|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Zagalopowałem się ze śmiercią, dałem plamę i zwracam honor - pozew wystosowany przeciwko Bergoglio dotyczył donosów, w wyniku których księża byli "jedynie" przetrzymywani i torturowani przez juntę. Resztę uzupełniają źródła cytowane przez wiarygodne witryny, których niestety nie spłodziłem, bo Argentyna kończy się dla mnie na Gombrowiczu i Maradonie, nie jestem specjalistą od argentyńskiej wojny domowej ani prawdopodobnie od niczego związanego z Argentyną, co jednak nie przeszkadza mi w pisaniu czegoś bardziej konstruktywnego niż docinek które sugerują frustrację ich autorów.
http://www.npr.org/templates/story/s...ryId=174220195 Cytat:
Ostatnio edytowane przez Watts : 14.03.2013 o godz. 16:39.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
wis.la/w7rge
Chłopie nie bądź Gadzinowski, nie masz nic do powiedzenia? To poszoł... Co do Papieża Franciszka. Wybór świetny z jedną skazą, ...wiekiem ale cóż. Potrzeba silnego Przywódcy, który wyleczy Kościół z problemów pedofilii, homoseksualnych lobby. Kościół ma być niezmiennym drogowskazem, odniesieniem, opoką. Z niecierpliwością czekam na ten pontyfikat Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Podobnie jak darksun uważam, że jedyną wadą nowego papieża jest wiek. Zobaczymy jak długo Franciszek I da radę kierować kościołem, oby się tylko nie rozsypał, bo przecież ma zaledwie jedno płuco. Trzecie konklawe w przeciągu 10-12 lat nie byłoby dobre dla KK. Jako katolik (chociaż nie przesadnie gorliwy, w kościele jestem raz na czas niestety) liczę na rozumną walkę z homoseksualnym lobby i trochę lepszy, łagodniejszy wizerunek niż miało to miejsce u B16. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Po co lewactwo tu wchodzi i sieje zamęt? Traktujcie ich w tym temacie jak trolli, nie warto dyskutować i dawać pożywki. Wróćmy lepiej do meritum. Nie chce nic sugerować moderatorom, ale ostatnie kilkanaście postów to zwykłe rozmywanie tematu i zbędne zaczepki pewnej osoby.
Co do papieża - myślę, że to dobry wybór, aczkolwiek wczoraj byłem mocno zaskoczony, zwłaszcza wiekiem wybranego. Cieszy mnie jego postawa, czuć od niego wielką pokorę i miłość ku bliźnim. Czas nam wszystko pokaże. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Pedofia ukrywana przez Kościół? Gdzie ukrywana, skoro co 5 minut o tym piszesz, choć takie akty są marginesem na które Kościół w tej chwili reaguje jednoznacznie.
A może wspomnisz o temacie tabu jakim są wyższy procent skłonności pedofilskich u osób homoseksualnych, aniżeli hetero |
|
|
|
Banita
Offline |
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Przest%...ele_katolickim |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Nikt nie neguje tego, że promil duchownych dopuszczał się czynów haniebnych i grzesznych, na które sam Kościół nie reagował wystarczająco szybko i z wystarczającą stanowczością, ale sprowadzenie tego promila na wszystkich duchownych i wiernych Kościoła Katolickiego i to jeszcze przez osoby, które w innych tematach bronią i tłumaczą zbrodniarzy komunistycznych to zwykła hipokryzja. Tak jak napisał Darksun mam nadzieję, że pontyfikat Franciszka będzie kontynuacją dwóch poprzedników i będzie On ostro reagował na wszelkie próby dewiacji czy to na zewnątrz, czy to wewnątrz Kościoła. Dyskusja z tobą AS-ie naprawdę mija się z celem. Z tego co zauważyłem zawsze zachowujesz się jak zwykły troll, rzucasz jakąś skandalizującą wstawkę (czasem wręcz haniebną), jak ostatnio w temacie politycznym próbując bronić komunistycznych zbrodniarzy wycierając sobie brudną twarz Kibicami Wisły. Po czym kiedy ktoś cię argumentami sprowadzi na glebę, chowasz się do mysiej norki, by po chwili z kolejną wrzutką wyskoczyć. Opamiętaj się chłopie! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Z wami też dyskusja mija się z celem , wciskacie coś czego nie powiedziałem , opacznie rozumujecie , a skandale pedofilskie w Kosciele wymyślili pewnie masoni i cykliści
