaszcza po wymuszonym faulem przechwycie, którego arbiter nie dostrzega. Przecież bez sędziego nawet z Norwegami byli bez szans.

Niestety liga jest dramatycznie słaba bo o wynikach nie decyduje gra...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.10.2013, 12:27
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ja Was tak nie traktuję, chociaż jako poważnego rywala - wybaczcie szczerość - też nie. Myślę, że jest to związane z aż dwoma latami poza czołówką w tej zupełnie kabaretowej lidze.
Ciśnie się na usta:

I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.
Stanisław Jerzy Lec

Wybacz ale jak nie my to kto?
Do mierzenia sławy - potrzebni są wrogowie. BTW Jak długo można być klasą samą dla siebie i przegrywać przez własne błędy? Przecież wstyd tak myśleć, co dopiero publicznie mówić.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 07.10.2013, 13:37
Eh ja wiem, że poważnym rywalem dla Legii nie jesteśmy na dzień dzisiejszy, ale to tym bardziej podkreśla wartość Naszego wczorajszego zwycięstwa.
Z drugiej strony - wiem również, że 2 razy 7 miejsce w porównaniu do poprzednich lat na Wiśle to kicha, ale wybacz kolego - Legia w minionych latach też czasami nie walczyła o MP, a walkę o europuchary przegrywała kilka razy - wówczas też nie byliście dla Nas żadnym rywalem w walce o tytuł mimo Naszej porażki 1:5 na Łazienkowskiej...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 07.10.2013, 16:21
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Skąd takie wnioski? W ogóle dziwne myśli cię frapują.
Poczytaj trochę forum Legii to się dowiesz
What's new?

Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.10.2013, 17:49
Nie czytam innych for kibicowskich no chyba, że jak mam zły humor to wtedy lubię się zapuścić na forum pasów. Z kim jak z kim ale przegrana z nami ich boli na pewno a jak twierdzą inaczej to ich problem. Czasami porażkę przełknąć trudno i człowiek szuka różnych sposobów na ukojenie bólu, na przykład deprecjonując rywala, przywoływaniem przeszłości itd.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.10.2013, 17:53
Porażka nie boli aż tak, bo można powiedzieć, że wyrównało się za ostatni mecz, a po fali kontuzji większość wzięłaby remis w ciemno (sam pisałem, że będzie raczej remis i prawie był). Boli natomiast indolencja strzelecka i nonszalancja grajków, którzy mając kilka patelni w takim meczu strzelają w trybuny. Kryminał jednym słowem.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.10.2013, 18:52
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wybacz ale jak nie my to kto?
Szczerze? Nikt. Dużo bardziej obawiam się o puchar polski, bo tam gramy wyjazd w Zabrzu i jeden mecz zadecyduje o wszystkim. Jak przejdziemy to wymęczymy dublet.

To trochę jak z Wami na początku wieku. Czasami nawet z nami przegrywaliście, czasami wydawało się że ktoś tam jest tuż tuż, a jednak koniec końców kilka punkcików odjechaliście. Tutaj będzie podobnie - naprawdę nie widzę rywala. Graliśmy w połowie rezerwowym składem i mieliśmy u Was ze 20 strzałów i posiadanie na poziomie 65%. Oczywiście - przegraliśmy. Powiem nawet, że zasłużenie. Ale i tak Was wyprzedzimy. Taka liga, może za rok albo dwa się coś zmieni, obecnie sobie nie wyobrażam, by nie było kolejnego mistrzostwa.

Jak długo można być klasą samą dla siebie i przegrywać przez własne błędy? Przecież wstyd tak myśleć, co dopiero publicznie mówić.
Nie gra Kuciak, Astiz, Bereszyński, Kosecki, Radovic i Saganowski. Do tego ciągle ktoś ma zbity mięsień i niby gra, ale nie wiadomo po co albo ktoś gra na gorączce. Spokojnie, przyjdzie końcówka sezonu, w pucharach nas już dawno nie będzie i odjedziemy. A reszcie ligi zostanie grzanie się, że nas pokonali w jednym meczu. Coś jak początek XXI wieku i nasze wygrane z Wami.

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Legia w minionych latach też czasami nie walczyła o MP, a walkę o europuchary przegrywała kilka razy - wówczas też nie byliście dla Nas żadnym rywalem w walce o tytuł mimo Naszej porażki 1:5 na Łazienkowskiej...
Takiego dna na dwa sezony nie mieliśmy od początku lat dziewięćdziesiątych. Zawsze jest pierwsza piątka, zawsze w najgorszym razie jest utrata szans na puchary na 1 czy 2 kolejki przed końcem. Osobiście nie przypominam sobie sezonu, w którym po połowie było jasne, że znaczymy tyle co byle Zagłębie Lubin czy coś takiego.

