|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
teraz jest ciągłość wiadomo kto jest pierwszy, drugi, trzeci, punkty się zdobywa normalnie nawet jak ich waga jest mniejsza. A w pomyśle liczenia tylko dla połówki: - trzeba by robić alternatywną tabelę, to byłoby bez sensu ze względów praktycznych. tu jesteś pierwszy a tu 4, jak to w ogóle ogarniać - 1 mecz dwóch obcych drużyn może spowodować, że w drugiej tabeli nagle tracisz 5 punktów, bezsensu - mecze o nic - pierwszy gra z ostatnim - mecz który całkowicie można olać, nie ma żadnego znaczenia - taki scenariusz, ost kolejka bardziej opłaca nam się przegrać, żeby rywal wypadł do innej połówki zamiast zespołu z którym zdobyliśmy 6 wcześniej Teraz jest bardzo ok. Po co coś zmieniać jak jest dobre, logiczne. I ogólnie reforma na plus. Np Śląsk mimo ogromnej straty do Legii nadal ma realne szanse na mistrza, a starym systemie już mogli by marzyć tylko o pucharach.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 05.10.2013 o godz. 08:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Gratuluję wygranej.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zastanawiam się czemu większość kibiców Legii traktuje nasz klub jak najgorszy szrot i zrównuje do ekip z dołu tabeli. Jeśli będziemy mieli trochę szczęścia do końca rundy i nie będzie kontuzji, a w zimie nastąpi wzmocnienie składu, można zakładać, że walka o puchary jest realna.
W tej chwili bardziej niestabilną formę prezentują inni pretendenci. Lech, Śląsk, Lechia. Co do Legii nie mam jeszcze zdania, zobaczymy jak zagrają październikowe mecze w lidze. Jak wróci Radović, Kosecka to będzie to chyba inaczej wyglądało. Byłbym ostrożny z mówieniem, że są w mega kryzysie. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja Was tak nie traktuję, chociaż jako poważnego rywala - wybaczcie szczerość - też nie. Myślę, że jest to związane z aż dwoma latami poza czołówką w tej zupełnie kabaretowej lidze.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 07.10.2013 o godz. 05:02.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Co do Legii, to moim zdaniem najbardziej przereklamowana i przepłacona drużyna w Polsce w ostatnich latach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Wiadomo, pierwszy etap promocyjny, drugi to powołania za frajer, a trzeci klaka w mediach. Jeżeli sie przegrywa u siebie z szóstą drużyną ligi cypryjskiej to co tu więcej gadać. Wystarczy sie cofnąć i jeżeli sędzia nie gwizdnie karnego to Legia bez sztycha.
Jedyne co im czasem wychodzi to kontra, zwłaszcza po wymuszonym faulem przechwycie, którego arbiter nie dostrzega. Przecież bez sędziego nawet z Norwegami byli bez szans. Niestety liga jest dramatycznie słaba bo o wynikach nie decyduje gra... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem. Stanisław Jerzy Lec Wybacz ale jak nie my to kto? Do mierzenia sławy - potrzebni są wrogowie. BTW Jak długo można być klasą samą dla siebie i przegrywać przez własne błędy? Przecież wstyd tak myśleć, co dopiero publicznie mówić.![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Z drugiej strony - wiem również, że 2 razy 7 miejsce w porównaniu do poprzednich lat na Wiśle to kicha, ale wybacz kolego - Legia w minionych latach też czasami nie walczyła o MP, a walkę o europuchary przegrywała kilka razy - wówczas też nie byliście dla Nas żadnym rywalem w walce o tytuł mimo Naszej porażki 1:5 na Łazienkowskiej... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczytaj trochę forum Legii to się dowiesz
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie czytam innych for kibicowskich no chyba, że jak mam zły humor to wtedy lubię się zapuścić na forum pasów. Z kim jak z kim ale przegrana z nami ich boli na pewno a jak twierdzą inaczej to ich problem. Czasami porażkę przełknąć trudno i człowiek szuka różnych sposobów na ukojenie bólu, na przykład deprecjonując rywala, przywoływaniem przeszłości itd.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Porażka nie boli aż tak, bo można powiedzieć, że wyrównało się za ostatni mecz, a po fali kontuzji większość wzięłaby remis w ciemno (sam pisałem, że będzie raczej remis i prawie był). Boli natomiast indolencja strzelecka i nonszalancja grajków, którzy mając kilka patelni w takim meczu strzelają w trybuny. Kryminał jednym słowem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Szczerze? Nikt. Dużo bardziej obawiam się o puchar polski, bo tam gramy wyjazd w Zabrzu i jeden mecz zadecyduje o wszystkim. Jak przejdziemy to wymęczymy dublet.