Na zakończenie ,bo dalsza dyskusja nie ma sensu, przytocze ci dane z Irlandii , którą trawiły skandale pedofilskie (i nie tylko) :Najbardziej widocznym przejawem kryzysu zaufania do Kościoła jest spadek uczestnictwa w mszach niedzielnych z 90% w latach 70., 81% w 1990 roku do 60% w 1996 roku, 44-48% w latach 2005-2006 i 35% w 2012. Miała być Irlandia Tuska |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Nikt nie twierdzi, że przypadki pedofili w kościele nie mają miejsca, ani że nie jest to problemem z którym należy walczyć, ale zawsze zaskakuje mnie podejście takich ASów, którzy przy każdym temacie związanym z kościołem natychmiast wyskakują z maczugą pedofili, tak jakby każdy ksiądz wykorzystywał dzieci. To ma także uzasadniać ich twierdzenia, że o tym że Kościół jest zły i należy z nim walczyć. A czy to że jakiś odsetek nauczycieli wykorzystuje dzieci, oznacza że szkoła jest zła i należy z nią walczyć? Czy to że 90% przypadków pedofili to rodzina lub znajomi rodziny, oznacza że każdy rodzic, krewny i znajomy jest zły, a dziecko powinno się wychowywać w osamotnieniu? Idąc Twoim tokiem myślenia drogi Asie82: masz rodzinę i dzieci lub ogólnie masz styk z dziećmi? Jeśli tak, to czy wiedząc, że 90% przypadków wykorzystywania dzieci ma miejsce w rodzinie, mogę założyć że Twoja rodzina jest podejrzana i zła, a palikotowe pytanie "czy prawdą jest, że AS82 lubi przytulać dzieci" nie jest pozbawione sensu? Przecież rozumując tak jak Ty i zaprzęgając do tego statystkę,to Rychu i każdy ksiądz przy Tobie to mały pikuś... Przecież na jeden przypadek księdza/nauczyciela i innego pedofila przypada dziewięciu pedofili Asopodobnych, "ojców, ojczymów,wujów, stryjów, kuzynów" ...![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o zjawisko pedofilii jako takie, tylko ukrywanie,tuszowanie pedofilii w łonie Koscioła. Nie wiem czy zawsze wyskakuje z pedofilią,bo są jeszcze inne zarzuty wobec Kościoła ,ale może tak mam jak Gwiaździsty ,który w każdym temacie straszy Rychem Grodzkim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tym wszystkim postkomuchom, palikociarzom, którzywypisują tu swoje urojenia, proponuję zaprezentowanie swoich teorii nie w internecie tylko na stadionie
Pokażcie co potraficie wszak jeden z nich napisał "walka trwa" . No to spróbujcie powalczyć. Poza stadionem Groclinu w Warszawie wszyscy podejmą z chęcia z wami dyskusję i zapewniam, że nie bedzie ona trwała długo. Niebawem wyjazd do Gdańska. W centralnym miejscu młyna Lechii wisi flaga GNLS, podejdźcie tam i porozmawiajcie o swoich problemach .P.S AS82 a czytałes ostatnio o gwałtach na młodych w szkolach rabinackich ? Nie ? no bo podoobno wynika, że według Talmudu gwałt na chłopaczku powyżej 9 lat jest dozwolony Powinienes z tym cos zrobić. Napisz do Michnika i złoż interwencje na jego łapy ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie znam Talmudu ,ale jak dopuszcza takie rzeczy to wypada również współczuć ,że ktoś takie rzeczy wyznaje i toleruje. PS Jak ja mam iść do Michnika ,to ty idz do Rydzyka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyli jednak nei jesteś....żeby byc chrześcijaninem i katolikiem to trzeba przyjąć chrzest a nie krzest
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tajemniczy Pielgrzym z Pl. św. Piotra
... to członek wspólnoty pw. Św. Franciszka z Asyżu. Massimo Coppo. Przybył z Asyżu. Dla mnie, niesamowity znak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
|

|
||||||