Dlatego szacunek za wygraną.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.10.2013, 19:16
Tak naprawdę to Legii w zdobyciu kolejnego MP nikt nie zagraża, ale to narazie. Po podziale grup może być już różnie, tymbardziej, że granie wszystkich meczów u siebie też im nie gwarantuje sukcesu. Wystarczy kilka sensownych transferów i może być ciekawie. Narazie nie mają się czego bać bo nie ma zagrożenia. Są na 1 miejscu i kontrolują przewagę.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.10.2013, 19:36
Już wieszamy medale? Zaledwie po 11 kolejkach? Szybko

Zostało do rozegrania 19 kolejek (57 punktów do zdobycia, które zostaną później podzielone) przed podziałem punktów, a po podziale jeszcze 7 kolejek (21 punktów do zdobycia). Mogą być jeszcze cuda na kiju w tej lidze.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.10.2013, 19:46
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy kilka sensownych transferów i może być ciekawie.
Jak Cupiał rzuci worek z pieniędzmi to faktycznie - zgoda. Tylko, że pewnie tego nie zrobi. A wtedy wszystkie kluby łącznie wydadzą na transfery astronomiczne 100 tysięcy euro i kupią jakieś odpady z Paragwaju czy Burkina Faso albo Malezji. A w lidze i tak najlepsi będą Kuciak, Głowacki, Radović czy Brożek.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.10.2013, 19:48
To trochę jak z Wami na początku wieku. Czasami nawet z nami przegrywaliście, czasami wydawało się że ktoś tam jest tuż tuż, a jednak koniec końców kilka punkcików odjechaliście.
Kurde, na ta chwilę jesteście zdecydowanymi faworytami do MP bez dwóch zdań, ale z tymi porównaniami do dominującej sportowo nad wszystkimi Wisły z ubiegłej dekady to Wy naprawdę wyluzujcie trochę, bo to już nawet śmieszne nie jest. W tym czasie zdobyliśmy 6 MP, w lidze mieliśmy serie ponad 5 lat bez porażki u siebie, prawie czterdziestu z rzędu spotkań bez porażki, no bez jaj no. Zwłaszcza, że ten Wasz kolos na glinianych nogach trochę jak na razie.
Odpowiedz cytując
Jędruś
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 07.10.2013, 19:58
Każdy niech trochę zluzuje. Bo fakt - do takiej dominacji, to jeszcze trochę drogi przed Legią. Ale pewne podobieństwo, mimo wszystko jest. Są na czele, trzymają się tam i nijak temu zaprzeczyć. Osobiście też uważam, że ciężko będzie by ktoś Legii zagroził w drodze po tytuł ( choć wiadomo, że w sercu widzę w tej roli Wisełkę ).
Zgadzam się też w sumie z emj10, że tu się mogą jeszcze dziać cuda na kiju. Tyle, że moim zdaniem, te cuda może sobie zapewnić sama Legia - to ona może się stać swoim największym zagrożeniem( zbytnia pewność siebie, zniżka formy, kontuzję, olewanie niektórych meczów czy też odpuszczanie). Bo czasami i tak bywa, że jesteś najmocniejszy, wszystko idzie jak po maśle, a ni z tego ni z owego tu przegrasz, tam odpuścisz, bo przecież odrobisz, tu Ci się nie chce i nagle spadasz z 1 miejsca i robi się ciepło. Trzeba poczekać na rozwój wypadków. A przede wszystkim, cieszyć się z tego, że Wisła gra, ciuła punkty, jest w czubie, że ktoś to w końcu trochę poukładał. I kto wie, może idąc dalej , powoli , tym torem, znowu każdy będzie trząsł portami przed meczem z nami. Ja tego bardzo bym chciał i nam wszystkim(tj. Wiślakom) życzę.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.10.2013, 20:26
masada napisał(a):Wyświetl post
Kurde, na ta chwilę jesteście zdecydowanymi faworytami do MP bez dwóch zdań, ale z tymi porównaniami do dominującej sportowo nad wszystkimi Wisły z ubiegłej dekady to Wy naprawdę wyluzujcie trochę, bo to już nawet śmieszne nie jest. W tym czasie zdobyliśmy 6 MP, w lidze mieliśmy serie ponad 5 lat bez porażki u siebie, prawie czterdziestu z rzędu spotkań bez porażki, no bez jaj no. Zwłaszcza, że ten Wasz kolos na glinianych nogach trochę jak na razie.
Jasne jest, że akurat ta nasza ekipa nie zdobyła jeszcze tyle tytułów co tamta Wisła. Niemniej jednak dublet nie jest w polskich warunkach codziennością. To raz. A dwa wtedy liga ogólnie była mocniejsza. Mogę się zgodzić, że obecna Legia jest słabsza niż tamta Wisła, ale dopiero potężny rów to jest między tamtą resztą, a obecną resztą.