To trochę jak z Wami na początku wieku. Czasami nawet z nami przegrywaliście, czasami wydawało się że ktoś tam jest tuż tuż, a jednak koniec końców kilka punkcików odjechaliście. Tutaj będzie podobnie - naprawdę nie widzę rywala. Graliśmy w połowie rezerwowym składem i mieliśmy u Was ze 20 strzałów i posiadanie na poziomie 65%. Oczywiście - przegraliśmy. Powiem nawet, że zasłużenie. Ale i tak Was wyprzedzimy. Taka liga, może za rok albo dwa się coś zmieni, obecnie sobie nie wyobrażam, by nie było kolejnego mistrzostwa.
Dlatego szacunek za wygraną. ![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tak naprawdę to Legii w zdobyciu kolejnego MP nikt nie zagraża, ale to narazie. Po podziale grup może być już różnie, tymbardziej, że granie wszystkich meczów u siebie też im nie gwarantuje sukcesu. Wystarczy kilka sensownych transferów i może być ciekawie. Narazie nie mają się czego bać bo nie ma zagrożenia. Są na 1 miejscu i kontrolują przewagę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Już wieszamy medale? Zaledwie po 11 kolejkach? Szybko
![]() Zostało do rozegrania 19 kolejek (57 punktów do zdobycia, które zostaną później podzielone) przed podziałem punktów, a po podziale jeszcze 7 kolejek (21 punktów do zdobycia). Mogą być jeszcze cuda na kiju w tej lidze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Cupiał rzuci worek z pieniędzmi to faktycznie - zgoda. Tylko, że pewnie tego nie zrobi. A wtedy wszystkie kluby łącznie wydadzą na transfery astronomiczne 100 tysięcy euro i kupią jakieś odpady z Paragwaju czy Burkina Faso albo Malezji. A w lidze i tak najlepsi będą Kuciak, Głowacki, Radović czy Brożek.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Kurde, na ta chwilę jesteście zdecydowanymi faworytami do MP bez dwóch zdań, ale z tymi porównaniami do dominującej sportowo nad wszystkimi Wisły z ubiegłej dekady to Wy naprawdę wyluzujcie trochę, bo to już nawet śmieszne nie jest. W tym czasie zdobyliśmy 6 MP, w lidze mieliśmy serie ponad 5 lat bez porażki u siebie, prawie czterdziestu z rzędu spotkań bez porażki, no bez jaj no. Zwłaszcza, że ten Wasz kolos na glinianych nogach trochę jak na razie.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Każdy niech trochę zluzuje. Bo fakt - do takiej dominacji, to jeszcze trochę drogi przed Legią. Ale pewne podobieństwo, mimo wszystko jest. Są na czele, trzymają się tam i nijak temu zaprzeczyć. Osobiście też uważam, że ciężko będzie by ktoś Legii zagroził w drodze po tytuł ( choć wiadomo, że w sercu widzę w tej roli Wisełkę
). Zgadzam się też w sumie z emj10, że tu się mogą jeszcze dziać cuda na kiju. Tyle, że moim zdaniem, te cuda może sobie zapewnić sama Legia - to ona może się stać swoim największym zagrożeniem( zbytnia pewność siebie, zniżka formy, kontuzję, olewanie niektórych meczów czy też odpuszczanie). Bo czasami i tak bywa, że jesteś najmocniejszy, wszystko idzie jak po maśle, a ni z tego ni z owego tu przegrasz, tam odpuścisz, bo przecież odrobisz, tu Ci się nie chce i nagle spadasz z 1 miejsca i robi się ciepło. Trzeba poczekać na rozwój wypadków. A przede wszystkim, cieszyć się z tego, że Wisła gra, ciuła punkty, jest w czubie, że ktoś to w końcu trochę poukładał. I kto wie, może idąc dalej , powoli , tym torem, znowu każdy będzie trząsł portami przed meczem z nami. Ja tego bardzo bym chciał i nam wszystkim(tj. Wiślakom) życzę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie przypominam sobie, żeby tamta Wisła miała takie statystyki na naszym boisku jak my u Was w niedziele - co oczywiście nie miało przełożenia na wynik. Niemniej jednak - nie widzę rywala, a graliśmy w połowie rezerwami. Żeby było jeszcze śmieszniej to reszta ligi nie ma w ogóle rezerw. Siłą rzeczy to wyjdzie w dalszej części sezonu. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Kuciak to faktycznie strata - tu się zgadzam. Radovic pewnie też by nie zaszkodził aczkolwiek wiele z Cypryjczykami nie pomógł. Reszta wymienionych - bądźmy poważni. Astiz niedawne pośmiewisko, Saganowski owszem ale raczej na nim przyszłości bym nie budował. Kosecki? Ze dwa razy trzeba się po nim przetoczyć i kończy swój udział w meczu. Podpowiadam, że jeszcze Vrdoljaka brakowało
