|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
superwygraliwczorajalezajebiciebyłozteopowodusięci eszę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Może to pytanie juz padlo ale nie moge znalesc nigdzie. czy Legia ma zakaz na wyjazd na Wisłe? bo nie moge skojarzyc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bardzo ładny wynik mamy w końcówce meczu w Bydgoszczy, to fajny prognostyk przed tym, co czeka nas w przyszłym tygodniu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Stadionem Amiki/Lecha Poznań zarządza od niedawna... Amica Wronki:
wis.la/xp1jk ![]()
rrr
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wyniki sobotnie jak narazie super: sąsiadka poległa w Bydgoszczy, a teraz Śląsk wygrywa z Amica, oby tak sie skończył mecz.
Czekam tez na to, ze moze Legia straci punkty w Kielcach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Świetna kolejka. Wisła liderem , WKS ogrywa kartoflarzy a parchy przegrywają ze słabiutkim Zawiszą ,. Oby tak dalej !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, że to jeszcze za wcześnie na takie wróżby, ale jak w Kielcach nic się nie zmieni, to spadek gwarantowany. Nie ma chyba w tej chwili słabszego i bardziej rozbitego zespołu w buraczance.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Legia dzisiaj miażdzy Korone
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
I bardzo dobrze - poza obrzezanymi to koroniarze są najbardziej popieprzoną ekipą. Nie oglądam dzisiaj ale bym się nie zdziwił jakby po Wiśle jechali przez pół meczu. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Korona niech w koncu spadnie z ligi ja na pewno za nia płakac nie bede
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=G3yf8uj7coY jeśli ktoś jeszcze nie widział. Polska piłka...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wrzucam jako ciekawostkę, należy kliknąć w spoiler w pierwszym poście:
http://www.wykop.pl/ramka/1659849/ko...nik-oskarek89/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmm coś czuję, że Legia może mieć problem z wygraną w Białymstoku. Mamy wicelidera i to mnie cieszy najbardziej
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
I co z tego?
L ma 5 punktów przewagi nad drugim zespołem. Jak się nic nie zmieni to w 30-stej kolejce będzie miała 15-ście czyli zapas 8 pkt przewagi. Zostanie jej do rozegrania 7 meczy z zespołami o wyrównanym potencjale. Średnio powinien paść remis. BTW po to dzieli się punkty aby dać jakąkolwiek szansę dogonienia lidera ale która drużyna będzie w stanie nadrobić 8 punktów w 7 spotkaniach grając z Lechem, Legia, Pogonią, Lechią, Wisłą czy Górnikiem? Ja takiej nie widzę. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Zawisza ma 5 pkt, Wisła ma 9 pkt, Legia ma 12 pkt i mecz w niedziele jest o 1.5 pkt czy komuś się to podoba czy nie.
W sezonie zasadniczym w 30 kolejkach do zdobycia jest tylko 45 punktów a nie 90 jak zwykle. Natomiast w ostatnich 7 meczach będzie do zdobycia aż 21 punktów i to te mecze będą kluczowe. Teraz walka jest o to aby być w pierwszej czwórce po 30 kolejkach. Dzięki temu w grupie mistrzowskiej będzie się grało 4 mecze u siebie i tylko 3 na wyjeździe. I tylko te 7 spotkań będzie za 3 pkt, imho kluczowych.
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.10.2013 o godz. 18:52.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Miałem na myśli miejsca 8 i 9, ale to już sam nie wiem teraz czy dobrze rozumuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Logika jest jak robienie ciasta - można ugniatać w dowolna stronę. Dowód: Załóżmy że jesteś w pierwszej 8-ce na miejscu nr 8 i powyżej są drużyny 'trudne' a poniżej 'łatwe'. Masz zatem w sezonie 7+2x7=21 meczy statystycznie 'trudnych' za 21+21=42 punkty oraz 16 meczy łatwych za 1.5 punktu każdy czyli 24 punkty. Mecz trudny jest więc za 2-pkt a łatwy za 1.5pkt. Zatem nie jest prawdą iż: O ćwierć? Bo 'słabiaków' o sztukę więcej a silnych o sztukę mniej? ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tutaj się nie będę kłócił
Dla mnie słabych drużyn jest kilka... Korona, Widzew, Podbeskidzie, Zawisza... Chyba tyle. Generalnie liga jest wyrównana i każdy może wygrać z każdym. Nawet Ruch z Legią. Kluczowych będzie ostatnich 7 meczy bo będą one za 3 pkt a nie za 1,5. To dokładnie tak jakby rok temu zrobić po 30. kolejkach ekstra 7. kolejek po 6 pkt za wygraną. Działa na wyobraźnię, nie? Wisła mogłaby w te 7 meczy podwoić dorobek punktowy z całego sezonu (a nawet więcej byłoby do ugrania niż ugrała w 30. kolejkach). Sporo mogłoby się pozmieniać. Dlatego teraz te punkciki są niewiele warte. Tzn. straty 29 pkt do Legii byśmy nie odrobili ale 9 pkt do Śląska można byłoby w 2 mecze ![]()
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.10.2013 o godz. 21:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Powiem ci thecris że nieźle to przedstawiłeś.
Mało czytałem o tej bezsensownej reformie ale chyba pierwszy raz widzę takie podejście do całej sprawy i jestem w stanie się z nim zgodzić. Nawet dwie przegrane z legią w sezonie zasadniczym da sie zniwelować jedną wygraną w fazie 3 "zjebanej" Zachowana niestety została praktycznie równowaga w przypadku rund. Na jesieni można zdobyć 21x1,5= 31,5, na wiosnę 9 x 1,5 + 21 = 34,5. Gdyby dysproporcja była większa dawało by to nam więcej możliwości w przypadku naszych mitycznych 4 transferów ![]() A morał z tego wszystkiego jest dobrze znany, nie ma zapierdalania, to nie ma wygranych. A kalkulacje może zostawmy na ostatnie 4 kolejki, bo jedni obecnie liczą już punkty a drudzy krzesełka. Mam nadzieję na mecz emocji z happy endem i jakimś objawieniem. Obudzić się muszą skrzydła , a mecz sezonu zagrać Boguski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przy Twoim czy moim pomyśle przedstawiane obecnie table jak teraz czyli z 3pkt za wygraną miałoby jakiś sens. Obecne tabele przy tych zasadach co mamy... są idiotyczne i wprowadzają w błąd.
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.10.2013 o godz. 18:47.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|