Nie przypominam sobie, żeby tamta Wisła miała takie statystyki na naszym boisku jak my u Was w niedziele - co oczywiście nie miało przełożenia na wynik. Niemniej jednak - nie widzę rywala, a graliśmy w połowie rezerwami. Żeby było jeszcze śmieszniej to reszta ligi nie ma w ogóle rezerw. Siłą rzeczy to wyjdzie w dalszej części sezonu.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 07.10.2013, 20:30

Nie gra Kuciak, Astiz, Bereszyński, Kosecki, Radovic i Saganowski.

Kuciak to faktycznie strata - tu się zgadzam. Radovic pewnie też by nie zaszkodził aczkolwiek wiele z Cypryjczykami nie pomógł. Reszta wymienionych - bądźmy poważni. Astiz niedawne pośmiewisko, Saganowski owszem ale raczej na nim przyszłości bym nie budował. Kosecki? Ze dwa razy trzeba się po nim przetoczyć i kończy swój udział w meczu. Podpowiadam, że jeszcze Vrdoljaka brakowało

Zarówno tym od nas którzy już nam wieszają medale jak i tym od Was, którzy widzą Legię na lata w czołówce polecam szklankę zimnej wody.

Na temat ubytków kadrowych to my może nie dyskutujmy. U nas jest może w porywach 16 do gry z czego 9 nadaje się do pierwszego składu. Legia podobno ma dwa równorzędne składy.
Układu tabeli na koniec sezonu nie jest w stanie przewidzieć nikt o zdrowych zmysłach. To nie są czasy kiedy reszta biła się o drugie miejsce. Mistrzem może zostać każdy - byle kopacze szybciej biegali.

PS - statystyki? Przecież to właśnie one Legię wykończyły w tym meczu. Obśmiewany Smuda raz w życiu zmienił taktykę pod przeciwnika. Końcówka rundy może byc całkiem wesoła dla Legii. Przypuszczam, że szczyt formy był szykowany na eliminacje do pucharów. Widać to w każdym kolejnym meczu jak kolejni zawodnicy gasną.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 07.10.2013 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 07.10.2013, 20:36
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Kuciak to faktycznie strata - tu się zgadzam. Radovic pewnie też by nie zaszkodził aczkolwiek wiele z Cypryjczykami nie pomógł. Reszta wymienionych - bądźmy poważni. Astiz niedawne pośmiewisko, Saganowski owszem ale raczej na nim przyszłości bym nie budował. Kosecki? Ze dwa razy trzeba się po nim przetoczyć i kończy swój udział w meczu. Podpowiadam, że jeszcze Vrdoljaka brakowało
Przecież mowa jest o naszej amatorskiej lidze, w której królem znowu może być Brożek, który nie poradził sobie po prostu nigdzie poza kabaretem liga polska. Spokojnie wystarczą Nawet jeśli nie pokazali nic na tle Cypru. Takie realia.

widzą Legię na lata w czołówce polecam szklankę zimnej wody.
Nie wiem, gdzie byłeś ostatnie 20 lat, ale Legia jest zawsze w czołówce. Rozumiem, że chodzi Ci o zimną wodę na czerep tych co widzą już 5 mistrzostw z rzędu. No, będzie ciężko. Osobiście obstawiam jeszcze dwa, potem przerwa i znowu coś wpadnie. A potem ITI zacznie wychodzić i się zobaczy - albo spadek albo szejkowie

Mistrzem może zostać każdy - byle kopacze szybciej biegali.
Kompletnie się nie zgadzam i jestem przekonany, że mam rację. Zakładzik? Ja obstawiam nas, a Ty pozostałą piętnastkę.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 07.10.2013, 21:31
Jacy oni są naiwni. Nawet jednego napastnika z prawdziwego zdarzenia nie mają, to kim chcą zdobywać te tytuły z pucharami?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 07.10.2013, 21:31
Przecież mowa jest o naszej amatorskiej lidze, w której królem znowu może być Brożek, który nie poradził sobie po prostu nigdzie poza kabaretem liga polska. Spokojnie wystarczą Nawet jeśli nie pokazali nic na tle Cypru. Takie realia.