Zarówno tym od nas którzy już nam wieszają medale jak i tym od Was, którzy widzą Legię na lata w czołówce polecam szklankę zimnej wody. Na temat ubytków kadrowych to my może nie dyskutujmy. U nas jest może w porywach 16 do gry z czego 9 nadaje się do pierwszego składu. Legia podobno ma dwa równorzędne składy. Układu tabeli na koniec sezonu nie jest w stanie przewidzieć nikt o zdrowych zmysłach. To nie są czasy kiedy reszta biła się o drugie miejsce. Mistrzem może zostać każdy - byle kopacze szybciej biegali. PS - statystyki? Przecież to właśnie one Legię wykończyły w tym meczu. Obśmiewany Smuda raz w życiu zmienił taktykę pod przeciwnika. Końcówka rundy może byc całkiem wesoła dla Legii. Przypuszczam, że szczyt formy był szykowany na eliminacje do pucharów. Widać to w każdym kolejnym meczu jak kolejni zawodnicy gasną.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 07.10.2013 o godz. 20:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nawet jeśli nie pokazali nic na tle Cypru. Takie realia.Nie wiem, gdzie byłeś ostatnie 20 lat, ale Legia jest zawsze w czołówce. Rozumiem, że chodzi Ci o zimną wodę na czerep tych co widzą już 5 mistrzostw z rzędu. No, będzie ciężko. Osobiście obstawiam jeszcze dwa, potem przerwa i znowu coś wpadnie. A potem ITI zacznie wychodzić i się zobaczy - albo spadek albo szejkowie ![]() Kompletnie się nie zgadzam i jestem przekonany, że mam rację. Zakładzik? Ja obstawiam nas, a Ty pozostałą piętnastkę. ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jacy oni są naiwni. Nawet jednego napastnika z prawdziwego zdarzenia nie mają, to kim chcą zdobywać te tytuły z pucharami?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
1) Przez czołówkę naszej ligi rozumiem pierwsze miejsce. Przez ostatnie 28 lat śledziłem dość intensywnie i świadomie polską ligę i wszystko poniżej = "nie spadli". Klasyfikacje typu ilość 2/3 miejsc, ilość zdobytych punktów pozostawiam innym. 2) Zakład przyjęty ))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 07.10.2013 o godz. 21:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||||
Jeśli nie będziecie mieli realnej konkurencji, ten fakt uczyni was słabymi w perspektywie czasu, czyli scenariusz:
Czyli jeśli jest tak jak mówisz:
![]() Edit: Widzę że kolega Rafkur docenił Waszą nonszalancję jeszcze w tym sezonie. ![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 07.10.2013 o godz. 22:30.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Może mi ktoś wyjaśni na jakiej podstawie można dzisiaj twierdzić, że Legia jet silna?
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra oprawa medialna + stabilny budżet + jako takie wyniki w lidze + pozycja lidera od początku sezonu.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Masz jakiegoś faworyta? ![]()
I pewnie jakieś trofea wpadną, a my tradycyjnie będziemy niezadowoleni, bo nie będzie to robione w pięknym stylu ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.10.2013 o godz. 00:42.
![]()
Habemus Dubletum
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z blisko 100 mln zł budżetem chyba Legia stać na średniej klasy trenera z zagranicy np z Holandi.bo z Jasiem Urbanem dalej bedą naszą piłke kompromitować w Europie.Do tego gruuuubo przepłacone transfery Dossy Juniora i Helio Pinto i gra Legi wygląda jak wygląda
|
|
|