Nie wiem, gdzie byłeś ostatnie 20 lat, ale Legia jest zawsze w czołówce. Rozumiem, że chodzi Ci o zimną wodę na czerep tych co widzą już 5 mistrzostw z rzędu. No, będzie ciężko. Osobiście obstawiam jeszcze dwa, potem przerwa i znowu coś wpadnie. A potem ITI zacznie wychodzić i się zobaczy - albo spadek albo szejkowie

Kompletnie się nie zgadzam i jestem przekonany, że mam rację. Zakładzik? Ja obstawiam nas, a Ty pozostałą piętnastkę.

1) Przez czołówkę naszej ligi rozumiem pierwsze miejsce. Przez ostatnie 28 lat śledziłem dość intensywnie i świadomie polską ligę i wszystko poniżej = "nie spadli". Klasyfikacje typu ilość 2/3 miejsc, ilość zdobytych punktów pozostawiam innym.
2) Zakład przyjęty ))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 07.10.2013 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.10.2013, 22:03
I tu jest sedno całej sprawy.
Jeśli nie będziecie mieli realnej konkurencji, ten fakt uczyni was słabymi w perspektywie czasu, czyli scenariusz:

... 5 mistrzostw z rzędu. No, będzie ciężko. Osobiście obstawiam jeszcze dwa, potem przerwa i znowu coś wpadnie.
Pomijam pytanie kto w trakcie tej przerwy wskoczy na fotel MP i jak nadrobi różnicę do Was. Wypunktuje za to coś innego - zauważ że obecna silna Legia jest konsekwencją silnej Wisły i Polonii - czyli ówczesnych liderów '15-stki'. IMHO bez silnej konkurencji zjedziecie sportowo z lenistwa i zbyt dużych kosztów.

Czyli jeśli jest tak jak mówisz:

..... amatorskiej lidze, w której królem znowu może być Brożek, który nie poradził sobie po prostu nigdzie poza kabaretem liga polska. Spokojnie wystarczą Nawet jeśli nie pokazali nic na tle Cypru. Takie realia.
to z chęcią przyjmę zakładzik:

tyle że za rok maks dwa

Edit:
Widzę że kolega Rafkur docenił Waszą nonszalancję jeszcze w tym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 07.10.2013 o godz. 22:30.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.10.2013, 23:14
Może mi ktoś wyjaśni na jakiej podstawie można dzisiaj twierdzić, że Legia jet silna?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 07.10.2013, 23:59
Dobra oprawa medialna + stabilny budżet + jako takie wyniki w lidze + pozycja lidera od początku sezonu.
What's new?

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.10.2013, 00:39
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jacy oni są naiwni. Nawet jednego napastnika z prawdziwego zdarzenia nie mają, to kim chcą zdobywać te tytuły z pucharami?
Rok temu było podobnie. Jak się skończyło?

2) Zakład przyjęty ))
Masz jakiegoś faworyta?

I tu jest sedno całej sprawy.
Jeśli nie będziecie mieli realnej konkurencji, ten fakt uczyni was słabymi w perspektywie czasu
My już jesteśmy przesłabi. Widać to po pucharach. Tylko, że Lech pokazał jak nieprawopodobnie trudno jest nawiązać do tego naszego "przesłabego" i odpadł z totalnymi amatorami.

zauważ że obecna silna Legia jest konsekwencją silnej Wisły i Polonii - czyli ówczesnych liderów '15-stki'. I
Według mnie kompletnie się mylisz, choćby dlatego, że ani Wisła ani Polonia nie były silne. Po prostu wykorzystujemy wreszcie swój potencjał na tyle, że reszta może marzyć by z nami rywalizować - mówię tu o potencjale ekonomicznym, medialnym, marketingowym. Siłą rzeczy mając dwa razy większy budżet niż następne zespoły musimy odjechać. Uporządkowano sytuację miedzy klubem a kibicami, mamy jako tako działającą akademię i w konsekwencji wsród klubów, które nie mają 5 zł na bilet miesięczny czy 10 zł na miskę ryżu dla bramkarza - nagle staliśmy się kolosem. Troche śmiesznym, bo byle gówno z zagranicy nas rozwala jak chce, ale u nas to jest kolos.

I pewnie jakieś trofea wpadną, a my tradycyjnie będziemy niezadowoleni, bo nie będzie to robione w pięknym stylu
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.10.2013 o godz. 00:42.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.10.2013, 03:05
z blisko 100 mln zł budżetem chyba Legia stać na średniej klasy trenera z zagranicy np z Holandi.bo z Jasiem Urbanem dalej bedą naszą piłke kompromitować w Europie.Do tego gruuuubo przepłacone transfery Dossy Juniora i Helio Pinto i gra Legi wygląda jak wygląda
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów